The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2016, 21:59
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój z teorią o słupie! Jest kretyńska. Wyobrażacie sobie, że ktoś pod stołem daje Meresińskiemu siedmiocyfrowe sumy? Tak na gębę? W gotówce? Bez śladów w księgowości swojej i Wisły? I co otrzymuje w zamian? Ewentualne zyski tą samą pokątną drogą? To po pierwsze. Po drugie, taki układ wymagałby niesamowitego wzajemnego zaufania. Może jednemu człowiekowi mógłbym tak zaufać, staremu przyjacielowi. Tyle, że całe moje otoczenie wie, że to mój najlepszy przyjaciel, więc żadna by to nie była przykrywka. W grę wchodzą raczej umowy sponsorskie, oficjalne, i powolne budowanie zespołu. Oby.
Też jestem sceptyczny, bo po co inwestować w klub i pozostawać anonimowym. Nie potrafię wyobrazić sobie powodu, dla którego patron chciałby się kryć z mecenatem sportowym. A nawet gdyby chciał się kryć, to skoro jest możny i potężny, to po co by mu był młodzian cieszący się życiem i być może dobry agent, ale niedoświadczony działacz klubowy. Wziąłby kogoś ze środowiska, ze znajomościami i epatującego powagą oraz profesjonalizmem. Kogoś, kto by to uwiarygadniał, a nie wywoływał podejrzliwość. Gdyby miał tych profesjonalistów na swoich usługach, to podczas negocjacji zarysowywaliby już strategię działań, część przedstawiono by zaraz po przejęciu klubu, resztę wdrażanoby bez zgiełku, od razu powołanoby zarząd.

Natomiast trochę się zainteresowałem tematem i usłyszałem parę patentów, zestawiłem to z obecną sytuacją i jest to wykonalne wszystko.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.08.2016, 10:37
No niestety poziom prezentowany przez pseudo "właścicieli" żenujący. A sami w tym śmiesznym oświadczeniu napisali:

" Za kluczową kwestię, wymagającą naszej interwencji uważamy poprawę zarządzania klubem, szczególnie w obszarze administracyjnym oraz finansowym"

Wydaję się że wpadliśmy z deszczu pod rynnę.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.08.2016, 11:05
zastanawiające jest tylko to że Wisła została sprzedana byle komu i naprawdę za bardzo małe pieniądze oraz to że dług został umorzony od tak . Tyle lat były wkładane ciężkie pieniądze a tu przychodzi "Ktoś" z ulicy i kupuje Wisłę jak worek ziemniaków wykładając pieniądze równowartości przeciętnego polskiego piłkarza. Przecież taki Krychowiak czy Lewandowski to za miesięczną pensje mogą kupić klub ze 100 letnia tradycją oraz najbardziej utytułowanym klubem XXI wieku.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 04.08.2016, 11:08
Bijemy w tym temacie rekordy myślenia życzeniowego dochodząc do absurdu.
Odrobina logicznego myślenia potrzebna.

O Panu JM wiadomo tyle że lubi się lansować, nie wiadomo skąd ma kasę i czy ma. o MC wiadomo więcej ale nie są to optymistyczne wieści. Wielu liczy na zakupy jak po wejściu BC ale ludzie to jest absolutnie nie ta liga, Im obojętne było jaki klub kupią czujecie to? Kupili se zabawkę za pewnie śmieszne pieniądze jak na historię którą Wisła posiada.

Czy ktoś za nimi stoi?

Jeżeli nikt za nimi nie stoi to jesteśmy w czarnej dupie. Przypomnijcie se ile TF musiała sypnąć żeby dostać licencje.
Jeżeli ktoś za nimi stoi to chyba jeszcze gorzej. Wierzycie w cuda ze ktoś osobiście lub firma pakuje kasę nic z tego nie mając? O jakich zyskach w zamian mowa jak Wisła to finansowy trup. Tutaj jeśli ktoś sie kryje to tylko z negatywnych względów/zamiarów.

"Nie lekceważcie tez innej kwestii. TF jest pod nadzorem banków i Cupiał nie mógł tez sprzedać Wisły bez gwarancji byle komu. Na to tez patrzą banki bo
dysponowanie majątkiem, który jest pod ich nadzorem. Np. za symboliczna 1zl."
A to dobre, bank sie sprzeciwi sprzedazy podmiotu który generuje tylko straty? i będzie sie troszczył żeby ktos przypadkiem nie kupił trupa?

Kupili se zabawkę jak Wojciechowskie, Cacki itp...
PitM
Member

Stary 04.08.2016, 12:05
@Nesta

Jest jeszcze taki wariant że Cupiała nagle przycisnęły okoliczności że trzeba już sprzedać a Ci byli akurat na tapecie.

Ja to czarno widze i moze nie jestem przez to obiektywny.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.08.2016, 12:18
PitM napisał(a):Wyświetl post
@Nesta

Jest jeszcze taki wariant że Cupiała nagle przycisnęły okoliczności że trzeba już sprzedać a Ci byli akurat na tapecie.

Ja to czarno widze i moze nie jestem przez to obiektywny.
No i na szczęście ta teze jestem w stanie obalić. Chętnych było więcej. Rozmowy były. Pewnie bardziej lub mniej konkretne. Ale na pewno nie byli jedynymi.
PitM
Member

Stary 04.08.2016, 12:23
Czyli BC wybierał spośród chętnych komu sprzeda i najlepsi okazali się goście którym nie wyszło kupno Korony. Pozostali to dopiero musieli być prze....je.
Ostatnio edytowane przez PitM : 04.08.2016 o godz. 12:28.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów