|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Tymczasem w sobotę... | |||
| Efekt nowej miotły i zwycięstwo Ruchu |
|
4 | 4,17% |
| Remis będzie sukcesem, ciężki teren. |
|
18 | 18,75% |
| Zwycięstwo Wisły! |
|
74 | 77,08% |
| Głosujących: 96. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Cóż, nikt nie mógł przypuszczać, że Burliga znokautuje Ostoję i będzie, jak było. Nie ma co rozpaczać, jak na stan naszej kadry radzimy sobie całkiem nieźle.
Oglądając ten mecz, czułem się jakbym siedział w jakiejś obskurnej knajpie i wcinał miejscowy "specjał". Obok mnie siedziało sobie dwóch miejscowych menelików i ciągle patrzyli na mnie jak na kosmitę, docinając, że nie jestem stąd itp. Na koniec dodali, że kelnerka i tak napluła mi do żarcia, a ono w ogóle jest beznadziejne i niewarte ani złotówki. Komentatorzy naprawdę stanęli na głowach, żeby zepsuć każdemu kibicowi Wisły ten mecz. Ten tragiczny Bunoza i bezwartościowa reszta drużyny, o matko! Aha, sędziowanie to też jakiś kosmos. W sytuacjach stykowych sędzia raz gwizdał, raz nie gwizdał - tak wedle swojego widzimisię. O kontrowersjach jeszcze się nie wypowiadam. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
a teraz pozytywnie
jeżeli patrzyć na powtarzalność Wisełki to teraz wygrywamy z ległą i to 3:0![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jest dobrze bedzie jeszcze lepiej wszystkim malkontentom przypominam co bylo mowione przed sezonem o naszych mozliwosciach. Zobaczycie ze te wszystkie remisy i tak zaprocentuja na koniec
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na szybko remis w pełni zasłużony.
Poprawić drugie połowy na wyjeździe i będzie dobrze. Ale też trzeba docenić w zeszłym sezonie liczyliśmy na dobre mecze a teraz już bijemy się o mistrza ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niestety zdjęcie Brożka(2 setki s.......ił to fakt) było Naszym końcem meczu w ofensywie - Smuda jest niereformowalny w tych zmianach - Boguś hasa cały mecz ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
A co do meczu to po raz kolejny nie wychodzimy na druga połowę. Nie wiem gdzie tkwi przyczyna, do przerwy zdobyliśmy bramkę, nie pozwoliliśmy Ruchowi na wiele, mecz był pod kontrolą. Czy to są braki w koncentracji, zbytnie rozluźnienie? Tym musi się zająć Smuda. Sporo ludzi pisało tutaj, ze wygramy wysoko i na luzie (jak przed derbami). I znowu trzeba powiedzieć, że z przebiegu gry remis to dobry wynik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Znakomity wynik. Zremisowaliśmy mecz, który powinnismy przegrać. Zachowujemy status niepokonanej drużyny.
Koszmarna, bezładna kopanina. Kwintesencja polskiej piłki ligowej. Dzida i di przodu. Obustronnie. Wystawienie Nalepy. Głupota czy sabotaż ? W poprzednim meczu najsłabsze 45 minut defensywnego pomocnika w Wiśle od kiedy pamiętam, zdjęty po 45 minutach. Stolarski się nabawił kontuzji czy co ? Mam nadzieje, że Miśkiewicz i Burliga wyczerpali chwilowo limit baboli. Jedyny zawodnik do pochwalenia to Małecki. Ale nie za gre a za stumetrowe przebieżki. No i Głowacki. Lista naszych zawodników rezerwowych pokazana przed meczem ![]() Jagoda ![]() ![]() ![]() ![]() komentator. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jestesmy dramatycznie słabi.
Brak utrzymania się przy piłce, brak uspokojenia gry, brak jakiegokolwiek rozgrywającego, brak pojęcia o taktyce u Guerriera i Sarkiego, Małecki, który mysli, że szybkość załatwi wszystko. Brożek, ktory dwa razy nie wie, co zrobić sam na sam z bramkarzem, Garguła, środkowy pomocnik, ktory się przechadza tam, gdzie nikt, go nie oczekuje, szalony Boguski szybszy od wiatru i przyjmujący piłkę jakby parzyła. Smuda na razie nauczył ich wszystkich tylko tego, że trzeba biegać, wracać i walczyć. Ale jest na to lekarstwo: kolejna drużyna pokazała, że na presing odpowiada się presingiem i Wisła nie istnieje. Na szybkie rozgrywanie, rozgrywanie jeszcze szybsze z zagęszczeniem środka pola. Poza tym nic z taktyki, nic myślenia na boisku. Oczywiście, kolejny raz wynik lepszy niż gra i pozcja w tabeli ponad stan. Co jak co, ale szczęścia to Smuda ma kupę |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Kolejna sprawa jak biegniesz ileś metrów na takim sprincie jak Brożek to naprawdę w tej końcowej fazie jest trudno o koncentracje i dobry strzał bo jesteś już zmęczony, dwa jesteś na bardzo dużej prędkości i nie ma już tego luzu przy strzale. Jestem przekonany, że gdyby Brożek nie biegł 20 metrów, a 5 to spokojnie by to strzelił. Będzie to źle wyglądać jeśli Brożek nie zagra z Legią bo jednak wygląda to poważnie. Moim zdaniem zawodnicy wchodzą za bardzo wyluzowani na drugie połowy, nie mają takiej "spiny" i koncentracji jak na początku meczu zaś u przeciwnika jest odwrotnie dlatego ciężko potem odzyskać właściwy rytm grania.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.09.2013 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Chyba nie wiesz do czego służy forum ?
Forum służy do wymiany poglądów, dlatego nie każdy musi mieć takie samo zdanie jak Ty i się z Tobą zgadzać na każdy temat ... Dla mnie też jest oczywiste, że gdyby Brożek wykorzystał choć jedną sytuację byłyby 3 punkty. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja wiem ,że gramy ponad stan , że mieliśmy się bronić przed spadkiem , że Smuda nie ma w kim wybierać , ale jak już jestesmy viceliderem , to mozna już chyba czegoś więcej wymagać od tej druzyny . Jestem w....iony , bo ten mecz można bylo spokojnie wygrać,Ruch byl slabiutki ,prowadziliśmy 1-0 i podobnie jak w derbach przestalismy grac po przerwie.Naprawde wystarczylo troche pobiegac i powalczyc a Ruch nei bylby w stanie nic zrobic. Znów bez przyczyny i pwoodu oddalismy pole i dostalismy gola po bezsensownym faulu Nalepy.
Co do piłkarzy to Nalepa to jest poziom Termalici. Guerrier prezentuje jakiś radosny futbol ,kopie tą pilke bez ladu i skladu , jak trzeba dokladnei podac to kopie 30 metrów w bok ,widać ,ze uczył sie grac w pilke na Haiti.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie to wszystko jest bardzo dobrze jak na nasza kadrę wielu niewiadomych, miejsce i wynik grubo ponad normę, martwi mnie tylko to że grają u nas tacy parodyści jak Donald, zamiast Fryca albo innego Polaka.
Nasza kadra nawet nie ma mocnej solidnej jedenastki, a jak jeszcze parę ogniw wypadło i gramy sześcioma obrońcami bez napastnika to co więcej wymagać. Denerwuje mnie Smuda że nie wpuszcza na końcówki tego Kamińskiego albo innego napastnika z rezerw, widać że chłopak wchodzi jak już baaaaaaaaaaaaardzo musi ktoś wejść i w ogóle się nie odnajduje, tak to przynajmniej by nabrał ogłady. ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Z gówna bata nie ukręcisz. Skład mamy jaki mamy,zobaczcie na naszą ławkę i powiedzcie,kto miałby niby zagrac za tego Nalepe. Naprawdę,alternatyw żadnych nie ma,więc cieszmy się tym co jest. Mamy trenera i kilku piłkarzy co ciągną ten wózek,dlatego jest drugie miejsce. Reszta kopaczy na poziomie drugiej ligi. Niestety cały sezon się tak nie da,dlatego byle do zimy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten mecz to kubeł zimnej wody na rozgrzane głowy. To kolejny kompromitujący mecz Wisły na wyjeździe. Obrona Częstochowy przeciwko rezerwie Ruchu, w której grały jakieś dzieci. Aż przykro się robiło patrząc jak rozpaczliwie bronimy się w drugiej połowie, praktycznie kilka razy wychodząc z kontratakiem za całe 45 min. Gdzie ta walka aby wygrać mecz, którą zapowiadał Smuda ? Jesteśmy chyba najbardziej zesranym zespołem na wyjazdach w lidze.
Tak naprawdę to cuda czyni niestety Wdowczyk, wyciągnął Pogoń z prawie I ligowego niebytu i chłopaki grają tak aż chce się oglądać. W dodatku nie są zesrani na wyjazdach, dzisaj wygrali już 4 mecz poza domem. Odwrotnie jak u nas. Powód: doipisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 28.09.2013 o godz. 19:31.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dalej nie rozumiecie, że Smuda jest taktycznym debilem i jedzie tylko i wyłącznie na walce... a walka się kończy po jakimś czasie. Tak było we wszystkich drużynach, jakie prowadził.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Guerrier bardzo słaby, czeka go duuuużo pracy jeśli w ogóle myśli o zahaczeniu się w Wiśle na dłużej. Mam nadzieję, że w następnym meczu Smuda nie będzie się wygłupiać i wystawi Małeckiego, który przynajmniej potrafi jako tako kopnąć piłkę obiema nogami.
Nalepa po zagraniu 5 minut wyglądał jakby przebiegł maraton... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nikt nie rozkmini tego ze sciagnał Brożka bo ten naciągnął dwójke ? Kolejny start do piłki zrywa mięsień i w ....u 2 miesiące.
no ale płaczcie ....a dalej. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pokaż mi jaka moja wypowiedź upoważnia Cię do wypowiadania takich głupot. Konkretny cytat proszę. Masz mniej lat niż ja kibicuję Wiśle. Na forum jesteś od dwóch miesięcy. Lepiej idź odrób lekcje A potem może napisz, w którym miejscu, źle oceniłem dzisiejszą postawę Brozka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Paweł zmarnował świetne sytuacje, ale do jego gry przyczepić się nie mogę - dużo bardziej na krytykę zasłużył dzisiaj Miśkiewicz, Guerrier, Nalepa i przede wszystkim Garguła (od kilku meczów odpierdala po prostu żenadę).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Nie chodzi nawet mi o konkretne cytaty, irytuje mnie to w jaki sposób w większości twoich postów próbujesz krytykować a to Brożka a to Smude, kogokolwiek. Przed sezonem Wisła była skazywana na pożarcie, wróżono jej spadek a jednak gra drgnęła a Smuda zrobił coś z niczego. Z tego należy się cieszyć a nie szukać wszędzie negatywów. Może niepotrzebnie tak na ciebie wyskoczyłem ale aż żal czytać to co niektórzy tutaj piszą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Twoje forum wiec zrób jak uwazasz.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez silver03 : 28.09.2013 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziwne ,ze zawsze zaczynasz klapac dziobem jak Wisla zagra troche slabiej.Po meczu z amica jakos nie raczyles nas swoimi madrosciami na temat jej slabosci a teraz p.r.z.y.p.i.e.r.d.a.l.a.s.z sie do wszystkiego.Przyjemnosc Ci to sprawia ? Wez se poszukaj w internecie strony dynama moskwa i tam bedziesz mogl sie pospuszczac sie nad biezaca tworczoscia twojego idola.Tutaj nikt nie bedzie tesknil za .......ami ,ktore wypisujesz. I jescze porzadnych ludzi banami straszy. Smy sie moderatorow doczekali :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Najgorszy mecz w sezonie Guły. Brożka i chyba jednak Bunozy i Głowy - ok trudno. Słaby Guerrier do przewidzenia.
Ale ja widząc na boisku Nalepę od razu pomyślałem - kur*a nie wygramy tego meczu. GDZIE URYGA? Btw. - nie chodzi mi tu już nawet o ten faul (też źle, bardzo źle), ale o całkowitą utratę pomysłu na grę w środku pola po zejściu Stjepy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chcesz to masz.
Możesz rozmawiać, dyskutować, nie zgadzac się. Ale rzucać tekstami o kauflandzie w stosunku kogokolwiek (w tym do mnie) nie pozwolę. Mogłes się zastanowić i powiedziec, że Cię poniosło. Yossarian napisał(a):
Wisła zagrala troche słabiej? Tak gra prawie cały czas. Piszę o tym od początku sezonu i wcześniej. Piszę caly czas, ze wyniki mamy lepsze niż gra, a miejsce w tabeli ponad stan. Znaleźli się wielcy obrońcy piłkarzyków i trenera, ktorzy po prostu niczego nie pokazują. Powiedziec wam prawde to o słabości Wisły to jak dziecku zabrać zabawki w piaskownicy. Placz i wyzwiska. ![]()
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.09.2013 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co Wy od Moderatora chcecie ?
W pełni się z nim zgadzam odnośnie dzisiejszego meczu. Dzisiaj był mecz z Ruchem Chorzów, nie z Piastem, Lechią, Lechem i niestety tak to wyglądało na boisku jak opisał FraMat.
Ostatnio edytowane przez heoij : 28.09.2013 o godz. 20:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Widzisz FraMat - Wisła przy braku Chrapka i po zejściu Macedończyka miała w środku JEDNĄ WIELKĄ PIER*OLNĄ DZIURĘ. 1 połowa naprawdę wyglądała całkiem nieźle. Chavez to nie Jovanović, Guerrier poza bramką z Piastem mnie nie przekonuje. Kadra jest wąska i brak KAŻDEGO PIŁKARZA Z JEDENASTKI (dziś brakowało 2, po przerwie 3) odbija się boleśnie na jakości gry.
Wyniki ponad stan? Kontrowersyjnie. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|