The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy w meczu z Jagiellonią zobaczymy Wisłę pozytywnie zmienioną?
Tak! 33 24,26%
Nie! 26 19,12%
Mam nadzieję, że w jakmiś stopniu zobaczę poztywy 57 41,91%
Kulawik nic z nimi nie zrobi w dwa tygodnie. Zapomnijcie! 20 14,71%
Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2012, 20:45
Co tu komentować. Pamiętam co niektórzy upierali się że wolą Wisłę słabsza ale polską. Wisła słabsza już jest, pożegnanie obcokrajowców wkrótce. Ciekawe co dziś maja do powiedzenia. Sen się iści.

Gra suma summarum nie wyglądała źle, tylko co z tego? Jestem w stanie zrozumieć że remis z Jagą jakoś jest korzystny bo z nią walczyć będziemy o odbicie się od strefy spadkowej i utrzymanie. Pora skupić się na ciułaniu punktów więc każdy remis się przyda. Nawet u siebie.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.10.2012, 20:56
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Co tu komentować. Pamiętam co niektórzy upierali się że wolą Wisłę słabsza ale polską. Wisła słabsza już jest, pożegnanie obcokrajowców wkrótce. Ciekawe co dziś maja do powiedzenia. Sen się iści.
Jeśli uważasz że przegrywamy bo mamy Polaków w składzie to winszuje diagnozy ...
Porównaj składy Wisły (6) i Górnika (2) czy Lecha (5) ... drużyn które liderują ...
W nawiasach podałem ci ilość obcokrajowców w wyjściowych jedenastkach
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.10.2012, 23:36
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Jeśli uważasz że przegrywamy bo mamy Polaków w składzie to winszuje diagnozy ...
Porównaj składy Wisły (6) i Górnika (2) czy Lecha (5) ... drużyn które liderują ...

K.O.
Łukasz na deskach, zastanawia się "co się stało?!"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.10.2012, 10:03
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Z perspektywy czasu uważam ze od dobrobytu w dupach nam się poprzewracało. Śmieję się z tego co po niektórzy głosili bo dobitnie widać ze narodowość nie ma znaczenia. Zresztą, jeśliby jakikolwiek naród miał predyspozycje do lepszego grania w piłkę to mielibyśmy na świecie 'narody piłkarskie' tak jak mamy 'konie arabskie'. Tak Grantar, liczy się jakość. Chciałem zapytać tych którzy optowali za wersją Wisły z Polakami i z wychowankami czy uważają ze się mylili, czy też są zadowoleni i o to im chodzi. Po prostu nie chciałbym dłużej polemizować z bzdurnymi argumentami 'narodowościowymi' w piłce.

Ad rem.
Zwyczajnie zal mi tych czasów gdzie gra się kleiła i chociaż strzelaliśmy w światło bramki. My nie mamy żadnej siły przebicia odkąd Brożka nie ma. Powtarzają się schematy - Genkov wchodzi grać i jest bezproduktywny - nie ma mu kto dośrodkować. Melikson klepkę klepie z Ilievem - Ci panowie się szukają na boisku. Tylko co z tego skoro to jest przewidywalne? Do klepki dołączył Boguski i piłkę zgubił. Sikorski jeszcze coś tam dłubie ale gość jest napastnikiem przeciętnym wiec swoje zmarnować musi. Jedna setkę zmarnował, do drugiej nie dobiegł. Ataku nie mamy, a skrzydła kończą nam się w połowie. Obrona za starania wykartkowana. Patyczak Bunoza na lewej mi się podobał. Szkoda że musiał wejść za niego zmiennik.

Patrzę na ostanie Podbeskidzie i słyszę że kontraktują napastnika żeby wyjść ze strefy spadkowej. Zastanawiam się czy Wisłę stać na taki krok. Chyba jednak nie. Lysy, tak, zastanawiam się "co się stało" już od dłuższego czasu. Tylko że nie w tym kontekście.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.10.2012, 17:13
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Tak Grantar, liczy się jakość. Chciałem zapytać tych którzy optowali za wersją Wisły z Polakami i z wychowankami czy uważają ze się mylili, czy też są zadowoleni i o to im chodzi. Po prostu nie chciałbym dłużej polemizować z bzdurnymi argumentami 'narodowościowymi' w piłce.
No właśnie: liczy się jakość - a przykłady, które ci podałem mówią że tą jakość można znaleźć wśród polskich młodych piłkarzy.
Jeśli pół roku temu ktoś by ci powiedział że Wszołek będzie grał tak jak teraz gra to byś go wyśmiał. Dlaczego więc taki Chrapek, Czekaj, Szewczyk są u ciebie skreśleni ?
Oczywiście można się delektować grą Jaliensa, Ilieva czy Genkova ale nawet jeśli dzisiaj młodzi im ustępują ( ja nie widzę przepaści) to trzeba patrzeć w przyszłość.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.10.2012 o godz. 17:17.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów