The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2016, 10:32
KotWButach napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to tylko przenośnia, a nie bezpośrednie odniesienie do mnie.
Dla mnie B.Cupiał jest w pierwszej piątce ludzi Wisły w historii i chciałbym, żeby Wisły nie sprzedawał obecnie z szacunku do Niego (chciałbym, żeby spełnił swoje marzenie o LM i potem mógł, jeśli by chciał sprzedać Wisłę jako człowiek spełniony w tej dziedzinie).
Jak zaczynałem przygodę z Wisła w 1993 roku, to w życiu się nie spodziewałem, że będziemy przez tyle lat dominować w Kraju,a i w Europie było co nieco o Nas słychać.
Gdyby nie BC to życie kibica Wisły nie byłoby takie owocne w sukcesy.
Za te wszystkie lata, nieważne co kto o Nim myśli, ale mając odrobinę honoru w sobie, jedyne co wypada powiedzieć to DZIĘKUJEMY!!!
Nie, chodziło mi o użytkowników, którzy od lat plują na Wisłe i krytykowali każde działanie Cupiała a sami nie potrafiliby zarządzać spożywczym, chodizło mi o takich jegomoście jak: "markus" oraz "kot".

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2016, 10:54
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie, chodziło mi o użytkowników, którzy od lat plują na Wisłe i krytykowali każde działanie Cupiała a sami nie potrafiliby zarządzać spożywczym, chodizło mi o takich jegomoście jak: "markus" oraz "kot".
Coś niesamowitego... Objawił się nowy twórca s.f. , który nie dość że kłamie ("plucie na Wisłę", "krytyka każdego działania Cupiała"), to jeszcze wyobraża sobie, że coś wie na temat wykształcenia i osiągnięć zawodowych ludzi, których kompletnie nie zna. I jak tu nie lubić tego forum?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 11:18
Markus napisał(a):Wyświetl post
Coś niesamowitego... Objawił się nowy twórca s.f. , który nie dość że kłamie ("plucie na Wisłę", "krytyka każdego działania Cupiała"), to jeszcze wyobraża sobie, że coś wie na temat wykształcenia i osiągnięć zawodowych ludzi, których kompletnie nie zna. I jak tu nie lubić tego forum?
Przypomnij sobie lata moderatorskie kiedy nie dawałeś sobie rady z obnażaniem Twojej niewiedzy i kasowałeś posty :] mam je do dzisiaj skopiowane i Twoje wywody też Oczywiście ja stałem po stronie atakującego, wtedy miałem trochę więcej chęci na przepychanki i edukowanie.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2016, 16:32
Do ewentualnej zmiany właściciela podchodzę spokojnie - Cupiał najwyraźniej nie może lub nie chce dalej finansować Wisły. Klub przez ostatnie lata się nie rozwijał, zmagał z narastającymi problemami. Obecny właściciel nie był w stanie tego zmienić. Nowy może być szansą na te zmiany pozytywne dla Wisły.

Nie neguje to faktu, że Cupiałowi należy się wdzięczność i szacunek za to, co wcześniej zrobił dla Wisły. Przyszłości nie buduje się jednak na poczuciu wdzięczności lecz na wizji, środkach, zaangażowaniu i pragmatyźmie. Mam nadzieję, że nowy właściciel będzie je posiadał. Cupiał miał je dla Wisły dawniej, nie teraz.

Przypomnij sobie lata moderatorskie kiedy nie dawałeś sobie rady z obnażaniem Twojej niewiedzy i kasowałeś posty :] mam je do dzisiaj skopiowane i Twoje wywody też Oczywiście ja stałem po stronie atakującego, wtedy miałem trochę więcej chęci na przepychanki i edukowanie.
Wierutne bzdury. Pamięć, podobnie jak wielu innych forumowiczów mam dobrą, dlatego doskonale wiem tak jak oni, kto naprawdę "pluje jadem" i pisze nieprawdę - zarówno wtedy jak i dziś.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.07.2016 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.07.2016, 11:21
Zarówno @Markus jak i @Kot to faktycznie osoby, które krytykowały wiele posunięć Cupiała, ale nie było w tym żadnego plucia na Wisłę, ani krytyki dla samej krytyki.
Były za to rzeczowe analizy, wskazywanie popełnianych błędów, ostrzeganie przed zagrożeniami związanymi z otaczaniem się przez niewłaściwych ludzi i z porywczością Cupiała.
Większość analiz @Markusa i @Kota się potwierdziło. Spełniły się też ich przestrogi co do losu, jaki może spotkać Wisłę.
Oczywiście, po latach, pamiętamy tylko, że ktoś krytykował i wskazywał błędy i wydaje się nam, że ten ktoś był wrogiem. A może warto pomyśleć, że ten ktoś tylko martwił się widząc ewidentne błędy podczas gdy inni z zaślepieniem wołali: 1906% poparcia?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2016, 11:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zarówno @Markus jak i @Kot to faktycznie osoby, które krytykowały wiele posunięć Cupiała, ale nie było w tym żadnego plucia na Wisłę, ani krytyki dla samej krytyki.
Były za to rzeczowe analizy, wskazywanie popełnianych błędów, ostrzeganie przed zagrożeniami związanymi z otaczaniem się przez niewłaściwych ludzi i z porywczością Cupiała.
Większość analiz @Markusa i @Kota się potwierdziło. Spełniły się też ich przestrogi co do losu, jaki może spotkać Wisłę.
Oczywiście, po latach, pamiętamy tylko, że ktoś krytykował i wskazywał błędy i wydaje się nam, że ten ktoś był wrogiem. A może warto pomyśleć, że ten ktoś tylko martwił się widząc ewidentne błędy podczas gdy inni z zaślepieniem wołali: 1906% poparcia?
oczywiscie masz racje, ale ten komu wydaje sie ze wie wszystko, nigdy tej racji nie pojmie
Dla jednego teksty w/w to będzie krytykanctwo, dla innych rady ku przestrodze...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 11:36
heh pluli jadem od lat jakby byli wielkimi fachowcami od zarządzania klubem... Nie trzeba było posiadać ich "mądrości", aby wiedzieć, że bez bazy (która powstała o 10 lat za późno" bez długofalowej polityki transferowej, stabilizacji itd kiedyś zabawa się skończy... Przecież to jest oczywiste, że Cupiał nie będzie żył wiecznie i nawet jakby do końca swych dni dalej uprawiał podobną politykę to kiedyś koniec nadejść musiał... Ci ludzie niegodni podania ręki już lata temu pisali o rychłym końcu, na ich nieszczęście Wisła zdobyła jeszcze tytuł w 2010 roku i stale mieszała w lidze..

Snuć ogólniki typu: błędem jest pozbycie się/sprzedaż zawodnika X nie mając na jego miejsce godnego następcy nie jest tajną wiedzą tylko oczywistą oczywistością, oni tylko takich argumentów używali - OCZYWISTYCH - dodać do tego poprawną pisownię plus umiejętność budowania zdań dawało wynik taki, że wielu nieogarniętych życiowo ludzi łykało te pospolite brednie... ehhhh "szkoda strzępić r.." na nich.

Łatwo gospodarować cudzą kasą... Chłopcy nie odkryli ameryki, że wszystko było na "już" a w ten sposób drugie ManU się nie zbuduje, niemniej jednak chylę czoła przed BC.

"rady ku przestrodze..." HAHA oj dziękujemy wam za takie rady, rady ogólnikowe, rady i wizje niczym mądrości Kononowicza. Cóż Wisła osiągnęłaby bez ich rad?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.07.2016 o godz. 11:43.

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.07.2016, 11:56
Też tak to wspominam. Plucie bywało z innych stron, ale to już po 2008 czy 09. Wcześniej było kilku użytkowników (Ty, Markus, Kot), którzy jak już pisali to rzeczowo i ciekawie.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów