The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2016, 22:44
Pisałem tak wcześniej, napiszę i teraz, zanim zaczniemy oczekiwać od trenera gwiazdki z nieba zapewnijmy mu warunki do pracy, chociażby na poziomie dobrej i wyrównanej kadry. Takiej od kilku sezonów jak pokazują wyniki nie mamy. Koniec kropka
PS. A chcą ją jeszcze osłabić, bo kasy brak... ale tak wina trenera, bo w Polsce zawze jest wina trenera
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2016, 22:49
Kordianooo napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że Wdowczyk wykorzysta przerwę na reprezentację i jakoś ogarnie chłopaków. A do tych co chcę zwolnić Wdowczyka: Panowie spokojnie, zwalniać teraz trenera gdy marnie się dzieje w klubie to by była głupota.
Mam nadzieję, że sam zrezygnuje, żeby oszczędzić biednemu klubowi zbędnych wydatków. Niech zrobi na koniec taki dobry uczynek zamiast pieprzyć głodne kawałki na konferencji o barwach itp. On już tutaj nic nie wymyśli, ani nie odwróci pikowania do I ligi. Nie on.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2016, 22:56
Kordianooo napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że Wdowczyk wykorzysta przerwę na reprezentację i jakoś ogarnie chłopaków. A do tych co chcę zwolnić Wdowczyka: Panowie spokojnie, zwalniać teraz trenera gdy marnie się dzieje w klubie to by była głupota.
Wdowczyka nikt nie musi zwalniać, sam się zwolni. Mam pewność po 'konferencji' pomeczowej, że odda się po tym meczu do dyspozycji zarządu. Nie ma pomysłu na ten zespół. Stracił wiarę. Materiał ludzki ma jaki ma. Na pewno nie jest aż tak zły abyśmy plasowali ostatnią pozycję w tabeli.

Niech Zarząd jak najszybciej sprzeda Mączyńskiego i Guzmicsa. Oni nie są już myślami w Krakowie.
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 26.08.2016, 22:57
Myślę, że nie głupim pomysłem byłaby dla piłkarzy teraz rozmowa z psychologiem bo tu coś mają nie tak z głową po takiej serii fatalnej bez zwycięstwa :(
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.08.2016, 22:59
Powiem tak, jak ktoś wstawia na środek pola Urygę do 4-4-2, to niech się nie dziwi, że gra wygląda jak wygląda.

Chłop się tam ....a nie nadaje, on się boi piłki, ten facet powinien grać na stoperze w Chrobrym Głogów, a nie kreować grę w Wiśle Kraków.
Daniel II Brud. Jak Alan odejdzie z Wisły, nie wierzę, że weźmie go jakikolwiek klub Ekstraklasowy.

A po drugie, jak Wisła ma coś ugrać, jak całe przygotowania napierdala 3-5-2, a potem się Wdowczykowi pali w dupie po dwóch kolejkach i zmienia na 4-4-2... Nie ma drużyny, goście nie wiedzą co mają grać, więc nie dziwota, że indywidualnie wyglądają beznadziejnie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.08.2016, 23:02
i przyjdzie psycholog, kaze im uwierzyc w siebie i to zadziala. Niestety, ale nie.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2016, 23:07
A bylo dac te 500 tys na Wolskiego.Wyjdzie na to ze za ten bład to my zapłacimy i to cene o jakiej chyba nikt z nas nawet nie śnił.Obym sie mylił.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.08.2016, 23:16
Piłkarzy nie ma a wy chcecie jeszcze te resztki pozostałe opylić. Zmienicie trenera i co on zrobi? Przemieni Urygę w piłkarza? Wyczaruje z kapelusza def i ofen. pomocnika oraz środkowego obrońce?
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 26.08.2016, 23:19
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarzy nie ma a wy chcecie jeszcze te resztki pozostałe opylić. Zmienicie trenera i co on zrobi? Przemieni Urygę w piłkarza? Wyczaruje z kapelusza def i ofen. pomocnika oraz środkowego obrońce?
Przypominam, że w lidze biją nas takie tuzy jak np. Kiełb i Madej, więc nie przesadzałbym, że w Wiśle nie ma piłkarzy.

W Wiśle nie ma DRUŻYNY.
Odpowiedz cytując
Member

Od: 12.2002

Stary 26.08.2016, 23:27
Nagły płacz, że w zespole nie ma drużyny... to przypomnijcie sobie proszę, jak namawiano "nasz zespół" do odpuszczenia meczu ze Śląskiem i jak fetowano na NASZYM stadionie mistrzostwo Śląska- k..wa, nie lubię mówić- a nie mówiłem...
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.08.2016, 23:29
Zwalnianie Wdowczyka w tym momencie, to będzie porażka na całej linii. Małecki po derbach wypowiedział się, że mamy dobrego trenera i nie wyobraża sobie zmiany. Chcemy stabilizacji w klubie ? To dajmy mu pracować. Poszedł Donald, Wolskiego wgl. nie wykupiliśmy. Jak my chcemy grać bez rozgrywającego ? Ludzie ....a ogarnijcie się. Jest czas na reprezentacje i teraz Wdowczyk musi to wykorzystać, jak najlepiej. Nie jest sztuką wyjebać trenera, który uchronił nas przed spadkiem. Drużyna jest rozbita i kolejna zmiana gówno tutaj da. Kogo wgl. chcecie za Wdowczyka ? Pawłowskiego ?
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.08.2016, 23:30
Koniec wdowczyka w wiśle !
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 26.08.2016, 23:30
http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...t-meczu/zjtg34 Alan Uryga Superstar
Bramka na 0:1 i jego pressing klasa światowa.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.08.2016, 23:32
Nieważne co się o Trenerze sądzi. Ważne jest czy on czuje czy może drużynie pomóc. Zakładam, że nie będzie trzymać się kurczowo stołka. To nie Wieczorek, który kiedyś spuścił dwie drużyny w jeden sezon. Wisła wsadziła na trenerską karuzelę, więc bez Wisły sobie poradzi. Teraz sam trener musi podjąć decyzję czy jeszcze coś może poradzić. To żaden wstyd przyznać, że w tej sytuacji jest się bezradnym i dziękuję. Być może z naszych kopaczy w obecnej sytuacji sportowo-organizacyjno-kibicowskiej nic się nie da już wykrzesać. Być może przerwa na reprę coś zmieni, ale ile razy z rzędu można próbować resetować głowy piłkarzom.... z drugiej jednak strony nie przegramy chyba wszystkiego do końca sezonu? Wdowczyk to nie jest ułomek choć być może jego misja w Wiśle dobiegła końca. Jednego jestem niemal pewien. Nikt Trenera nie zwolni bo nie ma kasy na jego odszkodowanie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2016, 23:40
Darek im chyba troche za mocno śrube podkręcił podczas letnich przygotowań, bo wiosna biegali nieco szybciej.W Szczecinie stracił prace po 0-5 z Jagą http://www.przegladsportowy.pl/pilka...223,1,956.html
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 26.08.2016, 23:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Darek im chyba troche za mocno śrube podkręcił podczas letnich przygotowań, bo wiosna biegali nieco szybciej.W Szczecinie stracił prace po 0-5 z Jagą http://www.przegladsportowy.pl/pilka...223,1,956.html
Tłumaczenie szybkości słabymi przygotowaniami funkcjonuje chyba tylko w lidze polskiej, na zachodzie by wyśmiali coś takiego i o tym wspomina Załuska w wywiadzie.

Oni po prostu nie są nauczeni ZAPIERDALAĆ
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.08.2016, 01:39
Jaki Darek? Dariusz.W...miech się zawija!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.08.2016, 02:43
A coz da wywalenie Wdowczyka?chyba jeszce wiekszy burdel niz jest.

to do niczego nie prowadzi,Ci ktorzy chcieli glowy Kazia Moskala moze niech sie teraz ujawnią i powiedzą czy bylo warto.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 27.08.2016, 06:39
Szczerze zwolnienie Wdowczyka nie jest teraz chyba dobrym pomysłem. Bo załóżmy , że go zwolnią. Kto przyjdzie do tego "burdelu - ekonomicznego,sportowego , ba - nawet kibicowskiego " ?
- Smuda ( może zgodzi się popracować za symboliczną pensję, ale czy piłkarze wogóle go potraktują serio ? )
- Ulatowski ( gościu już kilka lat nic sensownego nie trenuje, głównie siedzi w studiach TV )
-Hajto ( treneskie nemo, czy piłkarze by go traktowali serio ? )
-Latal ( niby w Piaście poszło mu dobrze, ale Wisły napewno na niego nie stać i raczej ma większe ambicje niż ratować zespół )
- Lenczyk ( od dwóch lat nie pracuje, nie wiadomo czy jeszcze ma ochotę trenować )
- Sasal ( wolny trener, ostatnio Pogoń Siedlce . pewnie by się zgodził pracować ) .

I kto jeszcze mógłby przyjść ? Tutaj jednym ratunkiem jest polski trener który szybko ogarnie nasze klimaty . Żaden trener zagraniczny tego nie zrobi .
Odpowiedz cytując
rast
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 27.08.2016, 06:54
Kocian?!...

Kiedyś był przymierzany, w trudnych warunkach sobie radzi...
Ostatnio edytowane przez rast : 27.08.2016 o godz. 06:56.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.08.2016, 07:12
Cóż, Wdowczyk robi błędy, chociaż chyba powoli się uczy (brak w składzie Cywki). Mam wrażenie, ze sam jest kompletnie zagubiony. Jest sprawą obecnego zarządu klubu aby porozmawiać z trenerem i wymusić od niego plan działania, przynajmniej do końca rundy. Na zwolnienie Wdowczyka nas po prostu nie stać. To nie czasy Cupiała, który działał emocjami i nie liczył się z kosztami. Przynajmniej mam nadzieję, że obecny zarząd podejmie każdą decyzję w sposób przemyślany, mając na względzie poziom sportowy i sytuacje finansową.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.08.2016, 07:54
Kolejny trener, który ustawiał grę pod jednego zawodnika a jak tego zabrakło to każdy widzi jaki efekt.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 27.08.2016, 08:10
rast napisał(a):Wyświetl post
Kocian?!...

Kiedyś był przymierzany, w trudnych warunkach sobie radzi...
On przyszedł po Wdowczyku do Pogoni i tam sobie słabo poradził . Jedynie w Ruchu całkiem nieźle mu poszło.

Ale tak jak mówię.. niech zarząd spotka się z Wdowczykiem i pogadają. Bo jeśli Wdowczyk nie ma pomysłu na drużynę, nie potrafi znaleźć problemu to jeśli ma honor to powinien złożyć dymisję tj. Probierz . Wtedy dopiero zarząd powinien szukać trenera.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.08.2016, 08:29
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
On przyszedł po Wdowczyku do Pogoni i tam sobie słabo poradził . Jedynie w Ruchu całkiem nieźle mu poszło.

Ale tak jak mówię.. niech zarząd spotka się z Wdowczykiem i pogadają. Bo jeśli Wdowczyk nie ma pomysłu na drużynę, nie potrafi znaleźć problemu to jeśli ma honor to powinien złożyć dymisję tj. Probierz . Wtedy dopiero zarząd powinien szukać trenera.
A co jeśli nie ma honoru ?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 27.08.2016, 08:50
Mecz widziałem tylko częściowo, w TViku, ale mam takie ogólne przemyślenia.

W wiosennej rundzie żarło bo:
- Wdowczyk dotarł do drużyny, wpoił im cel, wszedł na ambicję, i widać było że do spotkania z Zagłębiem jechali na pełnej k...rwi. Po tym meczu atmosfera siadła,
- dostał piłkarza który zrobił mu różnicę - Wolski,
- ułożył drużynę> trio Popovic-Wolski-Maczynski,
- piłkarze byli generalnie w wyższej formie mentalnej i fizycznej.

W między czasie:
- zespół został poważnie osłabiony ( Wolski ) a następcy nie gwarantują jakości,
- zmienił taktykę, wprowadził zamieszanie z 3 obrońców,
- kilku zawodników ma poważny zjazd formy: Guzmics, Maczynski, Brozek, Ondrasek,
- zawirowania wokół sytuacji klubu: letnie okno transferowe, zawirowania z Jakubem M.

Generalnie jesteśmy w dupie i to każdy widzi, pytanie czy Wdowczyk ma sile i sposób by dotrzeć do glow zawodnikow. Czy mu ufaja.

Jest 5 dni do końca okna, a nowa prezes mowi ze jeszcze musimy kogos sprzedać aby dopiac budżet - dramat.

Niech może lepiej cwicza:
- obrone i gre z kontry
- stale fragmenty,
- prosta gre w ataku, typu stracenia.

Mamy za slaby skład w tym momencie na stawianie warunków na boisku.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.08.2016, 08:53
Pawłowski po serii podobnie kompromitujących wyników był wyszydzany jak ostatni szmaciarz, Dariusz W. jest broniony... o co tutaj chodzi? Skoro stan posiadania podobny? Zwycieskiego handlarza od porażkowicza różni osoba Wolskiego który robił cała grę... Przypomnę tylko że z Moskala będącego zmuszonym lepić z Urygi środek pola też się naśmiewaliście że dupa nie trener, same remisy i śmieszne piąte (?) miejsce w tabeli.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Revenge
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 27.08.2016, 08:59
Na 11 meczów 7 wygranych, 3 zremisowanie, 1 przegrany (do tego z Koroną). Bilans z zeszłego sezonu Wdowczyka. Wdowczyka, który przychodził do roz*** Wisły, budzącej się w nowej, "2 połówkowej" rzeczywistości.

Oczywiście los był w tedy łaskawy bo wszystkie ciężkie mecze już były za nami (a dziś są przed nami...). Nie zmienia to faktu, że Wisła grała w tedy niezła piłkę i można było mieć nadzieje na dobry sezon 16/17.

Ale w tedy był Guerrier i Wolski w pomocy. Nawet ten Crivellaro choć słaby to potrafił piłkę prosto kopnąć. W jako takiej formie był Brożek.

A teraz? Nie ma pomocy. Uryga, Boguski, Popović są zwyczajnie ch***. Przy czym Rafał "jestemgłodnyizmęczony" Boguski przynajmniej stara się biegać. Alan "niebedębiegał" Uryga, nie dość, że nie potrafi kopnąć piłki tak by doleciała do kolegi z drużyny, to jeszcze nie potrafi jej odebrać. W zasadzie biegać też nie za bardzo lubi, ale fajnie postać na boisku i wziąć kasę.

Jedynie Małecki szarpie i atakuje. Fakt, to często ataki na ślepo ale w sumie z kim grać w pomocy? Śmiem twierdzić, że mamy najsłabszą pomoc w lidze obecnie, bo w innych zespołach przynajmniej biegają.

Co do obrony, nie można krytykować jej kadrowo, Jovic, Głowacki, Guzmic i Sadlok to nie są źli zawodnicy. Mamy 2 stoperów, którzy potrafią odebrać piłkę, zastawić się, dobrze ustawić. Nie ma co ukrywać, że Głowacki wczoraj rozegrał jedno z najgorszych spotkań jakie widziałem i u kogo jak u kogo, ale u niego na dyspozycje na pewno duży wpływ ma to co się dzieje w klubie po za sportowo.

Brlek miał być wielkim objawieniem a póki co to nie pokazał kompletnie nic.

Napastnicy, jeden kontuzjowany a Brożek bez formy. Innych napastników nie widzę w zespole. Choć zdziwiło mnie bo w kadrze Wisły na stronach podają jakieś Zachary i Drzazgi. Podrzucili nam coś z lasu i jeszcze z kornikami.

Ogólnie w kadrze mamy: Zachare., Drzazge (kto to ku**a jest?!), Mójta (kolejne coś wygenerowane przypadkowo w 1 zespole), Pietrz(y/a)k oraz Bartek Kuba albo Kuba Bartek.

Kto tu ma grać? A jest jeszcze Cywka. W zasadzie nie wiem czemu nie gra, w przeciwieństwie do tego co nie lubi biegać i Popovicia ma przynajmniej 2 asysty.

Moje pytanie, za co tu rozliczać Wdowczyka? Skład Wisły to dobry, bramkarz, 4 dobrych obrońców i Małecki.

A i przepraszam, zapomniałem o Mączyńskim. Wczoraj zagrał średnio. Ale to też pokazuje, że to nie jest typ piłkarza, który chwyci za mordę jakim był np. Sobolewski.
Powód: Mąka
Ostatnio edytowane przez Revenge : 27.08.2016 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.08.2016, 09:00
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Pawłowski po serii podobnie kompromitujących wyników był wyszydzany jak ostatni szmaciarz, Dariusz W. jest broniony... o co tutaj chodzi? Skoro stan posiadania podobny? Zwycieskiego handlarza od porażkowicza różni osoba Wolskiego który robił cała grę... Przypomnę tylko że z Moskala będącego zmuszonym lepić z Urygi środek pola też się naśmiewaliście że dupa nie trener, same remisy i śmieszne piąte (?) miejsce w tabeli.
Mimo wszystko wtedy byliśmy w lepszej sytuacji administracyjnej. Część piłkarzy była rok młodsza. No i funkcjonowało "Cupiał wymaga". Teraz jest taki dramat, że najprawdopodobniej wymiana trenera nie pomoże. Trzeba by było wymienić i trenera i drużynę.

Może spróbować zagrać piątką obrońców w następnym meczu? Napastników i tak nie mamy, to zróbmy 5-4-1 i nastawmy się na kontry.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 27.08.2016, 09:05
Ale czego Wy oczekujecie ?

Polowa składu jest na 1. ligę : Mojta, Pietrzak, Drzazga, Uryga, Denis.

Brozek, Guzimc, Mączyński, Boguś -> bez formy.

Niepewny Miśkiewicz

Arek coraz słabszy.

Kto został, kogo nie wymieniłem ? Nie duzo lepsi czyli Sadlok, Boban, Małecki i Zachara.

To tyle.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 27.08.2016, 09:25
Generalnie schemat na tym forum jest taki, że zawsze musi się znaleźć ktoś do kopania i odreagowania frustracji. Nawet jakbyśmy łoili po 3-0 ligę i tak znajdą cymbały zatruwające tu atmosferę, prawiące mądrości aby wy.......ić X i Y. Łatwiej jest .......ić 3 po 3 niż pójść pobiegać albo chociaż pomyśleć przed wrzuceniem posta.

Ta przerwa została masakrycznie przez klub zmarnowana. Ale czemu się dziwić? Cupiał miał na wszystko wyjebane. Kolejni prezesi mieli swoją wizję na max 1 sezon. Bo po co na dłużej skoro Rada Nadzorcza stworzona z przymusu i nie czująca chemii z marką Wisła Kraków mogła i tak kiwnięciem palca zablokować plany rozwoju. Słynny następca i jego historia nadają się na scenariusz do filmu. Chaos ....a chaos.

Ale internetowi kibice oczekują zwycięstw i miejsca w czołówce jak w 2001/2002 a jak nie to wypierdalać.

Śmiać się czy płakać?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów