|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kiedy to zrozumiecie, że SKWK i TSWisła ma INTERES w upadku Wisła SA. Sa wtedy w stanie przejąc klub, zacząc w IV lidze i sobie porządzić. Model sprawdzony w GKS Katowcie, Pogoń Szczecin, Lechia Gdańsk.... Lech uciekł do przodu poprzez fuzje z Amicą, tyle tylko, ze tam nikt najpierw nie oddał klubu gołodupcowi...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieprawda jest co dodać. Dlatego ludzie z zarządu się usunęli, bo wiedzieli, ze Wisłę i tak czeka jazda na pysk. Po co firmować to swoim nazwiskiem? A tak wyjdzie, ze Cupiał sprzedal, bo miał dobre intencje, SKWk i TSW przecież nie brałow tym udziału, a tłuszcza zakoduje tylko, że to tylko wina tego chuja Meresińskiego. I od przyszłego sezonu startujemy jako TS Wisla Kraków 1906 w IV lidze, mamy carte blanche, bo długi to kwestia upadłego podmiotu Wisła Kraków SA, kibice i tak będa chgodzić, WSH założy spółki cateringowe, ochroniarskie , sprzątajace i Bóg wie co jeszcze i tak będziemy oczekiwac 120 lecia klubu.
A kibic? A kibic głupi, bo wierzy w swoją ukochaną drużynę to i tak zapłaci za bilet. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Dla SKWK oba scenariusze były na rękę - kasa z stołków od Meresińskiego lub kasa z prowadzenia Wisły od IV ligi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Po co przy takim założeniu TFK zlikwidowała zadłużenie Wisły w kwocie 62 mln zł oraz zredukowała zadłużenie zewnętrzne o dalsze kilka milionów złotych Gdyby był plan taki jak opisujesz powyżej, to przecież TFK "zarządzałaby" upadłością Wisły jako główny wierzyciel upadłego w Radzie Wierzycieli..... Zarzucanie SKWK i TS chęci przejęcia w taki sposób klubu jest w moim mniemaniu również chybione - przecież TS chciał przejąć klub i dostał w stosunku do JM wręcz zaporowe warunki. Jeżeli prawdą jest, że pierwsza wpłacona rata wynosiła 300 tys zł, a do końca września ma wpłacić kolejne 700 tys zł, to w porównaniu do oczekiwań TFK wobec TS mamy do czynienia z drobniakami. Oskarżanie o chęć przejęcia klubu przez jego upadek zarówno TS jak i SKWK uważam za dalece chybione. Wersją najbardziej prawdopodobną jest ta , którą zapodał już ktoś tutaj na forum: biorąc pod uwagę działania prawników TFK w sprawie sprzedaży udziałów (TFK w oświadczeniu nie zająknęła się na temat sprawdzenia choćby tego czy spółka JM składała sprawozdania finansowe do KRS) jak i również kolejne przegrane procesy z Genkovami, Jovaniciami etc. to mamy najprostsze wytłumaczenie tego co się dzieje w Wiśle
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 19.08.2016 o godz. 09:25.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Bez znaczenia czy gwarancje są czy ich nie ma - IMO obecnie tymi gwarancjami można sobie posladki podetrzeć bo nikomu do czego nie są potrzebne. Spełniły już swoją rolę tak jak Citko. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W ogóle dyskusja na temat pieniędzy w obliczu tego co się dzieje w klubie to żenada do kwadratu. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak walczysz z cieniem w Ekstraklasie to o nic ni grasz. Nic atrakcyjnego. Poza tym jak SKWK czy WSH zyska wpływ na klub to cos z tego ma. A jak teraz jest na aucie to co ma? Wpływy z puszek czy organizacji wyjazdów? PS. Zeby nie było , ze to jakies odkrycie moje wielkie to zdradzę, ze wiem z żcyia jak doprowadza sie spólki do upadku tak, aby wszedł syndyk, który pokieruje naprawą
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.08.2016 o godz. 09:06.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to tam chodziło po kilkaset osób.Bandę mieli natomiast dobrą.U nas wbrew pozorom potencjał 'fanatyków' był średni i to w czasach gdzie młyn miał 5 koła.Wystarczyło zobaczyć kto tam siedzi.Do tego agresywna postawa WSH i to przecież nie od 'dziś' doprowadziła do tego że wielu kumatych z różnych dziedzin(ultraska,wyjazdy,graffiti) odbiła, poodbijało sporo ludzi z osiedli widząc co się odpierdala.Nawet taki przykład niedaleko mnie gdzie pogonili(choć z kłopotami ) chłopa co trzymał w ryzach osiedle.Żeby było jasne ZA NIC, tzn za dobrze mu się wiodło i ustatkował się w miarę(rodzina itp). Teraz osiedle biduje a sądzę że nie jest to odosobniony przykład a takie rzeczy działy się dawno przed wiadomymi przetasowaniami zgodowymi.Sąsiadka jest w jeszcze większej dupie ale po co równać z dnem.Stąd moje zdanie że Wisła w 4 czy 3 lidze będzie miała potencjał kibicowski mizerny. To nie Celtic* czy choćby Widzew. ps. Wisłę uratowała by dobra gra i walka o MP i puchary.Średnia 20 koła gwarantowana.Nawet przykład Amiki pokazuje że jak nie ma wyników to są pustki, zresztą ....a wszędzie jak nie ma wyników to są pustki, nawet na Legii ![]() /edit * chodziło mi oczywiście o Rangersów.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.08.2016 o godz. 10:09.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|