The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy tematy meczowy spełniają Twoje oczekiwania:
Tak, są kompletne. 53 81,54%
Nie. 7 10,77%
Jest kilka rzeczy do poprawy/uzepełnienia. 5 7,69%
Głosujących: 65. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2014, 06:05
Ja bym chciał tylko przypomnieć wszystkim malkontentom, że graliśmy z aktualnym brązowym medalistą T-ME, a zarazem drużyną która wyeliminowała duński Esbjerg z dalszej gry w LE. W poprzednim sezonie na 3 mecze z Ruchem zdobyliśmy 2 punkty! Tak czy siak dobrze, że udało się uratować remis, bo równie dobrze mogło się skończyć 1-3. Szkoda, że sędzia niezbyt ogarniał to co działo się na boisku, choć z drugiej strony Garguła czy Brożek mogli wykorzystać wcześniej swoje okazje.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 11.08.2014, 07:03
No dobra, sprobujmy to ogarnac, choc nadzieji juz duzej dla Ciebie nie ma skoro upierasz sie byc az tak slepym.

palikot napisał(a):Wyświetl post
Nie nie muszę się dowartościowywać.
Pierwsze zdanie, pierwsza bzdura. Twoj arogancki styl wypowiedzi, lekcewazenie i ublizanie kibicom po szalu ma miejsce nie od dzis i nie od wczoraj. Jestes w tym dosc konswkentny, jakbys musial sam sobie udawadniac ze ciagle masz racje.

Uważam, że ten kto idzie na mecz tylko dlatego, żeby pokazać coś drugiej stronie, zrobić na złość SKWK i bojkotującym to jest debilem. Ja nazywam rzeczy po imieniu i tyle. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja idę na stadion jakiś prezesina wykorzystuje mnie do swojej walki o swoje interesy, które odbiegają wspólnego interesu i jeszcze miałbym klaskać za to. To jest debilizm w czystej postaci.
To juz doprawdy smieszne. Ty myslisz ze ja czy inni (za wszystkich glowy nie dam bo nie pytalem) chodza na mecze zeby zrobic na zlosc SKWK? Toz to jest piramidalna bzdura! Na mecze ludzie chodza bo sa od lat kibicami, kochaja to co robia i chwala im za to. SKWK moglo by dla nich pewnie w ogole nie istniec i wiekszosc by nie rozpaczala.

Pierwsza rzecz. Nie nie robimy na złość drużynie. Prezentujemy tylko reakcję na działania ludzi którzy stwierdzili, że pewne zasady poszanowania czyjeś wolności, szacunku i honoru można użyć jako papier toaletowy w kiblu.
I w imie tego honoru i szacunku kibicow nazywasz debilami (co moderator litosciwie wycial juz) a stek wyzwisk pod aderesem Bendarza, malowanych anonimowo noca w osrodku w Myslenicach jest honorowy i pelen szacunku. Nie chce go bronic bo sam widze ze niewiele idzie dobrze ale takie metody przede wszystkim swiadcza o bojkotujacych.

Druga sprawa, To jak ty sobie motywujesz czemu przychodzisz na mecze mam w dupie. Twoja sprawa. Ale jak nazywasz siebie kibicem i na mecz przychodzisz z nienawiści do innej grupy kibiców to zaprzeczasz wszystkim wartościom jakie cechują kibica Wisły.
Chodze na mecze juz ponad 10 lat. Widzialem wiele wspanialych zwyciestw jak i wiele bolesnych porazek. I chodze bo lubie, czy to tak trudno zrozumiec? Chodzilem rok, dwa, piec lat temu gdy nie bylo protestu. Ideologie mozesz miec, bojkotowac sobie mozesz, tak jak i ja moge sobie chodzic na mecze i kibicowac.

