|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ktos sprawdzał dziennik polski i inne, czy nie było tam ogłoszenia
"oddam klub piłkarski w zamian za przejęcie wierzytelności" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A jakie teorie ciekawe sie pojawiaja:
"Słyszałem, że @WislaKrakowSA kupił menago tylko po to by mu ją zlicytowano za niezapłacony VAT." )))![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
cos w tym jest
ale tego Vatu ma zapłacić wiecej niż zarobi na licytacji ![]() ale jesli Cupiał to kupi za bańke to bedzie mistrzostwo swiata a w poniedziałek bedzie konferencja na ktorej zamiast prezesa ogłoszony zostanie syndyk ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czyli pomysłem JM na Wisłe było wypranie pieniedzy z vat, a później zarobek na transferach
Ostatnio edytowane przez Davey777 : 05.08.2016 o godz. 14:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W cywilizacji łacińskiej, człowiek jest niewinny, dopóki się mu nie udowodni winy.
Pomiędzy słowem "podejrzany" a "skazany" jest wielka przepaść a duża liczba Polaków tego zwyczajnie nie rozumie. W tym prasa, która przeważnie w swoich materiałach już skazuje ludzi nadal wolnych i niewinnych. I faktycznie, często ich skazuje na śmierć publiczną. Nie jestem adwokatem Jakuba Meresińskiego i nie porównuję go z taką absolutną tuzą biznesu (i zresztą biznesu etycznego) jakim jest Roman Kluska. Jednak ten ostatni siedział konkretnie za niewinność. Formalnie, za wyłudzenie VAT-u. Człowiek został wykończony ekonomicznie i wizerunkowo. Dokonano na nim publicznej egzekucji wizerunkowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
Ale w tym jednym, konkretnym wypadku mam to w dupie. Futbol i przekręty to nie jest dobre połączenie. No chyba że lubicie rozgrywki 4. ligi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Quo vadis Wisło - słowa Dunina znów powróciły jak bumerang
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
dokładnie. Dunin ze Smalcerzem chcieli pewnie blokować sytuacje ale wygrała druga opcja z negocjatorem Gaszynskim na czele
![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jesteśmy w czarnej dupie i tyle.
Myslalem, że to tylko słupy, goście bez CV, bez kasy, ale ktoś za nimi stoi i ten ktoś to będzie ogarniać. Widać może być jeszcze gorzej. Masakra. Może na spotkaniu z Kapką, Jakub zasugerował, że go zwolni wiec Zdzichu otworzył szafę ? ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
nie ma znaczenia czy go skaza czy nie !!! po 1 jesli nie jest z bogatej rodzinny a nie jest wszyscy wiedza czy ktos zarobil na czyms ...a JM ...
Wisla ktora jak na Polska lige byla krysztalowo czysta sie doczekala. |
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A BC przez 19 lat unikał takich dwuznaczności
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie chce mi się wierzyć, że Cupiał nie wiedział o tych zarzutach dla JM, jeśli zaś wiedział to powinien domyślić się skąd pochodzi kasa, którą JM zapłacił/zamierzał zapłacić za Wisłę... w takich okolicznościach nawet Boguś może beknąć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Śmiechu warte to oświadczenie, de facto w ogóle nie zaprzeczył zarzutom :o
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nawet słowa o tym, że to są oszczerstwa. Ale ulżyło: nigdy nie był skazany, nie jest źle...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Boguś zrobi złoty interes - już niedługo (po załatwieniu spraw TF z bankami) odkupi Wisłę za 1 PLN.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Osoba podejrzana to osoba, której przedstawiono zarzut
![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez rutek : 05.08.2016 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Podejrzany to nie to samo, co oskarżony ziomku drogi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie a jak Cupiał był oskarżany o wyłudzanie kasy z PEFRON? Łatwo narobić smrodu komuś.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dla niektórych, to kłopot. Dla ciężko myślących: a) ma zarzuty odnośnie wyłudzenia VATu b) ma zarzuty uczestnictwa w zorganizowanej grupie przestępczej(kilkanaście osób było w to zaangażowanych) c) ma zarzuty prania brudnych pieniędzy.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
14 osob robiacych razem ten sam wal to nie jest zorganizowana grupa tylko przypakowi ludzie ?
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie do końca.. Tak czy inaczej podejrzany to nie jest osoba oskarżona.
http://przepisnaprawo.pl/czy-jestem-...juz-oskarzony/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...122,1,727.html - o co Ci chodzi człowieku? Ma postawione zarzuty(wcześniej wymienione jakie), a nie zarzut. Weszło też piszę o zarzutach odnośnie wszystkich 3 przestępstw.
P.S - Ktoś upadł na głowę, żeby bronić tego zjeba... przepraszam, wiadomixa! ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nesta, zgadza się: podejrzany, osoba podejrzana i oskarżony to 3 różne osoby. Ty jednak mówiłeś o zarzutach, a nie o byciu oskarżonym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ewentualni sponsorzy, piłkarze itd. nie będą się zastanawiali i dzielili włosa na czworo, że go jeszcze nie postawiono w stan oskarżenia, dotrze do nich jedno: Wisła to szemrany właściciel. I będą się trzymali z daleka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tak samo jak piłkarze odsunęli się od Bayernu po sprawie Hoenessa, sponsorzy od Gołoty i Szpilki, Messiego wyrzucono z Barcelony, a "Masie" żadne wydawnictwo nie chciało wypuścić książek. Jak klub będzie stabilny i bogaty, to ostatnie co piłkarzy będzie obchodziło to to, co Meresiński robił z VAT-em.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dlaczego to forum jest otwarte dla wszystkich. Powinny mieć dostęp do info tylko zarejestrowani. Wszyscy tu wchodzą i szukają informacji. Tylko sami sobie szkodzimy, bo nasze nastroje są wykorzystywane. Wiem, że kto zechce założy konto, ale na pewno liczba się ograniczy. W tej chwili tylko napędzacie falę hejtu. FORUM JEST DLA WIŚLAKÓW A NIE OBCYCH. Napisałem tu, bo to miejsce szczególnie oddaje sens mojego postu
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|