|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Tak więc zgodnie z prawami fizyki, najsłabsza od lat Wisła osiąga najsłabsze wyniki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak szczerze mówiąc za Wdowczyka wyszły nam w całości tak ze 2 mecze z Jagiellonią ( od 7min grająca w 10) oraz można powiedzieć z Górnikiem Łęczna na wyjeździe 0:3. Reszta meczy wyglądała mnie więcej jak w tym sezonie, czyli jeśli uda się strzelić bramkę to bronimy wyniku nawet jeśli bramka wpadnie w 2min oraz gramy na Małeckiego może uda mu się przejść wszystkich przeciwników. W środku pola widać ewidentnie brak rozgrywającego, do szybkiej gry z kontry skrzydłami również brak skrzydłowych. Może niech Wdowczyk wróci do gry z 5 obrońcami, a Małeckiego wypuszcza w ataku z kimś obok.
Teraz przechodząc do personaliów nikt nie wmówi mi, że Korona lub Wisła Płock mają mocniejszy skład od naszego. Co prawda mamy braki na skrzydle oraz w pomocy na 6 i 10, tylko czemu nie spróbuje tych chłopaków ze zgrupowania jeden z nich wyglądał dosyć dobrze( chyba Purcha), który nie bał się brać za rozgrywanie piłki. Pozwolę sobie ocenić paru zawodników z wczorajszego meczu: Miśkiewicz- ktoś pisał wczoraj, że ręcznik i nic nie broni. Tak naprawdę wpuścił to co miał wpuścić, co świadczy bardzo źle o wszystkich zawodnikach przed nim. Jović- wraca po kontuzji i widać u niego trochę niepewności w zachowaniu. Guzmics- wrócił z euro i chyba cały czas myśli tylko o transferze, obniżył strasznie loty porównując z poprzednim sezonem Głowacki- w końcu musiał przytrafić się gorszy mecz, jednak mimo wieku biegał i walczył czego nie można powiedzieć o Mójcie, Guzmicsu oraz Urydze. Sadlok- nie wiem czemu został zmieniony groźnej akcji po jego stronie sobie nie przypominam. We wczorajszym meczu nie grał źle przerwał w polu karnym groźną akcję i dobrze współpracował z Małeckim w obronie. Uryga-dobrze zapowiadający się zawodnik, który zaczynał u Probierza. Gdy wydawało się, że mamy dobrego wychowanka przytrafiła się kontuzja, później nie dostawał tak wielu szans. Teraz widzimy tego efekty w rozpoczynaniu przez niego akcji. Musi chyba zaczynać ponownie od obrony, gdzie dobrze radzi sobie w odbiorze. Mączyński- 2 świetne podania, reszta poniżej krytyki. Jak na podstawowego reprezentanta Polski strasznie holuje tą piłkę w środku pola ryzykując stratę. W obronie nic nie gra, może też myśli o transferze. Boguski- pewnie zostanę wyśmiany, ale uważam go za najlepszego zawodnika razem z Małeckim patrząc na obecny sezon. Dobrze rozgrywa piłkę, lepiej niż ci którzy są do tego przeznaczeni vide Mączyński. Nie wina Boguskiego, że Brożek ciągle się wywala albo odskakuje mu piłka na 3 metry. Małecki- stara się jako jeden z nielicznych, czy to w obronie czy w ataku. Stara się trzymać nerwy na wodzy, ale jak Uryga podaje mu 2 metry za plecy to też bym się w****ił. Brożek- jedno słowo opisujące jego formę tragedia. Czemu Wdowczyk nie zmienił jego skoro cały czas tracił piłkę, nie potrafił się przy niej utrzymać ani jej rozegrać. Zachara- jak na kogoś kto przez 5 miesięcy nie grał to z każdym meczem widzę postęp w jego grze. Wychodzi na pozycję, cofnie się aby rozegrać. Należy dawać mu szansę i wpuszczać za niego Brożka pod koniec. Mójta- bramka- i nic więcej. Przestał 45 min Brlek- wszedł i zrobił przez 15 min tyle samo otwierających podań co Mączyński. Wolę oglądać jego od Urygi, mimo iż wchodzi na końcówki to pokazuje się z dużo lepszej strony niż nasi podstawowi ŚP. Drzazga- niestety chyba jeszcze nie ten poziom. Jak najszybciej wypożyczyć go do 1 ligi, aby nie popsuć chłopakowi kariery. Wdowczyk musi porządnie się zastanowić co zrobić, czego mu szczerze współczuję. Może niech zrobi to co Petrescu i nauczy ich biegać przez 90 min, tylko trochę na to za późno. Jeśli poda się do dymisji to nie wiem kim go zastąpić, osobiście chciałbym Macieja Musiała. Musiał potrafił z młodych chłopaków wyciągnąć maksa, tylko czy ma papiery i obecnie chęci do ponownej pracy w Wiśle. PS. Przepraszam za przydługawy i trochę niespójny tekst, jednak chciałem napisać co leży mi na wątrobie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Odniosę się do niektórych ocen kolegi tsw biała gwiazda
Miśkiewicz grał wczoraj poprawnie i na bramce aktualnie nie potrzebujemy wzmocnień. Głowacki - to nie tak, ze w końcu przytrafił mu się słabszy mecz. Głowa gra bardzo słabo od dawna. Myślę, że zdaje sobie z tego sprawę i nie jest mu łatwo. On już nie powinien być naszym najważniejszym graczem w defensywie. Uryga - oceniam go dużo krytyczniej. Ekstraklasa to dla niego zdecydowanie za wysokie progi. Boguski - aktualnie jeden z naszych najlepszych piłkarzy. Uważam, że należy na jakiś czas zapomnieć o tym, że "my jesteśmy Wisła" i zacząć grać na zero z tyłu, na autobus w polu karnym i na kontry. Uważam, że należy sprzedać Guzmicsa, Mąkę i Ondraska. Uważam, że należy zostawić Wdowczyka (chyba że sam chce odejść). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Osobną kwestią jest to, że, jestem o tym święcie przekonany, klub nie tylko nie zarabia odpowiednio dużo, żeby spłacać długi zewnętrzne, ale nawet, by pokrywać wydatki bieżące. Musi przyciągać zatem więcej kibiców... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
W poprzednim sezonie w którejś z lig+ był ranking zawodników na poszczególnych pozycjach wg statystyk z InStat. Boguś był trzecim prawoskrzydłowym ligi za Guilherme i którymś Paixao, a było to jeszcze przed końcówką którą jak cały zespół miał udaną.. Wdowczyk próbował kilkukrotnie udowodnić, że znajdzie lepszego skrzydłowego i trwało to po jakieś 45 minut. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisz to do klubów które korzystają z tego systemu.
Potem podziel się jaką dostałeś odpowiedź. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
@ tsw biała gwiazda
Przyjemnie się czyta takie posty z tyloma trafnymi spostrzeżeniami. Jak i morgalnfied zapewniam Cię, że ktokolwiek zna się na piłce to widzi, że Boguski jest naszym najbardziej myślącym zawodnikiem na boisku. Na pewno nie jest zbyt silny i piłka mu odskakuje, itp, ale ileż miałby kapitalnych asyst gdybyśmy posiadali chociaż pół napastnika.. btw, czy skrzydłowy to jego nominalna pozycja? Mam nadzieję, że do Małeckiego i Boguskiego dołączy wkrótce Jović, tzn będzie grał lepiej i może w ogóle jeszcze kto nowy dołączy..i..trzeba w nich wierzyc, we wszystkich. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie wiem z jakiej racji ktoś pisze że Mały gra dobrze!? O jego grze nie można powiedzieć nic więcej ponad "Stara się"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie zmienia to faktu, że w ostatnim meczu był wyróżniającym się piłkarzem :/ taka prawda.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jestem zaskoczony że jest aż tyle głosów za zwolnieniem Wdowczyka. Widac że jesteście wychowani na modelu zarządzania wujka Cupiała. Chyba logiczne ze cała sytuacja około sportowa odbiła się najbardziej na piłkarzach. Ja sam przez ostatni miesiąc dorobiłem sie nowych siwych włosów to co dopiero nasi najemnicy-kopacze? My z Wisła zostaniemy bez względu na wszystko a dla naszych piłkarzy w ostatnim czasie ważyła się losy dalszej kariery. Najsłabsi w ostatnich meczach Maka i Rysiek? ku... przeciez oni już byli na walizkach a transfery padły przez poprzedni zarząd, a raczej jego brak. Nie dziwie się ze maja problemy z koncentracja. Wdowczyk nie jest jakimś wybitnym fachowcem ale wiem że jest w stanie ogarnąć piłkarzy i skierować Wisłę na właściwe tory.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Boguski jest irytujący, ale nie da się ukryć, że wczoraj chyba jedyną 100% sytuację mieliśmy po jego podaniu do Brożka.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Całkowicie się z tym zgadzam. Nie mamy piłkarzy jak Wolski czy Stilic żeby grać stylowo. teraz ważne są tylko punkty!
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Maly ma serce do gry i ciagnie do przodu ale to pokazuje niemoc calej druzyny niestety. Bo rajdy i pojedynki na skrzydlowego wogole nie powinny byc wielkim wyroznieniem, przeciez to jego obowiazek. Ale jak juz napisalem druzyna jest w takim marazmie ze gra Malego wybija sie przed szereg. Mam nadzieje ze przez te dwa tygodnie druzyna zlapie jakas swierzosc i co tu duzo mowic mam nadzieje ze ktos im kolokwialnie powie na czym polega pilka nozna i zaczna mocno pracowac nad obrona i trzeba zaczac grac z kontry prosta pilka, niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Krytyka jest jak najbardziej zasłużona ale zwalnianie trenera to w mojej ocenie głupota... Kto nornalny przyjdzie do tak rozbitego klubu?! W tym sezonie mamy już 3 właściciela... a poprzedni jak wiemy to była rozpacz... Jak można trenowac i wymagac cudow w takiej sytuacji?!! Wg. mnie kadrowo jesteśmy bardzo słabi a jeszcze zawirowania w klubie utrudnily przygotowania do sezonu i do poszczególnych meczy!
Kim mamy grać? Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie myślał, że Uryga z Boguskim rozklepią jakąkolwiek obronę... Jak dla mnie jesteśmy najpoważniejszym kandydatem do spadku chyba, że nowy właściciel okaże się cudotwórcą i ogarnie klub... Obyśmy zerwali się do walki... Wierze, ze po nie udanym początku sezonu uda sie w końcu zagrać dobry mecz i odwrócic losy tego sezonu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po pierwsze: trenować nawet trzeba, zmiana właściciela spółki nikogo nie zwalnia z obowiązku pracy! To jest nie do pomyślenia! Po drugie: nikt nie oczekuje "cudów" tylko normalnej gry, przecież nie mierzyliśmy się ostatnio z potentatami tej ligi... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Warto przy okazji wrócić jeszcze do twojej pierwszej wypowiedzi. Po pierwsze, Boguski grał w tym czasie i na skrzydle i w środku pomocy i nawet, jako napastnik. Trudno więc rozpatrywać go w kategorii skrzydłowy. Drugą kwestią jest to, iż jest oczywiście obecnie najlepszym prawym pomocnikiem Wisły, ale tylko dlatego, że nie mamy innego. I nie mieliśmy w tamtym roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeżeli Wdowczyk sie sam nie poda do dymisji (czyt. zrezygnuje z reszty kasy), to na zwalnianie trenera nas zwyczajnie nie stac. Na eksperymenty typu Sobol pierwszym trenerem też.nie. Boże chroń przed Broniszewskim...
Myślę, że odejście Wolskiego nie było kluczowe dla naszej formy sportowej, ale dla formy mentalnej. Po pierwsze chyba wszyscy pilkarze mysleli ze Wolski jest tak zejebisty, ze z nim to sobie z kazdym poradzimy. Po drugie nie zatrzymanie go w klubie i co gorsze nie ściągnięcie następcy (!) pokazuje trochę aspiracje klubu, a to przebija sie na formę. Po trzecie, ja wiem że Mąka w wywiadzie powiedział, że "nie ma między nami konfliktu i jesteśmy drużyną"... ale Zachara (świeżynka!) pokrzykuje na wszystkich. Mały zaczyna ....ować. Brożek tradycyjnie macha łapami, a Głowa po raz kolejny się wyżywa na Sadloku. Miśkiewicz się swoich obrońców boi i boi się dostać zjebę, jak coś zdupcy. Ten strach go paraliżuje, a Wdowczyk boi się ściągnąć.Głowę, chociaż ten już nie bardzo zasługuję na grę. Inna sprawa, że nie wiem czy Sadlok na ŚO by sobie lepiej poradził.... Jakoś ja tej "drużyny" nie widzę... ale co ja się tam znam. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Klub nie ma kasy. Piłkarze proszą kibiców o przyjście. Uderzają w patetyczne tony. A moze tak ktos z rady drużyny wyjdzie i powie: dopóki nie opuścimy strefy spadkowej - bierzemy 50% wynagrodzenia. Nie musza to byc zagraniczniaki. Wystarczyli by Brożek, Głowacki a szczególnie Boguski i Uryga z Maczynskim. Wtedy mogą uderzać w patetyczne tony. A tak ? 'Przyjdzie, ratujcie, męczcie sie na stadionie patrząc na nasza gre i jak rozjeżdżają nas potęgi pokroju korony i slaska a my bedziemy parodiować gre'
Jak przychodził Wdowczyk, 90 % kibicow tutaj, było przeciwnych. Wstrzymywalem sie z komentarzem. Chciałem zobaczyc jak bedzie ta gra wyglądać. Było ok. Nie wyrażałem zachwytu - to była tylko grupa spadkowa. Ale teraz Spartolone przygotowania. Przypominam, ze przez okres przygotowawczy graliśmy w niepełnym składzie, nowa formacja i z duża rotacja. W kazdym meczu formacja obronna wyglada inaczej. Do tego dochodzi totalnie niepotrzebny mojta. Pietrzak to dokładnie ten sam typ. W naszym przypadku konieczny był stoper. To wdowczyk chciał mojte bo pasował mu do nowego stylu. Ale on NIE umie bronić.wczoraj był to widać az za dobrze. Po co Wisla gra ofensywnie, piłka, kiedy ma zawodników nadających sie do 1 ligi + nie posiada ani jednego zawodnika potrafiącego rozegrać ? Wdowczyk jest winny na równi z kopaczami. W normalnej sytuacji nie powinno go juz ty byc. W normalnej. Ale my w takiej - byliśmy ostatnio w 2011 roku. Tej drużynie jest potrzebna sprzedaż kilku fochmenow i transfer 10. Prawdziwej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak z ciekawości - Brożek i Głowacki zarabiają duże pieniądze, czy grają tu raczej z przywiązania?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Czy oni grali wczoraj z Realem Madryt ? Nie. Grali w 8 ? Nie. Grali bez bramkarza ? Nie. a tak to właśnie wyglądało. Żadne zawirowania i problemy nie mogą tłumaczyć takiej postawy piłkarzy. Ale w sumie po co ma się starać taki Boguski albo Uryga ? Mają pewny plac bo i tak zmienników nie ma (szczególnie w przypadku bogusia) a nawet jak się SKOMPROMITUJĄ historycznie i przerżną z ekipą po prostu słabą to usłyszą "... z wynikami, Wisełko jesteśmy z wami" Ile można ich klepać po plecach i zapewniać o wsparciu ? Grają za pieniądze a bez wyników a co za tym idzie kibiców - tego nie będzie. Nie jest to oczywiście zarzut do Arka, ale kilku piłkarzy pokazało wczoraj jak im zależy. Wolałbym nawet żeby rozwiązali kontrakt i poszli gdzie indziej niż tak grali. Skoro i tak spadniemy, niech gra ten, komu zależy. I ten, który nie będzie miał w dupie czy jego klub przegrywa u siebie 1-2 czy 1-5. Można być słabym i przegrywać. Nasze miejsce to walka o utrzymanie. Ale nie można grać bez ambicji.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 27.08.2016 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jesteś znakomitym znawca futbalu. Może dasz mi jakieś fajne typy do buka? chetnie sobie zarobie. Szkoda ze nie jestem tak fajny i nie potrafie juz na poczatku sezonu powiedzieć ktory klub spadnie a ktory nie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|