|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
||
...niestety dalej nigdzie nie ma o 20 spotkaniach, karach itd itp...
Wiadome cytując klasyka, że Twoja prawda jest bardziej twojsza niż mojsza, a wogóe Twoja jest najtwojsza i tego sie trzymajmy! |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Prawda jest jedna. Druga zwana gówno-prawdą. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauważ jedno... szukając konkretnie "interesów norymbergii" dochodzisz tylko do 3 źródeł:
-niebiescy.pl -forum niebiescy.pl -forum wislakrakow.com pytanie: gdzie w tym wszystkim katowickisport.pl? ...wniosek? Mnie też przekonują konkretne argumenty, a nie cytat z forum podparty źródłem niewiadomego pochodzenia. Katowicki Sport wczoraj napisał odnośnie wzrostu zainteresowaniem meczami Podbeskidzia i budowania drużyny regionalnej pod Klimczokiem, że na stadionie w Bielsku coraz częściej pojawiają się grupy kibicowskie z miast regionu: Wisła, Skoczów, Żywiec... i Wadowice ![]() ps. Ma to być równoznaczne z tym, że FC Wadowice bojkotując mecze Wisły jeździ do Bielska na Podbeskidzie? Wystarczy dodać źródło katowickisport.pl i już na stronie Podbeskidzia napiszą, że kibice Wisły przerzucają się na Podbeskidzie?
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 21.08.2014 o godz. 10:29.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jestes debilem
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Masz ....a i skończ już .......ić. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Największym problemem w tej sprawie, i nie tylko tej, jest to, że tworzycie jakieś teorie i ich zaciekle bronicie na podstawie informacji z 2 bądź 3 reki. Ruch nie musiał dostać takiej samej oferty, jak Wisła, a sama Wisła, nawet jeśli wyjściowe założenia były podobne, nie musiała ostatecznie na nie się zgodzić. Trwały przecież i ciągle trwają negocjacje, o szczegółach których nic nie wiemy i nigdy się nie dowiemy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak się martwicie tymi warunkami wypożyczenia, jakbyśmy mieli idiotę za prezesa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Żaden normalny klub nie przystałby na takie warunki wypożyczenia. O Bednarzu można powiedzieć wiele, ale nie wierzę, że jest aż takim idiotą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wersja dla Kurza i Matejasa, bo coś ciężko dzisiaj z włączeniem szarych komórek:
Klub WYPOŻYCZA piłkarza 19 LETNIEGO, z którego jeszcze mają nadzieję COŚ ULEPIĆ. (Kurz, Matejas- bo wykluczają opcję pierwokupu. Rozumiemy, tak?) Czy ma to sens jeżeli: a) w razie jakby mu się gdzieś bardziej spodobało, to pójdzie sobie w p*izdu? b) nie będzie grał WCALE, lub ogony? b) będzie grał, ALE NIE NA TEJ POZYCJI, na jakiej mamy zamiar go ustawiać? Nie, nie ma. Cytat:
Kurz- W Twojej teorii Norymberga dowiaduje się o nowym, potężnym sponsorze i chce wyciągnąć od chorzowian szmal. Po co, skoro sami go mają wystarczająco? By mieć go jeszcze więcej? Ok, sens to ma, lecz pozorny- nie ogrywają Stępińskiego, który jeszcze może sobie pozwolić na miano utalentowanego juniora. Poza tym- ściągnęli go za mniej więcej 120-150 tys. euro. Jaką kwotę sobie mogliby krzyknąć? Gdyby Ruch nie ściągnął Visnakovsa mogliby pogadać. Teraz kolejny napastnik, który musi występować w praktycznie każdym meczu to wpier*dalanie się w robotę trenera. A nikt nie lubi, jak mu się patrzy na ręce...
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 21.08.2014 o godz. 11:18.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Bednarz moze na takie rozwiazanie by sie zgodził, ale nie Smuda. Jemu nikt nie bedzie mowil, kto ma grać czy nie. Nie wiem, po co dyskutujemy na ten temat.
Moim zdaniem konkretów dowiemy sie za kilka dni. Na dziś nie ma sensu o tym dyskutowac, bo nic nie wiemy poza tym co napisał Ruch. Może Stępiński zaczał naciskac na Norymberge, żeby go puscili? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie bardzo rozumiem dlaczego warunek pierwokupu miałby być jest zaporowy.
Oczywiście że nie ma to nic wspólnego z racjonalnym budowaniem drużyny, ale nam brakuje napastnika już .... a nie stać nas na zakup a nawet opcje pierwokupu Stępińskiego. Proste. Jaka jest inna opcja Ja wolałbym jednak dobrego napastnika na rok niż w ogóle .... i tu jedyna kwestią do dyskusji jest czy nasi juniorzy są słabsi od Stępińskiego?. Tego nie jestem pewien !
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.08.2014 o godz. 12:41.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powołam się teraz na tak samo "wiarygodne" źródło, jak twoje i zacytuję wywiad z Stępińskim. Sam sobie resztę dopowiedz, bo w tym jesteś dobry. Wisła była najbardziej konkretna. Jest tu tylko jeden napastnik, Paweł Brożek, ale będę walczył o miejsce w składzie. Oczywiście wolałbym grać jako wysunięty napastnik, ale będę grał tam, gdzie wystawi mnie trener. Może być tak, że zagram dobry mecz na skrzydle i tam już zostanę. Tak czy inaczej, czuję się napastnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Moje źródło to logika.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Generalnie to rozczarowałem się. Tyle czasu czekałem na odpowiedź, a wartości merytorycznej praktycznie nie widzę. Za to "zaczepek" co nie miara. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Dziś czytam, że Tomasz Zając bardziej się nadaje na skrzydło, niż na atak... więc powiedz mi dlaczego wpajano chłopakowi tyle lat, że jest napastnikiem?
W związku z czym niby Wieśniaku? Zaczepka zupełnie nie na miejscu, a i poziom też niezbyt wysublimowany - jak powiedział ABGwiślakABG.
Weź sobie piter "Sport katowicki" Nr 193, przeczytaj wywiad z Kocianem... rozmawiał Leszek Błażyński. Ten sam wywiad ukazał się rano na www.katowickisport.pl. Koło południa pojawiła się wzmianka na forum niebieskich o warunkach jakie stawia Norymberga. Nagle o 14.05 pojawiają się owe warunki na niebiescy.pl, a o 19.06 na katowickisport.pl pojawia się identyczny cytat Kociana. Oczywiście w obu przypadkach z Kocianem rozmawiał Leszek Błażyński. Taka powinna być hronologia czy raczej odwrotnie? Kto pier... ten pier...! Zastanów się piter następnym razem zanim coś napiszesz, bo mnie tym raczej nie zaimponowałeś! ps. Nie od dziś wiadomo, że w Chorzowie takie obyczaje są, że jak nie można kogoś pozyskać i transfer nie wypala... dorabia się do tego ideologię... ps2. koniec tematu Stępińskiego, bo robi się z tego kolejny "Smoleńsk", nie można być obiektywnym w temacie, bo to się nie zgadza z polityką antyBednarzowską postawą większości. Każdy ma swoje racje i wie najlepiej jak zaawansowane są rozmowy na linii Kraków - Norymberga i na jakie warunki rada nadzorcza przystaje!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 21.08.2014 o godz. 14:25.
|
||||
|
|
Guest
|
|
|
Chcialbym skromnie zauwazyc, ze w tych artykulach nie bylo zadnej wzmianki o Bednarzu. Chcialbym tez zauwazyc, ze umowa jaka miala obowiazywac zostala odrzucona przez Ruch bo dla nich byla niekorzystna. Chcialbym tez zauwazyc, ze jesli taka sama niekorzystna umowa bedzie podpisana w Wisle wtedy bedzie mozna obarczac wina lysego. Chcialbym tez zauwazyc, ze nikt z gory nie napisal, ze taka umowa zostala juz Wisle przedstawiona i Bednarz ja podpisal. Na koniec wiec chcialbym zauwazyc, ze to ty robisz Smolensk a z siebie Macierewicz poki co i nikt wiecej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]() Odejmij sobie 3 godziny i masz czas wstawienia tego wpisu na TT. Nie dorabiaj do tego chorych ideologii.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 21.08.2014 o godz. 15:42.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co Łysego interesuje co będzie za rok ? Nic, ma to w dupie. Bierze piłkarza, bo nie ma kim grać, a że umowa jest niekorzystna dla Wisły w dłuższej perspektywie to inna para kaloszy.
Dla Niemców Wisła czy Ruch to wszystko jedno. My dostaniemy tego piłkarza tylko jak zgodzimy się na ich warunki (takie same jak ma Ruch). Oni Stępińskiego jeszcze nie skreślić i dlatego postawili takie warunki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Przy tych 'transferach' wypożyczenie za pół darmo Stępińskiego to małe piwo. |
|
|
|
Guest
|
|
"Na pewno tak nie jest bo Smuda by się nie zgodził" - dowcip dnia. S po raz stutysięczny jedno powiedział (Stępiński bez pierwokupu jest bez sensu), drugie zrobił... - chcesz kogoś dodatkowego do kadry czy nie chcesz? Chcem... jawohl! Golas musi cieszyć się z każdego daru... oby warunki którymi jest obwarowany nie były zbyt dokuczliwe.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.08.2014 o godz. 18:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Po drugie - Stępiński, podobno wielki talent, nie rozegrał nawet minuty w barwach pierwszego zespołu z Norymbergi. Występował w rezerwach (szału nie było), grających na poziomie 4 ligi niemieckiej - w poprzednim sezonie mieliśmy takiego młodego, zdolnego z tego poziomu rozgrywkowego, jak to wyglądało na boisku to chyba wszyscy wiedzą. Gość jest bez poważnego grania od ponad roku. Po trzecie gwarantowanie Stępińskiemu grania bez względu na formę oraz na pozycji jakiej sobie zażyczy to kuriozum, co dodatkowo odbije się na atmosferze w szatni. Niestety pewnie go podpiszą, zgodnie z obowiązującą maksymą prezesa "byle do pierwszego". ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A ty je widziałeś? No tak, Kocian oczywiście kitował a Wisłę czy Ruch na pewno stać na opłacenie pełnego kontraktu Stępińskiego i to one będą stawiać warunki Norymberdze...
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kurz z tobą na czele oglądają. Najwięcej masz do gadania a nic nie widziałeś. Na razie wiemy że Ruch kopnął ofertę Norymbergi w dupę. A to budzi obawy że my ze słabym prezesem łasimy się żeby z niej skorzystać. Chociaż jest (w wersji dla Ruchu) chuja warta dla klubu! A to budzi obawy zrozumiałe tym którym los Wisły leży na sercu. Więc nie męcz innych swoim "zdrowym rozsądkiem". Bo Bednarz nie jest rozsądny. W tym problem.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nie chce tu trzymac zadnej ze stron ale ....pamietajacie ze ten szkodnik jest zdolny do wszystkiego - mnie juz nic nie zaskoczy ...skoro po podpisaniu umowy z ta UFA nie zostal zaskarzony do sadu o dzialanie na szkode firmy tzn ze proces niszczenia Lysego Weza jest wrecz nieograniczony ....dozylem czasow gdzie w WISLE nawet najwiekszy idiotyzm mnie juz nie zaskoczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Różnica pomiędzy mną a wami polega na tym, że ja używam trybu przypuszczającego, a wy "wiecie" swoje, zapewne lepiej od działaczy naszego klubu. |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|