The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Co wydarzy się w sobotę na Reymonta?
Kibice z Kielce w końcu trafią do Krakowa! 26 28,57%
Passa Korony bez zwycięstwa na wyjeździe zostanie zakończona 12 13,19%
Wisła w końcu wygra przekonująco! 39 42,86%
Będzie piknik, typowe 0:0 i punkt bliżej utrzymania. 27 29,67%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2013, 16:05
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
Wilk to drewno, ale.przynajmniej ma niezły strzał z dystansu.
Chodzilo mu o to, ze Wilk nie zagra za zołte kartki i tak sie interesujesz Wisła, ze nawet o takich rzeczach nie wiesz.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2013, 19:39
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
Wilk to drewno, ale.przynajmniej ma niezły strzał z dystansu.
Niezły troll Wilk jaki jest każdy widzi, ale pomimo tego, zawsze można liczyć, że odbierze kilka/kilkanaście piłek przeciwnikowi. Szkoda, że nikt nie prowadzi statystyk odbiorów, bo obstawiam, że Wilk przewodziłby w ej klasyfikacji w ekstraklasie. A strzał z dystansu wole nie komentować, bo podejrzewam , że ja bym celniej strzelił od Czarka.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 09.05.2013, 20:08
Dlatego właśnie Wilk gra w ekstraklasie, a nie w lepszej lidze. Powiedzmy, że umie odbierać piłkę, ale nie umie strzelać.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.05.2013, 21:23
Krzysztof Jakubik będzie sędziów główny sobotniego pojedynku przy Reymonta pomiędzy Wisłą Kraków a Koroną Kielce. W tym sezonie Jakubik sędziował Wiśle jedno spotkanie w 2. kolejce Podbeskidzie - Wisła, zakończone remisem 1:1.

Koronie natomiast arbiter z Siedlec gwizdał trzykrotnie:

1/8 PP Ruch Chorzów - Korona 3:1
Ekstraklasa 12. Kolejka Jagiellonia Białystok - Korona 0:0
Ekstraklasa 19. Kolejka Korona - Ruch Chorzów 2:1
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.05.2013, 12:08
Jeżeli ktoś ma jutro przed meczem trochę czasu i chęć pomocy to proszę zgłaszać się na maila:

[email protected]

Potrzebna pomoc przy zbieraniu podpisów za przywróceniem Białej Gwiazdy na koszulki!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Patka
Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2013, 14:02
Czy jedzie ktoś na jutrzejszy mecz z Nowego Brzeska lub przez Nowe Brzesko?
Jeśli tak, proszę o PW.
...Noblesse Oblige...

Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 10.05.2013, 14:45
Kulawik dziś na konferencji:

"Do drużyny wracają Kamil Kosowski, Ivica Iliev, Pareiko i może Radosław Sobolewski."
"Nie zagra Marko Jovanović, Kew Jaliens, Tsvetan Genkow i Michał Czekaj. Za kartki wylecieli Chavez i Wilk."
"Michał Szewczyk będzie w kadrze, ale trzeba czekać na pełną dyspozycję."

+

"Jutro zagra jeden defensywny pomocnik"
A
T
A
K
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 10.05.2013, 15:04
panowie napisał(a):Wyświetl post
Kulawik dziś na konferencji:
"Jutro zagra jeden defensywny pomocnik"
Niemożliwe... Zobaczymy ile minut Kulawikowi będzie trzeba żeby dojść do wniosku że potrzebujemy minimum 2 (a najlepiej jeszcze więcej ;] ) defensywnych pomocników
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.05.2013, 16:35
comek napisał(a):Wyświetl post
Dlatego właśnie Wilk gra w ekstraklasie, a nie w lepszej lidze. Powiedzmy, że umie odbierać piłkę, ale nie umie strzelać.
Wilk potrafi wchodzić w rywala i faulować w subtelny sposób. Czysty odbiór piłki w jego przypadku to głównie ...przypadek. Natomiast nie tylko nie potrafi strzelać. On w ogóle nie umie grać w piłkę nożną. Umiejętności czysto piłkarskie, techniczne, taktyczne nawet na poziomie rekreacyjnym ("orlikowym") prezentuje co najwyżej średnie więc jak tu w ogóle mówić o poziomie zawodowym... Nadrabia bieganiem - dobre i to - ale biegi wytrzymałościowe to nie są umiejętności piłkarskie. W obecnej Koronie miałby duży problem aby załapać się do meczowej 18-tki.
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.05.2013 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.05.2013, 16:47
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Niemożliwe... Zobaczymy ile minut Kulawikowi będzie trzeba żeby dojść do wniosku że potrzebujemy minimum 2 (a najlepiej jeszcze więcej ;] ) defensywnych pomocników
Pytanie tylko czy my mamy w kadrze nominalnie dwóch takich pomocników?

Bo jak mniemam jednego defensywnego pomocnika zagra Alan Uryga. I co dalej...?

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.05.2013, 17:37
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wilk (...) w ogóle nie umie grać w piłkę nożną. (...)
Naskakujesz na gościa a nie mamy nikogo lepszego. Z Czarkiem jest tak samo ja z Kirmem - robi swoje. Jakoś nikt Wilka od dawna nie wygryzł ze składu wiec jest póki co najlepszy a więc i NAM NIEZBEDNY. I to powinno, póki co, uciąć wszelkie pojazdy po nim.

Jeszcze jedno - jak Wilk W OGÓLE nie umie grać w piłkę to chętnie dowiem się jak Ty w tej samej skali piłkarsko się widzisz.
Będą jakieś dwa punkty odniesienia - już coś.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 10.05.2013 o godz. 17:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Stary 10.05.2013, 22:16
Trochę mi się nudzi, więc obstawiam skład na jutro:
Pareiko- Stolarski- Głowacki- Uryga- Burliga- Sobolewski- Chrapek- Małecki- (Iliev-Boguski) - Sarki- (Genkov- Sikorski)
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 11.05.2013, 00:01
Jako osoba postronna, patrząca na wasz klub z boku (przynajmniej wtedy, gdy Lech nie gra z Wisłą ) i niezwiązana emocjonalnie ani z Wisłą ani z jakimkolwiek jej zawodnikiem, pozwolę sobie zabrać głos ws. Cezarego Wilka.

Według mnie jest to średni grajek. Nie twierdzę jak thechris, że nie potrafi grać w piłkę bo znalazłbym dziesiątki gorszych w Ekstraklasie, ale - delikatnie mówiąc - Wilk nie porywa. Może na tle całej obecnej mizerii w Wiśle się wyróżnia, ale wielkiej kariery mu nie wróżę. Z pewnością nie można mu odmówić ducha walki, ale jeżeli chodzi o umiejętności czysto piłkarskie, to mam wrażenie, że on się cofa zamiast rozwijać. Przez to, że ma młodzieńczą twarz wielu się chyba wydaje, że jeszcze wszystko przed nim, z tym że prawda jest brutalna - Wilk ma już 27 lat! A w tym wieku na rozwój jest już za późno. W tym wieku piłkarz powinien mieć ustabilizowaną formę, umiejętności i tylko je podtrzymywać, korygować, uzupełniać. Wilk natomiast już niczego się nie nauczy i się nie rozwinie, a już na pewno nie w tak funkcjonującej Wiśle jak obecnie.

I tu - na przykładzie właśnie Wilka - szersze spostrzeżenie, dlaczego w Wiśle obecnie dzieje się tak, jak się dzieje, kamyczek do organizacyjnego ogródka waszego klubu (nie wiem tylko co jest przyczyną a co skutkiem):
Wilk przeszedł do Wisły w tym samym czasie co Kiełb do Lecha. Obaj z Korony.
Kiełb w Lechu się nie sprawdził.
Wilk wcześniej tak naprawdę też nie był zawodnikiem, bez którego Wisła by sobie nie poradziła (teraz to co innego, ale teraz jest za późno).
Różnica w szeroko pojętej organizacji klubu sprawia jednak, że Kiełba potrafiono co rundę wypożyczać bo potrafiono wyszukać na jego pozycję piłkarzy lepszych. Natomiast w Wiśle albo się nie zorientowano, że Wilk dołuje albo nie potrafiono znaleźć kogoś lepszego na jego miejsce.
W Lechu nie ma sentymentów dzięki czemu potrafiono wypożyczyć m.in. takich zawodników jak Kuba Wilk, Mikołajczak czy wspomniany Kiełb. Wichniarek, Tshibamba, Bruma nie sprawdzili się, Wilk nie pasuje do koncepcji Rumaka - rozwiązanie kontraktów.
W Wiśle natomiast jeżeli się kogoś wypożycza do innych klubów, to tylko młodzików z ME (w której i tak grają słabo) a ze słabymi, lecz starszymi i "zasłużonymi" nie potrafi się rozwiązać kontraktów, przez co kiszą się we własnym sosie i sprawiając złudne wrażenie, że tak naprawdę w Wiśle jest wielu wartościowych piłkarzy z tzw. nazwiskami.

W waszym klubie szwankuje nie tylko sztab szkoleniowy i piłkarze, lecz niemalże wszystko (niemalże bo czasem potraficie robić fajne oprawy). I łudzenie się, że wszystko od razu się zmieni jak Cupiał sypnie kasą na piłkarzyków/gwiazdeczki z zagranicy jest oderwane od rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez Kole Jorz : 11.05.2013 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.05.2013, 04:28
Meczowa osiemnastka na spotkanie Wisła Kraków - Korona Kielce.

Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz.

Obrońcy: Gordan Bunoza, Arkadiusz Głowacki, Alan Uryga, Łukasz Burliga, Paweł Stolarski.

Pomocnicy: Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Kamil Kosowski, Ivica Iliev, Emmanuel Sarki, Patryk Małecki, Michał Chrapek, Daniel Brud, Michał Szewczyk.

Napastnicy: Rafał Boguski, Daniel Sikorski.

W kadrze nie znaleźli się Marko Jovanovič, Kew Jaliens, Cwetan Genkow oraz Damian Buras.
Ostatnio edytowane przez rav : 11.05.2013 o godz. 13:31.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 11.05.2013, 11:47
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Naskakujesz na gościa a nie mamy nikogo lepszego. Z Czarkiem jest tak samo ja z Kirmem - robi swoje.
Robi z swoje - z takim efektem, że Wisła jest na 11. miejscu. Tam gdzie są słabi piłkarze tam są słabe wyniki. Wilk ciągnął w dół Koronę a teraz ciągnie w dół Wisłę. Czyli masz rację - robi swoje.

Jeszcze jedno - jak Wilk W OGÓLE nie umie grać w piłkę to chętnie dowiem się jak Ty w tej samej skali piłkarsko się widzisz.
Będą jakieś dwa punkty odniesienia - już coś.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jak na zawodowca to Wilk ma mgliste pojęcie i praktycznie zero talentu do zawodu, który uprawia. Myślę, że Wilkowi bliżej do mojego poziomu rekreacyjno-orlikowego niż mnie do poziomu zawodowego piłkarza (którym Wilk jest tylko z nazwy - dla mnie to zwykły amator, szrot etc.).

Co do Kirma to on akurat jeden sezon miał naprawdę niezły. Początek kiepski, koniec we Wiśle żałosny... ale ten jeden sezon był przydatny i był z niego pożytek.
Ostatnio edytowane przez thechris : 11.05.2013 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 11.05.2013, 12:19
Może ze Stolarskiego bedzie taki Vincent Company? Pamietacie jak gral w Anderlechcie przeciwko Wisle? Tez mial 17 lat
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.05.2013, 12:51
Eeee no. Zapomniałeś jaki był raban i płacz w Koronie jak Czarek od nich odchodził? Jakie ciągnięcie Korony w dół?
Wilk nie jest od strzelania goli. Równie dobrze można się czepić Jaliensa, Bunozy czy Pareiki - też nie strzelają bramek. Niech każdy zajmie się tym w czym jest dobry/najlepszy i co jest dla pozycji na której gra kluczowe.

Zobaczymy jak będzie wyglądał środek bez Wilka. Myślę że nie najlepiej.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.(...). Myślę, że Wilkowi bliżej do mojego poziomu rekreacyjno-orlikowego niż mnie do poziomu zawodowego piłkarza (którym Wilk jest tylko z nazwy - dla mnie to zwykły amator, szrot etc.).
Fakty są nieubłagane - Wilk jest zawodowcem a amatorem jesteś Ty.

Różnica między umiejętnościami a zawodowstwem jest znaczna. Styl życia i profesjonalizm jest tym co różni modelkę od ładnej dziewczyny czy odróżnia faceta z orlika od zawodowego piłkarza. W Twojej ocenie profesjonalizm zamyka się jedynie w umiejętnościach. Nie uważasz ze taka ocena jest zbyt płytka i krzywdząca?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 11.05.2013, 13:25
Eeee no. Zapomniałeś jaki był raban i płacz w Koronie jak Czarek od nich odchodził?
To raczej wynikało z tego, że odchodzi do Wisły... Poza tym wtedy rokował na dobrego grajka ale nic z tego nie wyszło.

Wilk nie jest od strzelania goli.
Owszem, ale nie powinien być również od ułatwiania strzelania goli rywalom.

Równie dobrze można się czepić Jaliensa, Bunozy czy Pareiki - też nie strzelają bramek.
Bełkot.

Zobaczymy jak będzie wyglądał środek bez Wilka. Myślę że nie najlepiej.
Wilk i Iliev to aktualnie największe tragedie w składzie drewna tzn. Wisły. Bez nich gra imo wygląda znacznie lepiej.

Fakty są nieubłagane - Wilk jest zawodowcem a amatorem jesteś Ty.
Ja jestem zawodowcem w swoim zawodzie a Wilk jest amatorem w swoim... a więc fakty są bardziej nieubłagane niż myślisz.

Różnica między umiejętnościami a zawodowstwem jest znaczna. Styl życia i profesjonalizm jest tym co różni modelkę od ładnej dziewczyny czy odróżnia faceta z orlika od zawodowego piłkarza. W Twojej ocenie profesjonalizm zamyka się jedynie w umiejętnościach. Nie uważasz ze taka ocena jest zbyt płytka i krzywdząca?
Nie tylko na umiejętnościach choć jest to ważny aspekt (posiadanie ich) bycia dobrym w tym co się robi, nie uważasz? Pisałem wielokrotnie o talencie nawet na tej stronie. Jeśli dość młody chłopak od kilku sezonów gra w piłkę (podobno zawodowo) i co roku gra coraz gorzej zamiast coraz lepiej tzn., że talent a być może zaangażowanie, pracowitość "nie trybią" ze sobą. Nie wiem czy Wilk opierdziela się na treningach czy może prowadzi zły tryb życia jak sam wspomniałeś... czy po prostu minął się z powołaniem... Nie jestem jego trenerem więc spekuluję jakie są przyczyny faktu, że gość nie umie grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 11.05.2013 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.05.2013, 14:04
W pierwszym sezonie w Wiśle Wilk naprawdę być postacią wyróżniającą się później po APOELu nie potrafił kopnąć piłki prosto a szkoda bo gdyby dodać mu umiejętności to byłby na poziomie Sobola z dawnych lat, taktycznie też spisuje się coraz gorzej bo lata po całym boisku, też nie wchodzi w pole karne jak to robił na początku przy Reymonta co pokazują bramki z Litexem i Legią.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.05.2013, 14:50
Ja jestem zawodowcem w swoim zawodzie a Wilk jest amatorem w swoim... a więc fakty są bardziej nieubłagane niż myślisz.
Auto teściowej jest czerwone.
Trzymajmy się jednej płaszczyzny - piłkarskiej. Na niej Wilk to Profesjonalista a Ty amator, co nie jest ujmą dla żadnej ze stron.

Co do reszty - zgoda. Wilk nie jest fenomenem w naszej lidze - ale żaden z naszych grajków nie jest. Notuje regres - cóż, tak jak wszyscy w naszym klubie. Tyle że na tle innych zawodników Wisły jest co najmniej solidny. Znajdź u nas takiego który gra lepiej na jego pozycji.

syryls napisał(a):Wyświetl post
W pierwszym sezonie w Wiśle Wilk naprawdę być postacią wyróżniającą się później po APOELu nie potrafił kopnąć piłki prosto a szkoda bo gdyby dodać mu umiejętności to byłby na poziomie Sobola z dawnych lat, taktycznie też spisuje się coraz gorzej bo lata po całym boisku, też nie wchodzi w pole karne jak to robił na początku przy Reymonta co pokazują bramki z Litexem i Legią.
Racja. Jeszcze dodam że śmiem wątpić że to jest jedynie wina Czarka. Z resztą zobaczymy jak będzie dziś wyglądał środek bez niego.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.05.2013, 15:30
Podoba mi się zaangażowanie naszych. Boguski, co dziwne(!), jeździ na dupie. Pomijam to, że sporo niecelnych podań z Jego strony. Uryga i Stolarski, pomijając Sarki'ego i Małeckiego są najlepsi w tym meczu. Korona nie gra nic. Myślałem, że pokażą więcej.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.05.2013, 16:39
Jak dla mnie zdecydowanie najlepszy mecz w tym roku nie wliczajac meczu z Jagiellonia w Pucharze Polski. Szkoda, ze dopiero teraz

PS: Piernicze jakie statystyki 21 strzałow na bramke, 8 celnych - nie pamietam kiedy takie statystyki mielismy ostatnio
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 11.05.2013, 16:40
Miskiewicz - gdyby nie te wybicia to byłby na prawde bardzo dobry
Stolarski - jeżeli tylko nie złapie kontuzji to będzie najlepszym prawym obrońcą w lidze
Uryga - W sumie chyba nic nie zepsuł, oby nie złapał kontuzji
Chrapek - No to wiadomo

no i chyba tylko Sarkiego trzeba ocenić - jak z nim nie przedłużą kontraktu to bedzie totalna wtopa
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2013, 16:52
Fajnie się ten Stolarski zapowiada, może z niego być niezły obrońca na lata. Uryga już rok temu pokazywał, że mogą być z niego ludzie, szkoda że w międzyczasie miał kontuzję. Jak z Niecierzy wróci Nalepa to będziemy mieli trójkę młodych obrońców, co do których można mieć spore nadzieje. I to w Wiśle, która pod względem szkolenia jest pustynią.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.05.2013, 16:53
Fajny mecz Wisły, fajny mecz młodzieży. Właśnie tego mi zawsze w Krakowie brakowało, żeby dołożyć trochę ambicji młodszych chłopaków do umiejętności tych starszych. Taka mieszanka, jak się ma zdolną młodzież, zazwyczaj się opłaca. Gdyby Wisła miała akademię z prawdziwego zdarzenia, to byłaby pewnie ona najlepszą w kraju, bowiem małopolska to na pewno teren bardzo uzdolnionej piłkarsko młodzieży, a Wisła z jasno określoną polityką dawania szansy zdolnej młodzieży byłaby na pewno dla nich magnesem.

Co ciekawe, Legia ostatnio stawia zdecydowanie na doświadczenie, skończyło się wprowadzanie gości z ME. Czego jej w tym momencie brakuje? Właśnie tego przysłowiowego "zęba", nieprzewidywalności, dużej dawki ambicji, presji na tych starszych w składzie. Kto jest ich aktualnie najciekawszym zawodnikiem, najbardziej ambitnym? Młody wychowanek Lecha na prawej obronie, co chyba mówi samo za siebie. No ale to ich problem, dobrze, że w Wiśle coś się w tym względzie zmieniło, choć pewnie z konieczności. W ogóle nigdy nie rozumiałem tego uwielbienia dla średnich cudzoziemców, dlaczego taki Jovanovic z Partizana ma niby być zawodnikiem, za którego trzeba płacić grubszą kasę, bo w Polsce takiego nie znajdziesz. W praktyce taki Stolarski zaczynając 17 rok życia nawet pod względem czysto piłkarskim, umiejętności, jest dla mnie od Jovanovicia ciekawszym zawodnikiem.

Nawet Miśkiewicz jak widać jest w stanie prezentować całkiem fajny poziom, to samo można powiedzieć o Chrapku. Oczywiście młodzież jest chimeryczna, mało regularna, dlatego też nie da się grać samą młodzieżą. Mam jednak nadzieję, że kolejne występy Stolarskiego, Urygi, czy Chrapka dadzą w Krakowie niektórym do myślenia.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Stary 11.05.2013, 17:04
To ciekawie będzie w meczu ze Śląskiem, ciekawe czy Kulawik wystawi trzech środkowych pomocników: Wilk, Chrapek, Sobolewskiego czy może któryś z nich pójdzie na ławkę.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.05.2013, 17:20
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
no i chyba tylko Sarkiego trzeba ocenić - jak z nim nie przedłużą kontraktu to bedzie totalna wtopa
Facet jest nie z tej ligi.
Potrafi przyjąć potrafi podać i wie co robi. Jest Małecki, jest Sarki, jest jak rozciągnąć grę.

Widać jak grzebać w kubłach to tylko po bogatych ligach.

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
PS: Piernicze jakie statystyki 21 strzałow na bramke, 8 celnych - nie pamietam kiedy takie statystyki mielismy ostatnio
Za strzelanie z dystansu zabrał się Sobolewki i Sarki, dołożyli się młodzi. To zrobiło różnicę.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.05.2013, 17:21
Jeden obcokrajowec w wejściowej 11stce, no,no... Po raz kolejny widać, że w naszej lidze nie umiejętności się licza ale zaangażowanie.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.05.2013, 17:24
Kiedy myśmy wygrali 3-0 w lidze? Jak widać przepłacani Genkov, Iliev, Jaliens nie są potrzebni żeby grać w lidze na tym poziomie co gramy(środek tabeli). Skoro w przyszłym sezonie pewnie znowu nie będziemy grać o nic więcej to lepsi młodzi ambitni niż starzy przepłaceni i zdemoralizowani. Większa gwarancja że nie spadniemy z ligi z Stolarskim czy Urygą niż z Ilieverm czy Genkovem. Dodać do młodych Piatka czy innego nowego Sarkiego i może nawet o pierwszą 5 zawalczymy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kornej
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 11.05.2013, 17:53
Jak Stolarski zacznie odważniej wychodzić do ofensywnych akcji, razem z Sarkim stworzą bardzo dobre prawe skrzydło.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów