|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy tematy meczowy spełniają Twoje oczekiwania: | |||
| Tak, są kompletne. |
|
53 | 81,54% |
| Nie. |
|
7 | 10,77% |
| Jest kilka rzeczy do poprawy/uzepełnienia. |
|
5 | 7,69% |
| Głosujących: 65. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Lukasz,
predykcja, czy antycypacja, co za różnica i tak chodzi o przyszłość .. Rzecz jest w czym innym, w uczciwych intencjach, jeśli piszesz o sobie, że „niczego sobie nie życzę”, po czym twierdzisz iż jesteś „mile rozczarowany” jakimś zdarzeniem, wobec którego niczego sobie podobno nie życzyłeś, to jest tu ewidentna sprzeczność. Życzyć, to chcieć, pragnąć ..itd. , liczyć na jakieś coś, to również ta sama intencja, chcieć, pragnąć itd. Darujmy sobie erystykę czy innej maści sofistykę, rzecz jest prosta jak konstrukcja cepa… rzecz dotyczy intencji.. tu i teraz obiektywizm w intencjach, to jednorożec.. Co do faktów, pożyjemy zobaczymy. Na teraz nic nie jest przesądzone.. sam jestem ciekaw ilu to kibiców jest wstanie przy bojkocie przyciągnąć Bednarz na R22 .. Choć ja wolałbym analizować, co zrobić aby bez żadnych podziałów i oczywiście bez JB, zastanawiać się (jak to powinno być w normalnym klubie), otóż zastanawiać się co zrobić aby przyciągnąć do tych 15 tyś. średniej tak z 5 kolejnych i tak co roku, pracować nad tym, aby frekwencja na stadionie dawała poczucie iż jest niemal zapełniony, a nie jak teraz ..niemal pusty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|||||||
Cytat:
Cytat:
Napisałem tylko, że wszyscy są debilami co potraktowali z aprobatą tą marną frekwencję, bo dla kibica powinna być sprawą honoru, żeby brać Wiślacka była wielka nie tylko w gadkach na forum, ale też i na stadionie. Nie napisałem natomiast, że wszystkich frekwencja zachwyciła, myślę, że to nie prawda, myślę że takich było zdecydowanie więcej, jak i również nie napisałem, że ty byłeś w tej grupie. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skoro uważasz, za tak chujową kreatywność, tych co wymyśli te przyśpiewki, to czemu sam nie wszedłeś na wyżyny i nie wymyśliłeś lepszych? przecież to takie łatwe i tak inteligentna osoba jak ty napewno by wymyśliła coś bardziej oryginalnego ![]() Cytat:
s1mone - tobie też radzę ćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, bo wyciągasz z moich postów zbyt pochopne wnioski ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.08.2014 o godz. 20:05.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||||||||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeśli naprawdę wierzycie że możliwe jest przekonanie drugiej strony o sensowności/ braku sensowności protestu róbcie to w Nibylandii
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
O czym ty mówisz kolego..., |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Generalnie mam 3 słowa do powiedzenia.
LAMENT LAMENT LAMENT Oczywiście zagraliśmy chujowy mecz. Lepiej by było jakbyśmy zagrali tak jak dwa sezony temu. Przez 90 minut nie stworzyli żadnej klarownej sytuacji i wygrali po farfoclu 1:0. Przestańcie wreszcie tak się podniecać zwycięstwami i przejmować porażkami. Nauczcie się patrzyć na grę. Mamy przewagę w sytuacjach, prowadzimy grę? Stwarzamy łatwo okazje, przeciwnik nie? Tworzymy wiele koronkowych akcji zakończonych strzałem? Jak na naszym tle prezentuje się przeciwnik? Generalnie mamy teraz słabe 6 punktów. Słabe - patrząc na grę, bo jednak w każdym naszym meczu byliśmy lepsi od rywala pod względem wyżej wymienionych rzeczy. Mielibyśmy więcej szczęścia byłby komplet punktów i ludzie by piali z zachwytu i już niektórzy by detronizowali Legię (co też byłoby kretynizmem). Trochę umiaru. Gramy w tym sezonie ładnie. Pewnie jeszcze nie raz zagramy w tym sezonie chałę i wywieziemy niezasłużone punkty. Bo jakby chłopaki tak grali jak teraz - i każdy rywal by tak wyglądał na naszym tle jak w naszych poprzednich 4 meczach to podium spokojnie nasze. Wiadomo, pierwsze koty za płoty. Za wrażenia artystyczne punktów nie dają, ale z taką grą mamy szansę na dużo więcej punktów niż w poprzednim sezonie. Nie ma co lamentować - z taką grą nie spadniemy, a jeśli nie wejdziemy do grupy mistrzowskiej to tylko jeśli zaczniemy grać dużo gorzej. Jedyny mecz w którym było mniej sytuacji to mecz otwarcia z Łęczną ale i tak mieliśmy więcej sytuacji niż Górnik a tak to były dobre mecze. Ja tylko mam nadzieję, że Smuda po 2:2 z Ruchem nie zacznie grać jakieś defensywki bo szkoda by było. Ja osobiście pierwszy raz od dłuższego czasu patrzę na naszą grę z niekłamaną przyjemnością. Znając życie po tym jak nas pochwaliłem za grę to w następnym meczu zagramy totalną bucuwę, no ale cóż - football.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.08.2014 o godz. 22:55.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Co do wcześniejszych meczów to raczej nie odważyłbym się powiedzieć że byliśmy dużo lepsi od Łęcznej, Piast był bardzo słaby ale nie umieliśmy tego wykorzystać i nie mieliśmy wielu okazji. Faktem jest że z meczu na mecz widać jakąś poprawę ale jeszcze daleka droga przed nami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co ty za przeproszeniem .......isz kolego?
Ty chyba inny mecz oglądałeś. Nasze akcje : Brożek sam na sam po podaniu Burligi Nieuznana prawidłowa bramka Brożka Karny prawidłowy dla Wisły Garguła - pudło do pustaka Brożek z narożnika piątki sam na sam Brożek głowa z 5 metra bez asysty obrońców Gol Brożka Ruch : gol Dziwniela Patelnia Kuświka gol Efira 7:3 w sytuacjach. Dodaj do tego, że zarówno gol Efira jak i nieuznany gol Brożka to bardziej kunszt napastników niż wykorzystana setka. W bardzo konkretynch i dogodnych okazjach było 6:2. Sprawiedliwym wynikiem by było 3:1. W żadnym wypadku Ruch nie zasługiwał, żeby z Krakowa wywieść remis. Z Lechem zasługiwaliśmy na zwycięstwo, nawet szkoda przytaczać okazje bramkowe, bo nawet gole Lecha to były stałe fragmenty. Z gry oprócz sety Teodorczyka to oni nie mieli praktycznie nic. Z Piastem w sytuacjach było chyba 3 do 1. Najgorzej było z Łęczną ale i tak mieliśmy więcej okazji od przeciwnika. Powtarzam, grajmy tak dalej - stwarzajmy więcej okazji od rywali w każdym meczu a skończymy na podium. Chociaż wątpię żebyśmy utrzymali tego typu formę dłużej. Zaraz się przytrafi jedna i druga wpadka, gdzie będziemy grać totalny piach i walić głową w mur. Ciekaw jestem co malkontenci wtedy powiedzą na temat naszej gry? A fakt, jak przypadkiem wygramy - to powiedzą, że zagraliśmy super mecz
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.08.2014 o godz. 19:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Albo kupować Stępińskiego, albo dać więcej Szans młodym - Kuczak i Zając po 45 minut na szpicy? Czemu nie, Brożek a aktualnej formie raczej lepszy od nich nie jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
On jeszcze ma kontrakt z Norymbergą, czy jest za darmo do wzięcia? ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Tu się trochę pospieszyłem - wypożyczać z opcją pierwokupu. Ma chyba jeszcze rok kontraktu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Podobno Stępiński ma iść na wypożyczenie z opcją pierwokupu. Z Norymbergą ma jeszcze 2-letni kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Opcja pierwokupu = wraca tam skąd przyszedł.
Tak to ostatnio u nas bywa. ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
I nie pytaj czy oglądałem mecz bo zrobiłem to 3 razy... Z Lechem faktycznie dobrze ale powinniśmy zamknąć mecz dużo wcześniej i koniec końców mieliśmy szczęście że wygraliśmy Z Piastem i Łęczną totalny piach i nie ma innej oceny tych meczów, sorry. Żeby była jasność, wcale nie uważam że nie masz racji jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji. Problem w tym że w grze jest sporo innych mankamentów, które należy poprawić (więcej tutaj: http://wislakrakowtaktycznie.blogspo...wisa-ruch.html) Dużo na sumieniu (zwłaszcza z Ruchem) ma też Smuda (zmiana Urygi to kryminał). To zespół na pierwszą 8 ale jak będzie dobrze prowadzony a jak na razie to mi się wydaje że chłopaki zdobywają punkty trochę pomimo Smudy (może przesadzam ale tych jego błędów już się trochę uzbierało) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A kto Wam powiedział ze istnieje w ogole temat Stepinskiego
Menago robi sobie reklamę na podbicie ceny i juz.... |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
dla przypomnienia gdzie jest Ruch nadal te stracone punkty ze spadkowiczem będą się mściły ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|