|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja uważam,ze niestety po "Erze Kasperczaka" z roku na rok staczamy sie coraz nizej,a ewentualne sukcesy ,które nastapiły po drodze,zawdzieczamy bardziej szczęsliwemu zbiegowi przypadków ,niż dzięki jakiejkolwiek polityce klubowej...
Zobaczymy co bedzie w przyszłym sezonie,ale dla mnie ten wywiad był troche niedorzeczny. Jezeli mamy jeszcze raz budowac Wisłe,to w oparciu o kogo Jezeli mamy jakos nie stracic tego sezonu, miec dodatkowy argument dla pozyskania nowych piłkarzy,jakies dodatkowe fundusze,to przydało by sie grac w Puchrach.A my co niby zrobilismy w tym kierunku? Chociaż pozyskalibysmy jakiegos wartosciowego gracza ,który znacząco(co w naszym przypadku chyba nie jest trudne) wzmocniłby ten zaspół?Pozyskaliśmy.... Patrząc na gre naszych zawodników mam juz inne uczucia niż kiedys,teraz naprawdę się starają,tylko po prostu im nie wychodzi,brakuje umiejętnosci.Chociaz nie wiem co było lepsze,bo wcześniej jak nie grali przez brak mobilizacji,to miałem nadzieję ,ze jak sie zepną w następnym meczu to zagraja zaskakujaco dobrze, teraz juz takiej nadzieji nie mam.... Nowy trener tu nic nowego nie zdziała(oczywiscie Kulwik dla mnie jeszcze bardziej uwstecznia ta druzne ,co widac po strzałach...),bo sa za starzy zeby ich czegos nauczyc, a nawet przy odpowiednich treningach i ustawieniu polepszy to ich gre najwyżej o 10-15%.To chyba za mało. Motywujace zapewne sa tez dla Niego informcje dotyczace zmiany trenera po tej rundzie. Tak więc mam "kosz" pełen obaw o przyszły sezon i prawdziwe zamiary naszego BC.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 05.03.2013 o godz. 22:29.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze... ta oprawa była zrobiona przed protestem na 15-sto lecie Cupiała w Wiśle ( bo za te 15-scie lat jednak mu trzeba podziękować ) i wcześniej, czy później musiała być pokazana, a nie dlatego, ze SKWK całuje klub w d... no sorry...
Po drugie... Ja tam dobrze, pamiętam Wisłe w latach ,,Unimil" i byliśmy pośmiewiskiem w Polsce ! I troche wczesniej kiedy Legia z Nami kupiła sobie mecz. Taka właśnie była Wisła przed Cupiałem. A teraz, gdyby Boss odszedł zostawiłby za sobą wielki klub w Polsce i nie anonimowy w Europie z duzym nowym stadionem, czy Polonia Wojciechowskiego taka jest? Więc prosze Cupiała nie porównywać do Niego ! Prosze Was troche szacunku dla Bogusława Cupiała i nie bądźmy bardziej niecierpliwi niż On i dajmy mu jeszcze troche czasu w Wiśle ! Jeszcze nie całe dwa lata temu bylismy bardzo blisko LM. Ja mu ufam i wierze jeszcze w Wisłe w LM razem z Nim, bo z kim innym jak nie z Cupiałem. ![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ale tak wyszło jak wyszło. Dla normalnych ludzi zrobiliście oprawę po tym jak Was Prezes ugłaskał. Zresztą pamiętam jeszcze żałosne akcje w stylu 1906% albo jechanie po Frankowskim. Dźganie Kasperczaka za drugim razem. Podsumuj sobie akcje SKWK z ostatnich kilku lat i się zastanów czy taka reprezentacja interesów kibiców jest zgodna z ich poglądem czy tylko wąskiej grupy zainteresowanych. A Cupiała i Wojciechowskiego będę porównywał bo dla mnie to tacy biznesmeni że warto ich porównywać. Cupiał biznesowo może jeszcze trochę gorszy bo się sam na TF nie dorobił tylko dały mu to podobne Tuski do dzisiejszych. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
A porównując Cupiała do Wojciechowskiego to ... szkoda słów ... Powód: :)
Ostatnio edytowane przez kucharz_77 : 07.03.2013 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ale dlaczego ?
Jeden łysawy, drugi włochaty. Jednemu całkowicie zabrakło cierpliwości, drugi kocha swój klub, jednak nie ma absolutnie jakiejkolwiek wizji jego przyszłości. Ciągle zmienia koncepcje. Podobnie zaczynali od wykupywania wyróżniających się zawodników ligi. Tylko ten nasz miał więcej sukcesów i tak go piłkarze nie wykorzystywali, chociaż chyba zaczynają. Ah i jeszcze obaj obstawiali się cudownymi współpracownikami/podpowiadaczami. No i ten z wawy chciał pobic rekord zatrudnianych trenerów ![]() Ale to w czym zawsze Wojciechowski będzie ustępował Cupiałowi to radośc ze zdobywanych trofeów, niestety tylko na krajowym podwórku ale zawsze.
Ostatnio edytowane przez cfa : 07.03.2013 o godz. 09:26.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jeśli ktoś ma inne poglądy niż określona grupa osób, je po prostu publicznie głosi (choćby na forum), a nie wybiera się do tej okreslonej grupy osób, żeby im powiedzieć, że nie reprezentują większości. No chyba, że jest kamikaze. W temacie: też mam wrażenie, że manifestacja uwielbienia dla Cupiała w chwili gdy: - Wisła jest dzięki Cupiałowi w zapaści - SKWK dopiero co poszło na kompromis z klubem jest typowym lizaniem d..y i wygląda, jak każde takie lizanie dosyć niesmacznie. Nawet jeśli ktoś mi powie, że manifestacja uwielbienia została przygotowana przed zapaścią i przed zawarciem kompromisu. Owszem, kibice powinni popierać właściciela Wisły (zawsze mogą mieć gorszego), ale niech patrzą jaki sygnał wysyłają w media, jeśli moment i sposób wyrażenia poparcia nie sa dobrze dobrane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() czy o tej ? Edit: Żebym nie został źle zrozumiany - mnie się podoba ze SKWK zaczyna 'doceniać' właściciela (czy jak kto woli całuje klub w d...). Od tego też i są. Nie rozumiem jedynie hipokryzji w zdaniu powyżej - oprawa jest zmodyfikowana, tekst zmieniony a jej kontekst czy wymowa - inny.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.03.2013 o godz. 13:42.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak czytam i widzę, że niejednemu przydałyby sie mocne krople na uspokojenie.To, że są problemy w wilelu kwestiach to nie ulega wątpliwości. Ale nie trzeba przy tym histeryzować. Nie takie kluby w Europie przechodziły trudny okres i niejeden jeszcze będzie. Kluby nie żyją w oderwaniu od otaczającej je rzeczywistości. A wystarczy tylko popatrzeć się dookoła co się dzieje w Polsce.
Kiedyś pisałem o tym co nas czeka po Euro 2012 to niejeden spec wyleciał na mnie z pyskiem, że po imprezie to będzie ciężko znaleźć miejsca na stadionach bo taki będzie przypływ kibiców i biznesu . Teraz gdzies zniknęli, zagubili się we mgle.A czasy będą coraz cięższe i nie tylko dla Wisły.Opowiadających bajki o szejkach arabskich, którzy czekaja w kolejce do klubów aby wpakować w nie swoje petrodolary należy w kaftanie odwieźć na ul. Babińskiego. Dlatego ze spokojem przyjmuje ten etap przejściowy i czekam na lepsze czasy z Bogusiem Cupiałem jako właścicielem. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tam gdzie srodkowy obrońca gra jako lewy obrońca.
Tam gdzie boczny obrońca gra jako środkowy. Tam gdzie z napastnika próbuje się zrobić obrońce. Tam gdzie napastnik nie musi strzelać bramek. Tam gdzie właściciel mówi, że akademi nie będzie a oficjalna strona klubu twierdzi wprost przeciwnie. Tam gdzie preses nie jest niezbędny, a w klubie wystarczą funkcyjni. Tam gdzie drogą do rozwoju jest wyprzedaż i oszczędności. Tam gdzie nowy nabytek, jest gotowy do gry w 3-4 rundzie. Wisła Kraków AD 2013. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
@FraMat
Ale jest druga strona medalu Można się dolizac do takiego punktu w którym lizany pęknie i rozpruje trochę zaszytą sakwę z kasą ^^Ale to mało realne. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Doceniało już wcześniej
![]() ![]() plus kilkanascie newsow z poparciem i wsparciem dla Cupiala na stronie SKWK. To powyzsze to nie oprawa, a jedynie projekt. Przy ostatnich nasileniach ze strony niektorych mediow ktorzy naskoczyli na Cupiala trzeba bylo zmienic tresc, by dobitniej okazac szacunek i wsparcie dla Bossa. a weszlo i stanowski niech szczekaja dalej.. ich proby sklocenia moga sobie wsadzic w dupe. a niektorzy tutaj piszacy niech wykaza sie troche samokrytyka.. dzieki Cupialowi wyrastaliscie na dzieci telefoniki i dzieki niemu wiecie o istnieniu Wisly
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.03.2013 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Popadasz zresztą w skrajności. Raz piszesz o jedności, by w zdaniu następnym docinać ludziom między wierszami odnośnie pokolenia TF. Ma to sens? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
No i odpowiedzieli odpowiednia sektorowka. Stanowski i weszlo za bardzo by chcieli zeby wszyscy wokol nich tanczyli tak jak komus zagraja.. co napisza to tak ma byc. oho, zamiescili krytyczny news o Cupiale.. to zaraz kibice Wisly wywiesza transparent o podobnej tresci. Juz, zaraz, za momencik. niech sie zajmie pisaniem felietonow do "naszej Legii"
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.03.2013 o godz. 22:23.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Mnie chodzi tutaj przede wszystkim o to, że Ty zapędzasz się myślami w skrajną stronę twierdząc, iż gdyby nie Cupiał, to w ogóle nie wiedzielibyśmy nawet o istnieniu Wisły... Nie lubię takiego gdybania, bo na naszym poletku jest to zwykłe wywyższanie się bez jakichkolwiek podstaw i nie stanowi w dyskusji żadnego sensownego argumentu. A na takiej samej zasadzie ja mogę sobie teraz przykładowo stwierdzić, że gdyby nie Boguś, Ty w ogóle nie byłbyś na tym etapie życia kibicem i miałbyś w głębokim poważaniu tak piłkę nożną jako całość, jak i inne sekcje TS-u. Albo działałbyś teraz na rzecz popularyzacji Krakowskiego Klubu Szachistów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeśli to do mnie / do pierwszego zdjęcia które zamieściłem to nie mówisz prawdy. Cytując z pewną stronę: " (sektorówka)Została już wykonana, ale niestety nie będziemy mogli jej zaprezentować." i dalej "Wiecie, że mimo braku formalnego zakazu transparentów, nie wpuszczono płótna z podziękowaniem dla właściciela Wisły?"
Po pierwsze zmienić treść gotowego już płótna. I to zmieniono. A w raz z tym zmianie uległ przekaz. Powód: Składnia
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.03.2013 o godz. 15:31.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przykre to jest, że miesza się z błotem człowieka któremu tyle zawdzięczamy.
Pozwolę sobie pewnie jako kolejna osoba przytoczyć słowa byłego prezesa Skwk, Potra Wawro: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Po prostu ....a nie wierze w to co tu czytam. Nie wierzę. Jedyny rozsądny głos to aNouc i wolfy wyżej. Reszta to jakiś kompletny, oderwany od rzeczywistości kosmos. Wam to już się tak w dupach poprzewracało, że cięzko to nawet ubrać jakoś w słowa racjonalnie.
Zadajcie sobie, stado rozszczeniowców, trzy podstawowe pytania. 1)Jaki obowiazek ma B.Cupiał łożyć pieniądze na Wisłe Kraków ? Nie ma takiego obowiązku. 2)Czy Bogusław Cupiał łoży pieniadze na działalność Wisły Kraków SSA ? Tak. 3)Czy wobec tego należą mu się za to podziękowania? Tak. Koleś, donDonson, piszący "co mu po ośmiu MP", urwał się chyba z księżyca, po prostu ciężko o bardziej debilne zdanie. Zapytaj się kibica Lechii Gdańsk, "co mu po Mistrzostwie Polski", zapytaj się kibica Widzewa, zapytaj się kibica Śląska do niedawna. MP to niewiarygodne przeżycie, dla każdego kibica polskiego zespołu i dla mnie też było. Pierwsze, za małego berbecia, pamiętam jak dziś święto na stadionie, mialem może siedem-osiem lat. Niesamowite przeżycie. Waszym problemem jest to, że oczekujecie niewiadomo czego. Naoglądacie się Manchesteru City czy innego arabskiego PSG i myślicie, że BC niczym katarski szejk będzie sypał gotówką na lewo i prawo, zrobi pietnaście gotówkowych transferów, kupi od miasta ziemie, wybuduje w centrum Krakowa akademię piłkarską, wybuduje muzeum, i najlepiej jeszcze halę dla TS-u. A prawda jest taka, że Polska jako kraj piłkarsko zaściankowy, który w piłkę nożną był dobry (i tylko na poziomie reprezentacyjnym) był 30 lat temu podczas komuny, gdzie piłka była jedyną odskocznią do dobrego życia i z braku innych zajęć kopał w nią każdy, nie ma i nie będzie miała sukcesów piłkarskich. A już na pewno nie na poziomie klubowym. Tu po prostu nie ma popytu na taki produkt, wszyscy naookoło "jarają się" innymi rzeczami niż polska piłka klubowa. Każdy u nas jest "kibicem" Barcelony, Realu, Juventusu etc. Widzę to najlepiej bo mojej uczelni. Kto chodzi z 200 osób na kierunku na Wisłę ? 2 osoby. Kto chodzi na żydów? Nikt. Kto ogląda Gran Derbi ? Około 60 osób. Po prostu polską piłką interesują się przeważnie chłopaki z osiedla i to nie dlatego, że jest dobry poziom na boisku tylko dlatego, że to ich styl życia. Do czego zmierzam - polski klub może celować co najwyżej w MISTRZOSTWO POLSKI i ew. przejście kilku pierwszych rund w LE/PUEFA. To wszystko mieliśmy za Bogusława Cupiała Żal mi ludzi, którzy wymagają od BC niewiadomo czego. Może byloby inaczej, gdyby współpraca z miastem układała się lepiej. No ale z ludźmi z tamtego systemu (cały magistrat) dość ciężko się rozmawia, w czym Cupiał już się połapał i zwinął interes do Katowic, gdzie szanują jego biznes. Być może czeka nas kilka chudszych lat. Nie chcę już wchodzić dlaczego BC stracił zapał do dalszego potężnego wspierania klubu, choć swoja teorię na ten temat mam - nie mam natomiast czasu ani ochoty na spory z "holenderską sektą". Nie zawsze można być na szczycie. Najbliższe miesiące(lata?) na pewno nie będą łatwe, ale BC to taka polisa ubezpieczeniowa Wisły. Jak dla mnie rozwiązania są dwa - albo jeszcze raz podejmie się próby zdominowania naszych krajowych rozgrywek, albo odda klub w ręce kogoś, kto będzie w stanie mu to zapewnić. Wielokrotnie to podkreślał. Wierzę, że jeszcze za swojego życia nie raz będę się cieszył z MP, wszystko dzięki BC. Wszelkie porównania do Wojciechowskiego tak żałosne, że szkoda klawiatury. Z tego co mi wiadomo BC nie zostawił klubu jakiemuś szemranemu dorobkiewiczowi, nie naraził go na prawdziwą wegetację. Nie ma co wymieniać dalej w ogóle. A wszelkie zarzuty, że SKWK zakończyło protest, i teraz wchodzi w dupę klubowi skwituje pustym śmiechem. Jaki miał by być cel takiego działania? Bogusławowi Cupiałowi raz na kilka lat należą się podziękowania jak Bronisławowi Komorowskiemu słownik ortograficzny. Za to co już zrobił i za to co jeszcze zrobi dla dobra Wisły Kraków. PS. Szkoda, że wszyscy tacy wyszczekani jesteście w Internecie. Kto był wczoraj na imprezie charytatywnej, żeby pomóc ludziom, którzy mają gorzej od was, organizowanej przez SKWK? Założę, się że nikt z wypowiadających się powyżej. Waszą jedyną siłą jest Internet. Sorry za lekko chaotyczny post, ale ostro się wkurzyłem czytając te bzdury wyżej. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Taki samo jak wlasciciel sklepu, nie ma towaru, nie ma klientów. Wiadomo, ze w piłce sytuacja jest inna, bo nie zawsze dobry towar oznacza automatyczny tłok w sklepie, ale zostawienie interesu bez doinwestowania skonczy sie plajtą lub zapaścią. Jak ojciec dba o rodzine, tak wlasciciel dba o swój biznes. Jak trzeba skarci, jak można pochwali, a na pewno się nie obraża. Wiadomo że nie mamy moralnego prawa krytykować Cupiała, ale niedociągniecia zawsze mozna wytknąć. Ok, nie czytałem dokładnie. Odpowiedź na pierwsze pytanie jest prawidłowa.
Ostatnio edytowane przez gigant : 07.03.2013 o godz. 22:07.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||||
Czy łoży? Podobno łoży, ale generuje ustawicznie wewnętrzny dług wobec TF - nie umarza go. Pożyczyć a łożyć to jest różnica. To jest odpowiedź na pytanie drugie. Należy mu się szacunek za to co zrobił co niejednokrotnie miało miejsce. Obecna sytuacja w klubie w kontekście peanów na cześć BC jest śmieszna. Na śmieszność narażają się Ci, którzy tak pokutnie dziękują za to co było nie oczekując nic więcej. Jesteście jak porzucona kobieta w ciąży. Odpowiedź na pytanie trzecie
nikt od BC Wisły nie kupi bo nikt nie będzie spłacał długów klubu wobec TF - taki z niego dobrodziej. Jakby ktoś zapukał aby kupić Wisłę to oprócz wartości klubu musiałby napełnić kiesę Waszego dobrodzieja.
ale już lepiej prawda? Nie można mieć tu odrębnego zdania l ....a - kolejna platforma... ![]()
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Cupiał musi płacić alimenty na Wisłę 5 milionów rocznie![]() Nie, ale he... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiarygodne źródła mówią o 20 milionach zł.
Ale nie chodzi o samą kwotę. Jak ma się facet dąsać to lepiej aby odszedł a nie stroił fochy. Bilans Wisły wychodzi teraz na ZERO. Klub nie zarabia, tylko oddaje wszystko TF. Nie mniej jednak nie doczytałeś chyba do końca tego fragmentu mojej wypowiedzi. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzadko się tutaj udzielam - chyba lepiej.
To już nie moje pokolenie. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Mam swoje zdanie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@wolfy,
Pomijając już meritum sprawy, pochwalanie tego, że ktoś "dostał w japę na Wiśle", niezależnie od poglądów jakie reprezentował, jest skrajnie prymitywne. Chyba nikt nie chce żeby Wisła upodobniała się do bydlęcego Lecha, Legii czy Cracovii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
TYLKO SZMATA BIJE BRATA .....ale tez nie bede czestych i podobnych rzeczy komentowal bo to juz nie moje pokolenie ......zawsze twierdzilem ze z chwila powstania nowego stadionu prysla magia X-tki i prawdziwego fanatyzmu .....prawdziwy Old School z ZASADAMI juz nie powroci ...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
SKWK wiedziało jak niewiele brakowało do najgorszego wówczas scenariusza - gwałtownego wycofania się Cupiała z Wisły. A obecny dług to jest nic w porównaniu do ówczesnego, bo wówczas przez jeden rok byliśmy na plusie (po pamiętnym sezonie pucharowym), a zadłużenie wobec TF oscylowało wokół 100 milionów złotych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2013 o godz. 19:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dyskusja z argumentami typu "mężczyzna nie zmienia zdania" czy "Cupiał ma obowiązek dokładać do interesu (Wisły)" jest bezsensowne - jak ktoś takie "coś" jest wstanie wymyślić to nikt mu nic nie wytłumaczy.
Moim zdaniem ten temat powinien być zamknięty, a wszelkie posty krytykujące B.Cupiała powinny skutkować banem jak stąd do Szczecina i z powrotem. Chyba, że krytykant planuje kupić Wisłę od Cupiała i dołożyć więcej kasy. Inaczej jest to zaglądanie człowiekowi do kieszeni i szarogęszenie się cudzymi pieniędzmi. Najdelikatniej można to określić - nieeleganckie (jakby nie chcieć używać "chamskie"). Równie dobrze można krytykantów zmieszać z błotem za ofermowatość, nieudolność, lenistwo, olewactwo i brak jaj, że nie zarobili tyle co Cupiał i nie kupili Wisły oraz jej nie finansują na dobrym, europejskim poziomie. B.Cupiał może dysponować SWOIMI pieniędzmi jak mu się żywnie podoba i nic nikomu do tego. Może każdą firmę, która jest jego własnością sprzedać albo upaść albo finansować zależnie od decyzji, kaprysu itp, itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Niedokładania do firmy przynoszącej straty nie nazwałbym "działaniem na szkodę". Nawet jak się ma pieniądze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
działanie na szkode było by w momencie pompowania pieniedzy w spółke, w końcu ona przynosi same straty...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pozostaną wspomnienia, jak polska piłka ma po Wembley, a Wisła po UEFA Cup 2002/2003.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|