The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2013, 22:15
palikot napisał(a):Wyświetl post
No i już wiadomo czemu polska piłka jest w miejscu jakim jest. Zamiast się zająć budowaniem wielkiej piłki w Legnicy, to pisze eseje-dyrdymały na forum.
Gdybym miał podsumować Twoje kompetencje, na Twoim nicku powinienem poprzestać, bo zdradza wszystko. Opowiedz o nich, skoro podważasz kompetencje kogokolwiek innego. Wyjmij medale z szafki i pochwal się, jakim jesteś wielkim mentorem piłki, że śmiesz udzielać mi porad. Co do wielkiej piłki, której nie możesz przeboleć - tak, aktualnie działam na rzecz piłki w Legnicy - w Krakowie dla ludzi z pasją miejsca nie ma. Nie zdradzę Ci, jak profesjonalnie zarządzać klubem, bo byłby to dyskurs filozoficzny w rzeźni. Pragnę jedynie przypomnieć, że nie tak dawno jeszcze 2-ligowa Miedź z długami, bez stadionu, bez zaplecza stała się klubem, który w ciągu zaledwie 3 lat, odkąd się pojawiliśmy: zagospodarował przyzwoity stadion, postawił oświetlenie (szykowana jest podgrzewana płyta), nie ma ani grosza długu, jest w pełni wypłacalny, ściąga ciekawych zawodników (byłych reprezentantów Polski, co jeszcze parę lat temu zakrawało na śmiech), zbudował zaplecze (na dziś 6 boisk pełnowymiarowych, jedno z oświetleniem i sztuczną trawą, a w planach są kolejne, zależnie od rozwoju klubu), zbudował akademię (obecnie 10 roczników, w których grają chłopcy ściągani z całego Dolnego Śląska i nie tylko), podpisał kontakty sponsorskie, dogadał się z miastem (co nigdzie łatwe nie jest), w jasny i przejrzysty sposób zbudował strukturę organizacyjną klubu, rozwinął scouting wprowadzając jedne z najbardziej szczegółowych ankiet, jakie kluby prowadzą. Nie jest to forum MKS Miedź, więc powstrzymam się od dalszego wymieniania. Najlepszą wizytówką niech będzie to, że na dziś Miedź ma jeden z największych budżetów w całej 1. lidze, a w ciągu kolejnych 2/3 lat planujemy awans do T-Mobile. W Legnicy postanowiliśmy na skróty nie iść, aby móc rywalizować w aspekcie sportowym - wzmacniamy się organizacyjnie. Awans tak, lecz nie na skróty - pozostawimy po sobie w pełni profesjonalny klub, a nie tylko wspomnienia sportowe. Nie tak dawno ta sama Miedź mało co Wisły nie ośmieszyła, przegrywając jedynie 3:4. Jak to możliwe? Tajemnica zawodowa, której póki co w Wiśle nie odkryto i nie chciano odkryć. Nie mam ochoty więcej odpowiadać na pytania dot. wieku czy kompetencji mało kompetentnych ludzi.

Przedstaw swoje osiągnięcia w profesjonalnej piłce, może to Ty jesteś jeszcze w gimnazjum?
Jeśli wiedza na temat klubu, jest taka sama, jak na temat podatków - współczuję po raz kolejny. Podajesz mi stawki VAT, a kluby sportowe działające w ramach spółek akcyjnych, płacą podatek dochodowy od osób prawnych, którego stawka wynosi bodajże aktualnie 19%. Dodatkowo klubu są zwolnione z części podatku, pod warunkiem, że oznaczona część przeznaczą na szkolenie dzieci i młodzieży, a wydatki te nie są zaliczane do kosztów uzyskania przychodu przez kluby. Nie ma znaczenia źródło - transfery czy darowizny na rzecz klubu. Jeśli szkolenia się nie prowadzi - nie moja wina! Nie wiem, po co mi VAT Cupiała, nie rozliczam mu PIT-ów, sritów czy vatów.. Dziwię się też, że spłatę zadłużenia postrzegasz jako rozwój klubu.. To bardziej normalizacja i próba stabilizacji, niż jakikolwiek rozwój. Widocznie słowo rozwój postrzegasz inaczej, niż ja. Nie za bardzo rozumiem te Twoje podatki, nie wiem, czy chce je rozumieć nawet, bo nie wydaje mi się, byś mógł mi w czymkolwiek pomóc.
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 08.06.2013 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów