The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2016, 16:32
o ku.rwa kto rodowe wpisuje oprócz zamężnej baby
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 17.08.2016, 18:47
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post

zdarza się że mężczyźni też zmieniają nazwisko po slubie
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2016, 21:37
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
OT/
Niestety nie raz MUSIAŁEM wpisać w rubryczkę. Pewnie dlatego że zmiana nazwiska nie musi być wymuszona wyjściem za mąż - np. mężczyzna może w dowolnym momencie przyjąć nazwisko rodowe matki.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2016, 22:07
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
OT/
Niestety nie raz MUSIAŁEM wpisać w rubryczkę. Pewnie dlatego że zmiana nazwiska nie musi być wymuszona wyjściem za mąż - np. mężczyzna może w dowolnym momencie przyjąć nazwisko rodowe matki.
Fakt. Znałem jednego takiego Łukasza ;-). Jak poszedł pracować w firmie która zaczyna się na Ha to i podobnie zmienił nazwisko, co ciekawe teraz podobno znowu zmienia .... no ale pewnie to nie Ty ;-)

co do książki - tutaj krótka recenzja http://dyskusja.biz/lifestyle/jakub-...zcze-raz-56182
Coś mi się zdaje że Gimbus nie wymyśla fabuły od podstaw tylko beletryzuje prawdziwe historię. Czy przypadkiem w którymś wywiadzie nie mówił że na jesień wydaje kolejną książkę ?
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.08.2016, 02:31
Miro napisał(a):Wyświetl post
co do książki - tutaj krótka recenzja http://dyskusja.biz/lifestyle/jakub-...zcze-raz-56182
Coś mi się zdaje że Gimbus nie wymyśla fabuły od podstaw tylko beletryzuje prawdziwe historię. Czy przypadkiem w którymś wywiadzie nie mówił że na jesień wydaje kolejną książkę ?
wcale się nie zdziwię jak ktoś ją zaraz prześwietli i okaże się plagiatem...
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2016, 09:16
Miro napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko równał do najlepszych. Np. do Tomasza Manna i jego książki "Wyznania hochsztaplera Feliksa Krulla" Nawet tytuł sobie może zapożyczyć, tylko nazwisko zmienić na swoje i będzie OK.
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2016, 09:25
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko równał do najlepszych. Np. do Tomasza Manna i jego książki "Wyznania hochsztaplera Feliksa Krulla" Nawet tytuł sobie może zapożyczyć, tylko nazwisko zmienić na swoje i będzie OK.
Przestrzeliłeś. Dołęga-Mostowicz. Swojsko. Jednego Dyzmę już mieliśmy.
vel HatefulRespect
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2016, 11:33
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Przestrzeliłeś. Dołęga-Mostowicz. Swojsko. Jednego Dyzmę już mieliśmy.
Nie przestrzeliłem. M. mi na Dyzmę nie wygląda, choćby dlatego że z pewnością nie dochrapie się stołka premiera jak tamten

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów