The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2015, 19:51
No i ten Boguski jak na złość strzelił
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.05.2015, 21:23
Puste trybuny na meczu, trochę ponad 8 tys ludzi. Gratuluje panom od ostatniego bojkotu.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.05.2015, 21:36
Krytykowany Jankowski graczem meczu. Widać, że chłop się zbiera po kontuzji, bo to już chyba drugi mecz w którym ostatnio było widać u niego błysk. Szkoda, że tak fatalnie strzelał w dogodnej sytuacji, bo może by zamknął usta niektórym forumowym znawcom. Piłka się go nadal momentami nie słucha, ale z każdym meczem powinno być lepiej. Dobry technicznie, świetna motoryka i gra głową / tyłem do bramki.

Boguski zagrał dobry mecz, bramka, parę ładnych otwierających podań, parę głupich strat. Dużo zdrowia zostawił.

Garguła dobry mecz, nie irytował jak to miał w zwyczaju ostatnio, mało strat, parę ładnych zagrań i bramka.

Dudka jak nie Dudka. Co mu ktoś zrobił, że wreszcie wygląda jak piłkarz?

Słabo Guerrier, chyba jednak nie do końca zdrowy.

Głowacki zagrał przeciętnie, miał parę świetnych interwencji ale w wielu sytuacjach, szczególnie przy wyprowadzaniu piłki bywał elektryczny. Za to Sadlok profesura.

Boki obrony, Jović poprawnie, Burliga dobrze, piękna bramka

Brożek - fajnie, że strzelił, ale dzisiejszy mecz tylko potwierdził, że jest zupełnie bez formy. Jemu ewidentnie brakuje dynamiki, nikogo nie może przejść, wyprzedzić, przegrywa wszystkie pojedynki. Do tego fatalne czucie piłki. Zważywszy na to, że on bazował zawsze na dynamice to jest po prostu pół tego piłkarza, co na początku sezonu i ćwiartka tego co w najlepszych czasach. Może ten gol da mu trochę pewności siebie i chociaż to czucie piłki poprawi, bo na dynamikę w tym wieku raczej nie ma co już liczyć.

Bardzo mnie cieszy, że Moskal chyba już ostatecznie odstawił Urygę od pierwszego składu. Życzę mu jak najlepiej, ale to są trochę za duże buty na niego na tą chwilę. Wisła powinna go wypożyczyć.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.05.2015 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.05.2015, 21:52
A ja myślę, że chyba przed meczem jakieś zaległe przelewy dostali, że tak się im dziś chciało grać
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.05.2015, 21:58
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wygrywamy i doskakujemy do Jagi przeskakujac Slask. Niby łatwe zadanie a jednak nie do konca.
A jednak było to łatwe zadanie
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.05.2015, 22:01
gdyby nie szybka bramka wyrównująca mecz się mógł całkiem inaczej potoczyć ..

co do Jankowskiego zgoda, powiedziałbym, że bardzo dobry mecz, ALE bardzo dużo ale ! stracił 4-5 razy piłkę w środku pola gdzie szły bardzo groźne kontry bramkowe ! dobry zespoł by to wykorzystał, przez co napiszę, że zagrał wbrew pozorom bardzo przeciętnie , zresztą cieżko nazwać dobrą asystną kiks przy strzale , co nie zmienia faktu, że już jest dużo lepiej niż było, szkoda, że młodym nie dał pograć przy 4-1
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.05.2015, 22:09
sl@y napisał(a):Wyświetl post
No i ten Boguski jak na złość strzelił
Zgorzkniały malkontent wysyczy, że każdy by to strzelił, a takich zawsze pełno...

Trybuny puste z dwóch podstawowych powodów. No może trzech. Cen, durnego pieprzenia, że o nic nie gramy i ewenementu na skalę światową czyli imiennych kart kibica ze zdjęciem.

Z jakiegoś nieujawnionego powodu nasi biegali w 89 minucie przy wyniku 4-1 tak jakby chcieli strzelić piątą bramkę. Może ktoś rzucił na nich urok i zapomnieli ze o nic nie gramy bo na puchary nas nie stać A może ktoś wyciągnął liczydło i wyszło, że było by nas stać tylko musimy coś wygrać i wartałoby zacząć to ćwiczyć. W każdym razie był dziś duch. Z takim duchem lejemy krawaciarzy mimo czarnych. I moim zdaniem ducha wywołał Kazimierz za co czapka z głowy.

ps.Wie kto dlaczego no look usiadł? Od razu zagrał do Brożka jak Veron za najlepszych czasów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.05.2015, 22:29
Viper napisał(a):Wyświetl post
Puste trybuny na meczu, trochę ponad 8 tys ludzi. Gratuluje panom od ostatniego bojkotu.
Byłeś na meczu? A Ty Drozd? Jezeli tak to prosze podepnij skan ze swojego konta z potwierdzeniem zakupu To jakies 30s roboty. Jezel nie byłeś to milcz na temat frekwencji Ty i podobna Tobie armia fanów zza monitora.

Do wszystkich którzy zostali w domu: bardzo fajnie ze przyszliscie ! Doping był bez was kozacki i czulo sie, że przyszli ci, którym naprawdę zależy.

Jak pisalem, pomysl z Jankowskim w środku może wypalić, choć dużo za dużo strat jeszcze. Sadlok solidnie na ŚO, Jović pomijając drugą minutę nie do przejścia klasycznie. Barrientos ewidentnie ma coś w sobie, trzeba tylko z gościa to wyciągnąć, dziś się dobrze wporwadził.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.05.2015, 22:34
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wie kto dlaczego no look usiadł? Od razu zagrał do Brożka jak Veron za najlepszych czasów.
I Semir i Donald byli po urazach, więc pewnie z tego powodu podzielili się minutami.
Brakowało mi właśnie wprowadzenia na 15 minut kogokolwiek z młodych.
Zawsze mi sie wydawało, że Moskal nie będzie miał oporów przed postawieniem na niedoświadczonych i teraz nie wiem, czy to oni są tacy słabi, czy jednak myliłem się, co do Kazka.

Generalnie I połowa jak dla mnie mega chaotyczna, nie było żadnego porządku - po prostu organizacyjnei poziom podwórka. Dobrze, że Moskal ogarnął wszystko w szatni i druga połowa świetna.

Dużo szczęścia przy pierwszych dwóch bramkach, ale najważniejsza, to żeby grajki wpadły w rytm wygrywania jak Zawisza na początku wiosny.
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 09.05.2015, 22:51
piotek napisał(a):Wyświetl post
I
Brakowało mi właśnie wprowadzenia na 15 minut kogokolwiek z młodych.
Zawsze mi sie wydawało, że Moskal nie będzie miał oporów przed postawieniem na niedoświadczonych i teraz nie wiem, czy to oni są tacy słabi, czy jednak myliłem się, co do Kazka.
Jedyny z młodych to w sumie Żemło. Wszyscy zdolniejsi juniorzy na wypożyczeniach...
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.05.2015, 23:01
https://www.facebook.com/SKWK1906/vi...7468819640976/
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.05.2015, 23:46
Bardzo cieszy wynik, każdy zdobyty punkt w tych ostatnich 7 meczach może decydować o sporych przeskokach jeśli chodzi o pieniądze z C+.

Co do samego meczu, niezła gra Wisły jako drużyny jak i poszczególnych piłkarzy. Niestety, nie wiem, czy było to spowodowane siłą naszych piłkarzy czy po prostu słabością Górnika. To, co odwalała dziś obrona Zabrzan, zakrawało o jakąś kpinę.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.05.2015, 23:53
Ktoś wie jaki jest los Boguskiego i jak nazywa się ten facet który grał dziś z 9, bo ja go nie znam .
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.05.2015, 00:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Trybuny puste z dwóch podstawowych powodów. No może trzech. Cen, durnego pieprzenia, że o nic nie gramy i ewenementu na skalę światową czyli imiennych kart kibica ze zdjęciem.
wszystkie te elementy są spełnione na Lechu (17k) na Legii (31k) i na Derbach (23k). Ale to są fajne mecze. Warto przyjść. Och ach. Na poprzedni mecz z Górnikiem przyszło 12k ludzi. A też był o 20.30. Dożyliśmy czasów, gdy na mecz trzeba serdecznie zapraszać Młyn (patrz fb SKWK, bo wątpię by tam grupą docelową było E/H czy skyboxy). Dziwnych czasów. Tak samo dziwnych jak "druga strona odpowiada" z sektora gości.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 10.05.2015, 05:16
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie jaki jest los Boguskiego i jak nazywa się ten facet który grał dziś z 9, bo ja go nie znam .
Messjasz czyt.Messi

Co do meczu myślałem,że po tym szybkim 0-1 strzelą na jeszcze dwie i się nie podniesiemy.A tu psikus i brawa.Chodź nie popadajmy w euforię Górnik bez Sobola był cienki zobaczymy jak to będzie dalej bądźmy dobrej myśli.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.05.2015, 07:07
Panie i Panowie! Zaczynamy z wysokiego "C". wazne jak to sie teraz potoczy dalej. Mamy teraz wyjazd do Gdańska. z całym szacunkiem dla Braci ale to nie jest Lech czy Legia i smiało mozemy tam wywalczyc 3 pkt. gdyby sie to udało powiem (na 90%) bedziemy jedna noga w pucharach. ale ytrzbea tam poporostu wygryzc zwyciestwo. zobaczymy jak bedzie...
Do teraz nie moge przebolec porazki ze Slaskiem. nie chce zle wrozyc ale zeby nam sie to 5 miejsce z rundy zasadniczej nie sniło przez kolejne miesiace.
Jednak wierze w chłopaków ze wreszcie nie beda frajersko oddawac punktów i znowu wrocimy do Europy!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.05.2015, 07:44
zagrali bardzo dobrze piłkarze, względem któych nie miałem żadnych oczekiwań, czyli wyszło świetnie w przypadku: Bogusia, Garguły i Dudki, nawet, jeśli Guła miał straty. Graczem meczu był dla mnie Jankes. Fajnie zagrały boki obrony. Nasi stoperzy przeplatali kiksy z bardzo dobrymi rozwiązaniami. Brozio nie jest w najwyższej formie, ale to piłkarz groźny nawet bez formy, a strzelona bramka tylko mu pomoże. Podobnie jak Semirowi z asystą. Słabiej Donald, ale wobec niego są inne oczekiwania, no i z kontuzją gra się gorzej.

Nie wiadomo co sądzić o tym naszym "dream teamie". Czy można mieć oczekiwania co do meczu w Gdańsku? Sądzę, że i Lechia i Wisłą mają ogromny potencjał, któy nie wiadomo kiedy zostanie uwolniony... Jak zagralibyśmy tak jak wczoraj, to wygramy. Ten mecz urasta do rangi niezwykle ważnego...

Jak mawiał trener Orest, jak zawodnik, który ledwo się łapie do kadry gra mecz życia, w następnym meczu posadź go na łąwce. Nie ma szans, żeby zagrał dwa mecze życia pod rząd.

Dzięki za super fajne emocje na R22. Pomijając charakter i kontekst dopingu na estadio, nasze śpiewy niosły się bardzo ładnie pomimo obniżonej frekwencji.

Cholera człowiek to teraz ma jakieś nerwy i oczekiwania przed Lechią. Do boju Wisła!
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 10.05.2015 o godz. 07:44.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 10.05.2015, 07:45
Jakby im się jeszcze tak chciało w sześciu meczach to można by pomarzyć nawet o tytule, ale nie ma co się rozpędzać. Ważne, że Wisła utrzymuje się na pozycjach pucharowych.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.05.2015, 07:56
Co do boków obrony. Jović nie zagrał dobrego meczu, ani w ofensywie, ani w defensywie. Odrobinę lepiej w ataku, co w jego przypadku nie jest normą. W obronie parę razy puścił Magierę przy bramce i Kosznika. Burliga za to w ofensywie super, nie ma się do czego przyczepić. W obronie też nie źle, ale parę błędów było.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 10.05.2015, 07:56
Moim skromnym zdaniem to wczorajsze zwycięstwo było skutkiem tego, że nasi piłkarze grają w końcu bez presji. Runda po przerwie zimowej to było ciągłe walczenie o pierwszą ósemkę, pechowe straty punktów w Warszawie i Białymstoku. Teraz wreszcie grają bez presji, bez tej świadomości, że jakiś pechowo spadną do drugiej połówki tabeli. Poza tym sytuacja kadrowa wreszcie wygląda całkiem, całkiem. Wrócił Ostoja, mam nadzieję, że niebawem wróci Richard. Możecie się ze mną zgadzać albo nie, ale czuję, że sezon zakończy się dla nas miłą niespodzianką jeśli chodzi o pozycję w tabeli.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.05.2015, 07:59
Brawo Panowie! Pokazaliście że macie jaja! Barawo Panie trenerze! Posadzenie na ławce Barrientosa spowodowało że Wisła miała dużo mniej głupich strat przy wyprowadzaniu ataku, byliśmy przez to bardziej skuteczni. Należy też odnotować świetną interwencję Buchalika.
Jak dla mnie nagłośnienie na wschodniej może być cały czas wyłączone - spikera nie da się słuchać.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2015, 08:30
Brawa dla trenera za to co zrobił z Jankowskim.

Uryga nie gra, a my gramy w piłke!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.05.2015, 08:37
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Moim skromnym zdaniem to wczorajsze zwycięstwo było skutkiem tego, że nasi piłkarze grają w końcu bez presji. Runda po przerwie zimowej to było ciągłe walczenie o pierwszą ósemkę, pechowe straty punktów w Warszawie i Białymstoku. Teraz wreszcie grają bez presji, bez tej świadomości, że jakiś pechowo spadną do drugiej połówki tabeli. Poza tym sytuacja kadrowa wreszcie wygląda całkiem, całkiem. Wrócił Ostoja, mam nadzieję, że niebawem wróci Richard. Możecie się ze mną zgadzać albo nie, ale czuję, że sezon zakończy się dla nas miłą niespodzianką jeśli chodzi o pozycję w tabeli.
Moim zdaniem nie bez presji, a grają o swoje pieniądze. W klubie im nie płacą i piłkarze wiedzą, że jak zajmą wyższe miejsce, to większa szansa, że dostaną swoje pieniądze.

Wynik bardzo dobry, ale kto wie jakby się potoczył, gdyby sędzia nie uznał bramki Garguły, która padła z ewidentnego spalonego (bramkarz wyznacza linię spalonego, a nie obrońca!).
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 10.05.2015, 10:14
Piłkarze mogą sobie sami pomóc.. zajmując czym wyższe miejsce w lidze, jest większa pewność że klub dostanie większą kasę od ligi, tv co skutkuje środkami na wypłatę zaległych pensji. Dobra gra piłkarzy, którym kończy się transfer pozwala na pójście do innego - bardziej wypłacalnego- klubu
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 10.05.2015, 10:19
fialo napisał(a):Wyświetl post
Byłeś na meczu? A Ty Drozd? Jezeli tak to prosze podepnij skan ze swojego konta z potwierdzeniem zakupu To jakies 30s roboty. Jezel nie byłeś to milcz na temat frekwencji Ty i podobna Tobie armia fanów zza monitora.
Sorry ale przez lata regularnie chodziłem na mecze, podczas ostatniego bojkotu zwyzywano mnie od fanów Bednarza i zasugerowano, że nie jestem na stadionie potrzebny. Panowie od bojkotu stwierdzili, że ludzie którzy byli w czasie jego trwania na stadionie nie są potrzebni. Dlaczego niby mam teraz chodzić na stadion?
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 10.05.2015, 10:27
JrQ- "Wynik bardzo dobry, ale kto wie jakby się potoczył, gdyby sędzia nie uznał bramki Garguły, która padła z ewidentnego spalonego (bramkarz wyznacza linię spalonego, a nie obrońca!)."

kto Ci naopowiadał takich głupot ?
"Tak więc w momencie podawania piłki piłkarz, do którego piłka jest podawana, musi mieć przed sobą co najmniej dwóch piłkarzy drużyny przeciwnej (nie ma wymogu, aby jednym z nich był bramkarz)."

to takie proste , DWÓCH zawodników , bramkarz może być w tym czasie na grzybach , a w rej sytuacji było właśnie dwóch bramkarz i obrońca, jak już coś to czasami piłka wyznacza linię spalonego ale to inna opowieść
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 10.05.2015 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 10.05.2015, 10:32
Viper napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale przez lata regularnie chodziłem na mecze, podczas ostatniego bojkotu zwyzywano mnie od fanów Bednarza i zasugerowano, że nie jestem na stadionie potrzebny. Panowie od bojkotu stwierdzili, że ludzie którzy byli w czasie jego trwania na stadionie nie są potrzebni. Dlaczego niby mam teraz chodzić na stadion?
Dla siebie? dla Wisły? Co to w ogóle za głupie tłumaczenie się? Więc teraz nie chodzisz na mecze dla "Panów od bojkotu"? jak ich nazwałeś.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.05.2015, 10:35
fialo napisał(a):Wyświetl post

Do wszystkich którzy zostali w domu: bardzo fajnie ze przyszliscie ! Doping był bez was kozacki i czulo sie, że przyszli ci, którym naprawdę zależy.
A możesz mi wyjaśnić co to ma o rzeczy czy ja byłem na meczu? Skoro ja nie byłem to zostało wolne miejsce, zdradzisz mi może dlaczego nikt go nie wykorzystał? I co to za durne pitolenie, że byli ci którym zależało . Na czym zależało? Odkąd aby wejść na stadion muszę się dać oznakować jak krowa bywam sporadycznie. I zupełnie mnie nie dziwi że wielu chętnych nie ma. Może gdyby zawsze gra wyglądała tak jak wczoraj to byłoby ich więcej, a tak to na Legię przyjdzie połowa stadionu i co po niektórzy dostają orgazmu. Ja pamiętam czasy kiedy 15 000 było na stadionie mieszczącym 10 000, bez świateł dachu i reszty wydawałoby się atrakcji które dziś jakoś nie przyciągają.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.05.2015, 10:44
Czyli nie byłeś. Reszta Twoich śmiesznych tłumaczeń mnie interesuje w takim stopniu jak wybory w Leshoto. Kurvva, nie był jeden z drugim na meczu i na frekwencje narzeka, można wspiąć się wyżej w swojej hipokryzji?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.05.2015, 10:54
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym przypomnieć, że na Śląsku też chyba presji nie było. Więc coś nie bardzo ta Twoja opinia. Po ostatnim meczu niezbyt elegancko wypowiadałeś się o trenerze. Długo nie trzeba było czekać na dowód jak bardzo się myliłeś i od kogoś z czerwonym nickiem oczekiwałbym innej postawy niż tłumaczenie pozytywnych efektów pracy trenera bajkami o lepszej sytuacji kadrowej.

Jak się lubi opiniować to potem trzeba potrafić posypać głowę popiołem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów