|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk....html?cookie=1 Tylko że przez długi czas obowiązywał i Fundusz Kościelny i "zwracali" im w skandaliczny sposób nieruchomości. Teraz kiedy już im zwrócili ziemie i budynki ,choć kler dalej uważa nie dostał wszystkiego i jakiś ich przedstawiciel domaga się dalszych zwrotów, to fundusz nie wiadomo z jakiej racji ma dalej obowiązywać . W udawaniu biednych są naprawdę świetni ,już bym wolał ,żeby ten odpis 0,5% szedł na ludzi naprawdę biednych i potrzebujących a nie na tych bogaczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No musze cię rozczarować ,ale akurat w kwestii adopcji dzieci przez pary homoseksualne jestem przeciwny. Natomiast jak już mówiłem ,nie cierpie obłudy, i stanowiska Kościoła przeciwnemu homoseksualistomm ,gdy w tym samym czasie w swoich szeregach mają plage homosiów.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie.od tych co chcą tego odpisu dokonac.nie chcesz nie musisz.chcesz zrobić odpis na organizacje popierające pedałow to mozesz to zrobić.wystarczy by taka został uznana za organizacje pozytku publicznego.ja nei mam ochoty dawac na nich-nei daję.ty nei masz ochoty dawac na Kośció to tez cie nikt nei zmusi.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jak chcecie dyskusji o Palikocie to będzie on na "Debacie oxfordzkiej" za 30 minut tutaj:
wis.la/vj2e3 Temat może zainteresować wielu: “Polska potrzebuje więcej nacjonalizmu, by budować lepszą przyszłość” Do Teatru Polskiego raczej się już nie wyrobicie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Na pedałow placic nie chce ,ale jak ty chcesz placic na ksiezy ,to uwazaj bo moze twoj proboszcz tez jest pedalem , nigdy nie wiadomo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Co do mojego sformułowania ,to biorąc pod uwagę to co napisał w swojej książce Isakowicz-Zaleski ,że w jednej diecezji od biskupa do kamerdynera wszyscy sa gejami ,to calkiem możliwe ,że wplacisz kase na jakiegoś geja w sutannie Oczywiscie pisze to z przymruzeniem oka , ale takie są fakty ,że stan duchowny i zwiazane z tym odosobnienie ,izolacja i bezpieczenstwo to swietna oaza dla homoseksualistów
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.11.2013 o godz. 18:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i jeszcze jedno.skoro tych rodzicow nei stac na invitro-nie az tak drogie bo pieniadze nei wydaje sie jednorazowo tylko rozlozone sa w czasie to moze nei powinni miec dzieci w ogóle?przeciez jak obliczono wychowanei jednego dziecka to koszt okoo 200 tys zł.-argument taki sam jak twój o proboszczu
Ostatnio edytowane przez picasso : 04.11.2013 o godz. 19:20.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dla ASa "Budżet Państwa" jest dobrem najwyższym i oddałby mu wszystko, żeby potem kolesiom na premie nie brakło. Czyli po 50 000 na głowe.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie za czyny pedofilskie Wyrok uległ zatarciu, a nie było zakazu pełnienia funkcji duszpasterskiej, od strony prawa wszystko jest dobrze Faktem jest, że nadal jest kapłanem, ale jak się okazuje nie został skazany za pedofilię i nie pracuje z dziećmi. Oczywiście, że leiej byłoby go odstawić na boczne tory, ale ja prosiłem o przykłądy księzy skazanych za pedofilię.... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
W 2003 roku ksiądz został prawomocnie skazany za molestowanie seksualne. Sędzia argumentował, że w obu przypadkach, molestując chłopców, dążył do poddania ich czynności seksualnej i że jego wina nie budzi żadnych wątpliwości. Wyrok, półtora roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata, nie był surowy, bo sąd wziął pod uwagę wcześniejszą niekaralność duchownego oraz fakt, że nie stosował wobec chłopców przemocy. Zaraz po ogłoszeniu wyroku matka jednego z ministrantów mówiła nam: - Po tym wszystkim mam tylko jedno marzenie: żeby ksiądz nie trafił do innej parafii i nie skrzywdził innych dzieci. Tak wiec jednak byl skazany za pedofilie , dostal wyrok w zawiasach , zawiasy sie skonczyly , wyrok sie zatarl ,a on znow wrocil do bycia ksiedzem proboszczem ,tylko na innej parafii - rzeczywiscie odnowa moralna .
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.11.2013 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
Dziennikarz pisze w tytule: Ksiądz skazany za pedofilię..., bo taki tytuł jest chwytliwy a w tresci artykułu podaje wyraźnie: za molestowanie seksualne. Takich mamy dziennikarzy. I takie gazety. Nie jestem prawnikiem, ale tak na zdrowy rozum to molestowanie chyba czymś różni się od gwałtu czy pedofilii? A jak jest naprawde z tym ksiedzem mozesz przeczytać Tutaj-Ksiądz skazany za pedofilię od dziś nie jest już proboszczem |
||
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
AS strasznie wybiórczy jesteś w tym dostrzeganiu pedofilii. Strasznie ciskasz się w stronę księży wśród, których pedofilia jest promilem, natomiast przemilczasz kwestię wysokiego współczynnika pedofilii wśród homoseksualistów, co potwierdzają badania naukowe. Żeby było śmieszniej powołujesz się przy tym na "autorytet" Palikmiota, typa który jeszcze w marcu 2013 r. wyskoczył u MO z postulatem obniżenia wieku legalnego współżycia seksualnego do 13 lat. Słowo hipokryzja na takie postępowanie to doprawdy zbyt łagodne określenie.
Ciekaw jestem za jaki okres czasu zmienicie swoje poglądy znowu o ileś tam stopni i zaczniecie "bronić praw kolejnej mniejszości" czyt. narzucać społeczeństwu legalizację i akceptację (w kolejnych krokach zapewne także uprzywilejowanie) kolejnej degeneracji. Przypomnę tylko, że w Stanach banda idiotów określających się mianem "psychologów" stwierdziła, że pedofilia to orientacja. Wkrótce lewactwo zapewne oprócz sodomitów także .......onych pedryli będzie bronić, zakładając ich stowarzyszenia, organizując marsze. Przypomnę tylko jak wielka machina propagandowa została uruchomiona w obronie Polańskiego. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
No widze ,że arcybiskup sie zreflektował jak sprawe opisały media i jednak definitywnie odwolal ksiedza. Brawo ,widać są jakieś pozytywne skutki tego "ataku na Kościół" ,może te standardy zaczną się chociaż w tej kwestii zmieniać ,bo kiedyś było jedynie zamiatanie pod dywan. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Jesli pedofilia jest ponoc czestsza u homoseksualistow ,to co z homoseksualistami ksiezmi , ktorych jak pisalem wyzej z wiadomych wzgledow nie brakuje ?Tez 40% z nich to pedofile ? Ja sie na autorytet Palikmiota nie powoluje , nie zasluzyl na to zeby byc autorytetem dla mnie ,ani mysle dla nikogo.. Nie slyszalem o propozycji zeby zalegalizowac seks od 13 lat ,ale wiem że dopiero niedawno temu Vatykan zmienil swoje prawo w tej kwestii bo wlasnie mial zapisane cos na ten wzor . Co ja ci na to poradze ,co oglosili psychologowie w USA czy ja za nich odpowiadam. Polscy ksieza się tez kompromitują jak np niejaki de Berrier który mówił o jakiś bruzdach u dzieci z in vitro , i stalo mu sie coś mimo ze sie skompromitowal ? Jeszcze sie znalazlo sporo kretynów , którzy pisali listy w jego obronie..
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.11.2013 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
P.S - I trzeba byc niezlym baranem, zeby do kogos pisac w liczbie mnogiej. A do kolegi Fra Mata tylko jedno - dla mnie juz samo oskarzenie o pedofilie, to powinno byc zawieszenie w pelnieniu poslugi...rozumiem, ze ty bronisz pedofilow, ale nie musisz tego wywlekac na swiatlo dzienne. Ja stoje na strazy dzieci, ofiar, ktore pewnie wedle twoich slow czesto wymyslaja takie historie(bo sugerujesz, ze skoro nie ma prawomocnego wyroku, to ktos taki jest czysty jak lza, a dziecku najpewniej cos sie wydawalo lub wprost klamalo). Nie wiem, skad u niektorych ludzi bierze sie taka postawa...mam dramatyczna relacje dziecka i chyba temu, kazdy normalny czlowiek daje wiare. Tez przedziwna maniera tlumaczenia i rozumienia pedofilii...jesli dla Ciebie molestowanie nieletnich(w taki czy inny sposob) nie jest pedofilia, to co jest? Dopiero, jak ktos taki wlozy swojego fiuta do buzi czy w tylek? Przyjmuje, ze ty bys z usmiechem na twarzy przyjal wiadomosc, ze twoja corka lub twoj syn byl calowany przez(akurat w tym przypadku) ksiedza. To "gratuluje" rodzinie. Twoja wypowiedz, to jedna wielka ZENADA. Idz zapisz sie do parti pedofili, bo skoro tlumaczysz tak okropne czyny, to na leczenie jest juz za pozno. Aaa i polecam jeszcze jedno: google. Bo jak sie nie wie, o czym sie mowi, to lepiej milczec, a nie robic z siebie idiote. Fragment jednego z artykulow(a mozna znalezc wiecej): "Dziesięć lat temu ks. Edward P. został prawomocnie skazany za pedofilię. Teraz jest proboszczem małej parafii w Wiązowie (powiat strzeliński). Wierni są zaniepokojeni Jak podaje "Gazeta Wrocławska", parafianie dekanatu Wiązów koło Strzelina napisali do Watykanu list z prośbą o usunięcie ks. Edwarda P. z parafii, który pełni tam funkcję proboszcza. W 2003 r. został on skazany na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata po tym, jak w parafii w Pszennie koło Świdnicy molestował ministrantów."
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 05.11.2013 o godz. 02:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
Wększośc elektoratu Palikota to pospolite cioty, cwele, pedały i wszelkiej maści dewianci seksualni. On sam otacza się nimi tylko po to by sciągnąć głosy odmieńców. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skoro z pedofili nie można leczyć to powinno sie zorganizować dla nich jakies miejsca odosobnienia .Gdzieś na wyludnionych terenach zbudować barakii, dla pewności zadaszyć azbestem, kilku strażników z owczarkami niemieckimi do pilnowania i po 10-12 godzin dziennie zasuwać fizycznie(np. produkcja jakis prostych rzeczy) .Karmić zupą z brukwi lub tym co wyhodują.Wtedy nie mieliby czasu i siły myśleć o molestowaniu dzieci.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.11.2013 o godz. 08:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Gdzie widzisz "klasyfikowanie" (lewo, prawo) w moim poście wiesz chyba tylko Ty. Napisałem "Wy" bo choć cytowałem jedynie Ciebie odnoszę się też do takich macherów jak AS (to chyba nietrudno wyczuć czytając temat?). ps. uważaj z tymi "baranami", netowy kozaczku...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.11.2013 o godz. 09:06.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|