The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2015, 20:21
Ta nowa-stara opcja trenerska, mnie osobiście, średnio zadowala. Bardzo lubię Kazia Moskala, bo to naprawdę dobry chłop, przeżył wspaniały moment w poprzedniej pracy w naszym klubie i cudowny awans z grupy LE, co było najpiękniejszym kibicowskim przeżyciem dla mnie, a potem... ni stąd ni zowąd został zastąpiony Probierzem. Tamta decyzja była na ówczesny moment absurdalna, bo zespół nie grał jakoś źle i wszystko rokowało tak, że sezon da się uratować. Jak było później - każdy pamięta.
Czemu decyzja mnie średnio zadowala? Bo... teraz, gdy wszystko się pali i wali, wyciąga się rękę do Kazka (niejako wrzucając go na minę), który oddał swoje serce temu klubowi już kiedyś i został później potraktowany jak szmata. Gdzie bylibyśmy dzisiaj, gdyby wtedy Kazek został? Trudno powiedzieć. Ale faktycznie cofamy się dokładnie do roku 2012 - wypalony zespół kilku gwiazdeczek (tym razem polskich, wtedy zagranicznych), kilku ambitnych chłopaków mających coś do udowodnienia i do tego piłkarski szrot z Polski i zagranicy (wtedy tylko z zagranicy).
Zdecydowanie jestem za tym, aby to były ostatnie tygodnie w Wiśle takich ludzi jak Dudka, Brożek, czy Garguła - nie dlatego, że ich nie lubię, nie dlatego, że Wiśle się nie zasłużyli - wprost przeciwnie, to panowie, których na swój sposób szanuję, a Brożek wieloma swoimi golami dał mi ogromną radość.
Jednak to, co wydarzyło się w ostatnich tygodniach przy ich wydatnym udziale, skłania do refleksji, że nie potrzebujemy już takiej starszyzny, która będzie rządzić i dzielić szatnią i decydować, czy trenera należy zwolnić, czy zostawić na stanowisku. Abstrahując od tego, że Smuda doszedł do ściany i zwyczajnie za swoją postawę - szczególnie wobec czarnych i skandaliczne wypowiedzi na temat nowych zawodników, którzy nawet nie zdążyli się wykazać - musiał zapłacić głową, nie wyobrażam sobie, aby podobna sytuacja spotkała się z trenerem Moskalem, który jest żywą legendą naszego klubu.

Bardzo zastanawia mnie, w jaki sposób Kazio będzie chciał ugasić pożar. Kibicowskie serce nakazuje jeszcze uwierzyć w ten zespół. Rozum mówi co innego. Jednak Kazek to mądry facet, byle tylko grajkom zaczęło się chcieć.

Skład na Legię? Nie będzie Kazkowi łatwo. Ja chyba zaryzykowałbym eksperymentalnym ustawieniem 3-6-1.
Miśkiewicz - Burliga, Żemło, Guzmics - Uryga, Dudka na defensywnych, Stilić i Garguła przed nimi - Jović & Guerrier na skrzydłach - Brożek.
Zagęszczenie środka i rozbijanie ataków legionistów w tamtej strefie boiska to podstawa do osiągnięcia przyzwoitego wyniku (porażka jednym golem/remis).
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 10.03.2015 o godz. 20:28.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów