|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy tematy meczowy spełniają Twoje oczekiwania: | |||
| Tak, są kompletne. |
|
53 | 81,54% |
| Nie. |
|
7 | 10,77% |
| Jest kilka rzeczy do poprawy/uzepełnienia. |
|
5 | 7,69% |
| Głosujących: 65. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ja bym chciał tylko przypomnieć wszystkim malkontentom, że graliśmy z aktualnym brązowym medalistą T-ME, a zarazem drużyną która wyeliminowała duński Esbjerg z dalszej gry w LE. W poprzednim sezonie na 3 mecze z Ruchem zdobyliśmy 2 punkty! Tak czy siak dobrze, że udało się uratować remis, bo równie dobrze mogło się skończyć 1-3. Szkoda, że sędzia niezbyt ogarniał to co działo się na boisku, choć z drugiej strony Garguła czy Brożek mogli wykorzystać wcześniej swoje okazje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|||
|
No dobra, sprobujmy to ogarnac, choc nadzieji juz duzej dla Ciebie nie ma skoro upierasz sie byc az tak slepym.
Pierwsze zdanie, pierwsza bzdura. Twoj arogancki styl wypowiedzi, lekcewazenie i ublizanie kibicom po szalu ma miejsce nie od dzis i nie od wczoraj. Jestes w tym dosc konswkentny, jakbys musial sam sobie udawadniac ze ciagle masz racje.
To ze SKWK postawilo sie w takiej sytuacji ze nie beda rozmawiac dopiki Bednarz jest prezesem to tylko swiadczy o braku inteligencji tych ktorzy te decyzje podejmowali. Sami siebie postawili pod sciana. Tak wiec poklepujcie siebie dalej po plecach, mowcie ze pewnie wszystko sie kiedys znow ulozy i marginalizujcie dalej. A jak juz Bednarz pewnego dnia odejdzie (przypuszczalnie z powodow, ktore z waszym protestem nie maja nic wspolnego) to wtedy odtrabicie wielkie zwyciestwo i łaskawie znow zaczniecie chodzic na mecze. ![]()
DysoN
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Tak tylko zapytam, kim ty jesteś żeby mówić, że ktoś będzie albo nie będzie przedstawicielem wszystkich kibiców ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobrze, że wśród "jazdowiczów" idiotów nie brakuje, co więcej... sama inteligencja i intelektualiści!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 11.08.2014 o godz. 07:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
No i kumatosc! Nie zapominaj o kumatosci bo to jest najwazniejsze!
![]()
DysoN
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To tak w ramach uzupełnienia to ja przypomnę że graliśmy z drużyną, która w 3 meczach zdobyła 0 (słownie zero) punktów nie grając z nikim z czołówki.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ogladal ktos Lige+ Ekstra ?
Wypowiadali sie cos odnosnie nieuznanej bramki Brozka i faulu na Zajacu po ktorym poszla kontra ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Baton - oczywiście, że mówili, Bramka Brożka jak najbardziej prawidłowa! zgodzili się wszyscy i nawet Pan Sławek uznał, że to był błąd arbitra, karny dla nas jak najbardziej prawidłowy, faul na Zającu trochę przeszli bokiem - Pan Sławek stwierdził, że takich fauli się nie gwiżdże :/ były szybkie powtórki i bardzo niedokładnie, ale na filmie wyraźnie widać, że Zając ma podciętą nogę....
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 11.08.2014 o godz. 09:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Btw. zaszokował mnie sędzia Musiał w meczu GKS-Śląsk, co on gwizdał za karne dla Gieksy to aż głowa bolała. Co do naszego spotkania, bardzo szkoda że Garguła spierdzielił tyle sytuacji, takie mecze po prostu trzeba wygrywać. Do Brożka można mieć zastrzeżenia, owszem, ale mimo wszystko strzelił dwa gole wczoraj i gdyby mu tego pierwszego uznali, to pewnie nikt by się nie ośmielił krytykować Pawła. Atmosfera na stadionie nieco sielska, wierzcie oficjalnej frekwencji lub nie, ale byłem na kilku innych bojkotowych meczach w poprzednim sezonie i tym razem było widać, że tych ludzi jest więcej. Na wynik frekwencji odbiły się dwie de facto puste trybuny za bramkami, bo na nich było może w sumie 500 osób. |
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Tabela póki co jest bardzo wyrównana i za parę kolejek różnie może być. Cieszę się, że jest tu chociaż remis i widać złość i niedosyt przed meczem z Lechią. Lechia póki co nie chodzi jeszcze na 100% więc jest duża szansa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zdjecie z 17:59 i kolejka do kas. Wszystkie kasy owarte
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Ale i tak było o 4 tysiące osób za dużo. Swoim byciem na stadionie pomogli łysej gnidzie przeczekać kolejny mecz na stanowisku. Nie widziałem i nie słyszałem protestów wobec tego łysego smutasa. A ilu to pisało, że będzie chodziło na mecz i będzie protestować na meczu, że to lepsze rozwiązanie, itp. ![]() Swoim działaniem, byciem na stadionie, przedłużacie pracę tej gnidy w Wiśle Kraków. Przedłużacie jego szkodniczą działalność nie tylko na linii kibice - klub, ale też jego nieudolną politykę finansową, organizacyjną, marketingową i sportową (przypomnę o Makach). Rozumiem, że nie utożsamiacie się ze środowiskiem i postulatami kibiców, ale aby działać na szkodę swojego klubu i przedłużać pracę tego szkodnika w klubie TYLKO DLATEGO, ŻE CHCE SIĘ MECZYK ZOBACZYĆ NA ŻYWO TO CZASEM BRAK SŁÓW. Ja żadnego meczu nie odpuściłem od lat, zawsze kupowałem karnet. Ale dla dobra Wisły odpuściłem stadion na jakiś czas, aby w Wiśle mogła zapanować normalność, aby klub mógł pójśc do przodu. Im więcej osób będzie chodziło na stadion, tym ta NORMALNOŚĆ NIE ZAPANUJE NIGDY. Dalej będziemy pod zarządem Jacka, z ludzmi typu Rogala, Kapka, Pilch. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2013/14 - Wisła – Jagiellonia – 12 310 widzów, 2012/13 – Wisła – Polonia W. - 17 176 widzów ..zobaczymy czy na Legię przyjdzie ponad 10 tysięcy, bo w poprzednim sezonie był komplet. Przypomnę, że średnia z całego poprzedniego sezonu to 15 tysięcy, teraz danych porównawczych brak, bo sezon trwa ..(tylko 2 kolejki), ale na teraz to 5 tyś.
EDIT. To jak będzie względnie porównywalna średnia, zobaczymy po rundzie jesiennej, ale już teraz widać gołym okiem, iż większość na mecze nie chodzi, tak znaczący, że jest drastyczny spadek frekwencji ..a o jakim spadku wspominał Bednarz ..(!?) EDIT II. Odrębną sprawą jest wiarygodność danych co do tego ilu naprawdę bywa kibiców teraz na R22.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bednarz ostatnio mówił, że wg niego na stadion mogą przychodzić nawet sami pracownicy klubu. A jakże! W końcu to nie jego klub, nie jego kasa i ma to wszystko w głębokim poważaniu. A i tak swoje 40000 zł miesięcznie zainkasuje.
On bardziej przejmuje się walkowerem, który nałożyła UEFA na jego ukochany klub, niż protestem i problemami finansowymi Wisły.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.08.2014 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś Ci się plącze w głowie ..
Ja konsekwentnie pisze to samo, o spadku średniej z 15 tyś, na 5 tyś. czyli o 2/3 .. i nadal śmieje się z Ciebie, iż nie potrafisz czytać cudzych postów z ich choć minimalnym zrozumieniem. Cały czas piszę, o antycypacji.. ja jedynie przewiduję tendencję na cały sezon, a kolejne dane cząstkowe, mnie jedynie w tym utwierdzają. Zwycięstwo na wyjeździe z Lechem, następnie mecz w Krakowie i 1,5 tysiąca wzrost frekwencji na Ruchu. Co więcej to dane oficjalne.. czyli biorąc pod uwagę osobę Bednarza, mało wiarygodne. EDIT. ________ Problem leży jednak, gdzie indziej..
________ Co do wątku czysto sportowego, Zajączek ma talent, filigranowy jest niczym Frankowski, a ten był przecież lubiany przez Franza, więc naszemu Zającowi ja bym bramki życzył, ona mogła by dać mu lepszy plac do gry, a póżniej najlepiej to bramek kolejnych.. Z tego meczu zaś Franz zapamięta iż Uryga, jaki by nie był to niezbędny def. pomocnik na boisku.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Mizernie, to niestety wyglądało. Błędami sędziowskimi nie przykryjemy błędów taktycznych i braku skuteczności pod bramką rywala. Wisła mogła już w pierwszej połowie prowadzić minimum 3 bramkami, ale niestety tak się nie stało. Sam wielokrotnie apelowałem o to, żeby Buchalikowi dać szansę do końca rundy i zdanie podtrzymuję, mimo to na ten moment, to, co prezentuje w bramce ten zawodnik nie rokuje zbyt dobrze. Przy pierwszej bramce jego udział jest ewidentny. Jako bramkarz Michał powinien bronić takie proste sytuacje jak tamta. W ogóle w pierwszej połowie miał dużo niepewnych, nerwowych zagrań, które mogły przyprawić o szybsze bicie serca. Burliga jak zwykle dobry w ofensywie, a w defensywie słabiutko, by nie powiedzieć kiepsko. U niego są widoczne nawyki z gry na starej pozycji. Może dla niego i dla Wisły byłoby lepiej przesunąć go na prawe skrzydło w miejsce bezproduktywnego Sarkiego? Głowa z Sadlokiem chyba najlepsi w tym spotkaniu. Maciek piękna asysta i jak zwykle aktywny w obronie oraz w ataku. Dudka jakby troszkę odstawał i zaprezentował się gorzej niż we wcześniejszych kolejkach. Gargułę, Stilicia i Jankowskiego trzeba wsadzić do jednego worka. Wszyscy po równo zawiedli na całej linii, a szczególnie Guła, który spokojnie mógł mieć przynajmniej jedną bramkę na swoim koncie. Boguś strzelił karnego, ale musi poćwiczyć jedenastki, bo kolejnym razem bardziej doświadczony bramkarz niż Kamiński wyłapie taką anemiczną piłkę. Uryga może niewidoczny, ale widać jak gra siadła po jego zejściu. Bardzo dziwne zagranie Smudy. Jeżeli już kogoś chciał zmienić, to na pewno nie powinien, to być Alan. Brożka skrzywdził sędzia nie uznając jak najbardziej prawidłowej bramki, ale w tym przypadku oliwa sprawiedliwa, bo Paweł zdobył gola decydującego o wyniku tego meczu. Mimo tego widać, że nie jest jeszcze w optymalnej formie. Sarki nie wniósł niczego pozytywnego do gry. Zając miał swój udział przy bramce Brozia, ale też momenty, gdzie zbyt łatwo tracił piłkę. Być może wynika, to z tego, iż ten chłopak zbyt za bardzo chce pokazać się Smudzie, ale też ze zwykłych nawyków wyniesionych z zespołu juniorów. Ode mnie ma jednak plusa i chętnie zobaczyłbym go na jego nominalnej pozycji, czyli na szpicy.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dla to był strasznie nierówny mecz .. chwilami wydawało się że Ruch juz nie istnieje , chwilami żal było patrzeć .
Na plus:Boguś, Sarki, Sadlok, Uryga, w pierwszej połowie jeszcze Burliga (do 43 minuty). mimo wszystko Paweł Brożek był wczoraj "pod grą" i bramkę strzelił w końcu .. Na minus: Garguła i Jankowski (jakoś wolno się rozkręca) ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Troche jak dyskusja z kimś kto zmierzył cztery zapałki linijka i stwierdzl że średnia długośc mierzonych zapałek w pudełku wynosi 43,2 mm. I wytłumacz mu co robi źle, mimo że średnią dobrze liczy. Trzymam natomaist kciuki za Twoje wyliczenia wraz z pierwszym meczem po bojkocie. Może jak ilość bojkotujących nie pokryje Ci się z wyliczeniami, przyznasz ze metoda wyliczeń którą wybrałeś była nieadekwatna do sytuacji ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Wszystkie impertynencje pasują do Ciebie, albowiem widać iż sam świadom nie jesteś o czym piszesz .., więc twoje insynuacje pominę milczeniem.
Wyjaśnijmy sobie czego sobie życzysz.. Otóż życzysz sobie aby frekwencja mimo bojkotu była jak najwyższa, czyli irytuje cię sytuacja, że może ona jednak mimo wliczenia spotkań z Legią czy Cracovią spaść aż o 10 tyś .. Otóż ja mam punkt odwrotny.. ja czekam na wręcz opamiętanie się tych kilku tysięcy i skuteczniejszy bojkot, bo tu nie o statystykę i rachunek prawdopodobieństwa chodzi, a o to czy skuteczny będzie bojkot, o przyszłość Wisły rzecz chodzi i dobrze o tym wiesz. PS. poza tym nie "Miłosz", tylko "milosz". ____________ EDIT. do tekstu poniżej.
____________ Sytuacja jest prozaicznie prosta, nie ma danych porównawczych, więc pozostaje antycypacja. Choćby taka.. Moja jest dla przykładu odmienna, bojkot nie tylko może, ale i zmieni politykę klubu i to nie tylko pod względem relacji z kibicami.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 15:15.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wasz bojkot nic nie da.
Właściciel pozostanie ten sam, a więc i sposób zarządzania klubem. Jedyne co robicie to sracie we własne gniazdo. Przykre to jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do mnie - myślalem że spadek frekwencj nadal będzie postępował. Liczyłem na jakies 3-4k na Ruchu, ale mile sie rozczarowałem. Frekwencja się stabilizuje, nie ważne czy to nasi kibice czy nowe pikiniki Bednarza. Co wiecej, myślę nawet że frekwencja może drgnac nieznacznie w górę jeśli Jacek 'postawi' system biletowy na nogi i skróci kolejki. Będe pamietać. Przepraszam. Dyskutowac trzeba. Dyskusja będzie wracać z każdą nową cyfrą, choć już prawie wszystko zostało powiedziane w temacie. Stały punkt programu na co najmniej kilka kolejek. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. A poza tym ... ta dyskusja na teraz jest całkowicie jałowa ..mecz z Legią dałby jakiś punkt odniesienia, ale i nawet wówczas do końca sezonu daleko .. A ponieważ liczę iż bojkot da efekt pożądany i zakończy się wcześniej.. to tym bardziej liczy sie dla mnie zupełnie coś innego..efekt, a nie dane statystyczne. To co dziś wiemy, to tylko tyle, że mniejszość chodzi na R22, ale jest to taka mniejszość której istnienie zanegować nie można, a z drugiej strony większość nie chce uczestniczyć w takich meczach i jest to większość znaczna, której tym bardziej nie można sprowadzać do setek kibiców jak uczynić to chciał J. Bednarz. Podział jest jednak smutną konstatacją .. i korzysta na nim JB i zapewne jest mile rozczarowany iż ma tylu sojuszników, .. jak dla mnie, stanowczo zbyt wielu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie jestem przydupasem prezesa i wiele razy pisałem, że wolałbym żeby odszedł
Po prostu nie zgadzam się co do tego, na ile warto rozjebać własny klub, żeby się go pozbyć. Cupiał prędzej czy później go wywali, tak jak to zawsze robił z prezesami / trenerami. To co kibice Wisły stosują to jak chemoterapia na raka. Zobaczymy kto pierwszy zdechnie, pacjent czy rak. Chemię stosuje się tylko w beznadziejnych przypadkach. Uważam, że naszej Wiśle bardzo daleko do przypadku beznadziei. Prezes jest jaki jest, gówniany - fakt, z fatalnym PRem - tak. Strzelający gafy w wypowiedziach publicznych - zgoda. Jest eks piłkarzem warszawskiej Legii - której osobiście nienawidzę - wszystko to prawda. Do tego jego (lub odgórnie nakazane) zastosowanie odpowiedzialności zbiorowej za ostrzał racowy wywołało protest kibicowski. Ja to wszystko wiem. Tylko po prostu najzwyczajniej w świecie - NIE WARTO. Całe warszawskie towarzystwo tylko zaciera ręce i cieszy się z tego co się dzieje na Wiśle. Bo już w poprzednim sezonie daliśmy sygnał, że Wisła się jeszcze nie skończyła - znowu nasrali się w gacie - z czołowymi dziennikarzynami .pl na czele. A tu jeb, własni kibice sabotaż po całości. Poprzednie pół sezonu bez kibiców oddaliśmy walkowerem. No to się cieszy warszafka i może bez mrugnięcia okiem czarny pijar wokół Wisły kręcić jak to mają z zwyczaju. Bednarz jest jaki jest, ale przez niego nie wyjebali nas z europejskich pucharów bo źle kartki policzył. Cała prawda. Powód: literówki :)
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.08.2014 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chodząc teraz na mecze w większym stopniu przyczyniasz się do upadku klubu, niż kibice bojkotujący. Trzeba tylko spojrzeć troszkę dalej niż "teraz"...
Problem z Wami jest taki, że nie chcecie mówić jednym, kibicowskim głosem. SKWK przedstawiło stanowisko kibiców Wisły - bojkot. Wy oczywiście macie to w dupie, bo przecież Was SKWK nie reprezentuje. Powiedz mi tylko - kto w takim razie Was reprezentuje? Dlaczego nie wstąpicie do SKWK lub nie założycie własnych stowarzyszeń? Przecież wtedy byłoby miejsce do dyskusji odnośnie formy protestu (z którą i ja do końca się nie zgadzam, jednak zaakceptowałem zdanie większości, bo wspólne działanie da więcej korzyści). Nie zrzeszając się niestety nie jesteście partnerem do rozmowy, bo nikt nie będzie chodził do każdego z osobna i pytał o jego spojrzenie na sprawę... |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jakby mieli własne zdanie to by musieli coś zrobić.
Na razie głównym hasłem internetowych bitów jest "zróbmy coś" "zróbcie" "napiszcie" - od pół roku zero konkretów. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sprzeczność. Mało fortunne określenie. http://sjp.pl/liczy%E6 - definicja nr.7 Zwykła predykcja.
Tu zgoda. Jest jałowa. CG Jung powiadał o kobietach, z ktorymi dyskutował o psychologii: "Polemika z nimi to jak rozmowa z bilibioteczką - całkowicie pusta i jałowa. Jedyne co je tak na prawde podnieca zwie się Eros" Więc jak w tej anegdocie - nie kobety a bojkotujący i nie eros a bojkot. Jednak mam nadzieję że rozumiesz iż nie dyskutuję po to by podważyć Twoje czy innych bojkotujących intencje tudzież dorobić taka statystykę by pokazać że bojkotu nie ma. Podważam rzemiosło satystyczne, a w zasadzie wskazuje jego całkowity brak. Wiec racja, skupmy się na Erosie, z korzyscią obopólną, dla Pana i Pani. ![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.08.2014 o godz. 17:55.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja jednak jestem zdania, że srają we własne gniazdo Ci co chodzą teraz na mecze. A wyjaśniłem to już w poprzednich postach.
Ps. Chemie stosuje się w wielu sytuacjach, nie musi to być beznadziejny przypadek.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.08.2014 o godz. 18:58.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|