rookie1906 napisał(a):

Tak sobie czytam dyskusje o Smudzie, Bednarzu... i właściwie mam jeden wniosek. W Wiśle nic się nie zmienia. Cupiał wciąż naiwnie wierzy w zapewnienia kolejnych prezesów czy trenerów. Smuda bredzi jak dawniej - choć wypowiedź o trzech okienkach transferowych przebiła każdą granicę tolerancji dla głupoty i braku ambicji. W klubie brak choćby cienia wyobraźni i perspektywicznego myślenia. Trwanie Bednarza na posadce prezesa to jest kuriozum godne księgo Guinesa. Dla zobrazowania podam jeden link [Cezary Wilk | Cwetan Genkow | Milan Jovanić | Adam Kokoszka | Łukasz Garguła]:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...__prezesa.html
Średnio inteligentny człowiek po jednym czy dwóch doświadczeniach potrafi wyciągać wnioski... Dla Bednarza logiczne myślenie jest jednak czymś całkowicie obcym. I w tym kontekście nie dziwi mnie, że firmuje on swoim nazwiskiem zatrudnienie w Wiśle Smudy. Dla mnie to jest po prostu dywersja i choć jestem daleki od myślenia w kategorii spisków, to Bednarz po prostu swoimi działaniami powoli zatapia Wisłę w przeciętności, nudzie i beznadziejnej grze.
Dziś realnie myślący kibic Białej Gwiazdy może co najwyżej pomarzyć o załapaniu się do grupy mistrzowskiej. Czy to jest realne - nie mam pojęcia. Ale jeśli załapiemy się do "ósemki" to nie będzie to cud, ale dowód na to jak mizerna jest nasza liga. To co się dzieje w Wiśle nie jest odosobnione. To jest po prostu degrengolada, która wynika nie z braku pieniędzy, bo tych jest moim zdaniem wystarczająco dużo. Spadek jakości wynika z tego, że te pieniądze są niewłaściwie wydawane. Kluby wydają olbrzymią część swoich budżetów na wynagrodzenia mizernych piłkarzy i jeszcze gorszych trenerów zamiast spojrzeć perspektywicznie na futbolowy biznes i zainwestować w szkolenie młodzieży.
I jeśli ktokolwiek ma nadzieję, że Smuda z Bednarzem poprawią COKOLWIEK w Wiśle, to szczerze radzę głoboką autorefleksję. To ostatnie zdanie dotyczy w szczególności pana Cupiała, który również z wyciąganiem wniosków kłopoty ma spore.
Pozdrawiam!
ps. Im krócej Smuda w Wiśle będzie trenerem tym lepiej dla wszystkich! No może z wyjątkiem Smudy, bo szczerze wątpię, aby jakikolwiek klub dał mu pracę...
|
....a, jak katarynki...w kółko ten sam pasztet. Skończą się wakacje to wychaczycie po piżdzie w szkole jeden z drugim. Za ściąganie od kolegi.
sanderuss napisał(a):

|
Juz kilku pilkarzy wypowiedzialo sie na temat jego metod odnosnie "taktyki". A raczej jej braku...
|
Pewni Ci którzy zazwyczaj nie wywiązują się z załorzeń taktycznych. Żeby coś oceniać to pasowało by mieć choć minimalne o tym pojęcie.