The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy tematy meczowy spełniają Twoje oczekiwania:
Tak, są kompletne. 53 81,54%
Nie. 7 10,77%
Jest kilka rzeczy do poprawy/uzepełnienia. 5 7,69%
Głosujących: 65. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2014, 19:05
Lukasz,
predykcja, czy antycypacja, co za różnica i tak chodzi o przyszłość .. Rzecz jest w czym innym, w uczciwych intencjach, jeśli piszesz o sobie, że „niczego sobie nie życzę”, po czym twierdzisz iż jesteś „mile rozczarowany” jakimś zdarzeniem, wobec którego niczego sobie podobno nie życzyłeś, to jest tu ewidentna sprzeczność. Życzyć, to chcieć, pragnąć ..itd. , liczyć na jakieś coś, to również ta sama intencja, chcieć, pragnąć itd. Darujmy sobie erystykę czy innej maści sofistykę, rzecz jest prosta jak konstrukcja cepa… rzecz dotyczy intencji.. tu i teraz obiektywizm w intencjach, to jednorożec..

Co do faktów, pożyjemy zobaczymy. Na teraz nic nie jest przesądzone.. sam jestem ciekaw ilu to kibiców jest wstanie przy bojkocie przyciągnąć Bednarz na R22 ..

Choć ja wolałbym analizować, co zrobić aby bez żadnych podziałów i oczywiście bez JB, zastanawiać się (jak to powinno być w normalnym klubie), otóż zastanawiać się co zrobić aby przyciągnąć do tych 15 tyś. średniej tak z 5 kolejnych i tak co roku, pracować nad tym, aby frekwencja na stadionie dawała poczucie iż jest niemal zapełniony, a nie jak teraz ..niemal pusty.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.08.2014, 19:55
DysoN napisał(a):Wyświetl post
No dobra, sprobujmy to ogarnac, choc nadzieji juz duzej dla Ciebie nie ma skoro upierasz sie byc az tak slepym.

Cytat:
Pierwsze zdanie, pierwsza bzdura. Twoj arogancki styl wypowiedzi, lekcewazenie i ublizanie kibicom po szalu ma miejsce nie od dzis i nie od wczoraj. Jestes w tym dosc konswkentny, jakbys musial sam sobie udawadniac ze ciagle masz racje.
Nie ubliżam kibicom po szalu. Nie uważam, za kibiców po szalu osób które z premedytacją i świadomie aprobują niszczenie klubu i nazywam takie działanie po imieniu (jak tutaj: debilizm). Tak jak ty nazywasz debilem tego kto rzuca race(ja również) tak ja wyżej wymienione święte krowy tak nazywam). Jeśli uwzględnisz w jakiejkolwiek mojej wypowiedzi brak logiki to przedstaw argumenty świadczące o tym, a nie wyrywaj z kontekstu epitety, które serwuję paru twardomyślącym, którzy próbują mieszać.

Cytat:
To juz doprawdy smieszne. Ty myslisz ze ja czy inni (za wszystkich glowy nie dam bo nie pytalem) chodza na mecze zeby zrobic na zlosc SKWK? Toz to jest piramidalna bzdura! Na mecze ludzie chodza bo sa od lat kibicami, kochaja to co robia i chwala im za to. SKWK moglo by dla nich pewnie w ogole nie istniec i wiekszosc by nie rozpaczala.
W którym momencie napisałem że ty i wszyscy kibice przyszli na mecz, bo są anty bojkot i anty SKWK?
Napisałem tylko, że wszyscy są debilami co potraktowali z aprobatą tą marną frekwencję, bo dla kibica powinna być sprawą honoru, żeby brać Wiślacka była wielka nie tylko w gadkach na forum, ale też i na stadionie. Nie napisałem natomiast, że wszystkich frekwencja zachwyciła, myślę, że to nie prawda, myślę że takich było zdecydowanie więcej, jak i również nie napisałem, że ty byłeś w tej grupie. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Cytat:
I w imie tego honoru i szacunku kibicow nazywasz debilami (co moderator litosciwie wycial juz) a stek wyzwisk pod aderesem Bendarza, malowanych anonimowo noca w osrodku w Myslenicach jest honorowy i pelen szacunku. Nie chce go bronic bo sam widze ze niewiele idzie dobrze ale takie metody przede wszystkim swiadcza o bojkotujacych.

Chodze na mecze juz ponad 10 lat. Widzialem wiele wspanialych zwyciestw jak i wiele bolesnych porazek. I chodze bo lubie, czy to tak trudno zrozumiec? Chodzilem rok, dwa, piec lat temu gdy nie bylo protestu. Ideologie mozesz miec, bojkotowac sobie mozesz, tak jak i ja moge sobie chodzic na mecze i kibicowac.

Ka
Jak można traktować z szacunkiem ludzi, którzy cieszą się, że podano Fr. 5700? Nie przypominam sobie, jak były derby czy mecz z Legią, czy mecze gdy Fr. była 12-15-17 tys ludzi, żeby dół E klaskał a w TV było słychać "hurraaa" a spiker dziękował wam, że jesteście z "nami" (czyli nie "z nimi"). Jestem przekonany, że ci co tak się podniecili, chcieli tym samym dać pstryczek w nos SKWK i bojkotującym, bo jak inaczej tą reakcję wytłumaczysz? Nie widziałem w niej żadnych znamion miłości do Wisły, bo ktoś kto kocha Wisłę nie cieszy się z frekwencji 5700, nawet gdyby taka była.

Cytat:
Kibicow bylo ponad 5000 i bylo widac ze jest wiecej porownujac do meczu z Piastem. Wiec wsadz sobie w buty swoje szacunki. Oficjalna frekwencja jest raczej prawdziwa. A co do resztyu to ty dalej swoje. Nigdy nie przychodzilem na mecze dlatego ze prezesem jest Kowalski czy Nowak, dlaczego mialbym to teraz robic ? To ze SKWK postawilo sie w takiej sytuacji ze nie beda rozmawiac dopiki Bednarz jest prezesem to tylko swiadczy o braku inteligencji tych ktorzy te decyzje podejmowali. Sami siebie postawili pod sciana.
Dobra daruj sobie rady ludziom jak nie masz pojęcia o technikach negocjacyjnych, teoriach gier, już nie mówiąc, że nawet nie wiesz kto negocjuje z ramienia SKWK kim jest itp. a tym bardziej nie wiesz, jakie są kuluarowe realia.

Cytat:
Tak wiec poklepujcie siebie dalej po plecach, mowcie ze pewnie wszystko sie kiedys znow ulozy i marginalizujcie dalej. A jak juz Bednarz pewnego dnia odejdzie (przypuszczalnie z powodow, ktore z waszym protestem nie maja nic wspolnego) to wtedy odtrabicie wielkie zwyciestwo i łaskawie znow zaczniecie chodzic na mecze.
Mnie nie interesuje, czy Bednarz odejdzie dziś czy za rok. Mnie nie interesuje kto będzie zarządzał klubem dziś czy jutro, czy za rok. Ja chcę jako kibic być traktowany z szacunkiem i moje potrzeby również. I tyle.

Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam za takich tych, którzy nie potrafili wprowadzić na R22 w ostatnich latach bardziej ambitnych przyśpiewek jak "jesteśmy dumą tego miasta..." i "jazda, jazda, jazda..." bo jazdę to można mieć na wiejskim przytupie w przytkowickim klubie Energy2000. Ale widać "kółko różańcowe" otoczyło się ludźmi prezentującymi ten sam poziom, dlatego w swoim towarzystwie świetnie się bawili, do czasu...
Serial trwa: Teraz ty:

Skoro uważasz, za tak chujową kreatywność, tych co wymyśli te przyśpiewki, to czemu sam nie wszedłeś na wyżyny i nie wymyśliłeś lepszych? przecież to takie łatwe i tak inteligentna osoba jak ty napewno by wymyśliła coś bardziej oryginalnego

Cytat:
Dobrze, że wśród "jazdowiczów" idiotów nie brakuje, co więcej... sama inteligencja i intelektualiści!
W każdej większej grupie są idioci, to normalne.

s1mone - tobie też radzę ćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, bo wyciągasz z moich postów zbyt pochopne wnioski
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.08.2014 o godz. 20:05.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.08.2014, 09:10
Jeśli naprawdę wierzycie że możliwe jest przekonanie drugiej strony o sensowności/ braku sensowności protestu róbcie to w Nibylandii
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2014, 13:53
Ja bym chciał tylko przypomnieć wszystkim malkontentom, że graliśmy z aktualnym brązowym medalistą T-ME, a zarazem drużyną która wyeliminowała duński Esbjerg z dalszej gry w LE. W poprzednim sezonie na 3 mecze z Ruchem zdobyliśmy 2 punkty! Tak czy siak dobrze, że udało się uratować remis, bo równie dobrze mogło się skończyć 1-3. Szkoda, że sędzia niezbyt ogarniał to co działo się na boisku, choć z drugiej strony Garguła czy Brożek mogli wykorzystać wcześniej swoje okazje.
Która w 3 pierwszych meczach nie potrafiła zdobyć ani jednego punktu, strzelając przy tym 1 bramkę. A i zapominamy, że parę dni temu grali na wyjeździe, gdzie stracili mnóstwo sił. A i Wisła grała u siebie...

O czym ty mówisz kolego...,
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.08.2014, 22:43
Generalnie mam 3 słowa do powiedzenia.

LAMENT LAMENT LAMENT

Oczywiście zagraliśmy chujowy mecz. Lepiej by było jakbyśmy zagrali tak jak dwa sezony temu. Przez 90 minut nie stworzyli żadnej klarownej sytuacji i wygrali po farfoclu 1:0.

Przestańcie wreszcie tak się podniecać zwycięstwami i przejmować porażkami. Nauczcie się patrzyć na grę. Mamy przewagę w sytuacjach, prowadzimy grę? Stwarzamy łatwo okazje, przeciwnik nie? Tworzymy wiele koronkowych akcji zakończonych strzałem? Jak na naszym tle prezentuje się przeciwnik?

Generalnie mamy teraz słabe 6 punktów. Słabe - patrząc na grę, bo jednak w każdym naszym meczu byliśmy lepsi od rywala pod względem wyżej wymienionych rzeczy. Mielibyśmy więcej szczęścia byłby komplet punktów i ludzie by piali z zachwytu i już niektórzy by detronizowali Legię (co też byłoby kretynizmem). Trochę umiaru. Gramy w tym sezonie ładnie. Pewnie jeszcze nie raz zagramy w tym sezonie chałę i wywieziemy niezasłużone punkty. Bo jakby chłopaki tak grali jak teraz - i każdy rywal by tak wyglądał na naszym tle jak w naszych poprzednich 4 meczach to podium spokojnie nasze.

Wiadomo, pierwsze koty za płoty. Za wrażenia artystyczne punktów nie dają, ale z taką grą mamy szansę na dużo więcej punktów niż w poprzednim sezonie. Nie ma co lamentować - z taką grą nie spadniemy, a jeśli nie wejdziemy do grupy mistrzowskiej to tylko jeśli zaczniemy grać dużo gorzej. Jedyny mecz w którym było mniej sytuacji to mecz otwarcia z Łęczną ale i tak mieliśmy więcej sytuacji niż Górnik a tak to były dobre mecze.

Ja tylko mam nadzieję, że Smuda po 2:2 z Ruchem nie zacznie grać jakieś defensywki bo szkoda by było. Ja osobiście pierwszy raz od dłuższego czasu patrzę na naszą grę z niekłamaną przyjemnością.

Znając życie po tym jak nas pochwaliłem za grę to w następnym meczu zagramy totalną bucuwę, no ale cóż - football.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.08.2014 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Od: 07.2014

Stary 13.08.2014, 10:37
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie wreszcie tak się podniecać zwycięstwami i przejmować porażkami. Nauczcie się patrzyć na grę. Mamy przewagę w sytuacjach, prowadzimy grę? Stwarzamy łatwo okazje, przeciwnik nie? Tworzymy wiele koronkowych akcji zakończonych strzałem? Jak na naszym tle prezentuje się przeciwnik?

Generalnie mamy teraz słabe 6 punktów. Słabe - patrząc na grę, bo jednak w każdym naszym meczu byliśmy lepsi od rywala pod względem wyżej wymienionych rzeczy.
Zdaje się że nie do końca rozumiesz jak to wszystko działa. Ruch grał defensywkę bo taki miał plan i dlatego długimi fragmentami mieliśmy przewagę. Wcale nie stworzyliśmy więcej okazji i wcale nie możemy do końca mieć pretensji o ten wynik bo to nie jest wielka niesprawiedliwość. Faktem jest że już w drugim meczu z rzędu mogliśmy wszystko rozstrzygnąć dużo wcześniej ale później to my mieliśmy szczęście (setki Kuświka i Zieńczuka).

Co do wcześniejszych meczów to raczej nie odważyłbym się powiedzieć że byliśmy dużo lepsi od Łęcznej, Piast był bardzo słaby ale nie umieliśmy tego wykorzystać i nie mieliśmy wielu okazji. Faktem jest że z meczu na mecz widać jakąś poprawę ale jeszcze daleka droga przed nami.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.08.2014, 18:05
Co ty za przeproszeniem .......isz kolego?

Ty chyba inny mecz oglądałeś.

Nasze akcje :
Brożek sam na sam po podaniu Burligi
Nieuznana prawidłowa bramka Brożka
Karny prawidłowy dla Wisły
Garguła - pudło do pustaka
Brożek z narożnika piątki sam na sam
Brożek głowa z 5 metra bez asysty obrońców
Gol Brożka

Ruch :
gol Dziwniela
Patelnia Kuświka
gol Efira

7:3 w sytuacjach. Dodaj do tego, że zarówno gol Efira jak i nieuznany gol Brożka to bardziej kunszt napastników niż wykorzystana setka. W bardzo konkretynch i dogodnych okazjach było 6:2. Sprawiedliwym wynikiem by było 3:1. W żadnym wypadku Ruch nie zasługiwał, żeby z Krakowa wywieść remis.

Z Lechem zasługiwaliśmy na zwycięstwo, nawet szkoda przytaczać okazje bramkowe, bo nawet gole Lecha to były stałe fragmenty. Z gry oprócz sety Teodorczyka to oni nie mieli praktycznie nic.

Z Piastem w sytuacjach było chyba 3 do 1.

Najgorzej było z Łęczną ale i tak mieliśmy więcej okazji od przeciwnika.

Powtarzam, grajmy tak dalej - stwarzajmy więcej okazji od rywali w każdym meczu a skończymy na podium. Chociaż wątpię żebyśmy utrzymali tego typu formę dłużej. Zaraz się przytrafi jedna i druga wpadka, gdzie będziemy grać totalny piach i walić głową w mur. Ciekaw jestem co malkontenci wtedy powiedzą na temat naszej gry? A fakt, jak przypadkiem wygramy - to powiedzą, że zagraliśmy super mecz
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.08.2014 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.08.2014, 18:30
Albo kupować Stępińskiego, albo dać więcej Szans młodym - Kuczak i Zając po 45 minut na szpicy? Czemu nie, Brożek a aktualnej formie raczej lepszy od nich nie jest.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.08.2014, 19:12
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Albo kupować Stępińskiego, albo dać więcej Szans młodym - Kuczak i Zając po 45 minut na szpicy? Czemu nie, Brożek a aktualnej formie raczej lepszy od nich nie jest.

On jeszcze ma kontrakt z Norymbergą, czy jest za darmo do wzięcia?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.08.2014, 20:17
Tu się trochę pospieszyłem - wypożyczać z opcją pierwokupu. Ma chyba jeszcze rok kontraktu?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.08.2014, 20:18
Podobno Stępiński ma iść na wypożyczenie z opcją pierwokupu. Z Norymbergą ma jeszcze 2-letni kontrakt.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.08.2014, 20:22
Opcja pierwokupu = wraca tam skąd przyszedł.
Tak to ostatnio u nas bywa.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Od: 07.2014

Stary 13.08.2014, 20:42
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co ty za przeproszeniem .......isz kolego?

Ty chyba inny mecz oglądałeś.

Nasze akcje :
Brożek sam na sam po podaniu Burligi
Nieuznana prawidłowa bramka Brożka
Karny prawidłowy dla Wisły
Garguła - pudło do pustaka
Brożek z narożnika piątki sam na sam
Brożek głowa z 5 metra bez asysty obrońców
Gol Brożka

Ruch :
gol Dziwniela
Patelnia Kuświka
gol Efira

7:3 w sytuacjach. Dodaj do tego, że zarówno gol Efira jak i nieuznany gol Brożka to bardziej kunszt napastników niż wykorzystana setka. W bardzo konkretynch i dogodnych okazjach było 6:2. Sprawiedliwym wynikiem by było 3:1. W żadnym wypadku Ruch nie zasługiwał, żeby z Krakowa wywieść remis.

Z Lechem zasługiwaliśmy na zwycięstwo, nawet szkoda przytaczać okazje bramkowe, bo nawet gole Lecha to były stałe fragmenty. Z gry oprócz sety Teodorczyka to oni nie mieli praktycznie nic.

Z Piastem w sytuacjach było chyba 3 do 1.

Najgorzej było z Łęczną ale i tak mieliśmy więcej okazji od przeciwnika.

Powtarzam, grajmy tak dalej - stwarzajmy więcej okazji od rywali w każdym meczu a skończymy na podium. Chociaż wątpię żebyśmy utrzymali tego typu formę dłużej. Zaraz się przytrafi jedna i druga wpadka, gdzie będziemy grać totalny piach i walić głową w mur. Ciekaw jestem co malkontenci wtedy powiedzą na temat naszej gry? A fakt, jak przypadkiem wygramy - to powiedzą, że zagraliśmy super mecz
Ok, skoro chcesz wyliczać to licz dokładnie. Ruchowi dodaj jeszcze sam na sam Zieńczuka i strzały z pięciu metrów Starzyńskiego i Zieńczuka. A zaliczanie tych dwóch okazji Brożka kiedy był pod presją obrońców i miał ostry kąt jako "steki" to gruba przesada, sytuacje bramkowe tak, ale nie 100%
I nie pytaj czy oglądałem mecz bo zrobiłem to 3 razy...
Z Lechem faktycznie dobrze ale powinniśmy zamknąć mecz dużo wcześniej i koniec końców mieliśmy szczęście że wygraliśmy
Z Piastem i Łęczną totalny piach i nie ma innej oceny tych meczów, sorry.

Żeby była jasność, wcale nie uważam że nie masz racji jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji. Problem w tym że w grze jest sporo innych mankamentów, które należy poprawić (więcej tutaj: http://wislakrakowtaktycznie.blogspo...wisa-ruch.html)
Dużo na sumieniu (zwłaszcza z Ruchem) ma też Smuda (zmiana Urygi to kryminał). To zespół na pierwszą 8 ale jak będzie dobrze prowadzony a jak na razie to mi się wydaje że chłopaki zdobywają punkty trochę pomimo Smudy (może przesadzam ale tych jego błędów już się trochę uzbierało)
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.08.2014, 21:19
A kto Wam powiedział ze istnieje w ogole temat Stepinskiego
Menago robi sobie reklamę na podbicie ceny i juz....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.09.2014, 22:18
...która nagle odpaliła w 4 kolejce i jest szansa, że zacznie zdobywać punkty.

dla przypomnienia gdzie jest Ruch nadal

te stracone punkty ze spadkowiczem będą się mściły
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów