The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2015, 21:35
Ostatnie pięć minut pierwszej połowy to jest klasyka w wykonaniu Wisły. 100%

Najpierw "błąd" sędziego, czyli drukarze w czarnych kręcą nas co mecz.
Następnie Brożek nie trafia z metra do bramki.
Idzie z tego kontra, na koniec połowy, tracimy gola.

A druga połowa to już standard. Zero jakiejkolwiek skuteczności, chcą wejść do bramki, zapominając, że można strzelać z 10 czy 15 metrów...

Wszyscy narzekają na Urygę, ale warto zwrócić uwagę na to, że reprezentant Mączyński zagrał dziś kilka razy gorzej...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 03.10.2015, 21:36
Piast wygrał zasłużenie, był drużyną lepszą, a przede wszystkim skuteczniejszą. Niestety, ale dopóki nasi zawodnicy nie zaczną podejmować decyzji o strzałach (także, a może przede wszystkim zza pola karnego) miast kombinować do momentu straty piłki, dopóty będziemy tracić punkty. Mam nadzieję, że Kazkowi będzie dane to wytłumaczyć (i przetrenować) swoim zawodnikom w spokoju podczas dwutygodniowej przerwy reprezentacyjnej.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.10.2015, 21:47
Druga połowa pokazała skąd te kilkanaście punktów różnicy w tabeli po 11. kolejkach. Po przerwie Wisła miała w zasadzie jedną groźną sytuację zmarnowaną przez Mączyńskiego. Drugi średnio groźny strzał to Brożka w doliczonym czasie po zagraniu na aferę. Z drugiej strony jeśli Korona potrafiła zneutralizować Wisłę w Krakowie to i nie powinno dziwić, że i Piast w drugiej połowie dzisiaj zrobił to skutecznie. Pierwsza połowa to zupełnie inna bajka. To typowy pokaz niechlujstwa Wiślaków w wykańczaniu sytuacji podbramkowych zarówno stworzonych samodzielnie (Brożek) jak i niewykorzystywanych prezentów od rywali (Donald). Później mniej lub bardziej chaotyczne ataki Wisły i próby gonienia wyniku. Setki podań, wolnych, przewidywalnych, najczęściej na końcu jeszcze niedokładnych i generalnie z których nie ma najczęściej żadnego zagrożenia pod bramką Piasta.

Wizualnie nie wyglądało to jednak jakoś bardzo źle. Choć w drugiej połowie, im bliżej końca tym przewaga Piasta była wyraźniejsza a Wisła coraz bardziej bezradna co widać po ilości kartek. Cierzniak wybronił kilka piłek po groźnych kontrach w tym sam na sam. Piast był lepszą drużyną i wygrał w pełni zasłużenie.

Mączyński zagrał wyjątkowo złe zawody, był najsłabszy na boisku. Naprawdę strach jeśli w takiej formie miałby grać w Szkocji.
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.10.2015 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
marpil
Member

Od: 08.2005

Stary 03.10.2015, 21:51
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zostaliśmy ośmieszeni przez Piasta.
jak większość naszej kopanej e-ligi
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.10.2015, 21:54
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Piast wygrał zasłużenie, był drużyną lepszą, a przede wszystkim skuteczniejszą. Niestety, ale dopóki nasi zawodnicy nie zaczną podejmować decyzji o strzałach (także, a może przede wszystkim zza pola karnego) miast kombinować do momentu straty piłki, dopóty będziemy tracić punkty. Mam nadzieję, że Kazkowi będzie dane to wytłumaczyć (i przetrenować) swoim zawodnikom w spokoju podczas dwutygodniowej przerwy reprezentacyjnej.
Not sure trolling or just stupid...

Dobry mecz Wisły pod względem taktyki, wytrącone zostały atuty Piasta czy długa piłka i szybkie ataki, nie mieli właściwie żadnej klarownej okazji do momentu bramki, która jak została strzelona? Oczywiście po kontrze...

Taka jest cena niewykorzystywania 100% okazji i tutaj Ancelotti, Mourinho czy Guardiola nie pomogą...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.10.2015, 21:56
z tej maki chleba nie bedzie ....naprawde bardzo niewiele potrzeba zeby wygrac z Wisla- i nie jest to jakas wina Kazia bo z GOWNA sie BATA nie ukreci - taki sklad zaserwowal kaziowi zarzad i tyle ..... moze lepsza ta dolna 8-ka i nie bedzie takiego osmieszania i bicia chlopcow z Biala Gwiazda na piersi , Wisla jest slaba i tyle , mnie nawet widmo spadu nie przeraza tak jak 90 % tego forum- czyli dzieci telefoniki .... czasem naprawde warto powachac dna i miec sie z czego odbic .... na szczescie teraz juz 2 tygodniowa przerwa , wiec wszyscy na hhhuurraaa za tydzien na festyn łatac dziure bo idiotyzmach Cupiala
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.10.2015, 21:58
Podstawowy problem to wykończenie akcji. Jak się marnuje setki to spada nasze morale, a wzrasta przeciwnika. Jeżeli Brożek mając piłkę od Burligi zamiast oddać strzał buzeruje piętami to potem nie potrafi z metra trafić do pustaka. Ostatnio taki błysk pokazał lata temu w Łęcznej w ostatnim meczu Petrescu.

Myślałem, że nie da się partaczyć bardziej niż Jankowski, ale chyba Brożek może stawać z nim w szranki.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.10.2015, 22:11
marpil napisał(a):Wyświetl post
jak większość naszej kopanej e-ligi
też sobie wmawiam (od prawie roku) że ciągle dopada nas pech, że przecież byliśmy lepsi, że zabrakło szczęścia, że przegraliśmy przez błędy sędziego, że to wina rozluźnienia w końcówce meczu... niestety ale jeśli coś się powtarza systematycznie to już nie jest dziełem przypadku, ani braku szczęścia, ani też błędu sędziego! co jak co ale liczby mówią swoje, wygraliśmy 3 mecze na 11, TRZY! zdobyliśmy 14 pkt. na 33 możliwe, czyli 42%... jeśli utrzymamy taką średnią to możemy się w ogóle nie załapać do mistrzowskiej ósemki, zawsze broniłem Kazika i byłem zwolennikiem pozostawienia go, ale boję się że w grudniu może być już za późno, aby ratować sezon, a chyba nikt z nas nie wyobraża sobie gry w grupie spadkowej... ktoś musi wstrząsnąć nimi a widać że Kazik tego nie umie, wydaje mi się że problem tkwi w głowach naszych piłkarzy, skoro nie odblokowali się po pięknym meczu w Bielsku, to przy tym trenerze już to nie nastąpi, niestety...

Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 03.10.2015, 22:18
Heero napisał(a):Wyświetl post
Not sure trolling or just stupid [...]
Chciałeś błysnąć? Nie wyszło.

[...] Dobry mecz Wisły pod względem taktyki, wytrącone zostały atuty Piasta czy długa piłka i szybkie ataki, nie mieli właściwie żadnej klarownej okazji do momentu bramki, która jak została strzelona? Oczywiście po kontrze...

Taka jest cena niewykorzystywania 100% okazji i tutaj Ancelotti, Mourinho czy Guardiola nie pomogą...
Strzału Żivca i pudła Neszpora z kilku metrów oczywiście nie zauważyłeś. Ale tak bywa, jak zamiast mecz oglądać, trzeba angielski zakuwać.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.10.2015, 22:21
Not sure trolling or just stupid...

Dobry mecz Wisły pod względem taktyki, wytrącone zostały atuty Piasta czy długa piłka i szybkie ataki, nie mieli właściwie żadnej klarownej okazji do momentu bramki, która jak została strzelona? Oczywiście po kontrze...

Akurat zgadzam się z JEDREK, że od 60minuty Piast był drużyną lepszą. Wisła zrobiła kilka sytuacji bramkowych, ale w drugiej połowie pogubiła się, widać że doszła nerwowość i totalnie oddaliśmy środek. O to mam do Kazka pretensje - Marszalik się starał, ale on środka nie ułoży...

Guerrier do zmiany od 45 minuty. Przeszedł obok meczu.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.10.2015, 22:35
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Strzału Żivca i pudła Neszpora z kilku metrów oczywiście nie zauważyłeś. Ale tak bywa, jak zamiast mecz oglądać, trzeba angielski zakuwać.
Strzał z dystansu i kopnięcie jak paralityk, normalnie okazje 200%...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 03.10.2015, 22:40
Strzał z dystansu i kopnięcie jak paralityk, normalnie okazje 200%...
Intryguje mnie zatem dziecko, co zaliczasz do kategorii "klarownej okazji"?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.10.2015, 22:50
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Akurat zgadzam się z JEDREK, że od 60minuty Piast był drużyną lepszą. Wisła zrobiła kilka sytuacji bramkowych, ale w drugiej połowie pogubiła się, widać że doszła nerwowość i totalnie oddaliśmy środek. O to mam do Kazka pretensje - Marszalik się starał, ale on środka nie ułoży...

Guerrier do zmiany od 45 minuty. Przeszedł obok meczu.
Jak najpierw Brożek a w drugiej połowie Mączyński nie strzelają patelni to nie ma się co dziwić ze drużyna się gubi. A na zmianę nie ma kogo wpuścić. Piast grał z kontry więc miał sytuację pod koniec.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.10.2015, 22:53
art napisał(a):Wyświetl post
Niewiarygodne jak Wisła za Moskala nie potrafi wygrać meczu w którym w sumie wystarczy dobrze trafić w bramke, żeby pozamiatać.
To Moskala wina ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.10.2015, 23:56
Mecz naprawde dobry.
Dobrze sie to ogladalo,malo fauli ,gra płynna.

Tylko znowu do h.uja wafla,rywal lepszy o gola.
Wisla w tym meczu byla optycznie lepsza,i gdyby miala to co stworzyla to bysmy ten mecz wygrali,Piast w obronnie jest cienki.Ich jedyną zaleta są te szybkie podania,Wacek i Nespor.......i smutne ze na tą Lige to wystarcza..

Niewiem keidy skonczy sie nasz pech,ilez to Brozek musi strzelac zeby wpadlo,sytuavcja Maczynskiego...9 na 10 to wpada,a tu jak zwykle nie.Ilez my tych podan wymienimy ,kombinujemy zamiast wziasc kopnac z 15 metrow i moze byc cos z tego weszlo.A tak nawet nie dajemy sobie nadziei.

Wkurzony jestem bo mecz mozna bylo wygrac, majac 1;0(jak to k.urwa nie wpadlo/?) ,i potem spokojnie czekac na i tak juz zmęczonego Piasta ... tylko..... jak zwykle brakuje skutecznosci i kogos kto by to kończyl.
natomiast sam mecz ..dawno tak dobrego meczu nie widzialem,mozna by zagrac jeszcze 3 połowe.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.10.2015 o godz. 00:11.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2015, 00:24
Mączyński zanim się przymierzy do uderzenia to juz go 100x przyblokują. To samo Brożek. To trzeba z pierwszej ładować, żeby przeciwnik nie zareagował!!! Nie bawić sie w jakieś koronkowe akcje,rozegrania, wejścia z piłką do bramki tylko walić jak nadarza się okazja! ile fabryka dała, a nóż cos wpadnie!!!!!
Zawiedli mnie dzisiaj: Guerrier, Brożek, Mączyński, Popović, Sadlok, Jović, więcej się po nich spodziewałem!!
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.10.2015, 04:03
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Nie bawić sie w jakieś koronkowe akcje,rozegrania, wejścia z piłką do bramki tylko walić jak nadarza się okazja! ile fabryka dała, a nóż cos wpadnie!!!!!
walic ile fabryka dala? tak jak Jankowski z Koroną? a może tak jak w Łęcznej? bezmyślnie ale za to mocno i z kapy... no prosze Cię człowieku...

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.10.2015, 04:27
Poważnie nie wiem jaki niektórzy mecz oglądali... Ośmieszeni przez Piasta, poważnie? Wyrównany mecz, niestety z Urygą i przede wszystkim tragicznym dzisiaj Mączyńskim nie udało się wygrać/zremisować. Liczę, ze nikt nie wpadnie po tej porażce na pomysł wymiany trenera. Stwarzamy sobie mnóstwo sytuacji, jesteśmy po prostu nieskuteczni. Nowy trener sprawi, że nagle zaczniemy trafiać w prostych sytuacjach?
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2015, 05:30
Brożek wczoraj podjął 100% złych decyzji. Momentami to się zastanawiam czy on jakiś jaj typu ukryta kamera nam nie odstawiał. No bo raz, drugi, trzeci wychodzi na niezłą pozycje strzelecką i zamiast lutować to odgrywa parodystycznie gdzieś w tłum... No prze jaja...

Ma ktoś dostęp do statystyk indywidualnych typu podania, odbiory? Bo Uryga... Ani to to w defensywie nie pomaga a o ofensywie czy jakimkolwiek rozegraniu to nawet nie wspominam. Wolne to to jak wóz węglem, jakakolwiek dynamiczna akcja ze strony przeciwnika to nie tylko nie odbierze, nie tylko nie popracuje ustawieniem itp żeby zażegnać niebezpieczeństwo, ale nawet nie poprzeszkadza bo jest za wolny, tylko odprowadzi piłkę wzrokiem. Ten gość to jest parodia.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.10.2015, 06:46
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
z tej maki chleba nie bedzie ....naprawde bardzo niewiele potrzeba zeby wygrac z Wisla- i nie jest to jakas wina Kazia bo z GOWNA sie BATA nie ukreci - taki sklad zaserwowal kaziowi zarzad i tyle ..... moze lepsza ta dolna 8-ka i nie bedzie takiego osmieszania i bicia chlopcow z Biala Gwiazda na piersi , Wisla jest slaba i tyle , mnie nawet widmo spadu nie przeraza tak jak 90 % tego forum- czyli dzieci telefoniki .... czasem naprawde warto powachac dna i miec sie z czego odbic .... na szczescie teraz juz 2 tygodniowa przerwa , wiec wszyscy na hhhuurraaa za tydzien na festyn łatac dziure bo idiotyzmach Cupiala
Moim zdaniem sposób gry jest błędny - milion podań, pchanie się na siłę do bramki, zero strzałów z dalszej odległości, w rezultacie mało sytuacji kończonych strzałem w światło. Ładnie to wygląda, a wyniki na ogół 0-0, 0-1, 1-1. To droga donikąd.
Ostatnio edytowane przez arti : 04.10.2015 o godz. 08:13.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.10.2015, 06:58
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Poważnie nie wiem jaki niektórzy mecz oglądali... Ośmieszeni przez Piasta, poważnie? Wyrównany mecz, niestety z Urygą i przede wszystkim tragicznym dzisiaj Mączyńskim nie udało się wygrać/zremisować. Liczę, ze nikt nie wpadnie po tej porażce na pomysł wymiany trenera. Stwarzamy sobie mnóstwo sytuacji, jesteśmy po prostu nieskuteczni. Nowy trener sprawi, że nagle zaczniemy trafiać w prostych sytuacjach?
Dokladnie.
Smieszy mnie pisanie o jakims osmiesaniu itd...
Mecz byl do wygrania a Wisła jak dlamnie byla w tym meczu nawet lepsza...
A jezeli ktos liczy ze przyjdzie nowy trener i nauczy grac naszych kopaczy(z czego moze 11 nadaje sie do gry) to jest idiota....
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 04.10.2015 o godz. 07:40.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 04.10.2015, 07:54
Nasi są zesrani w polu karnym jak mają oddać strzał na bramkę - kombinują jak barca... nie wiem może myślą, że sytuacja się już nie powtórzy? czy po prostu boją się strzelić i wziąć odpowiedzialność za strzał?

Co do dopingu to musimy się aż tak napinać na takiego Piasta?rozumiem szydere ale jak poszło o łamaniu kości...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.10.2015, 08:32
Mecz na remis. Wisła gra po profesorsku, chce wejść z piłką do bramki, zamiast oddawać strzały w dogodnych sytuacjach.

Mączyński zagrał najsłabiej, mnóstwo niecelnych podań. Uryga równie kiepsko.

Szkoda tego błędu Cierzniaka, aczkolwiek miał jeszcze dwie znakomite interwencje w tym meczu.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.10.2015, 08:51
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To Moskala wina ?
Nie mam zdania... W maju można było powiedzieć, że mamy po prostu 'pecha', ale teraz jeśli taka sama sytuacja powtarza się ciągle i ciągle to dalej jest to 'pech'?

Za Moskalem poza oczywistymi względami ekonomicznymi przemawia jak ta drużyna gra. Poza tylko jednym elementem - wykończenie akcji. Nie wiem czy to przez to, ze Brożka stać już tylko na dobry co drugi meczu, czy przez brak konkurencji w składzie, brak zaległych pensji... Można by tutaj wymienić jeszcze dużo powodów z których każdy zdaje sobie sprawę i musi pojawić się też Moskal na tej liście.

Nie jestem za zwolnieniem Moskala, tylko trzeba wyraźnie przyznać, że jest problem. Paradoks tego problemu polega, że potrafimy zrobić klepke w polu karnym przeciwnika - coś nie osiągalnego dla 3/4 ligi, ale nie potrafimy strzelić gola i dobić przeciwnika.

W drużynie widać postęp mimo problemów. Może przez Nasze braki finansowe i to, że Moskal ciągle tutaj jest pozwoli Nam wychować sobie trenera na lepsze finansowo czasy w postaci Moskala? Odnoszę wrażenie, że mimo ciągłych głosów, że Moskal nie reaguje na to co się dzieje na boisku to w każdym kolejnym meczu eliminuje On kolejne błędy/problemy w Naszej grze. Liczę, ze teraz wymyśli jak przekuć na gole Naszą dominacje na boisku.
Ostatnio edytowane przez art : 04.10.2015 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.10.2015, 09:13
Brak skuteczności to konsekwencja zbytniej pewności siebie jeżeli chodzi o grę i braku zdolności wzięcia na siebie odpowiedzialności jeżeli chodzi o strzelanie. Tyle patelni zostało już w tej rundzie spieprzonych że żeden nie chce spieprzyć kolejnej, więc podaje do usranej śmierci aż przeciwnik piłkę wybija i głównego winowajcy zmarnowania okazji nie ma. A jak już jest patelnia i trzeba strzelić to są tacy zesrani jak Brożek w 45 minucie. Jedyny który się nie boi to Donald ale on znowu może strzelić w każdym kierunku i czasem wpada a czasem nie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2015, 09:15
art napisał(a):Wyświetl post
Nie mam zdania... W maju można było powiedzieć, że mamy po prostu 'pecha', ale teraz jeśli taka sama sytuacja powtarza się ciągle i ciągle to dalej jest to 'pech'?
To się nazywa brak jakości piłkarskiej. I chociażby Paweł zawsze marnował więcej setek, niż ich strzelał. Różnica jest tylko taka, że kiedyś przerastaliśmy ekstraklasę, a teraz nawet, jeśli jesteśmy lepsi, różnice są często minimalne i o końcowym wyniku decydują szczególiki.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 04.10.2015 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
landryna99
Junior Member

Stary 04.10.2015, 09:17
Czy nasi potrafią chodź raz dobrze wykonać rzut z autu ? Wczoraj wyrzuty i straty wołały o pomstę do nieba.To samo tyczy się podań dużo strat,za dużo holowania piłki i strata....Jak mamy wygrywać bez napastnika i skrzydeł ?
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 04.10.2015, 09:22
Jeszcze jedno - uważam że ustawianie Popovicia za Brozkiem to błąd, co pokazaly już pierwsze kolejki. Jego miejsce jest obok Mąki, ewentualnie za Mąkę. On najlepiej się czuje i jest najbardziej przydatny gdy może się cofnąć do środkowych obrońców po piłkę, pociągnąć kilka metrów akcję i rozegrać do przodu! Środek pola powinni tworzyć Mąka i Popek, a przed nimi jako ofensywny Crivelaro.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 04.10.2015, 09:31
Rob - tak własnie powinien wyglądać dziś środek pola. Piast był agresywny, ale wbrew pozorom nie był bardzo niebezpieczny środkiem pola, a kontrami i skrzydłami (albo oba naraz). Dobrze by było, gdybyśmy ten środek zagęścili, ale jeśli grała tam para Uryga-Mączyński nie było na to szans - to nie są piłkarze do takiej gry.

Forma Brożka to jeszcze inna bajka. Wiem, że on zawsze marnował setki, ale to, co zrobił przy podaniu Guerriera w 46' woła o pomstę do nieba. Najpierw za szybko wbiegł w pole bramkowe, przez co Donald nie miał jak zagrać mu dobrej piłki a jak już ją dostał tuż pod nogi to ją ominął i zaczął narzekać, że dostał na plecy. Co to ....a za pozoranctwo?!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2015, 09:35
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno - uważam że ustawianie Popovicia za Brozkiem to błąd, co pokazaly już pierwsze kolejki. Jego miejsce jest obok Mąki, ewentualnie za Mąkę. On najlepiej się czuje i jest najbardziej przydatny gdy może się cofnąć do środkowych obrońców po piłkę, pociągnąć kilka metrów akcję i rozegrać do przodu! Środek pola powinni tworzyć Mąka i Popek, a przed nimi jako ofensywny Crivelaro.
Moskal zdaje sobie sprawę, że Popović nie sprawdza się jako 10. Problem polega na tym, że Crivellaro nie zwala z nóg ani umiejętnościami ani formą i przy okazji daje mniej niż zero w defensywie. Kaziu doskonale wiedział, że środek pola to najsilniejsza formacja Piasta i chciał mieć jak największą kontrolę nad poczynaniami Gliwiczan. Taktyka była dobra, wystarczyło przecież tylko wykorzystać ze dwie z wypracowanych sytuacji. Nieprawdaż?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów