|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Interesującym pomysłem pana Szumlewicza jest też 95-procentowy podatek dochodowy dla najwyżej zarabiających - jest to pewien pomysł jak zmniejszyć dysproporcje w zarobkach między obywatelami. Bez wątpienia jest to propozycja warta rozważenia, być może mało radykalna, ale każdy pomysł tego typu jest ciekawy, gdyż irracjonalne są czyjeś zarobki przekraczające 10 tys. lub nawet 50 tys. zł, podczas gdy są ludzie, którzy nie mają żadnego dochodu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wytłumacz mi Bronowianinie dlaczego jako osoba której chciało się osiągnąć wykształcenie, chciało się postarać i osiągnąć coś w życiu mam płacić na nierobów którzy nie chcą podjąć jakiejkolwiek pracy? Dlaczego nie mogę odłożyć kasy dla mojej rodziny, moich dzieci tylko rozdawać nierobom? Serio dla Ciebie zarobki ponad 10 tyś. to coś irracjonalnego? ![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Fakt, iż ludzi gorzej sytuowanych od siebie określasz pejoratywną nazwą 'nierobów', świadczy o tym, że poruszasz się w ciasnym światopoglądzie, uformowanym przez współczesny wolnorynkowy, prawicowy i brutalny, główny nurt opinii. Nie jesteś w stanie myśleć inaczej, niż przez pryzmat egoizmu i rywalizacji, charakterystycznych dla kapitalizmu - świadczą o tym Twoje słowa o tym, iż pragniesz przeznaczyć pieniądze na własną rodzinę. Tu rodzi się pytanie: dlaczego akurat na własną rodzinę? Prawdopodobnie nie będziesz w stanie wyjaśnić tego inaczej, niż w oparciu o argumentację odwołującą się do dbałości o partykularny interes własny i spokrewnionych z Tobą osób. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Ale jak sie komus db powodzi to takie glupoty sie mowi. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Pamiętaj kolego, że czasy komuny dawno się skończyły. "Czy się stoi czy się leży..." już nie wróci. Ludziom niezaradnym życiowo, trzeba w ostateczności dawać wędkę a nie rybę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a teraz mi proszę wytłumacz pełnymi zdaniami, dlaczego to jest złe ? bo jakie są argumenty ZA to chyba wiesz, ja np. nie chodzę do lekarza, nie korzystam ze szpitala itd a płacę cały czas, a jak będę potrzebował coś to będe czekał 5 lat w kolejce, aż jebne w kalendarz albo oślepne całkiem, wole zapłacić nawet 10x więcej prywatnie, w dobrych warunkach i być przyjętym odrazu, jacy wy ślepi jesteście.. spójrzcie na zachód i inne kraje jak działa państwo, jak pomaga rodzinom i dzieciom, jaki jest socjal, widać, że nie mieszkaliście w innym kraju i nie wiecie jak to jest budząc się rano i nie martwiąc o nic
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|