Dziś w tej 4 tys. grupie, idiotów takich było dosyć sporo. Więc nie .......cie, że wy przyszliście z miłości dla Wisły. Tym gestem pokazaliście, że przyszliście dla tego, że jesteście nastawieni anty do kibiców bojkotujących i wspieracie działania tego s.....ysyna pajacka, bo on was wykorzystuje do swojej polityki, która prowadzi klub w dółw. Więc kolego nie wciskaj ciemnoty. Klaszczcie mu dalej, rób co chcesz, tyko mi nie pier.dol że ty robisz to dla dobra Wisły, bo robisz to wiedząc, że dajesz poparcie komuś komuś kto niszczy klub.
Kibicow bylo ponad 5000 i bylo widac ze jest wiecej porownujac do meczu z Piastem. Wiec wsadz sobie w buty swoje szacunki. Oficjalna frekwencja jest raczej prawdziwa. A co do resztyu to ty dalej swoje. Nigdy nie przychodzilem na mecze dlatego ze prezesem jest Kowalski czy Nowak, dlaczego mialbym to teraz robic ? To ze SKWK postawilo sie w takiej sytuacji ze nie beda rozmawiac dopiki Bednarz jest prezesem to tylko swiadczy o braku inteligencji tych ktorzy te decyzje podejmowali. Sami siebie postawili pod sciana.

Tak wiec poklepujcie siebie dalej po plecach, mowcie ze pewnie wszystko sie kiedys znow ulozy i marginalizujcie dalej. A jak juz Bednarz pewnego dnia odejdzie (przypuszczalnie z powodow, ktore z waszym protestem nie maja nic wspolnego) to wtedy odtrabicie wielkie zwyciestwo i łaskawie znow zaczniecie chodzic na mecze.
DysoN
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.08.2014, 07:21
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Wbijcie to sobie do głowy, że Ty i Tobie podobni jak i całe SKWK nigdy nie będziecie przedstawicielem wszystkich kibiców co najwyżej grona osób stosujących argument siły.
Tak tylko zapytam, kim ty jesteś żeby mówić, że ktoś będzie albo nie będzie przedstawicielem wszystkich kibiców ?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 11.08.2014, 07:21
Nie nie muszę się dowartościowywać. Uważam, że ten kto idzie na mecz tylko dlatego, żeby pokazać coś drugiej stronie, zrobić na złość SKWK i bojkotującym to jest debilem. Ja nazywam rzeczy po imieniu i tyle.
Ja uważam za takich tych, którzy nie potrafili wprowadzić na R22 w ostatnich latach bardziej ambitnych przyśpiewek jak "jesteśmy dumą tego miasta..." i "jazda, jazda, jazda..." bo jazdę to można mieć na wiejskim przytupie w przytkowickim klubie Energy2000. Ale widać "kółko różańcowe" otoczyło się ludźmi prezentującymi ten sam poziom, dlatego w swoim towarzystwie świetnie się bawili, do czasu...

Dziś w tej 4 tys. grupie, idiotów takich było dosyć sporo. Więc nie .......cie, że wy przyszliście z miłości dla Wisły.
Dobrze, że wśród "jazdowiczów" idiotów nie brakuje, co więcej... sama inteligencja i intelektualiści!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 11.08.2014 o godz. 07:35.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 11.08.2014, 07:29
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post

Dobrze, że wśród "jazdowiczów" idiotów nie brakuje, co więcej... sama inteligencja i intelektualiści!
No i kumatosc! Nie zapominaj o kumatosci bo to jest najwazniejsze!
DysoN
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.08.2014, 07:45
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Ja bym chciał tylko przypomnieć wszystkim malkontentom, że graliśmy z aktualnym brązowym medalistą T-ME, a zarazem drużyną która wyeliminowała duński Esbjerg z dalszej gry w LE. .
To tak w ramach uzupełnienia to ja przypomnę że graliśmy z drużyną, która w 3 meczach zdobyła 0 (słownie zero) punktów nie grając z nikim z czołówki.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 11.08.2014, 08:09
Kocur napisał(a):Wyświetl post
To tak w ramach uzupełnienia to ja przypomnę że graliśmy z drużyną, która w 3 meczach zdobyła 0 (słownie zero) punktów nie grając z nikim z czołówki.
...która nagle odpaliła w 4 kolejce i jest szansa, że zacznie zdobywać punkty.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 11.08.2014, 08:11
Ogladal ktos Lige+ Ekstra ?

Wypowiadali sie cos odnosnie nieuznanej bramki Brozka i faulu na Zajacu po ktorym poszla kontra ?
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 11.08.2014, 08:22
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Zejdź na ziemię. Boss (spółka) ma duże problemy finansowe.
A ja napisałem, że ten mu da?
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.08.2014, 09:11
South napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko zapytam, kim ty jesteś żeby mówić, że ktoś będzie albo nie będzie przedstawicielem wszystkich kibiców ?
Jestem jednym z tych ponad 5 tys co chodzą na mecze i kibicują temu klubowi to wystarczy a Ty kim jesteś?

Baton - oczywiście, że mówili, Bramka Brożka jak najbardziej prawidłowa! zgodzili się wszyscy i nawet Pan Sławek uznał, że to był błąd arbitra, karny dla nas jak najbardziej prawidłowy, faul na Zającu trochę przeszli bokiem - Pan Sławek stwierdził, że takich fauli się nie gwiżdże :/ były szybkie powtórki i bardzo niedokładnie, ale na filmie wyraźnie widać, że Zając ma podciętą nogę....
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 11.08.2014 o godz. 09:18.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.08.2014, 10:14
baton napisał(a):Wyświetl post
Ogladal ktos Lige+ Ekstra ?

Wypowiadali sie cos odnosnie nieuznanej bramki Brozka i faulu na Zajacu po ktorym poszla kontra ?
Jak wyżej - gol Brożka prawidłowy, karny później odgwizdany prawidłowy, a o faulu na Zającu nie dumali za wiele, ale raczej Sławcio stanął po stronie sędziego.
Btw. zaszokował mnie sędzia Musiał w meczu GKS-Śląsk, co on gwizdał za karne dla Gieksy to aż głowa bolała.

Co do naszego spotkania, bardzo szkoda że Garguła spierdzielił tyle sytuacji, takie mecze po prostu trzeba wygrywać. Do Brożka można mieć zastrzeżenia, owszem, ale mimo wszystko strzelił dwa gole wczoraj i gdyby mu tego pierwszego uznali, to pewnie nikt by się nie ośmielił krytykować Pawła.

Atmosfera na stadionie nieco sielska, wierzcie oficjalnej frekwencji lub nie, ale byłem na kilku innych bojkotowych meczach w poprzednim sezonie i tym razem było widać, że tych ludzi jest więcej. Na wynik frekwencji odbiły się dwie de facto puste trybuny za bramkami, bo na nich było może w sumie 500 osób.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 11.08.2014, 10:21
Tabela póki co jest bardzo wyrównana i za parę kolejek różnie może być. Cieszę się, że jest tu chociaż remis i widać złość i niedosyt przed meczem z Lechią. Lechia póki co nie chodzi jeszcze na 100% więc jest duża szansa.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.08.2014, 11:03
Zdjecie z 17:59 i kolejka do kas. Wszystkie kasy owarte

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.08.2014, 12:50
raindog napisał(a):Wyświetl post
@miłosz, czyli jak to jest? Obecnie mamy ok. 50% bojkotujących (z Jagą 12 tys; z Ruchem wczoraj 6 tys.)?
Jakie 6 tysięcy ? - wczoraj było ok. 4 tysięcy osób na stadionie. Z tego bardzo dużo za frajer na najlepszych (najdroższych) miejscach ludzi w "sile wieku" mogących zarobić na bilet. Jak się teraz czują osoby, które obok nich kupiły bilet lub karnet za grubą kasę ? Bednarz rozdaje bilety gdzie tylko może, aby mógł jeszcze chwile "poprezesować" i jakoś to wyglądało w TV.

Ale i tak było o 4 tysiące osób za dużo. Swoim byciem na stadionie pomogli łysej gnidzie przeczekać kolejny mecz na stanowisku. Nie widziałem i nie słyszałem protestów wobec tego łysego smutasa. A ilu to pisało, że będzie chodziło na mecz i będzie protestować na meczu, że to lepsze rozwiązanie, itp.

Swoim działaniem, byciem na stadionie, przedłużacie pracę tej gnidy w Wiśle Kraków. Przedłużacie jego szkodniczą działalność nie tylko na linii kibice - klub, ale też jego nieudolną politykę finansową, organizacyjną, marketingową i sportową (przypomnę o Makach).

Rozumiem, że nie utożsamiacie się ze środowiskiem i postulatami kibiców, ale aby działać na szkodę swojego klubu i przedłużać pracę tego szkodnika w klubie TYLKO DLATEGO, ŻE CHCE SIĘ MECZYK ZOBACZYĆ NA ŻYWO TO CZASEM BRAK SŁÓW.

Ja żadnego meczu nie odpuściłem od lat, zawsze kupowałem karnet. Ale dla dobra Wisły odpuściłem stadion na jakiś czas, aby w Wiśle mogła zapanować normalność, aby klub mógł pójśc do przodu. Im więcej osób będzie chodziło na stadion, tym ta NORMALNOŚĆ NIE ZAPANUJE NIGDY. Dalej będziemy pod zarządem Jacka, z ludzmi typu Rogala, Kapka, Pilch.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 11.08.2014, 12:51
(z Jagą 12 tys; z Ruchem wczoraj 6 tys.)?
2013/14 - Wisła – Jagiellonia – 12 310 widzów, 2012/13 – Wisła – Polonia W. - 17 176 widzów ..zobaczymy czy na Legię przyjdzie ponad 10 tysięcy, bo w poprzednim sezonie był komplet. Przypomnę, że średnia z całego poprzedniego sezonu to 15 tysięcy, teraz danych porównawczych brak, bo sezon trwa ..(tylko 2 kolejki), ale na teraz to 5 tyś.

EDIT. To jak będzie względnie porównywalna średnia, zobaczymy po rundzie jesiennej, ale już teraz widać gołym okiem, iż większość na mecze nie chodzi, tak znaczący, że jest drastyczny spadek frekwencji ..a o jakim spadku wspominał Bednarz ..(!?)

EDIT II. Odrębną sprawą jest wiarygodność danych co do tego ilu naprawdę bywa kibiców teraz na R22.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2014, 13:01
Bednarz ostatnio mówił, że wg niego na stadion mogą przychodzić nawet sami pracownicy klubu. A jakże! W końcu to nie jego klub, nie jego kasa i ma to wszystko w głębokim poważaniu. A i tak swoje 40000 zł miesięcznie zainkasuje.

On bardziej przejmuje się walkowerem, który nałożyła UEFA na jego ukochany klub, niż protestem i problemami finansowymi Wisły.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.08.2014 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 11.08.2014, 13:36
Coś Ci się plącze w głowie ..
Ja konsekwentnie pisze to samo, o spadku średniej z 15 tyś, na 5 tyś. czyli o 2/3 .. i nadal śmieje się z Ciebie, iż nie potrafisz czytać cudzych postów z ich choć minimalnym zrozumieniem. Cały czas piszę, o antycypacji.. ja jedynie przewiduję tendencję na cały sezon, a kolejne dane cząstkowe, mnie jedynie w tym utwierdzają. Zwycięstwo na wyjeździe z Lechem, następnie mecz w Krakowie i 1,5 tysiąca wzrost frekwencji na Ruchu. Co więcej to dane oficjalne.. czyli biorąc pod uwagę osobę Bednarza, mało wiarygodne.

EDIT.
________

Problem leży jednak, gdzie indziej..
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że nie utożsamiacie się ze środowiskiem i postulatami kibiców, ale aby działać na szkodę swojego klubu i przedłużać pracę tego szkodnika w klubie TYLKO DLATEGO, ŻE CHCE SIĘ MECZYK ZOBACZYĆ NA ŻYWO TO CZASEM BRAK SŁÓW.

Ja żadnego meczu nie odpuściłem od lat, zawsze kupowałem karnet. Ale dla dobra Wisły odpuściłem stadion na jakiś czas, aby w Wiśle mogła zapanować normalność, aby klub mógł pójśc do przodu. Im więcej osób będzie chodziło na stadion, tym ta NORMALNOŚĆ NIE ZAPANUJE NIGDY. Dalej będziemy pod zarządem Jacka, z ludzmi typu Rogala, Kapka, Pilch.
Otóż, to. To czy ta średnia będzie 7,5 tyś czyli spadek o 50%, czy 5 tyś czyli jednak o 2/3.. bo ja zakładam, że przy słabszych meczach może być nawet mniej niż 4.. to nadal te tysiące na mecze chodzi ..bo są tacy kibice, którzy gdzieś mają przyszłość Wisły, dla nich liczy się bowiem tylko teraźniejszość.. choćby obejrzenie sobie meczyku z Ruchem i .. impas trwa.. te kilka tysięcy to za mało na normalność, ale też zbyt dużo, aby normalność mogła powrócić, a raczej zaistnieć ..normalność bowiem dla mnie to z 20 tysięcy kibiców (średniej pow. 20 tyś. bym sobie życzył), chóralny doping całego stadionu, a z C nie bluzgi tylko pozytywny doping.. i ogólnie poczucie jedności na stadionie, jednej wiślackiej rodziny.., ufam że w końcu tak będzie.
________
Co do wątku czysto sportowego, Zajączek ma talent, filigranowy jest niczym Frankowski, a ten był przecież lubiany przez Franza, więc naszemu Zającowi ja bym bramki życzył, ona mogła by dać mu lepszy plac do gry, a póżniej najlepiej to bramek kolejnych.. Z tego meczu zaś Franz zapamięta iż Uryga, jaki by nie był to niezbędny def. pomocnik na boisku.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 11.08.2014, 13:37
Mizernie, to niestety wyglądało. Błędami sędziowskimi nie przykryjemy błędów taktycznych i braku skuteczności pod bramką rywala. Wisła mogła już w pierwszej połowie prowadzić minimum 3 bramkami, ale niestety tak się nie stało. Sam wielokrotnie apelowałem o to, żeby Buchalikowi dać szansę do końca rundy i zdanie podtrzymuję, mimo to na ten moment, to, co prezentuje w bramce ten zawodnik nie rokuje zbyt dobrze. Przy pierwszej bramce jego udział jest ewidentny. Jako bramkarz Michał powinien bronić takie proste sytuacje jak tamta. W ogóle w pierwszej połowie miał dużo niepewnych, nerwowych zagrań, które mogły przyprawić o szybsze bicie serca. Burliga jak zwykle dobry w ofensywie, a w defensywie słabiutko, by nie powiedzieć kiepsko. U niego są widoczne nawyki z gry na starej pozycji. Może dla niego i dla Wisły byłoby lepiej przesunąć go na prawe skrzydło w miejsce bezproduktywnego Sarkiego? Głowa z Sadlokiem chyba najlepsi w tym spotkaniu. Maciek piękna asysta i jak zwykle aktywny w obronie oraz w ataku. Dudka jakby troszkę odstawał i zaprezentował się gorzej niż we wcześniejszych kolejkach. Gargułę, Stilicia i Jankowskiego trzeba wsadzić do jednego worka. Wszyscy po równo zawiedli na całej linii, a szczególnie Guła, który spokojnie mógł mieć przynajmniej jedną bramkę na swoim koncie. Boguś strzelił karnego, ale musi poćwiczyć jedenastki, bo kolejnym razem bardziej doświadczony bramkarz niż Kamiński wyłapie taką anemiczną piłkę. Uryga może niewidoczny, ale widać jak gra siadła po jego zejściu. Bardzo dziwne zagranie Smudy. Jeżeli już kogoś chciał zmienić, to na pewno nie powinien, to być Alan. Brożka skrzywdził sędzia nie uznając jak najbardziej prawidłowej bramki, ale w tym przypadku oliwa sprawiedliwa, bo Paweł zdobył gola decydującego o wyniku tego meczu. Mimo tego widać, że nie jest jeszcze w optymalnej formie. Sarki nie wniósł niczego pozytywnego do gry. Zając miał swój udział przy bramce Brozia, ale też momenty, gdzie zbyt łatwo tracił piłkę. Być może wynika, to z tego, iż ten chłopak zbyt za bardzo chce pokazać się Smudzie, ale też ze zwykłych nawyków wyniesionych z zespołu juniorów. Ode mnie ma jednak plusa i chętnie zobaczyłbym go na jego nominalnej pozycji, czyli na szpicy.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.08.2014, 14:26
Dla to był strasznie nierówny mecz .. chwilami wydawało się że Ruch juz nie istnieje , chwilami żal było patrzeć .
Na plus:Boguś, Sarki, Sadlok, Uryga, w pierwszej połowie jeszcze Burliga (do 43 minuty). mimo wszystko Paweł Brożek był wczoraj "pod grą" i bramkę strzelił w końcu ..
Na minus: Garguła i Jankowski (jakoś wolno się rozkręca)
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2014, 14:26
milosz napisał(a):Wyświetl post
Ja konsekwentnie pisze to samo, o spadku średniej z 15 tyś, na 5 tyś. czyli o 2/3 ..
Miłosz, piszesz konsekwentnie to samo poniważ jedynie umiesz policzyć 'średnią' ale nie widać abyś był swiadomy co ta wartość oznacza, kiedy można odjąć od siebie dwie 'średnie' i czy wogóle można je odjąć od siebie.

Troche jak dyskusja z kimś kto zmierzył cztery zapałki linijka i stwierdzl że średnia długośc mierzonych zapałek w pudełku wynosi 43,2 mm. I wytłumacz mu co robi źle, mimo że średnią dobrze liczy.

Trzymam natomaist kciuki za Twoje wyliczenia wraz z pierwszym meczem po bojkocie. Może jak ilość bojkotujących nie pokryje Ci się z wyliczeniami, przyznasz ze metoda wyliczeń którą wybrałeś była nieadekwatna do sytuacji

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 11.08.2014, 14:39
Wszystkie impertynencje pasują do Ciebie, albowiem widać iż sam świadom nie jesteś o czym piszesz .., więc twoje insynuacje pominę milczeniem.

Wyjaśnijmy sobie czego sobie życzysz.. Otóż życzysz sobie aby frekwencja mimo bojkotu była jak najwyższa, czyli irytuje cię sytuacja, że może ona jednak mimo wliczenia spotkań z Legią czy Cracovią spaść aż o 10 tyś .. Otóż ja mam punkt odwrotny.. ja czekam na wręcz opamiętanie się tych kilku tysięcy i skuteczniejszy bojkot, bo tu nie o statystykę i rachunek prawdopodobieństwa chodzi, a o to czy skuteczny będzie bojkot, o przyszłość Wisły rzecz chodzi i dobrze o tym wiesz.
PS. poza tym nie "Miłosz", tylko "milosz".

Konsekwencja i Ty to sprzeczność, więc Twoja postawa mnie wcale nie dziwi.
@miłosz - tak na koniec- to nie jest kwestia życzeń, co zwykłych faktów - a konkretnie tego, co może wskazać statystyka, gdy zachowa się podstawy metodologii takich badań. Jeśli statystyka wskaże 10 tys. bojkotujących, nikt nie będzie tego ukrywał. Póki co jest inaczej.
Czyli jest tak jak myślałem, nie masz zielonego pojęcia na temat o którym piszesz.. sezon trwa, wiec teza że coś już "jest inaczej", to nonsens. To Twoja życzeniowość i nic ponad to.

Choćby taka..
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Wasz bojkot nic nie da.
Właściciel pozostanie ten sam, a więc i sposób zarządzania klubem.
Jedyne co robicie to sracie we własne gniazdo.

Przykre to jest.
Moja jest dla przykładu odmienna, bojkot nie tylko może, ale i zmieni politykę klubu i to nie tylko pod względem relacji z kibicami.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.08.2014, 14:45
Wasz bojkot nic nie da.

Przykre to jest.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.08.2014, 15:54
Wyjaśnijmy sobie czego sobie życzysz.. Otóż życzysz sobie aby frekwencja mimo bojkotu była jak najwyższa,
Ależ niczego sobie nie życzę. Frekwencja jest jaka jest. Jest zmienna. Spieramy się tylko o to z czego on wynika i ile faktycznie wynosi. Przez pryzmat własnej wiedzy jestem w stanie ocenić czy zajmujesz się statystyką lub metrologią, na ile miałeś z tymi dziedzinami kontakt i na ile Twoje wyliczenia są rozsadne. Moim zdaniem metody które stosujesz do określania spadku frekwencji sa nieadekwatne do poziomu obecnej wiedzy w tym temacie. Popraw mnie jeśli się mylę.

Co do mnie - myślalem że spadek frekwencj nadal będzie postępował. Liczyłem na jakies 3-4k na Ruchu, ale mile sie rozczarowałem. Frekwencja się stabilizuje, nie ważne czy to nasi kibice czy nowe pikiniki Bednarza. Co wiecej, myślę nawet że frekwencja może drgnac nieznacznie w górę jeśli Jacek 'postawi' system biletowy na nogi i skróci kolejki.

PS. poza tym nie "Miłosz", tylko "milosz".
Będe pamietać. Przepraszam.

I jak tu dyskutować? Choć niestety mi też brakuje konsekwencji, bo miałem już nie pisać.
Dyskutowac trzeba. Dyskusja będzie wracać z każdą nową cyfrą, choć już prawie wszystko zostało powiedziane w temacie. Stały punkt programu na co najmniej kilka kolejek.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.08.2014, 16:00
Wasz bojkot nic nie da.

Przykre to jest.
Przykre to jest ze jesteś przydupasem prezesa który nazywa Ciebie bandyta....
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 11.08.2014, 16:55
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ależ niczego sobie nie życzę. Frekwencja jest jaka jest. Jest zmienna..(..)
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Co do mnie - myślalem że spadek frekwencj nadal będzie postępował. Liczyłem na jakies 3-4k na Ruchu, ale mile sie rozczarowałem. (..)
I to jest sprzeczność. To co prezentujesz to myślenie życzeniowe ..piszesz że liczyłeś na 3-4 i „mile się rozczarowałeś” hmm to sporo wyjaśnia. Ja liczyłem się z frekwencją na początku sezonu po zwycięstwie z Lechem na poziomie ok 7-8 tyś, a niższa czyli mniej niż 6, również mnie .. mile rozczarowała .. Czyli mamy tak jak pisałem dokładnie odwrotne intencje.. Ja chcę skuteczności bojkotu, usunięcia JB, a jeśli bym zakładał frekwencje 3-4 tyś to bym był niemile rozczarowany wyższą .. Takie właśnie niuanse pokazują prawdziwe intencje .. Bo rzecz o intencje chodzi i przewidywalność skuteczności.. a co do metodologii to sorry, ale do porównania kilku liczb ..nie trzeba być nowym Blaise Pascalem, niepotrzebnie komplikujesz rzeczy proste. A rzecz dotyczy tylko i wyłącznie skuteczności bojkotu.. Ja to widzę tak, iż powinno być w normalnych warunkach kilkanaście tysięcy na meczach Wisły w Krakowie, a przychodzi raptem ciche kilka tysięcy.

PS. A poza tym ... ta dyskusja na teraz jest całkowicie jałowa ..mecz z Legią dałby jakiś punkt odniesienia, ale i nawet wówczas do końca sezonu daleko .. A ponieważ liczę iż bojkot da efekt pożądany i zakończy się wcześniej.. to tym bardziej liczy sie dla mnie zupełnie coś innego..efekt, a nie dane statystyczne. To co dziś wiemy, to tylko tyle, że mniejszość chodzi na R22, ale jest to taka mniejszość której istnienie zanegować nie można, a z drugiej strony większość nie chce uczestniczyć w takich meczach i jest to większość znaczna, której tym bardziej nie można sprowadzać do setek kibiców jak uczynić to chciał J. Bednarz.

Podział jest jednak smutną konstatacją .. i korzysta na nim JB i zapewne jest mile rozczarowany iż ma tylu sojuszników, .. jak dla mnie, stanowczo zbyt wielu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.08.2014 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.08.2014, 17:34
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Przykre to jest ze jesteś przydupasem prezesa który nazywa Ciebie bandyta....
Nie jestem przydupasem prezesa i wiele razy pisałem, że wolałbym żeby odszedł

Po prostu nie zgadzam się co do tego, na ile warto rozjebać własny klub, żeby się go pozbyć. Cupiał prędzej czy później go wywali, tak jak to zawsze robił z prezesami / trenerami. To co kibice Wisły stosują to jak chemoterapia na raka. Zobaczymy kto pierwszy zdechnie, pacjent czy rak.
Chemię stosuje się tylko w beznadziejnych przypadkach. Uważam, że naszej Wiśle bardzo daleko do przypadku beznadziei. Prezes jest jaki jest, gówniany - fakt, z fatalnym PRem - tak. Strzelający gafy w wypowiedziach publicznych - zgoda. Jest eks piłkarzem warszawskiej Legii - której osobiście nienawidzę - wszystko to prawda. Do tego jego (lub odgórnie nakazane) zastosowanie odpowiedzialności zbiorowej za ostrzał racowy wywołało protest kibicowski. Ja to wszystko wiem. Tylko po prostu najzwyczajniej w świecie - NIE WARTO.

Całe warszawskie towarzystwo tylko zaciera ręce i cieszy się z tego co się dzieje na Wiśle. Bo już w poprzednim sezonie daliśmy sygnał, że Wisła się jeszcze nie skończyła - znowu nasrali się w gacie - z czołowymi dziennikarzynami .pl na czele. A tu jeb, własni kibice sabotaż po całości. Poprzednie pół sezonu bez kibiców oddaliśmy walkowerem. No to się cieszy warszafka i może bez mrugnięcia okiem czarny pijar wokół Wisły kręcić jak to mają z zwyczaju. Bednarz jest jaki jest, ale przez niego nie wyjebali nas z europejskich pucharów bo źle kartki policzył. Cała prawda.
Powód: literówki :)
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.08.2014 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.08.2014, 17:45
Chodząc teraz na mecze w większym stopniu przyczyniasz się do upadku klubu, niż kibice bojkotujący. Trzeba tylko spojrzeć troszkę dalej niż "teraz"...

Problem z Wami jest taki, że nie chcecie mówić jednym, kibicowskim głosem. SKWK przedstawiło stanowisko kibiców Wisły - bojkot. Wy oczywiście macie to w dupie, bo przecież Was SKWK nie reprezentuje. Powiedz mi tylko - kto w takim razie Was reprezentuje? Dlaczego nie wstąpicie do SKWK lub nie założycie własnych stowarzyszeń? Przecież wtedy byłoby miejsce do dyskusji odnośnie formy protestu (z którą i ja do końca się nie zgadzam, jednak zaakceptowałem zdanie większości, bo wspólne działanie da więcej korzyści). Nie zrzeszając się niestety nie jesteście partnerem do rozmowy, bo nikt nie będzie chodził do każdego z osobna i pytał o jego spojrzenie na sprawę...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.08.2014, 17:48
Jakby mieli własne zdanie to by musieli coś zrobić.

Na razie głównym hasłem internetowych bitów jest "zróbmy coś" "zróbcie" "napiszcie" - od pół roku zero konkretów.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.08.2014, 17:52
I to jest sprzeczność. To co prezentujesz to myślenie życzeniowe ..
Nie sprzeczność. Mało fortunne określenie. http://sjp.pl/liczy%E6 - definicja nr.7 Zwykła predykcja.

PS. A poza tym ...
Tu zgoda. Jest jałowa. CG Jung powiadał o kobietach, z ktorymi dyskutował o psychologii: "Polemika z nimi to jak rozmowa z bilibioteczką - całkowicie pusta i jałowa. Jedyne co je tak na prawde podnieca zwie się Eros" Więc jak w tej anegdocie - nie kobety a bojkotujący i nie eros a bojkot. Jednak mam nadzieję że rozumiesz iż nie dyskutuję po to by podważyć Twoje czy innych bojkotujących intencje tudzież dorobić taka statystykę by pokazać że bojkotu nie ma. Podważam rzemiosło satystyczne, a w zasadzie wskazuje jego całkowity brak. Wiec racja, skupmy się na Erosie, z korzyscią obopólną, dla Pana i Pani.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.08.2014 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2014, 18:46
Wasz bojkot nic nie da.

Przykre to jest.
Przecież celem bojkotu nie jest zmiana właściciela (sic!). Poprzez kwestie finansowe chcemy skłonić Cupiała do przemyślenia pewnych spraw. Wiadomo, że nic tak nie wpływa na decyzje biznesmenów jak rachunek zysków i strat.

Ja jednak jestem zdania, że srają we własne gniazdo Ci co chodzą teraz na mecze. A wyjaśniłem to już w poprzednich postach.

Bednarz jest jaki jest, ale przez niego nie wyjebali nas z europejskich pucharów bo źle kartki policzył. Cała prawda.
Z Bednarzem to nie mamy szans na awans do tych pucharów, a co dopiero mówić o wykluczeniu z nich....
Ps. Chemie stosuje się w wielu sytuacjach, nie musi to być beznadziejny przypadek.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.08.2014 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów