The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2013, 12:51
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Bobek90, nie rozumiem skąd u Ciebie i paru innych osób na forum przeświadczenie, że takie kluby jak Debreczyn, czy Zilina powinniśmy, jako Polacy, biorąc pod uwagę "gównianość" naszej ligi traktować z wyższością.
Jeśli chodzi o mnie, to jest dokładnie odwrotnie, o czym już wspomniałem - dla mnie smutne jest to, że tak liczny i utalentowany naród musi dążyć do tego, żeby osiągnąć poziom wymienionych i choć jeden sezon cieszyć się z ekipy w LM. To jest trochę żałosne i zgadzam się z tym co mówisz:

Na zakończenie. Bardzo chciałbym, żeby za mojego życia Wisła chociaż raz stała się takim pojedynczym wybrykiem w LM.
I to jest właśnie smutne, mimo że się z tym można zgodzić. A tak naprawdę stać nas na dużo, dużo więcej, tylko się trzeba inaczej za to zabrać...

Poza tym, w.w. kluby wskazałem nie po to, żeby pokazać, że szkolenie nie jest potrzebne, tylko jako kontrargument na to, że aby być silnym klubem trzeba mieć "grube miliony".
Nie trzeba grubych milionów, jak się wie, co robi. Tyle, że BATE, Dinamo, czy nawet Żilina nie mają przełożenia w polski futbol, bowiem u nas nie ma jednego monopolisty, co to ligę wygrywa w cuglach i bierze tych zawodników, których chce. Nie ma też przełożenia na naszą rzeczywistość przykład APOEL-u, albo przynajmniej nie w takim stopniu. Trzeba po prostu wypracować swój model.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.02.2013, 13:27
Wywiad Cupial oznacza dokladnie to, co sie teraz dzieje...czyli stagnacja. Przyszlosc nie rysuje sie w rozowych barwach i juz nie mowie o najblizszych latach, ale co bedzie za 10-20, kiedy Cupiala juz nie bedzie? Zostana tylko wspomnienia po MP, bo bazy treningowej i wizji na rozwoj klubu nie uswiadczymy. W lecie pewnie przyjdzie kilku obcokrajowcow i bedziemy sie bic o pierwsza trojke, i co z tego? Jesli kogos uda sie wypromowac,to go sprzedamy, a pieniazki nie pojda na klub, tylko do kieszeni pana Cupiala. Nie wspominam juz tym, ze nie bedzie tez wielkich pieniedzy(tzn. on ich nie wylozy latem, co jasno wynika z wypowiedzi). Klub ma sie bilansowac, czyli jesli budzet na przyszly sezon, to 30-40 mln zl, to my sami musimy z tego rozdysponowac kwote na transfery i nowe kontrakty. Budowa nowej Wisly - tak(i dokladnie, to wszyscy mowia), budowy wielkiej Wisly - nie. Trzeba wczytywac sie w to, co mowi Bednarz(zreszta zachwalany przez wlasciciela) i Cupial.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.02.2013, 14:04
szprotson jedno pytanie. Czemu Nawałka per Ciepły bo chyba nie nadążam za twoim rozumowaniem.

A takie określenie odbieram jako mocno pejoratywne więc albo nie zauważam wysublimowanego żartu albo nie wiem o chodzi.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.02.2013, 14:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
szprotson jedno pytanie. Czemu Nawałka per Ciepły bo chyba nie nadążam za twoim rozumowaniem.

A takie określenie odbieram jako mocno pejoratywne więc albo nie zauważam wysublimowanego żartu albo nie wiem o chodzi.
oj to po prostu przydomek Adama jak był w Wiśle
a skąd sie wziął nie powiem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.02.2013, 15:48
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ki-zamiejscowe

Panie Bogusławie, warto!
Lechia już powolutku zaczyna zbierać żniwo.

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2013, 15:56
Posty rw88 powinny być jakoś przypięte, żeby każdy mógł poczytać coś mądrego, bo zaraz wszystko zginie w tłumie.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 26.02.2013, 16:19
Dla mnie najważniejszym w wywiadzie jest wywód o Pestrescu.

B.C. zdaje sobie sprawę jak dobry to trener i cieszy mnie, że chciał go sprowadzić z powrotem. Szkoda, że Dan odmówił. Niepotrzebnie. Drugi raz obaj Panowie nie daliby się tak wydymać piłkarzykom.

B.C. to zdaje się choleryk. Pokrzyczy i zapomni. Dlatego puszcza w niepamięć błędy. Szkoda.

B.C dalej będzie z Wisłą. Czy to dobrze, czy źle, ciężko powiedzieć. Do dobrych współpracowników szczęścia nie ma. Do doradców też.

Po sezonie przyjdzie Nawałka. Szans na puchar nie widzę. Ten sezon jest stracony. Ale czy Nawałka zbawi Wisłę? To, że robi dobrą robotę w Górniku to OK, ale on już w Wiśle był i nie pokazał niczego więcej niż inni.

Ciężko bez wzmocnień w lecie myśleć zatem o lepszym jutrze Wisły. Tak czy siak wg mnie utrzymamy się i nie ma szans by ziściły się niektóre czarne scenariusze.

Niestety z wywiadu nie wynika, by nagle miało wrócić to co kiedyś. To już inne czasy, inna siła przeciwników. Lech i Legia wg mnie ze swoimi szkółkami i transferową ofensywą (oraz aspiracjami) będą od Wisły lepsze. Do tego są drużyny środka tabeli, coraz bardziej naciskające na dołączenie do czołówki. Pomijam Śląsk bo to drużyna słaba, a właściciel niczego nie zrobi, bo akurat sposób zarządzania pana Z.Solorza znam.

Mam raczej na myśli Górnika. Pozostałe ekipy szans raczej nie mają. W Polonii bałagan, na Widzewie bałagan i brak perspektyw na stadion. W Lechii brak pomysłu.

Dlatego Wisła musi walczyć by w przyszłym sezonie dołączyć do wielkiej trójki. Walczyć z Legią i Lechem. I jeżeli tak się stanie, będę zadowolony. Miejsce i potencjał Wisły jest w 3-ce. Nawet bez tej niezbędnej szkółki...
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.02.2013, 11:32
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najważniejszym w wywiadzie jest wywód o Pestrescu.

B.C. zdaje sobie sprawę jak dobry to trener i cieszy mnie, że chciał go sprowadzić z powrotem. Szkoda, że Dan odmówił. Niepotrzebnie. Drugi raz obaj Panowie nie daliby się tak wydymać piłkarzykom.
Tak mówił Petrescu po zwolnieniu
- Niestety, gdy trenowałem Wisłę, piłkarze nie byli wytrenowani w sposób, który pozwalał im grać na wysokim poziomie. Próbowałem to poprawić, ale żeby to się udało, trzeba mieć po swojej stronie prezesa, dyrektora sportowego, asystenta i właściciela. Mnie zabrakło tylko właściciela. Reszta była ze mną - powiedział były piłkarz Chelsea "Przeglądowi Sportowemu" po dymisji w Krakowie.

BC w wywiadzie twierdzi, że "zawodnik zawsze w podobnej sytuacji wygra z trenerem czy prezesem. Niestety." Czyli oznacza to, że w żadnym wypadku nie był w stanie zagwarantować stabilności Petrescu. No to dlaczego miałby ten Petrescu wracać? Do tego rzucać prace w silnej lidze, w klubie, który na niego stawia, daje mu wolną rękę przy wyborze piłkarzy i co najważniejsze, wspiera go? Niepotrzebnie odmawiał... Normalnie, Dan powinien sobie strzelić teraz w łeb, bo odrzucił świetną ofertę.

I naprawdę nie wiem o co chodzi z tą powszechną krytyką Stanowskiego? Czy w jakikolwiek sposób obraża Cupiała? Przecież jasno napisał, że docenia to co zrobił i nie ma żadnych wątpliwości co do jego zdolności biznesowych. Więc argumenty typu "do czego doszedł Stanowski żeby tak pisać?" są równe słynnemu pytaniu: A kim ty uwa jesteś p...? W jednym artykule streścił to, co można przeczytać w wielu postach w tym i innych wątkach na forum.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.02.2013, 12:35
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
Tak mówił Petrescu po zwolnieniu
- Niestety, gdy trenowałem Wisłę, piłkarze nie byli wytrenowani w sposób, który pozwalał im grać na wysokim poziomie. Próbowałem to poprawić, ale żeby to się udało, trzeba mieć po swojej stronie prezesa, dyrektora sportowego, asystenta i właściciela. Mnie zabrakło tylko właściciela. Reszta była ze mną - powiedział były piłkarz Chelsea "Przeglądowi Sportowemu" po dymisji w Krakowie.

BC w wywiadzie twierdzi, że "zawodnik zawsze w podobnej sytuacji wygra z trenerem czy prezesem. Niestety." Czyli oznacza to, że w żadnym wypadku nie był w stanie zagwarantować stabilności Petrescu. No to dlaczego miałby ten Petrescu wracać? Do tego rzucać prace w silnej lidze, w klubie, który na niego stawia, daje mu wolną rękę przy wyborze piłkarzy i co najważniejsze, wspiera go? Niepotrzebnie odmawiał... Normalnie, Dan powinien sobie strzelić teraz w łeb, bo odrzucił świetną ofertę.
A mnie sytuacja z Petrescu trochę bawi, dzisiaj wszyscy mądrzy jaki to błąd popełnił Cupiał ale jakbyśmy się cofnęli wstecz to masa ekspertów i kibiców zrobiłaby to samo. Ile to było płaczu o styl gry Wisły, zajechanie zespołu, decyzje personalne czy nawet wypowiedzi Petrescu. Mam wrażenie że część ekspertów zwolniła by wtedy Dana szybciej niż to zrobił Cupiał. Jaka radość była jak Cantoro do składu wrócił bo Rumun go niesprawiedliwie posadził na ławce. Tylko później wszyscy się obudzili jak Petrescu grał w LM a my się po czole kopaliśmy.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.02.2013, 12:38
Ale tutaj nie chodzi o to czy zwolnienie było właściwe czy nie. Chodzi o logikę właściciela, który zwalnia trenera idąc na rękę grajkom, potem znów chce tego trenera zatrudnić, mówiąc: no cóż, kopacze znów mogą Cie zwolnić, bo tak jest...
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2013, 16:56
do Apoelu to nie ma sie co porównywać, tam zupełnie inny klimat,ciepło,słońca więc Latynosi sie tam o wiele szybciej aklimatyzują niż w Polsce.Brać przykłady trzeba z BATE i Pilzna a wcześniej ze Sparty Praga które składy miały oparte na krajowych zawodnikach a nie na 4-5 rzędnych obcokrajowcach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.02.2013 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.02.2013, 17:22
AYALA napisał(a):Wyświetl post
do Apoelu to nie ma sie co porównywać, tam zupełnie inny klimat,ciepło,słońca więc Latynosi sie tam o wiele szybciej aklimatyzują niż w Polsce.Brać przykłady trzeba z BATE i Pilzna a wcześniej ze Sparty Praga które składy miały oparte na krajowych zawodnikach a nie na 4-5 rzędnych obcokrajowcach
Był taki co oparł się na najlepszych krajowych zawodnikach wydał kupę kasy i nic nie osiągnął...

Nie jest to takie proste jakby się wydawało.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.02.2013, 18:30
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Był taki co oparł się na najlepszych krajowych zawodnikach wydał kupę kasy i nic nie osiągnął...

Nie jest to takie proste jakby się wydawało.
Bo największym problemem jest nasza drukowana liga. Wyobraź sobie psyche zawodnika który wybiega na mecz i wie jakim wynikiem ma się on skończyć. Gdyby taki był raz w sezonie, ale co jeżeli takich jest większość? Dlatego Czeska czy Słowacka drużyna która wygrywa ligę musi umieć rzeczywiście grać, walczyć i wygrywać, a nie symulować grę. Bo jak przychodzi co do czego to leją nas mongołowie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 26.02.2013, 18:55
To się Stanowski przejechał po Cupiale i wypunktował jego bezmyślne poczynania i urągającą paplaninę

Cytat:
jestem szczerze zaskoczony, jak mało pamięta Cupiał - i jak mało z tego co pamięta, należycie interpretuje. Po takim biznesmenie (...) w życiu nie spodziewałbym się braku zrozumienia dla podstawowych mechanizmów rynkowych i braku jakiejkolwiek analizy dotychczasowej działalności.
Cytat:
Zastanawiam się: czy on sam siebie słyszy?
Cytat:
Może słów Cupiała po prostu nie ma już sensu traktować zbyt poważnie. Może szukanie w nich logiki, to jak szukanie wyższej rozrywki w "Kac Wawa"
Cytat:
Stwierdzenie Cupiała jest tak głupie, że odbiera wiarę, iż Wisła może być w przyszłości profesjonalnie zarządzana. Przecież to brzmi jak cytat z poradnika: jak nie zarządzać klubem!
Cytat:
Nie szukajmy rozsądku u właściciela krakowskiego klubu.
Cytat:
Rozczarował mnie wywiad z Cupiałem. Nie tyle z dziennikarskiego punktu widzenia, bo chociaż nie było w nim ani jednego trudnego pytania, to rozumiem, że rozmowa musiała się toczyć wedle ściśle zaakceptowanego przez właściciela Wisły scenariusza. Rozczarował mnie przede wszystkim sam Cupiał, ponieważ nie wygląda na wizjonera. Nie wygląda na kogoś, kto wie, dlaczego przestał wygrywać, a co za tym idzie - nie wygląda na kogoś, kto wie, co zrobić, by wygrywać ponownie. Co najwyżej powtórzy działania sprzed lat, niestety wraz z popełnionymi przed laty błędami. Coś zbuduje dużym kosztem i coś zburzy kilkoma niezgrabnymi posunięciami.
Całość każdy znajdzie chyba wie gdzie.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 26.02.2013 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2013, 19:24
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
To się Stanowski przejechał po Cupiale i wypunktował jego bezmyślne poczynania i urągającą inteligencji człowieka paplaninę.....ble,ble,ble,ble,ble....
I jeden z komentarzy "Ocenianie posunięć Cupiała w sporcie i w biznesie przez Stanowskiego jest tak śmieszne jak ocenianie taktyki Mourinho przez Przytułe w C+"
Nic dodac,nic ujac...

Albo ten " Stanek wszystkie Twoje dywagacje i pastwienie się nad Cupiałem i Wisłą, możesz sobie w dupę wsadzić. Niezaprzeczalnym faktem jest ,że Wisła za czasów Cupiała jest najbardziej utytułowanym klubem w naszej skopanej,a to jak do tego doprowadził czy przez kaprys czy też nie to już jego sprawa. Swoją drogą Krzysiu uczyć biznesu Cupiała.... którego majątek liczy się w setkach milionów i uczyć go zarządzania klubem (8 mistrzostw w 15 lat) to trochę groteskowe w Twoim wykonaniu nie uważasz? Co do akademii to ona powstanie, już są zatwierdzone plany budowy w podkrakowskich opatkowicach. Ja wiem ,że teraz jest modne żeby "jechać" po Wisłe ale Legia z jej najmądrzejszym prezem na świecie nie będzie mieć takich wyników w życiu!!! Popatrz jakie to zabawne i w jakim świetle to stawia Legie, Wisła zarządzana Twoim zdaniem przez dyletanta zdominowała w ostatnich latach rozgrywki w których bierze udział również drużyna najlepiej zarządzana , ze świetną szkółką , najlepszymi kibicami pięknym stadionem , całą masą sponsorów i przychylnych jej dziennikarzami. Poprostu brak słów. "

I tyle w temacie analiz i racji Stanowskiego.
Ostatnio edytowane przez Yossarian : 26.02.2013 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 26.02.2013, 19:46
Yossarian napisał(a):Wyświetl post
I tyle w temacie analiz i racji Stanowskiego.
Każdy logicznie myślący człowiek, interesujący się od co najmniej kliku lat posunięciami klubu i jego właściciela oraz umiejący analizować to co się dzieje i znajdować w tym błędy dojdzie do podobnych wniosków i uzna wypowiedzi Cupiała za głupie, pozbawione sensu i racji, a jego osobę za nie umiejącą analizować tego co robi i uczyć się na błędach.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 26.02.2013 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.02.2013, 19:49
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Każdy logicznie myślący człowiek, interesujący się od co najmniej kliku lat posunięciami klubu i jego właściciela oraz umiejący analizować to co się dzieje i znajdować w tym błędy dojdzie do podobnych wniosków i uzna za głupie i idiotyczne niektóre wypowiedzi Cupiała
Trudno oceniac wypowiedzi Cupiała, bo on się w zasadzie nie wypowiada.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 26.02.2013, 20:07
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej ciekawi mnie fragment o planowaniu budowy akademii w opatkowicach , może ktoś potwierdzić
Cupial ma spora dzialke w Opatkowicach.W czasach gdy walczyl z miastem o stadion,szantazowal urzedasow ,ze jak sie nie dogadaja to wybuduje nowy stadion wlasnie w Opatkowicach.Jest wiec prawdopodobne,ze jesli cos planuje w temacie osrodka szkoleniowego,boisk etc.to wlasnie tam to bedzie realizowal.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 26.02.2013, 19:07
Dać głupiemu coś do przeczytania
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.02.2013, 19:47
gigant
Wiem, to nie było nic osobistego do ciebie. Chodziło mi tylko, o to żeby pokazać kim przy Cupiale jest taki Stanowski. Odpowiedź: nikim! ten gość nigdy nie osiągnie tego co nadprezes i chociaż nasz właściciel ma mnóstwo wad to ja nie zamienił bym go na żadnego innego włodarza z naszej e-klasy

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 26.02.2013, 19:54
Duzy majatek wcale nie musi oznaczac duzej inteligencji. No badzmy powazni panowie. Einstein intelektualnie tych wszystkich Walterow i Cupialow to pewnie zjadal na sniadanie a, mimo tego, byl od nich duzo biedniejszy.

Oczywiscie Stanowski to nie Einstein, ale... w tym przypadku ma racje. Wedlug niektorych nie moze krytykowac Cupiala bo nie ma tyle kasy? Okej, ale wy macie sie zamknac i nie krytykowac juz Sikorskiego. On ma profesjonalny kontrakt w klubie ekstraklasowym, wy jestescie internetowymi napinaczami! Kim wy jestescie przy Sikorskim...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.02.2013, 19:58
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Duzy majatek wcale nie musi oznaczac duzej inteligencji. No badzmy powazni panowie. Einstein intelektualnie tych wszystkich Walterow i Cupialow to pewnie zjadal na sniadanie a, mimo tego, byl od nich duzo biedniejszy.

Oczywiscie Stanowski to nie Einstein, ale... w tym przypadku ma racje. Wedlug niektorych nie moze krytykowac Cupiala bo nie ma tyle kasy? Okej, ale wy macie sie zamknac i nie krytykowac juz Sikorskiego. On ma profesjonalny kontrakt w klubie ekstraklasowym, wy jestescie internetowymi napinaczami! Kim wy jestescie przy Sikorskim...
Ja jestem skuteczny, ładuję w FIFIE bramę za bramą.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 26.02.2013, 20:02

jak zwykle nic nie zrozumiales.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2013, 20:07
Cupialowi i pozostalym 90% ludziom nie potrzeba wiedziec ile wynosi teoria wzglednosci z czegos tam i co to jest hipotetyczny wiatr eteru bo po chuja im to do zycia potrzebne..

tak samo student nie musi byc kumaty, znac zycie, i wiedziec jak zarabiac kase. i wielu z nich po skonczeniu jakichs uczelni konczy przy garach..

Mądrosc zdobywa sie przede wszystkim ulica.. a Cupial taka droge wlasnie przeszedl.. zwykle technikum kolejowe i sklep z farbami, dzis jeden z najbgotaszych ludzi w Polsce i nie musial byc tak inteligentny jak Einstein..

dlatego nalezy odroznic jakiegos kujona co wie ile wynosi pierwiastek z ilus tam od goscia ktory skonczyl szkole podstawową a wie o zyciu i ma w glowie wiecej niz ten kujon..

.. o czym Ty piszesz..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.02.2013 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.02.2013, 20:33

Co osiągnął w sporcie Stanowski? co osiągnął w sporcie Cupiał? ten cały "dziennikarz" jest w kwestii zarządzania w sporcie mniej więcej takim samym autorytetem jak my

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 26.02.2013, 21:13
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
co osiągnął w sporcie Cupiał?
Nic. Za to drużyna, którą finansuje sporo osiągnęła, to fakt. Ale nie ubóstwiajmy już tak tego Cupiała, jako nieomylnego, bo w tym wywiadzie w wielu miejscach prawił kocopoły i to fakt niezaprzeczalny. Wisła natomiast osiągała sukcesy w momencie, gdy Pan Bogłusław do interesu dokładał. Kurek się zakręcił, to Wisła lekko wegetuje. Fakt, że dzięki jego pasji Wisła przez ostatnie lata sporo osiągnęła, ale bądźmy poważni - on "tylko" dawał kasę, a nie tworzył ten klub swoimi rękoma, choćby jakąś sensowną, spójną wizją...

I tak w sumie jakby się zastanowić, to Stanowski na sporcie więcej zarobił, niż Cupiał... Ogólnie Stanowskiego nie lubię, osiągnął mały medialny sukces i mędrkuje teraz począwszy od homoseksualistów, po futbol (zresztą ten ich nowy serwis przemilczę...), taka mała alfa i omega, w wielu sprawach fakty przeczą jego tezom, ale na weszło od czasu do czasu pojawiają się za to świetne wywiady i te bardzo dobrze się czyta.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2013, 21:36
Co osiągnał Abramovic w sporcie? nic
Co osiągnął Berlusconi w sporcie? nic
.
.
.

Za to drużyny, które finansują sporo osiągnęły.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 26.02.2013, 22:07
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Co osiągnał Abramovic w sporcie? nic
Co osiągnął Berlusconi w sporcie? nic
Za to drużyny, które finansują sporo osiągnęły.
I chwała im za to, że mają pasję. Ale ich pieniądze, z całym szacunkiem, na sukcesy sportowe przekłuwali inni ludzie.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 26.02.2013, 20:17
Yossarian

"...Chodziło mi tylko, o to żeby pokazać kim przy Cupiale jest taki Stanowski. Odpowiedź: nikim! ten gość nigdy nie osiągnie tego co nadprezes..."

Jak sie nauczysz czytac to pogadamy...

aNouc

Chlopie, nie zalamuj mnie. Chodzilo mi o mozliwosci czysto intelektualne a nie o dobra pamiec. Podalem przyklad Einsteina bo on tych swoich formulek nie kul na pamiec, tylko je formulowal. A taki formulowanie "formulek" jest poza zasiegiem intelektualnym 99% ludzi. Wykuc na pamiec potrafi prawie kazdy. Zadna sztuka. Trzeba zrozumiec i zastosowac.

Ergo, te ze Cupial ma wiecej kasy od tego co mial Einstein to nie znaczy ze Albert byl glupszy (nie myl z pamiecia) od naszego Boguslawa. Analogicznie; to ze Stanowski nie ma majatku wartego 2 mld zlotych to nie znaczy ze Stanowski jest glupszy od Cupiala.

I do cholery, nie myl inteligencji z wiedza!

Cytat:
Mądrosc zdobywa sie przede wszystkim ulica
Na "ulicy" to sie mozesz nauczyc zaradnosci; informatykiem, lekarzem czy ekonomista po "ulicy" nie zostaniesz.

P.S

Pamietaj wiec; inteligencja to nie ilosc posiadanej wiedzy. Sa ludzie ktorzy koncza studia i nie sa inteligentni, sa ludzie ktorzy szkoly nie koncza mimo ze ich zdolnosci intelektualne sa bardzo wysokie.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 26.02.2013 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 26.02.2013, 20:39
Ale ty jestes dokladnie takim samym autorytetem by krytykowac jakiegos Jaliensa czy, o zgrozo, Sikorskiego.
Chcesz dalej brnac w te dziwne konkluzje?

Stanowski wyjasnil dlaczego krytykuje Cupiala. Twierdzisz ze nie ma racji? To sie kuzwa przyczep do argumentow jakie Stanowski podal a nie jedziesz na argumentum ad personam. No stary... please!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów