The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy WISŁA sprawi swoim kibicom mikołAJkowy prezent?
TAK 52 65,82%
NIE 27 34,18%
Głosujących: 79. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MK85
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2013, 11:55
Barti napisał(a):Wyświetl post
Mistrzostwo Polski zdobywa się na wyjazdach - Do dzieła!
Na wyjazdach to raz, a dwa wygrywać wszystko co jest niżej notowane:
zdobycze punktowe z rundy jesiennej z podziałem na miejsca 1-8 i 9-16
Legia 3, Górnik 1, Pogoń 1, Ona 1, Lech 3, Ruch 1, Śląsk 1 = 11 pkt
Korona 3, Jaga 1, Piast 3, Lechia 3, Zawisza 0, Zagłębie 3, Widzew 3, Podbeskidzie 1 = 17 pkt
Co ciekawe, grając w kartkę (zwycięstwo-porażka-zwycięstwo-porażka......) można się nawet na podium załapać w naszej lidze...
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.12.2013, 13:39
O jakim mistrzostwie mówicie? Ten Białystok nikogo niczego nie nauczył? Co do wyjazdów to w sezonie 2009/10 tytuł straciliśmy, mimo, że na wyjazdach wygraliśmy 11 spotkań, więc różnie z tym bywa.

A jeżeli chodzi o mecz to nie ma za dużo argumentów po naszej stronie, poza osłabieniem Lecha. Przyzwyczaiłem się do tego, że nawet w czasach gdy dominowaliśmy ligę to wyjazdowe mecze z mocnymi drużynami kończyły więc w.......em. Piłkarze od zawsze mieli gdzieś fakt, że dany mecz jest szczególnie ważny dla kibiców i nie potrafili się do takich meczów przyłożyć. Mecz Jagą pokazał, że mimo wielu zapowiedzi nie wyciągnęli wniosków z całej rundy. Wyszli na mecz wyjątkowo ospali, bez agresji i szybko dostali 2 dzwony. Jak im się zachciało grac to już było pozamiatane. Jeżeli tak samo podejdą do jutrzejszego meczu to wynik jest łatwy do przewidzenia. W każdym meczu wyjazdowym było dobrze jak byliśmy agresywni, nie graliśmy bojaźliwie, nie cofaliśmy się czekając na kontry. Problemy zaczynały się jak przez minuty starali się dowieść wynik do końca. Tak było w derbach, Chorzowie, Zabrzu, Bydgoszczy, Bielsku. Tylko z Podbeskidziem mimo, że oddali inicjatywę i dali się zepchnąć do rozpaczliwej obrony nie stracili gola w drugiej połowie. Jak nie zmieni się podejście i taktyka to jutro nie mamy czego szukać. Ta drużyna nie jest na tyle dojrzała, że zostawić pole rywalowi i ukąsić z kontry. Jak chce się grać na remis i przetrzymanie to przegrywa się mecz. Jak chce się zdobyć choć 1 ptk to trzeba grać odważniej. Może piłkarze zrobią nam niespodziankę na mikołajki, kibic zawsze musi wierzyć w zwycięstwo. Pocieszające jest to, że nawet w wypadku przegranej utrzymamy podium.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.12.2013, 13:47
Piątkowe spotkanie w Poznaniu poprowadzi Paweł Gil. W tej rundzie arbiter z Lublina poprowadził dwa spotkania z udziałem Wisły Kraków i oba zakończyły się naszym zwycięstwem.

7. kolejka Ekstraklasy - Wisła Kraków - Piast Gliwice 3:0
14. kolejka Ekstraklasy - Wisła Kraków - Widzew Łódź 3:0

Paweł Gil był również rozjemcą jednego spotkania z udziałem Lecha Poznań, które zakończyło się zwycięstwem poznaniaków 4:1.

12. kolejka Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Lech Poznań 1:4
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.12.2013, 14:11
Zapowiada się niezła "kopanina" w Poznaniu. Murawa na ich stadionie w opłakanym stanie, nawet kartofliskiem tego nie można nazwać. Prognoza pogody dla Poznania na jutro jest taka: opady deszczu ze śniegiem (wieczorem ma być trochę lepiej http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Pozna%F1) także z kartofliska powinno się zrobić puree.

Oby nasi piłkarze nie nabawili się kontuzji, a co do gry to piłka będzie wyczyniać cuda na tej "murawie" także jakby to powiedzieli słynni eksperci "na boisku będzie rządził przypadek"
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.12.2013, 16:57
Po ostatnim meczu wydaje mi się, że tym razem nasza gra to nie będzie już radosna twórczość pod bramką rywala w oczekiwaniu na kontrę. Smuda o.......ił piłkarzy, będziemy grać bardziej defensywnie i asekurancko.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.12.2013, 17:16
Serce nakazuje napisać wygrana ale rozum remis.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.12.2013, 22:42
Tam się nam zawsze trudno grało, nawet w czasach Żurawskiego i spółki. Nie ma się więc co rozpędzać.

Ale...
Są osłabieni. Pomimo wysokiej przegranej gra w Białymstoku nie była zła.
Będzie więcej koncentracji, w Białymstoku wyszli wczorajsi, tu raczej nie zlekceważą przeciwnika.
No i w Białymstoku byli po podrózy. Tu mam nadzieje Smuda dał im zregenerować siły.

Jakieś podstawy do optymizmu są, niepoprawnie liczę na zwycięstwo,.
Ale boisko i tak zweryfikuje wszystko.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.12.2013, 10:00
Ma wiać ok 40 km/h i być na minusie. Mecz może być bardzo różny. Zobaczymy
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2013, 10:06
Jakie boisko? Toż tam istne pyrowisko. I tego się najbardziej obawiam.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.12.2013, 11:40
Wypadałoby chociaż utrzymać dystans do Kuchenkorza, oby bez kontuzji.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.12.2013, 12:53
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ich stadion słońca nie dopuszcza, więc może wiatru też nie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.12.2013, 13:13
Tam jest ziemniaczany mikroklimat.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 06.12.2013, 13:27
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
to może Garguła zaliczy hatticka z rzutów rożnych na Górniku bez takich wiatrów mu się udało (z małą pomocą bramkarza, ale jednak )
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.12.2013, 14:19
Po pierwszych meczach tej rundy nie sądziłem, że na jej końcówce będę bardziej obawiał się o naszą defensywę, niż atak. Nie chodzi już nawet o to, że Wisła straciła z Jagą 5 goli. Przeraża mnie sposób w jaki te bramki traciliśmy i fakt, że graliśmy wówczas podstawową parą stoperów.

Mam przeczucie, że dzisiaj punktów z Pyrlandii nie wywieziemy.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.12.2013, 15:14
Coś z psychiką nie tak ....
Tracimy bramkę i wszystko się sypie ...
Tak było w Bydgoszczy, Zabrzu i Białymstoku ...

Na szczęście to powinien być inny mecz ... raczej ..
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.12.2013, 16:05
nie zapominajcie ze gra Wisly na wyjazdach to po prostu tragedia, nikt w Polsce nie czuje juz zadnego respektu przed Wisla u siebie , jedzie znami jak z leszczami jakas Zawisza czy Jagiellonia, cudem wyrywamy 1 punkt w takich TWIERDZACH pilkarskich jak Szczecin czy Bielsko-Biala, boisko w poznaniu to pastwisko ktore nie ulatwi gry naszym delikatnym i technicznym zawodnikom, amica jak zawsze bedzie miala na Nas cisnienie dubeltowe, sedziuje jeden z najslabszych ( nie chce napisac przekreciaz, choc mysle ze niejeden z nas ma podobne zdanie) arbitrow w lidze .....wiec z jakimkolwiek optymizmem bym sie wstrzymal, bo osobiscie nie wiem gdzie wy szukacie nadzieji na dobry wynik po tej calej rundzie wyjazdowej ....chcialbym to odszczekac, ale niestety za stary jestem zeby w takie cuda wierzyc ..... obawiam sie wyniku, gdzie wiekszosc z nas bedzie miala spieprzony weekend, obym sie mylil ...ale jak serce oczywiscie jak zawsze podpowiada niespodzianke, przelamania . itp to niestety racjonalny rozum podpowiada ze moze byc kolejny gangbang jak w poniedzialek
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.12.2013, 19:04
coz Murawski i Injac to jednak 'grubsze' chopaki niz nasz srodek pola. dynamika moze tu nie pomóc. 1 pkt = success, realnie

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.12.2013, 19:56
HEDu napisał(a):Wyświetl post
coz Murawski i Injac to jednak 'grubsze' chopaki niz nasz srodek pola. dynamika moze tu nie pomóc. 1 pkt = success, realnie
Murawski i Injac(?) kontuzjowani, więc się o nich nie martw. Składy:

Wisła: Michał Miśkiewicz - Łukasz Burliga, Marko Jovanović, Arkadiusz Głowacki, Gordan Bunoza - Ostoja Stjepanović - Rafał Boguski, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Wilde Guerrier - Paweł Brożek

Lech: Maciej Gostomski - Mateusz Możdżeń, Manuel Arboleda, Barry Douglas, Luis Henriquez - Łukasz Trałka, Karol Linetty - Szymon Pawłowski, Kasper Hamalainen, Gergo Lovrencsics - Łukasz Teodorczyk
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.12.2013, 19:57
oo dzięki. nie jestem na czasie z ich składem, ale pamiętam że grali niedawno nawet razem. nie no gdyby to nie wyjazd był gdzie gramy 300% gorzej...

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.12.2013, 21:21
jaki jest sens rozgrywania meczu w takich warunkach?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
manolo1906
Member

Od: 04.2011

Stary 06.12.2013, 21:26
I jeszcze ten komentator
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 06.12.2013, 21:33
manolo1906 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze ten komentator
Miał komentować z Mielcarskim Przemek Pełka, ale nie dotarł pewnie przez pogodę, więc komentuje Wróblewski, który miał być chyba reporterem z dołu murawy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.12.2013, 21:34
O klasę gorszy od Grzegorza Mielcarskiego.
Boguski w tych pozlepianych włosach jak Marek Penksa, Miśkiewicz jak Bufon.

W tych warunkach nie możemy się bronić w polu karnym, w ogóle nie można.
Remis nie będzie zły.

Jeszcze ten pajac nam strzelił. Ruszcie dupy bo poza domem jesteście beznadziejni!
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 06.12.2013 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
bob to ja
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 06.12.2013, 22:18
Ten sezon powinien się dla nas skończyć dwa mecze temu. A tak pozostanie niesmak po w sumie niezłej jesieni.
Odpowiedz cytując
bob to ja
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 06.12.2013, 22:25
To jest polska liga, tu nikt nie ma stylu.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

U siebie mamy styl. Raczej staramy się grać skrzydłami i presingiem ale na wyjazdach... masakra.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Wejście zblazowanego Małeckiego to jak zawsze sygnał "panowie, składamy broń".
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.12.2013, 22:27
bez sztycha, bez jakiejkolwiek koncepcji na gre, kolejny kompromitujacy wyjazd - mozna powiedziec po prostu standard ......tylko dzieki fatalnym warunkom zawdzieczamy tak niska porazke ...dzieki Xeniek ......
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 06.12.2013, 22:28
Mam nadzieję, że wzmocnienia będą porządne bo czarno to widzę... Ciekawy jestem tylko kiedy wygramy mecz na wyjeździe, chyba że mamy zamiar gonić rekord widzewa ;p
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.12.2013, 22:28
Po meczu w Białymstoku mozna jeszcze było mieć jakąś nadzieję. Ale po dzisiaj <hahaha>

Pięknie się przy drugim golu zaprezentował Piotrek Brożek, waląc babola na poziomie piłkarza wystepujacego co najmniej 2 klasy rozgrywkowe niżej, tylko potwierdzając że jego bezrobocie było całkowicie nieprzypadkowe.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
jaki jest sens rozgrywania meczu w takich warunkach?
To że my nie potrafimy żadnej sensowej akcji sklecić, to nie znaczy że to wina pogody. Lechowi jakoś to nie przeszkadzało, i to nie w graniu jakiejś "lagi a la Maciej Skorża" a w normalnym rozgrywaniu kombinacyjnych akcji z uzyciem dużej ilości podań.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 06.12.2013 o godz. 22:34.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów