|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Sakana na Gertrudy - http://sakana.pl/sakana-krakow
Musso na Zwierzynieckiej - http://mussosushi.pl/ ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Polecacie coś w okoliach stadionu Wawelu (ew. od stadionu Wawelu w stronę Bronowic Małych), tylko tak żeby było otwarte w tygodniu po 20? Ten Kebab24 już mi się przejada powoli (może być inny kebab jeżeli jest w pobliżu). Głównie żeby potrawy były szybkie, sycące i w miarę tanie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pytanie bardzo konkretne.
Gdzie w Krakowie zjem w restauracji dobre kluski ziemniaczane i tego typu "mączne" rzeczy? Jest jakaś restauracja śląska? W restauracjach same frykasy, ja chcę coś normalnego ![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Był ktoś w El Toro na Placu Wolnica ? jak wrażenia i cenny ? bo menu na stronie nie działa.
Ostatnio edytowane przez Luu... : 29.11.2013 o godz. 22:33.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
https://www.facebook.com/NowyKleparzBurger polecam burgery z tej budki
są naprawdę ok |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
zna ktoś kebab w Krakowie z prawdziwą baraniną albo cielęciną
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Za to wersja max,czyli dla faceta normalna kosztuje już koło 15zł. Za taką kwotę masz już burgery z Moa,czy z Burgertaty,które są kilka klas lepsze od tego z Nowego Kleparza. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przy dworcu Kraków Płaszów, w "Armenii" zjesz kebaba z prawdziwą baraninką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kalwaryjska zaraz za Rondem Matecznego, po prawej stronie jadąc/idąc w kierunku Korony. Piękny zielony oczojebny LED zaprasza. Jedzenie pierwsza klasa.
Za dużo lepsze pieniądze można zjeść podobne (o ile nie lepsze) burgery na Kupa 10 (Kazimierz), w Corner Burgerze (chyba większy burger niż w Moa), czy wspominanym TataB. na Krupniczej. Odradzam z kolei LoveKrove. Ceny dla turystów niemieckich, a sam burger jakością nie powala.
Ostatnio edytowane przez hunter : 13.12.2013 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Na czarnowiejskiej jest pizzeria olimp (na pietrze) natomiast na parterze jest kebab, makaron i inne duperele. Polecam kebaba 9zł ale jak zrobi taka sympatyczna blondynka to nie da się zjeść (jak ktoś jest wariatem 70kg to prawdopodobnie bedzie miał spore problemy z wciśnięciem go).
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy wymienialiście ale super zapiekanki sa na petli na Widoku. Sa dwie budki wiec dokladnie chodzi o ta blizej bukmachera. Jesli stoicie miedzy jedna a druga to ta po prawej. 5 zl zapiekanka z ketchupem
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Odnośnie pizzerii to nieopodal Olimpu na Czarnowiejskiej tylko że po drugiej stronie skrzyżowania pizzeria CapriNew. Pizza, sosy rewelacja.
Oraz Gospoda na Woli na Królowej Jadwigi serwuje świetne pierogi, ogólnie takie domowe jedzenie, konkretne porcje. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Polecam hallo pizza z ulicy dobrego pasterza super pizze,golonko,sałatki,lazanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A jakie byscie knajpki poleciliw okolicy Rynku/Kazimierza, aby mozna bylo zjesc obiad tak w kilka osob? Nie zadne pizzerie, jakis zroznicowany jadlospis. Kolacja pracownicza, wiec cena za bardzo nie gra roli
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bombonierka i Starka na kazimierzu. Pierwsza na Meiselsa druga na Jozefa. W pierwszej ladne wnetrze nowoczesne i jasne. Dobre jedzenie i ladne dziewczyny jako kelnerki. W drugiej rowniez dobre jedzenie ale uwage zwraca wybor wodeczek i klimatyczne wnetrze
![]()
Ostatnio edytowane przez alterego : 28.12.2013 o godz. 20:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
dzieki, pogooglałem, obie wyglądają naprawdę przyjemnie
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Odnośnie żarła, mi osobiście najbardziej podchodzi:
*pizzeria Długa 18 (bardzo krótki czas oczekiwania, pizza smaczna) *pizzeria Franco (bardzo dobre ciasto!) *kebabownia na Karmelickiej (jak idzie się ul. Garbarską, to skręcamy w lewo, idziemy kawałeczek, przechodzimy na drugą stronę ulicy i jest! No i mają baraninę (ale czy to 100% baranina to nie wiem, ważne że smakuje jak trzeba) Zazwyczaj gotuję sobie sam, w mieszkaniu, ale jak już trzeba to wybieram 1 z 3 powyższych opcji. Powód: .
Ostatnio edytowane przez MałyTSW : 28.12.2013 o godz. 21:05.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Patrzac na trzy podane przez Ciebie lokale dochodze do wniosku, ze swoim nickiem leczysz chyba jakies kompleksy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwie fajne kanjpy trafiły mi się tydzień po tygodniu.
Najpierw Tao by Zen przy kładce po stronie Kazimierza. Super zupa tajska, daje ognia, taka jak powinna być. Zielonych rzeczy tyle że chyba w miesiącu tyle nie jadam ile tam było. Jak pietruszki nie lubię to w tej zupie idealna. Nawet zwykła zupa Miso też bardzo dobra. Ogólnie bardzo fajna kuchnia. A druga restauracja, w gruncie rzeczy hit. Gdyby to było w KRK to top miejsce. Znajduje się w Wadowicach!!! Bread&Milk. Super tanio nie jest, dość długo czekałem ale wystrój, jedzenie i atmosfera bardzo dobra. Wnętrze jak wycięte z Dobrego Wnętrza, kuchnia ze świeżych produktów. Dostajesz sałatę to czuć że świeżutka. Zjadłem zupę coś ala gulasz, ale fajny, pikantny, mięso mięciutkie, zielenina i warzywa, twarde i aromatyczne! Super. Do tego kanapka z wypiekanego na miejscu chleba. Wielka i smaczna, ogórki chyba piklowane, musztarda francuska, rostbef. Szkoda że tak daleko bo często bym wpadał. Ale zrobić taką restaurację w bądź co bądź w małym miasteczku (bez urazy) to naprawdę sztuka. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Był ktoś w tym nowym chińczyku na Wadowickiej? Jakieś opinie? Podobno zamiast Hong Long ma być teraz Mekong. Rewolucja tylko z nazwy?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Żeby nie rozpierdzielać tematu piłkarskiego
Ja niezmiennie wpieprzam na Siennej - Krakowska Koliba - u góry kebab a na dole knajpa góralska z baaardzo tanim piwem ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio otwarli na Basztowej w drodze z przystanku w stronę Placu Matejki, Nazywa się Efes i kebab w cieście bardzo ciekawy bo placek jest bardziej suchy, sam nie wiem jak to określić.
W zeszłym tygodniu z ulotką z ich menu która jest do wzięcia obok wejścia była promocja 2 za 1. Mają baraninę. Aha kebab z czerwoną kapustą, smak trochę jak w draculi z szewskiej sprzed 10 lat ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Siedze w temacie kebabow i powiem wam jedno, zaden kebab w krakowie nie ma typowego kebaba z baraniny, jest to mieso wolowo baranie z tym ze baraniny jest tak okolo siedmiu do dziesieciu procent. To mieso jest doprawione w specyficzny sposob dlatego kazdy mysli ze je prawdziwa baranine. mieso baranie jest cholernie drogie wiec nie oplacalne na nasz rynek. Producentow kebaba jest w polsce stosunkowo malo a ja pracuje w firmie ktora zajmuje sie produkcja takiego miesa i zadna z firm nie ma miesa typowo baraniego. ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
a powiedz czy u Ciebie w firmie np. przez Ciebie można kupić jakiegoś takiego małego kebabika powiedzmy 3 kg żeby go pociachać i do zamrażalnika ewentualnie już gotową krajankę mrożoną? Nie musi być oficjalnie zapakowana
![]() ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
poleci ktoś dobrego kebaba w podgórzu ew. kazimierz? bo ostatnio coraz trudniej dobrego dostac, prócz żarełka w hucie i u śwagra
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co wy macie z tym szwagrem? Wczoraj zachecony zjadlem i oprocz tego ze najebane miecha (ok miecho smaczne) jak dla swini. Ani sie tego jesc nie da po ludzku, pita przecietna. Takie wrazenia po jedzeniu na Karmelickiej.
Na Kazimierzu jadlem spoko kebsa na Wawrzynca juz prawie przy Starowislnej. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kebab i kebab... A bigosik, fasolka po bretońsku? Można w ogóle w Krakowie zjeść coś takiego dobrej jakości?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Sami Am Am czy jakoś tak. Bracia Syryjczycy ( czy Libanczycy) to prowadzą i jest ok. Nie zmienia to faktu, że kebab w Polsce ma się nijak do kebaba. Oni akurat przynajmniej idą w dobrym kierunku ale bez prawdziwych składników to nigdy nie będzie to.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|