Lukasz napisał(a):

|
Eeee no. Zapomniałeś jaki był raban i płacz w Koronie jak Czarek od nich odchodził?
|
To raczej wynikało z tego, że odchodzi do Wisły... Poza tym wtedy rokował na dobrego grajka ale nic z tego nie wyszło.
Lukasz napisał(a):

|
Wilk nie jest od strzelania goli.
|
Owszem, ale nie powinien być również od ułatwiania strzelania goli rywalom.
Lukasz napisał(a):

|
Równie dobrze można się czepić Jaliensa, Bunozy czy Pareiki - też nie strzelają bramek.
|
Bełkot.
Lukasz napisał(a):

|
Zobaczymy jak będzie wyglądał środek bez Wilka. Myślę że nie najlepiej.
|
Wilk i Iliev to aktualnie największe tragedie w składzie drewna tzn. Wisły. Bez nich gra imo wygląda znacznie lepiej.
Lukasz napisał(a):

|
Fakty są nieubłagane - Wilk jest zawodowcem a amatorem jesteś Ty.
|
Ja jestem zawodowcem w swoim zawodzie a Wilk jest amatorem w swoim... a więc fakty są bardziej nieubłagane niż myślisz.
Lukasz napisał(a):

|
Różnica między umiejętnościami a zawodowstwem jest znaczna. Styl życia i profesjonalizm jest tym co różni modelkę od ładnej dziewczyny czy odróżnia faceta z orlika od zawodowego piłkarza. W Twojej ocenie profesjonalizm zamyka się jedynie w umiejętnościach. Nie uważasz ze taka ocena jest zbyt płytka i krzywdząca?
|
Nie tylko na umiejętnościach choć jest to ważny aspekt (posiadanie ich) bycia dobrym w tym co się robi, nie uważasz? Pisałem wielokrotnie o talencie nawet na tej stronie. Jeśli dość młody chłopak od kilku sezonów gra w piłkę (podobno zawodowo) i co roku gra coraz gorzej zamiast coraz lepiej tzn., że talent a być może zaangażowanie, pracowitość "nie trybią" ze sobą. Nie wiem czy Wilk opierdziela się na treningach czy może prowadzi zły tryb życia jak sam wspomniałeś... czy po prostu minął się z powołaniem... Nie jestem jego trenerem więc spekuluję jakie są przyczyny faktu, że gość nie umie grać w piłkę.