emj10 napisał(a):

|
Jaka tam pożywka. Bez tej wrzutki oraz poprzednich pisałem podobne rzeczy, ale jest to potwierdzenie tego, że oba fronty spierają się o kompletne bzdety posługując się wydumanym materiałem. Czyż nie jest tak?
|
Nie pisałem o Tobie (choć też bardzo lubisz pisać jedynie w momentach kontrowersyjnych dotyczących jednej tylko strony).
A pożywka jak najbardziej, bo Laskowi spece i sam głównodowodzący zamiast odnieść się do badań Biniendy (jedyne jak do tej pory sensowne badania przeprowadzone przez oba zespoły), najlepiej zlecając neutralnym ("zachodnim") specjalistom wykonanie symulacji (dostarczając im niezbędne dane - chyba mają do nich dostęp - nieprawdaż?), zajmują się wyszukiwaniem pierdół, które w zamyśle mają kompromitować zespół Macierewicza. Lasek i jego komisja to zwykła propaganda...
Pożywka trafia na podatny grunt - taki AS już kłapie dziobem. Nie przeszkadzają mu kłamstwa komisji Millera o Błasiku w kokpicie, nie przeszkadzają mu kłamstwa o rozpoznaniu głosu Błasika, nie przeszkadza mu brak jakichkolwiek badań, nie przeszkadzają mu mnożące się zaniedbania. Wrzuć jednak tylko coś na temat Macierewicza - masz jak w banku, że AS wyskoczy ze swoimi "lol-ami". On przecież wie - to był wypadek.
Ja na przykład dopuszczam do siebie myśl, że był to zwykły wypadek lotniczy (no ale to ja jestem "sekciarz"). Pojawiające się jednak fakty zmuszają do zadawania pytań. A strona rządowa nie bardzo wie jak na nie odpowiedzieć...