The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2013, 12:49
Mam pakiet w Cyfrze Optimum + HBO i multiroom płacę 115 zł. Byłem dziś się dowiedzieć co mi proponują za tą migrację i dowiedziałem się że mogą mi zaoferować super promocję za 125 zł tylko bez HBO... Popierdo*eni.
I mam problem, umowa kończy mi się w maju, mam rozumieć ze nie mogę jej wypowiedzieć już ani zrezygnować z dalszej współpracy ponieważ obowiązuje 3-miesieczny termin wypowiedzenia i muszę tak czy siak podpisać nową umowę?

EDIT: Czyli bez względu na wszystko do końca kwietnia mogę rozwiązać umowę?
Ostatnio edytowane przez Arkas : 04.04.2013 o godz. 13:59.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Kamol
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 04.04.2013, 13:42
Arkas: Sprawa wygląda tak, że jeżeli oni dokonują zmiany to możesz rozwiązać umowę nie akceptując tych zmian, tylko że umowa zostanie rozwiązana nie z końcem maja wtedy tylko zgodnie z: http://ncplus.pl/strefa-abonenta

na dole:
"
ZMIANY PROGRAMOWE DLA ABONENTÓW CYFRY+

Uprzejmie informujemy, że od 1. kwietnia br. kanały 13th Street Universal, Zone Romantica, religia.tv (dla użytkowników dekoderów SD), ESPN Classic oraz od 1. lipca br. kanały CNN, Cartoon Network, TCM nie będą dostępne w ofercie CYFRY+.
Ponadto od 1. kwietnia br. kanały religia.tv (dla użytkowników dekoderów HD) oraz Trace będą udostępniane promocyjnie, w związku z czym nie będą objęte ofertą gwarantowaną Regulaminem Umowy o Abonament.
W przypadku nie zaakceptowania zmian, przysługuje Państwu prawo do rozwiązania Umowy o Abonament zgodnie z art. 7 §1 Regulaminu Umowy o Abonament, w terminie jednego miesiąca od daty wprowadzenia tych zmian.

"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2013, 16:50
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Mam pakiet w Cyfrze Optimum + HBO i multiroom płacę 115 zł. Byłem dziś się dowiedzieć co mi proponują za tą migrację i dowiedziałem się że mogą mi zaoferować super promocję za 125 zł tylko bez HBO... Popierdo*eni.
I mam problem, umowa kończy mi się w maju, mam rozumieć ze nie mogę jej wypowiedzieć już ani zrezygnować z dalszej współpracy ponieważ obowiązuje 3-miesieczny termin wypowiedzenia i muszę tak czy siak podpisać nową umowę?

EDIT: Czyli bez względu na wszystko do końca kwietnia mogę rozwiązać umowę?
Skoro umowa kończy Ci się z końcem maja to wysyłasz wypowiedzenie w ostatnim tygodniu kwietnia. Ale tak aby oni dostali ten list polecony przed końcem miesiąca. Oczywiście polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Dzisiaj dostałe właśnie zwrot potwierdzenia.

Cytat:
Czy ja wiem czy to tak dużo biorąc pod uwagę, że abonenetów eNki było koło miliona? Niecałe 2%.
Jeśli raptem w 3 dni dostali już tyle wypowiedzeń tzn. że jest to liczba ogromna. W takim tempie to po 3 miesiącach zobaczymy czy nie zmięknie im rura . Ludzie mają umowy do różnych okresów, więc wypowiedzenia będą spływać rytmicznie . Efekt śnieżnej kuli Aby żyło się lepiej. Wszystkim ! )
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 04.04.2013 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.04.2013, 19:22
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Jeśli raptem w 3 dni dostali już tyle wypowiedzeń tzn. że jest to liczba ogromna. W takim tempie to po 3 miesiącach zobaczymy czy nie zmięknie im rura . Ludzie mają umowy do różnych okresów, więc wypowiedzenia będą spływać rytmicznie . Efekt śnieżnej kuli Aby żyło się lepiej. Wszystkim ! )
Przecież abonenci eNki mają dwa tygodnie na wysłanie wypowiedzeń. W takim tempie to dostaną max 100k. Czyli 10%. Biorąc pod uwagę ceny nowych pakietów to wyjdą zdecydowanie na plus.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.04.2013, 19:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Przecież abonenci eNki mają dwa tygodnie na wysłanie wypowiedzeń. W takim tempie to dostaną max 100k. Czyli 10%. Biorąc pod uwagę ceny nowych pakietów to wyjdą zdecydowanie na plus.
2 tygodnie maja tylko ci którzy mieli usługę nPremium reszta puki co nie ma nawet podstaw do wypowiedzenia

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.04.2013, 19:48
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
2 tygodnie maja tylko ci którzy mieli usługę nPremium reszta puki co nie ma nawet podstaw do wypowiedzenia
Nieprawda.

Pierwsza zmiana ofert programowej nastapila 1 kwietnia
Druga nastapi jutro.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.04.2013, 19:54
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli jest tak jak mówisz to zwracam honor. Myślałem, że wszyscy abonenci enki dostali "ofertę" migracyjną.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.04.2013, 20:11
Jeżeli jest tak jak mówisz to zwracam honor. Myślałem, że wszyscy abonenci enki dostali "ofertę" migracyjną.
Wygląda na to że nie zrozumiałem o co ci chodziło, z tego co słyszałem, jeśli klienci nie zgadzają się ze zmianami programowymi, to mają 14 dni na wypowiedzenie( chyba o to ci chodziło) ale jeśli nie wypowiedzą' to nie są migrowani( jeszcze) na siłę, natomiast klienci którzy mieli nPremium mają czas do 19(?) a później automatycznie zostaną zmigrowani na gorszych warunkach.
Sory za wprowadzenie w błąd

E: natomiast pod żadnym pozorem nie brać tego co piszę za pewnik
Powód: UWAGA!
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 04.04.2013 o godz. 20:37.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.04.2013, 20:58
A mi chodziło o wszystkich i tych z N i tych z canal +.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów