The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy WISŁA sprawi swoim kibicom mikołAJkowy prezent?
TAK 52 65,82%
NIE 27 34,18%
Głosujących: 79. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2013, 22:35
Jeszcze jedna kopania w tej rundzie i fajrant. Tak więc podsumowując:

Runda ogólnie - nadspodziewanie dobrze ale końcówka fatalna. Właśnie w końcówce ta drużyna wyglądała tak jak nasze przedsezonowe obawy.

U siebie - jak za najlepszych czasów

Na wyjeździe - kompromitacja. Czy kiedykolwiek Wisła traciła tak dużo na wartości ruszając dupę poza Reymonta?

Gra ogólnie - kiepsko ale o niebo lepiej niż przed Smudą

Wyróżnienia - Brożek, Głowa, Garguła, Miśkiewicz i od biedy Chrapek

Dramat - Małecki, Sarki, Burliga

Najgłupszy transfer - Stjepanovic, ani on dobry, ani perspektywiczny, a zastąpił wiadomo kogo. Po kiego chuja takie transfery?

Perspektywy - dodać 2-3 grajków na poziomie wyróżnionych powyżej i puchary mamy na luzie. Ale po co nam puchary? Po co jakiejkolwiek polskiej drużynie puchary?

Liga - straszna. Nie da się tego oglądać. Idiotyczna reforma. Idiotyczne rozciąganie kolejek na 4 dni. Mecze dla nikogo w poniedziałki, wtorki czy czwartki w listopadzie i grudniu. Gdyby zawiesili tę ligę na 2-3 lata naprawdę nie miałbym poczucia straty.
:/
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.12.2013, 22:39
Co roku ktoś pada ofiarą "doskonałych" warunków pogodowych, jakie oferuje grudzień. Nie wiadomo jak potoczyłby się mecz na normalnej murawie - to jasne - ale widać było po naszych zawodnikach, że śnieżny dywan niezbyt im pomaga. Bezproduktywny w tej scenerii był Guerrier, słaba była efektywność Chrapka, kiepsko zagrał Boguski. Nie ma co zwalać winy na Piotrka Brożka, bo powinniśmy to, moim zdaniem, trochę inaczej zagrać. Dwóch pomocników o zadaniach defensywnych i kontaktowa gra w środku (chociaż nie wiadomo, co byłoby przy takim sędziowaniu).

Sędziowanie - ja mam uwagi. Większość sytuacji stykowych na korzyść Lecha (przy czym niejednokrotnie nie trzeba było używać gwizdka, takie moje zdanie).

Są też plusy - TRANSFERY POTRZEBNE NA WCZORAJ.

Aha, jak widzę tego poznańskiego Panamczyka, to odzywają się we mnie najdziksze instynkty.

Cóż, wypada tylko żałować, że u siebie nie włożyliśmy im 4 bramek, bo warunki ku temu były doskonałe.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.12.2013, 22:42
Mam pytanie. Czy jest możliwość, żeby spiąć poślady na tym forum i wystosować petycję do Smudy o to, żeby Boguskiego nie wpuszczał już na murawę?
Wiem fajny chłop, biega, robi dużo wiatru, ale my gramy w piłkę a on niestety jest forowany przez trenera tylko dlatego, że biega.
Szkoda, że na Sarkim się uwziął czy na Małym, Sarki przynajmniej odada strzał, Mały się przynajmniej zastawi i piłki nie straci, a ten jak te dziecko we mgle, przykro się na jego grę patrzy, nie żebym coś do niego miał.
Poza tym 8 piłkarzy (Oprócz Głowy, Pawła Brożka i Miśkiewicza) wykazało się dziś szczególną "ambicją" Gratulacje. Mam nadzieję, że po raz kolejny udowodnicie, że robicie samych siebie w chuja udając, że remis na wyjeździe to sukces wysoką wygraną z Pogonią w następnym tygodniu.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.12.2013, 22:42
Może ktoś w koncu wyjaśni Smudzie, że tą tchórzliwą grą na wyjazdach daleko nie zajedziemy. Jemu się wydaje, że gramy dobrze. (tak powiedział przed meczem z Jagą). Co wyjazd to nadstawianie tyłka standardowo.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.12.2013, 22:46
Bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu i ekstremalne warunki nie są tu usprawiedliwieniem bo amica potrafiła grać bardzo ładnie na jeden kontakt a nasza taktyka to wykop do przodu i liczenie na to że Paweł Brożek ogra 3 obrońców.

Kolejna porażka i chyba dzisiaj najbardziej zasłużona bo argumentów nie było żadnych.

Brakuje w takich meczach walki Sobola,natomiast Rafał Boguski gra katastrofalnie i tylko sam trener Smuda wie dlaczego go wystawia(15min dla Małeckiego to zdecydowanie za mało)

Pressingu nie ma z naszej strony za wiele,chyba kondycyjnie wysiadamy i transfery są konieczne o ile chcemy walczyć o te miejsca 1-3

Teraz tylko wygrana z Pogonią i czekamy na te słynne obiecane transfery

PS: Gdyby o mistrzostwie decydowały mecze na śniegu to amica byłaby mistrzem
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 06.12.2013 o godz. 22:50.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.12.2013, 22:47
Rozgrzeszaj Smuda, już tej zimy.

Ale czego tu oczekiwać po takich zawodnikach jak Piotr Brożek, Małecki, Burliga.

Pozytywne zaskoczył mnie w tej rundzie Miśkiewicz, Donald i Gargula.

Potrzebujemy dobrego środkowego obrońcy, szybkiego napastnika.

Porażka dziś w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.12.2013, 22:48
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś w koncu wyjaśni Smudzie, że tą tchórzliwą grą na wyjazdach daleko nie zajedziemy. Jemu się wydaje, że gramy dobrze. (tak powiedział przed meczem z Jagą). Co wyjazd to nadstawianie tyłka standardowo.
Odważną grą na wyjeździe dostaliśmy za to "piątkę" w Białymstoku... bzdury wypisujesz. Smudy nic nie nauczyło i nie nauczy, a najważniejsza jest taktyka. A ja powtarzałem i będę powtarzał, że taktycznie Smuda jest ZERO...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2013, 22:51
Spokojnie dajmy Frankowi popracować z nimi w zimie. Po pierwszej rundzie Franek ma u mnie plus bo przecież Wisła miała się bić o utrzymanie a tymczasem ma 3 miejsce !!! Ludzie ogarnijmy sie troche.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.12.2013, 23:05
Od jakiegoś czasu broniłem Smudy, niestety w dzisiejszym meczy wyszły Jego wady. Nie potrafi logicznie analizować sytuacji na boisku i w związku z tym nie podejmuje dobrych decyzji. Wpuszcza Piotra Brożka, Sarkiego a nie Małego, który w takiej sytuacji pogodowej byłby bardziej przydatny.

Oczywiscie, ze mamy mizerie kadrową, ale obowiŕzkiem Smudy jest odpowiednie dobieranie zawodników!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.12.2013, 23:13
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Od jakiegoś czasu broniłem Smudy, niestety w dzisiejszym meczy wyszły Jego wady. Nie potrafi logicznie analizować sytuacji na boisku i w związku z tym nie podejmuje dobrych decyzji. Wpuszcza Piotra Brożka, Sarkiego a nie Małego, który w takiej sytuacji pogodowej byłby bardziej przydatny.

Oczywiscie, ze mamy mizerie kadrową, ale obowiŕzkiem Smudy jest odpowiednie dobieranie zawodników!

No ale Małecki pojawił się na boisku na 11 minut i szczerze mówiąc widziałem go przy piłce raz. Bardziej widoczny był Sarki.

Powiedzmy sobie, że nie mam ławki rezerwowych i piłkarze na niej siedzący na tą chwilę nie są w stanie odmienić losów spotkania. Jasne można sobie gdybyć co by było jakby Smuda wpuścił Małeckiego w 60 minucie, ja będę się trzymał tego że nic wielkiego by nie pokazał bo w ostatnich meczach zwyczajnie jest bez formy. Może być ulubieńcem tłumów, wzorem Wiślaka z tatuażem legendy na ramieniu ale sorry.. jak piłkarz na dziś jest cieniem samego siebie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.12.2013, 23:14
Byłem oczywiście niepoprawnym optymistą, zderzenie z rzeczywistościa jest niestety bolesne.
Gramy coś u siebie, choć często dużo farta było.

Trzy przegrane na wyjeżdzie i w każdym coraz gorzej.
Dzisiaj zupełnie nic.
Wystawienie Boguskiego, zawodnika który z trudem trzyma się na nogach na suchym boisku - bez komentarza.
Nie czepiam się akurat jego, wszyscy zagrali słabo. Ale z góry było wiadomo, że w tych warunkach nic nie pogra. Już bym wolał Małeckiego od początku.
To nie był taki plan, że będziemy się bronić, oni byli po prostu bezradni.
I tyle komentarza.
Dobrze, że chociaż przyzwoita gra u siebie rekompensuje takie mecze.

Dobre takie otrzeżwienie.
Bez czterech co najmniej transferów zawdników robiących różnice, nie ma co nastawiać na więcej niż czołowa ósemka.
Nasze dzisiejsze miejsce to jest nadreprezentatywne.

markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie dajmy Frankowi popracować z nimi w zimie.
No tego się właśnie obawiam.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.12.2013, 23:16

Co Małecki pokazał w tych kilkunastu minutach spędzonych na boisku ? Tyle samo co Sarki i Pietia czyli nic choć Sarki pokazał się może dwa razy w akcjach na swoim skrzydle z czego i tak niewiele wyszło . Na jakiej podstawie twierdzisz że błędem było wcześniejsze niewpuszczenie na boisko Patryka ?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.12.2013, 23:22
Wpuszcza Piotra Brożka, Sarkiego a nie Małego, który w takiej sytuacji pogodowej byłby bardziej przydatny.
A co? Mały jest elfem z Władcy Pierścieni, który potrafi biegać po śniegu ? Proszę nie powtarzaj bezsensów Mielcarskiego. Mały jest obecnie zerem (chodzi o formę), tak jak zresztą wszyscy piłkarze, których Smuda ma na ławce. Równie dobrze można rzucać kością, który z nich ma wejść na boisko.

Inną sprawą jest to, że nie potrafimy wygrywać z lepiej dysponowanymi albo lepiej obdarzonymi fizycznie przeciwnikami, a może bardziej zdeterminowanymi. Tak więc, jeśli nie srają w gacie na naszym stadionie i idą "na noże", my nie potrafimy odpowiedzieć tym samym. Lech dzisiaj był nie tylko lepszy piłkarsko, ale nakrył nas czapką, jeśli chodzi o cechy wolicjonalne. Zresztą właściwie nie powinno to dziwić, bo wszyscy nasi pomocnicy, poza może Ostoją, i napastnik należą do kategorii tych "delikatnych".
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.12.2013, 23:26
Bezsensu mecz- ani to pilka nozna (bardziej sniezna), w dodatku trawa w Poznaniu zryta na dobre. Gdyby liga byla wciaz 30-kolejkowa bylbym za przelozeniem (w takich okolicznosciach pogodowych). Aktualnie nie ma mozliwosci unikniecia takich spotkan, za duzo kolejek do rozegrania.

------------------------

Nie jest tajemnica ze Wisle brakuje jakosci. Wszyscy podniecaja sie miejscem, a nikt nie zauwaza ze w tym grajdolku wszyscy nie potrafia grac. To znaczy 15 druzyn nie potrafi, jedna moze potrafi... nie wiadomo, bo zamiast trenera co sie zowie ma wesolego Jana na lawce

Ergo, dzisiaj na bazie biegania czy checi udowodnienia mozemy zostac wicemistrzem, a za rok walczyc o utrzymanie (vide Ruch Fornalika.). Trzeba transferow, trzeba wzmocnien. Bez tego w pucharach bedzie kompromitacja.

-------------------------

Wicemistrz odpada z zespolem z Litwy, 4-ta druzyna przegrywa z ogorkami z Azerbajzdzanu, 3-cia dostaje w dwumeczu od sredniaka hiszpanskiego 9 goli, mistrz i aktualny lider nie potrafi strzelic gola w LE, ani nikogo w ogole pokonac (mowa o powaznych zespolach, Walijczykow nie licze).

Tak, do nie dawna twierdzilem ze poziom nie zjechal. Coz, po ostatnich wyczynach naszych zespolow (wszystkich 4) zmieniam opinie- brydza z nedza. Nic tylko swieczke zapalic nad nasza umeczona pilka pogrzebana.

Tak pilka klubowa, jak i reprezentacyjna znajduja sie w dolku. Klubowa od 2 lat, reprezentacyjna od lat 5. Smutne czasy dla sympatykow polskiej pilki noznej.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 06.12.2013 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 06.12.2013, 23:32
irman napisał(a):Wyświetl post
Najgłupszy transfer - Stjepanovic, ani on dobry, ani perspektywiczny, a zastąpił wiadomo kogo. Po kiego chuja takie transfery?
Wskaż mi błędy jakie dziś zrobił Stjepanović.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.12.2013, 23:34
Mi brakowało strzałów z dystansu, aż się prosiło żeby chociaż spróbować, a oni na siłę chcieli przed polem karnym na jeden kontakt. Czy Smuda mógł poza tym zrobić coś więcej w tym meczu? Myślę, że nie. Czepiacie się Boguskiego, ale widocznie ma coś, czego nie ma ani Małecki, ani Sarki, ani Piotrek Brożek. Ubranie jest takie, jakie do dyspozycji są materiały, a Smuda i tak potrafił uszyć dość przyzwoite wdzianko.

Do końca sezonu mamy 5 meczów u siebie i jeżeli dalej będziemy tacy gościnni jak do tej pory, to w kwietniu mamy szansę być blisko pierwszej trójki.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.12.2013, 23:36
willow napisał(a):Wyświetl post
Odważną grą na wyjeździe dostaliśmy za to "piątkę" w Białymstoku... bzdury wypisujesz. Smudy nic nie nauczyło i nie nauczy, a najważniejsza jest taktyka. A ja powtarzałem i będę powtarzał, że taktycznie Smuda jest ZERO...
W Białymstoku była odważna gra ? Chyba jaja sobie robisz. Bo ja widziałem od 1 min. walenie w h...a jak zwykle przy okazji wyjazdu. Jak po 15 min. było już 2:0 to zaczęli trochę szybciej biegać bo kompromitacja w oczy zaczęła zaglądać.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.12.2013, 00:10
Może nie najgłupszy, ale na cuhj całe te bałkańskie transfery?
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.12.2013, 00:11
Przeklinam dzień w którym zacząłem interesować się piłką.. Żadne trofea nie są w stanie zrekompensować tylu nerwów i stresu. Najgorsze jest to, że nie wiem który raz piłkarze przechodzą obok meczu, który dla kibiców ma szczególne znaczenie. Potem w wywiadach tradycyjnie powiedzą, że im przykro i że zrehabilitują się z jakimś Piastem.

Wynik był do przewidzenia, choć łudziłem się, ze tym razem będzie inaczej. Zagraliśmy tak jak w każdym meczu wyjazdowym, czy zbyt bojaźliwie, asekurancko i od początku rozpaczliwie się broniliśmy. Bramki były kwestia czasu. W ofensywie jedyne znane nam rozwiązanie to wypalenie długiej piłki na Brożka. Zero jakiegokolwiek rozegrania, po przejęciu 2-3 podania i strata. Byliśmy kompletnie bezradni, pole karne lecha odwiedziliśmy może z 6 razy. Nie zgodzę się z opinią, że bardziej otwarta gra oznaczałaby wyższa porażkę. Jak się gra z takim nastawieniem to można tylko przegrać, chyba, że stanie się cud i będzie 0-0. Ostatnie mecze pokazują gdzie jesteśmy. Mówienie o jakimś mistrzostwie to nieporozumienie. Już ze Śląskiem mieliśmy sporo szczęścia, Jaga grała podobnie i dostaliśmy. Dzisiaj to samo, nikt nie wyciąga żadnych wniosków. Żal mi było momentami Głowackiego. Widać, że mu zależało, że ma jakieś ambicje. Dla mnie to zdecydowanie piłkarz rundy, poza słabym meczem z Jaga nie schodzi poniżej wysokiego poziomu. Dzisiaj tradycyjnie myślał za wszystkich w obronie. Smuda wycisnął z tego zespołu tyle ile się dało. Jak utrzymamy podium przed zima to będzie rewelacja. Ale bez solidnych wzmocnień nie utrzymamy tego podium do końca rozgrywek.

Ps komisja ligi powinna ukarać możdżenia, skoro sędzia nie widział powodu do wyciągnięcia czerwonej. Takie chamstwo trzeba tępić.
PS 2 Brak odśnieżenia naszego pola karnego świadczy o tym jak małostkowi ludzie pracują w lechu. Za to też ich ktoś powinien ukarać.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.12.2013, 00:11
Mnie wogóle jakoś Jovanovic nie przekonuje na środku obrony. Marko jest nazbyt elektryczny, brak mu spokoju w grze, nie umie wyprowadzać piłki, bardzo często psuje pierwsze podanie a gdy ma czas na spokojne rozegranie czy wybicie rzadko piłka trafia do adresata. Dodatkowo kompletnie nie radzi sobie z grą lewą nogą.
Często realizuje również najprostsze rozwiązania - mam tu na myśli wybijanie w out zamiast szybkiego rozegrania. Technicznie też nie jest jakoś mega zaawansowany.

Swoją drogą ciekaw jestem czy ta ....a grająca na lewej obronie u pyr by trafiła gdyby nasze pole karne było odśnieżone tak jak tych kartofli.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 07.12.2013 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.12.2013, 07:44
raindog napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza bramka obciąża w 99% Jovanovica. Pryz drugiej też było dosyć anemicznie w naszym polu karnym.
Jovanovicia? chyba inny mecz oglądaliśmy. ewidentny błąd Burligi ktoremu za plecy uciekł Enriquez(czy jak mu sie tam pisze).

Widzę dużo żalow po tym meczu. ale czego mozna bylo sie spodziewac? ze nagle po pol roku wygramy wyjazdowy mecz? Ja wogole nie jestem zaskoczony porażką i dlatego mnie ona wogole nie ruszyla bo wiedzialem ze nie wygraja. bylo do przewidzenia ze Lech wzniesie sie na wyzyny i wygra z nami u siebie jak zwykle.
Ogladajac mecz mozna bylo tylko wyczekiwac w ktorej minucie padnie 1 bramka. srodek pomocy wogole nie istnial. dluga pilka od obroncy na JEDNEGO! Brozka i niech sie dzieje. a Lech sobie nas klepie az milo popatrzec. nie rozumiem tez zmian Smudy. sciaga Chrapka i Stjepe czyli srodkowych pomocnikow a wpuszcza obronce i skrzydlowego. to jak ....a sie pytam ma dzialac srodek bez nominalnych pomocników?
Szkoda tu sie uzalac bo i tak nic nie zmienimy.
Wąska kadra, nie ma kim Brozka zastapic,Chrapka czy jakiegos obroncy bo reszta gra mniej niz NIC.
Trzeba miec nadzieje ze uda nam sie wygrac z Pogonia i przezimujemy jakos na tym 3 miejscu.
O mistrzu bez zwyciestw na wyjazdach mozemy zapomniec.
Apetyty narosły,ale teraz trzeba myslec o tym zeby uciulac jak najwiecej punktow na wiosne zeby miec pewne miejsce w 8 bo roznie to moze sie wydarzyc. liga wyrownana,kilka zwyciestw slabszych zespolow i ladujesz kilka miekjsc nizej.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.12.2013, 09:15
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W Białymstoku była odważna gra ? Chyba jaja sobie robisz. Bo ja widziałem od 1 min. walenie w h...a jak zwykle przy okazji wyjazdu. Jak po 15 min. było już 2:0 to zaczęli trochę szybciej biegać bo kompromitacja w oczy zaczęła zaglądać.
Odważna nie odważna, w każdym bądź razie, głupia. My nie mamy grać zawsze odważnie, my mamy grać MĄDRZE. Minęły czasy, kiedy mogliśmy dominować każdego przeciwnika, narzucać mu własny styl gry. Teraz, przy obecnym składzie, mamy grac mądrze, a to oznacza, że mamy atakować kiedy trzeba, a kiedy nie trzeba, to mamy grać z kontry. Głupotą jest mniemać, że z każdym przeciwnikiem i na każdym boisku Wisła powinna grać na hurraaa. Może u siebie, ale na pewno nie z Lechem czy z Legią na ich terenie. To jest właśnie coś, co się nazywa dopasowaniem taktyki do przeciwnika, czyli coś, o czym Smuda nie miał, nie ma i pewnie już nigdy nie będzie miał pojęcia, co z resztą skutecznie udowodnił podczas ME, kiedy robił dokładnie wszystko na odwrót..

Żeby jednak nie było, że jest SMUDO-fobem..... więcej ciężko po tej drużynie się jest spodziewać. Dla mnie wczorajsza porażka absolutnie wkalkulowana. Nie mamy praktycznie w ogóle ławki rezerwowych, a wszyscy wiemy, co oznacza brak ławki w sportach drużynowych.... to prędzej czy później musiało się odbić na wynikach.

O lukach w składzie zostało powiedziane w zasadzie wszystko, więc nie będę się powtarzał. Bez 4-5 porządnych wzmocnień o puchary będzie ciężko. Nie można cały sezon grać tą samą jedenastką...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.12.2013, 09:21

A może jednak to TY nie potrafisz logicznie analizować sytuacji na boisku? Małecki w tym sezonie dostał nie jedną i nie dwie okazje i NICZEGO nie pokazał. I dzisiaj nagle z racji spadającego śniegu miałoby mu się chcieć? Nagle by mu przybyło umiejętności? Mielcarskiemu się tak ubzdurzyło i ostatnie 10 minut pokazało jaki z niego fachura...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.12.2013, 09:37
Ja odnoszę wrażenie, że niektórym obecna pozycja Wisły w tabeli mocno zaciemniła siłę kadrową jaką dysponujemy. Dla mnie w tym sezonie celem nie jest tylko miejsce w pierwszej 8 i im szybciej to do was dotrze tym lepiej. Kilka porażek wystarczyło, aby już na Smudzie wieszać psy. Zapomnieliście, że my na chwile obecną budujemy fundamenty, dlatego mam nadzieje, że nikogo nie sprzedadzą tylko dokupią z 4-5 zawodników, bo jeśli tak się nie stanie, problemem może być nawet miejsce w grupie mistrzowskiej.

Początek sezonu miał słaby, ale teraz jest to gość od czarnej roboty i wykonuje ją bardzo dobrze. Czasem przytrafi mu się słabszy mecz, ale czy na tej podstawie powinno się go skreślać ?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.12.2013, 09:48
Nie dało się grać wczoraj w piłkę. Nawet gdybyśmy mieli Ronaldo i Messiego w składzie to i tak byśmy przejebali w takich warunkach pogodowych, rządziła ambicja i przypadek
.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2013, 10:30
liczyłem na Chrapka,taki utalentowany o nim mówią wszyscy , że jakąś akcje rozprowadzi albo rzuci piłe prostopadła do Brozia a tu nic...Zamarzł na 60 minut.

Co do Stjepana to kompletnie nie oddaje strzałów zza pola karnego a tego trzeba dziś wymgać od defensywnego pomocnika jak kiedyś Sobol,Mauro czy Kałużny
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.12.2013 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.12.2013, 10:48
Jak w zegarku.
Drużyna Smudy gra w miarę pół sezonu - potem zaczyna kaleczyć.
Nie pierwszy to zespół, że tak właśnie się dzieje.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 07.12.2013, 10:48
syryls napisał(a):Wyświetl post
Nie dało się grać wczoraj w piłkę. Nawet gdybyśmy mieli Ronaldo i Messiego w składzie to i tak byśmy przejebali w takich warunkach pogodowych, rządziła ambicja i przypadek
I obiektywnie mamy słabszą drużynę od Lecha.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.12.2013, 11:05
Kurz napisał(a):Wyświetl post
I obiektywnie mamy słabszą drużynę od Lecha.
Lech nie zrobił sztycha na R22 więc nie ma znaczenia kto ma lepszą kadrę. Rezerwy tkwią moim zdaniem gdzie indziej. Nasi piłkarze to nie ułomki, nie da się wszystkiego wytłumaczyć wąską kadrą. Na R22 gramy w piłkę a na wyjeździe gdzie byśmy nie pojechali gramy jak cioty. Ja wierzyłem w sukces z kuchenkami i srogo się rozczarowałem przede wszystkim stylem. Psycholog potrzebny, jakiś kij, marchewka, wszystko jedno. Zajmiemy w lidze 6 miejsce jeśli dalej będziemy tak gromadzić punkty na wyjazdach a nie ma się co oszukiwać: brak gry w europejskich pucharach to dla nas oznacza kolejny sezon stagnacji i bierności transferowej. Ja dalej bujam w obłokach i marzę, że pomału będziemy się wzmacniać.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 07.12.2013, 11:23
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Lech nie zrobił sztycha na R22 więc nie ma znaczenia kto ma lepszą kadrę. Rezerwy tkwią moim zdaniem gdzie indziej. Nasi piłkarze to nie ułomki, nie da się wszystkiego wytłumaczyć wąską kadrą. Na R22 gramy w piłkę a na wyjeździe gdzie byśmy nie pojechali gramy jak cioty. Ja wierzyłem w sukces z kuchenkami i srogo się rozczarowałem przede wszystkim stylem. Psycholog potrzebny, jakiś kij, marchewka, wszystko jedno. Zajmiemy w lidze 6 miejsce jeśli dalej będziemy tak gromadzić punkty na wyjazdach a nie ma się co oszukiwać: brak gry w europejskich pucharach to dla nas oznacza kolejny sezon stagnacji i bierności transferowej. Ja dalej bujam w obłokach i marzę, że pomału będziemy się wzmacniać.
Na R22 wchodzi w grę aspekt psychologiczny, mający wpływ na obie drużyny. Z jednej strony pewnie nasi piłkarze czują się pewniej, z drugiej, zawodnicy drużyn przeciwnych w różnym stopniu srają w gacie. Tak więc lepsza postawa u siebie jest całkowicie zrozumiała.

Inną sprawą jest to, że wygraliśmy z nimi w momencie, gdy byli na dnie. Teraz są w trochę lepszej formie i to plus atut własnego stadionu, wystarczyło, żeby wybić nam zdobycz punktową z głowy.

Problem ze wzmocnieniami jest taki, że potrzebujemy na gwałt 6 zawodników, a będzie może 4. W każdym razie 2 napastnik, prawy pomocnik, środkowy pomocnik i jeden z bocznych obrońców to minimum. Jeśli plan zostanie dobrze zrealizowany, być może będziemy mogli pomyśleć o pucharach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów