Hives4 napisał(a):

To masz coś nie tak z rękami, udaj się lepiej do lekarza ó
Smuda tonuje nastroje i bardzo dobrze. Jesteśmy teraz na fali, ale wystarczy jedna czy dwie kartki/kontuzje, nie będzie materiału do łatania składu, zdarzą się dwa czy trzy mecze bez zwycięstwa i pojawi się kupa w gaciach frustratów, którzy napompowali balonik. Wyciągajcie ręce z gaci i przestańcie pompować, bo Wisła dopiero zaczyna wracać na właściwe tory i trzeba być cierpliwym. Smuda nie zawsze potrafi się wypowiedzieć, ale przynajmniej widać, że ogarnia sytuację.
|
Jakie k.... tonuje nastroje? Bo ja mam wrażenie, że trener powinien nastroje budować. Może powiedzieć, że wyniki są ponad stan, ale w kolejnym zdaniu MUSI dodać, że będzie robił wszystko żeby nadal tak było. A nie, że jeszcze tylko trzy punkty do utrzymania. Znaczy, że celem w kolejnych siedmiu meczach jest zdobycie trzech punktów i czy to zrobimy za tydzień czy za miesiąc to dla Smudy nie robi różnicy, bo utrzymanie będzie? Czy może to podkład pod spiskową teorię w którą nikt nie wierzy...
A co do składu, kto Ci powiedział, że Legia jest mocniejsza? Tylko bramkarza mają na mój gust pewniejszego. A to, że możemy tracić punkty to jasne ale co to zmienia? Trener powinien dążyć do tego żeby nie stracić żadnego. A nie mówić że jemu potrzebne są trzy kiedy do zdobycia jest dwadzieścia jeden.
silver03 napisał(a):

|
Akurat to były bardzo mądre (jak na Franka) słowa. Cofnij się pamięcią kilkanaście kolejek wstecz... "walczymy o utrzymanie", "byle dostać się do tej 8" itd., a kadra jakoś drastycznie do tej pory się nie zmieniła.
|
Ale sytuacja w tabeli się zmieniła, czy nie?
Mam do Ciebie proste pytanie, na Lechię jedziemy wygrać czy będziemy uradowani z remisu. Co po wypowiedzi Smudy myśli o tym drużyna?
xanti1906 napisał(a):

Dokładnie, na rezerwie do pierwszego składu jest tylko Chavez, Dudka, Stjepanović. Gdzie nam do Legii, która może dwie jedenastki złożyć
|
A Jova, Boguski gips? Nie mówiąc że te "dwie jedenastki Legii" obie są od nas słabsze

.
Gdyby tak waleczne podejście jak Smuda prezentował niejaki Zbigniew Bródka to przed Holendrami by się położył. A przecież porównywanie "przewagi Legii" w naszej lidze do przewagi Holendrów w panczenach to duże nadużycie.
Sami napisał(a):

|
nie w lidze, tylko w pierwszej ósemce. Poza tym Smuda jest swiadomy, ze wykręca wynik ponad stan. Kadre caly czas mamy waska, wystarczka kartki + kontuzje i moze byc lipa, a do konca sezonu jeszcze 14 kolejek. Jeszcze sporo sie moze wydarzyc
|
Ale pierwsza ósemka to utrzymanie, a przecież bronimy się przed spadkiem...
I przestańcie pitolić o kartkach i kontuzjach skoro odpukać nie jest najgorzej. Jak można rezygnować z czegoś w obawie przed ewentualnym przyszłym pechem. To tak jakby zakładać, że nie da rady przejechać sprawnym rowerem 10 km bo może zejść z koła powietrze, a nie ma pompki.