The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2014, 16:26
kermit06 napisał(a):Wyświetl post
Panowie kawę na ławę proszę - bez owijania żadnego.

Wszelkie szkoły policealne / szkoły dla dorosłych / darmowy uniwersytety typu COSINUS - i tak dalej.

Gdzie jest haczyk?
Bo sorry, ale jak ktoś piszę/reklamuje że WSZYSTKO jest za darmo ( wszystkie semestry, wpisowe etc. ) to nie chce mi się wierzyć.

Plusami tego typu instytucji jest to, że dają na pół roku legitymację i ma się zniżki, oraz w razie alimentów - zaświadczenie, że wciąż się uczysz tak?

A jakieś minusy, ukryte "gwiazdki" w umowach etc?

Dziękuję za szczerze odpowiedzi ( może być na priv )
Poczytaj dokładnie regulamin i statut uczelni. Jednak wydaje mi się że nie ma haczyka, uczielniom po prostu się opłaca przyjmować studentów. Nie wyrzucają kasy na wykładowców, bo nie kształcą na wysokim poziomie, a dochody z państwa są dość duże Warto jednak 2 razy sprawdzić

Odpowiedz cytując
kermit06
Member

Od: 02.2014

Stary 12.05.2014, 20:39
A ktoś jeszcze by się wypowiedział?
Jacyś znajomi byli, chodzili, jakiekolwiek doświadczenia?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.05.2014, 07:26
Jedna różnica to są szkoły policealne a nie studia prywatne.
I teraz pytanie po co ci ta szkoła? Dla papierka czy żeby się uczyć? Jezeli dla papierka to owszem nie ma żadnych haczyków bo te ....y ciągną kasę z naszego Państwa! Za każdego ucznia otrzymują dofinansowanie z ministerstwa wiec im zależy żeby mieli tłumy. Ministerstwo dało warunek min. 50% obecności ale i to łatwo obchodzą. niczego się nie nauczysz (chyba że bardzo chcesz i bedziesz cisnął nauczycielom).

Tak się zastanawiam kiedy wezmą się za tą szarańczę. A jak słyszę że szkoła Majchrowskiego chce brać dofinansowania na równi z państwowymi uczelniami to mnie krew zalewa.

Mam kontakt jedną z nich wiec jak coś to priv.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.05.2014, 10:29
Cosinus wydaje legitymacje, ale ta legitymacja uprawnia do znizek jedynie do 24 roku zycia.

To nie uniwersytet, tylko technika dla doroslych. jednoczesnie studiowalem dziennie i robilem cosinusa i powiem tak: bez pierdniecia i jakiejkolwiek nauki mozna skonczyc cosinusa, czeog o normalnym uniwersytecie nie powiem. ;-)
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.05.2014, 13:13
Witam

Poszukuje grafika który przygotował by mi projekt nadruku na koszulki ( oczywiście nie za darmo )
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.05.2014, 10:14
jak pozbyć się tego cholerstwa?
"You might enjoy reading:"
strasznie wkurzające to jest

Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.05.2014, 13:49
Al_29 napisał(a):Wyświetl post
jak pozbyć się tego cholerstwa?
"You might enjoy reading:"
strasznie wkurzające to jest
http://www.anvisoft.com/resources/ho...r-web-browser/
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.05.2014, 14:32
juz bylo pewnie pare razy to pytanie. gdzie najlepiej w Krakowie zrobic tatuaz z motywem Wiślackim ?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
kermit06
Member

Stary 17.05.2014, 15:26
Szanowni hazardziści i Panowie obyci w gąszczu przepisów

Zapytanie mam, odnośnie ustawy antyhazardowej.
Jak to jest z bukmacherami naziemnymi typu STS, FORTUNA i TOTO MIX.

U nich można normalnie obstawiać Polską ligę, czy już nie?
Bo pamiętam, że parę lat temu były problemy z reklamowaniem/sponsorowaniem drużyn ( STS Lecha ) czy bet-at-home nas i skoki w Zakopcu.

Pytam, bo nie wiem czy byłby sens otwarcia punktu naziemnego, bukmacherskiego którejś z tych sieci?
Czy te punkty które są, to stoją bo mają jeszcze ważną koncesję - a nowych otwierać nie można?
Ktoś coś wie?
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 17.05.2014, 16:43
Znacie jakiś sprawdzony sklep internetowy z NORMALNYMI ciuchami męskimi? Byle dobrej jakości (coś jak red is bad) i nie za drogie.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.05.2014, 07:00
kermit06 napisał(a):Wyświetl post
Szanowni hazardziści i Panowie obyci w gąszczu przepisów

Zapytanie mam, odnośnie ustawy antyhazardowej.
Jak to jest z bukmacherami naziemnymi typu STS, FORTUNA i TOTO MIX.

U nich można normalnie obstawiać Polską ligę, czy już nie?
Bo pamiętam, że parę lat temu były problemy z reklamowaniem/sponsorowaniem drużyn ( STS Lecha ) czy bet-at-home nas i skoki w Zakopcu.

Pytam, bo nie wiem czy byłby sens otwarcia punktu naziemnego, bukmacherskiego którejś z tych sieci?
Czy te punkty które są, to stoją bo mają jeszcze ważną koncesję - a nowych otwierać nie można?
Ktoś coś wie?
Dawno nie grałem u stacjonarnego buka, ale jestem prawie pewny, że można normalnie obstawiać ligę polską (zresztą skoro w ich internetowych punktach można obstawiać, to oferta w stacjonarnym punkcie jest ta sama).
A co do sponsoringu- ustawa pozwala reklamować się jedynie firmom zarejestrowanym w Polsce.

Młyniu_Miechów napisał(a):Wyświetl post
Znacie jakiś sprawdzony sklep internetowy z NORMALNYMI ciuchami męskimi? Byle dobrej jakości (coś jak red is bad) i nie za drogie.
Normalnymi? Tzn
Odpowiedz cytując
d.j
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.05.2014, 23:21
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie grałem u stacjonarnego buka, ale jestem prawie pewny, że można normalnie obstawiać ligę polską (zresztą skoro w ich internetowych punktach można obstawiać, to oferta w stacjonarnym punkcie jest ta sama).
A co do sponsoringu- ustawa pozwala reklamować się jedynie firmom zarejestrowanym w Polsce.

Normalnymi? Tzn
Proszę o nie wprowadzać w błąd! Ustawa ZAKAZUJE reklamowania gier hazardowych! Dopuszcza natomiast informowanie o sponsorowaniu w przypadku zakładów wzajemnych (legalne firmy)
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.05.2014, 08:41
d.j napisał(a):Wyświetl post
Proszę o nie wprowadzać w błąd! Ustawa ZAKAZUJE reklamowania gier hazardowych! Dopuszcza natomiast informowanie o sponsorowaniu w przypadku zakładów wzajemnych (legalne firmy)
Miałem keidyś artykuły na ten temat w ręce i byłem pewny do wczoraj, że jest tak jak mówię, ale może pamięć mnie zawodzi, wiec sorry, za wprowadzenie w błąd.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 19.05.2014, 15:57
niech mi ktoś napisze co to jest to paypal. czy muszę tam coś wpłacić czy to tylko służy do tego żeby mi kasiorkę przelali? jakie są opłaty za prowadzenie lub przelewy? jak potem mogę z tego konta wypłacić pieniądze? i jak sytuacja wygląda jeżeli ktoś chce mi przelać dolary? jak potem je najkorzystniej zmienićna PLN? czy z tego systemu mogę na swoje konto przelać pieniądze?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.05.2014, 18:56
Nie powiem ci jak wygląda kwestia z walutami, bo korzystam z paypala tylko w złotówkach.

Wygląda to tak, że zakładasz sobie konto i możesz przelewać kasę na czyjeś konto lub mogą ci przelewać, wpisując tylko twój adres e-mail. Potem możesz za free przelać na swoje konto bankowe, tylko musisz tam zrobić jakąś weryfikację (wygląda to chyba tak, że podajesz dane do konta, a paypal wysyła ci dwie małe kwoty, które musisz później wpisać w okienka).

Ogólnie się za to nie płaci, przynajmniej ja nic nigdy nie płaciłam.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.05.2014, 20:55
mam pytanie czy autostrada od granicy z Polska do Ostravy jest płatna tz czy trzeba viniete ?
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 21.05.2014, 10:22
Rozumiem, ze chcesz z Polski wyjechac A1?

Zgodnie z tym linkiem tamta droga jest bezplatna.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 21.05.2014, 10:30
OK założyłem to konto ale przyszedł mi mail:

Szanowny Użytkowniku!

Dziękujemy za dołączenie do grona użytkowników systemu PayPal.

Po powiązaniu rachunku bankowego lub karty kredytowej internetowa realizacja transakcji będzie znacznie szybsza i nie będzie konieczne ujawnianie danych finansowych.

I teraz pytanie czy muszę to robić? Czy nie wystarczy że powpisywałem te wszystkie dane? Czy już teraz ktoś może mi na to konto wpłacić kasę?

gypsy napisał(a):Wyświetl post
Nie powiem ci jak wygląda kwestia z walutami, bo korzystam z paypala tylko w złotówkach.

Wygląda to tak, że zakładasz sobie konto i możesz przelewać kasę na czyjeś konto lub mogą ci przelewać, wpisując tylko twój adres e-mail. Potem możesz za free przelać na swoje konto bankowe, tylko musisz tam zrobić jakąś weryfikację (wygląda to chyba tak, że podajesz dane do konta, a paypal wysyła ci dwie małe kwoty, które musisz później wpisać w okienka).

Ogólnie się za to nie płaci, przynajmniej ja nic nigdy nie płaciłam.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
kermit06
Member

Stary 21.05.2014, 15:55
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
OK założyłem to konto ale przyszedł mi mail:

Szanowny Użytkowniku!

Dziękujemy za dołączenie do grona użytkowników systemu PayPal.

Po powiązaniu rachunku bankowego lub karty kredytowej internetowa realizacja transakcji będzie znacznie szybsza i nie będzie konieczne ujawnianie danych finansowych.

I teraz pytanie czy muszę to robić? Czy nie wystarczy że powpisywałem te wszystkie dane? Czy już teraz ktoś może mi na to konto wpłacić kasę?

Musisz zrobić przelew bodaj na 1 grosz / 10 groszy czy max 1 zł
Coś z tych rzeczy

Tylko dane które podałeś w PayPalu muszą się zgadzać z tymi, które masz w banku - z którego wykonałes przelew.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 21.05.2014, 17:07
no ok ale czy wcześniej ktoś mi już może kasę przelać na to konto paypal? czy najpierw muszę nacisnąć ten przycisk aby skojarzył moje konto bankowe z tym PP? to jest konieczne? bo tan naprawdę widzę że tam przelewy są tylko na podstawie adresu mailowego
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.05.2014, 08:14
konkretnie i krótko - jest tutaj ktoś z Woli Duchackiej Zachód ? Z jakiego dostawcy internetu korzystacie, jakiego polecacie/odradzacie ? Info może być na priva, za wszelkie info wielkie dzięki.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 22.05.2014, 16:02
Czy jest ktoś z okolic ul. Wadowickiej? Chciałem się dowiedzieć czy ten sklep Dąbrowskiego dalej jest czynny czy już nie? Bo na stronie napisali że w likwidacji a nie można się do nich dodzwonić.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.05.2014, 14:33
Pytanie - gdzie w Krakowie lub w okolicach można zrobić pełną diagnostykę medyczną (badania krwi, moczu, serca, płuc, testy narkotykowe itp) z zastrzeżeniem, że wyniki badań i dokumentacja musi być po angielsku? Wskazana prywatna klinika.
Odpowiedz cytując
Mlody19061906
Member

Od: 05.2009

Stary 23.05.2014, 15:02
Byłem dziś wypłacić wygraną z mini lotka w kolekturze, gość się machnął, dał mi pieniądze i wygrany kupon. Myślicie, że można drugi raz pobrać pieniądze z tego samego kuponu ?
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.05.2014, 20:53
Ktoś podpowie jakąś fajną klimatyczną kawiarnie w Rynku, gdzie można zjeśc dobry deser ?
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 24.05.2014, 22:24
Cafe Camelot, Wedel, Manufaktura Czekolady, Czekolada, La Campania, Zaułekk Św Tomasz.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.05.2014, 00:38
Mlody19061906 napisał(a):Wyświetl post
Byłem dziś wypłacić wygraną z mini lotka w kolekturze, gość się machnął, dał mi pieniądze i wygrany kupon. Myślicie, że można drugi raz pobrać pieniądze z tego samego kuponu ?
oni je skanują przez urządzenie, więc nie ma szans

ale spróbować zawsze możesz
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 27.05.2014, 13:05
Poszukuję jakiegoś programu, kursu czy pieron wie czego do nauki od podstaw angielskiego. polecicie coś bo na rynku jest tego w pierony.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Misiek570
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.05.2014, 17:55
Kończy mi się abonament w orange. Zarówno w salonie jak i dzwoniąc do mnie proponują mi standardową ofertę. Jest szansa na wynegocjowaniu czegoś tańszego?
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.05.2014, 18:17
Misiek570 napisał(a):Wyświetl post
Kończy mi się abonament w orange. Zarówno w salonie jak i dzwoniąc do mnie proponują mi standardową ofertę. Jest szansa na wynegocjowaniu czegoś tańszego?
http://www.groupon.pl/oferty/krakow/...ska-5/39070109
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów