|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kiedy Ty osiągniesz odpowiedni poziom intelektualny, żeby nauczyć się pisać na temat, wtedy porozmawiamy w cztery oczy (a co chcesz zaprosić mnie na kawę? za późno, mam żonę) Następny taki post leci w kosmos
(Pytania do moderatorów w odpowiednim dziale, jak co) Nie od dziś chodze na stadion i nie od dzis słyszę co różne prostaki wyprawiają, żeby nie uwierzyć w zajście na treningu. Sam na treningu Hiolendrów nie byłem, i podejrzewam ze rzecznikUrzędu Miasta tez nie był. Powiedział tylko coś dla załagodzenia sprawy.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 13.06.2012 o godz. 12:44.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja osobiście nie słyszałem nic, a takie rzeczy się po prostu słyszy. A teraz tekst DOTYCZĄCY ODGŁOSÓW "MAŁP" w prasie holenderskiej: Według holenderskiej gazety "Volkskrant" "opowieści o małpich odgłosach podczas treningu Holendrów w Krakowie są wyssane z palca". Potwierdza to także portal Leugens.nl. Te holenderskie media uważają, że aferę nakręciła źle nastawiona do Polaków gazeta "De Telegraf" - informuje RMF FM. Były rasistowskie incydenty czy nie było? Według prestiżowej gazety "Volkskrant" sprawa robi się coraz bardziej tajemnicza. Gazeta cytuje holenderskiego trenera, który odpowiada dziennikarzowi BBC, że już kilka razy mówił, iż nie słyszał żadnych odgłosów. Według dziennikarzy "Volkskrant" to brytyjskie media na czele z BBC nakręciły spiralę, rzucając negatywne światło na Polaków. "Volkskrant" przypomina, że radio BBC po emisji "Stadionów śmierci" zrobiło z rasizmu w Polsce i na Ukrainie podstawowy problem jeszcze przed rozpoczęciem Euro i wyraźnie szuka potwierdzenia dla z góry przyjętej tezy - informuje RMF FM. Nikt ich nie słyszał Inne zagraniczne media mają ochoczo to podchwytywać. O "rasistowskim skandalu w Polsce" szeroko rozpisały się m.in. skandynawskie media, w tym duński dziennik "Ekstrabladet". Doniesienia duńskiego tabloidu zdementował m.in. obecny na treningu reporter PAP. Według jego relacji zawodników powitano oklaskami. W trakcie trwającego półtorej godziny treningu grupa widzów odśpiewała... "Mazurka Dąbrowskiego", nie zabrakło też klubowych przyśpiewek sympatyków Wisły. Kibice pożegnali wicemistrzów świata "meksykańską falą" na trybunach, a piłkarze podziękowali brawami. "Całą tę opowieść o 'małpich odgłosach' wyssano z palca" - czytamy także na www. leugens.nl. "Najdziwniejsze, że nikt w ekipie holenderskiej ich nie słyszał" - pisze portal. Na konferencji prasowej po treningu nikt nie pytał o rzekomy incydent. Ty zawsze widzisz samo zło w kibicach Wisły i tyle, a jak ktoś nas obrazi Ty jesteś pierwszy aby także nam dołożyć. To fakt, jest to sprawa do poruszenia na forum w odpowiednim dziale. Jak tylko znajdę chwilę czasu, to poruszę Twoje zachowania i postępowanie wobec innych Kibiców Wisły Kraków i ogólnie wizerunku Wisły i Krakowa. Napisem ten tekst, jak i poprzedni post dlatego, że Ty sobie tutaj dowolnie piszesz, kasujesz i banujesz (NIKT CI NIE NAPISZE, ŻE TO NIE NA TEMAT) - a nam każesz pisać gdzie indziej, owszem gdzie indziej też będzie napisane - ale tutaj dla innych forumowiczów zainteresowanych tym tematem sprawa jest także ważna i chcę aby wiedzieli "KTO" nam "MODERUJE TEMAT". Nie jestem i nie byłem rasistą, ale szanuję Polskę, Kraków, Wisłę, Kibiców i siebie i nie pluje na swoich. Mam w "wielkim poważaniu" opinie ludzi zachodu, mediów zachodnich i polskich, "elyt", gejów, lesbijek, pedefilów i innych odmieńców. Jeśli ktoś krzyczy, że w Polsce zabijają, mordują i gwałcą, to nie wolno mówić, że TO PRAWDA, BO GDZIEŚ JAKIŚ NAĆPANY ZWOLENNIK PALIKOTA KOGOŚ ZGWAŁCIŁ - ale, że proponujemy udać się do pewnych dzielnic Londynu lub do Saint Denis pod Paryżem i sprawdzić co tam się zastanie....jeśli w ogóle wyjdzie się żywym.
Z tej perspektywy to BAN dla JOT`a wygląda kuriozalnie i dziwacznie od powyższego administratora.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.06.2012 o godz. 15:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|||||||
|
Podsumuję w kilku słowach Twoje wynurzenia, a będzie to tym łatwiejsze, że nie wiesz o czym piszesz.
Od samego początku tej "dyskusji" stałem na stanowisku, że wiele rzeczy na treningu Holandii było po prostu nie na miejscu i nie o czasie. Na treningu pojawiły się jakies oszołomy, ktore uznały, że to dobry czas i miejsce, żeby zamanifestowac rzeczy i sprawy z treningiem nie związane. Jesli starannie przeczytasz moje posty (zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem), to zorientujesz sie, że tylko o tych, niepotrzebnych, wsiowych zachowaniach, pisałem. Na koniec zas ustosunkowałem się do rewelacji pana Szatanika, twierdząc, ze to tylko propaganda, bo pan Szatanik z pewnością na treningu nie był i powiedział to, co było w interesie miasta. A teraz do rzeczy
Po prostu nie wierzę w rzeczy niemożliwe. jesli powiesz mi, że za oknem fruwa słoń grając na wuwuzele, to nie pofatyguję sie nawet, żeby za okno wyjrzeć, bo wiem, że robisz mnie w konia. Jesli powiesz, że na stadionie jakas banda obłąkańców chocby przez kilka sekund buczała na czarnych, to uwierzę, bo nie po raz pierwszy by się to wydarzyło.
I tylko o nich.
Btw. W Saint-Denis jestem kilka razy w roku i... jakoś żyję. Zapominałes tylko dodac, że większością w Saint-Denis sa czarni i Arabowie. To nie Polska
Po drugie Jak napisałem Ci wyżej, pisałem o innych rzeczach: w skrócie, wkurzają mnie oszołomy na stadionie, którzy przynoszą nam wstyd swoim wieśniactwem
Mniej emocji a więcej myslenia zyczę
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.06.2012 o godz. 15:56.
|
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Jeśli prawo nie zabrania wyrażania swoich poglądów na treningu Hollandii, to każdy ma prawo wyrażać swoje opinie i poglądy na tym treningu, bo jest to również miejsce publiczne, tak jak każde inne. Nazywanie kogoś kto odnosi swój negatywny stosunek do euro oszołomem, jest świadectwem tego, że nie rozumie się kompletnie systemu w którym żyje, także słowo poprawność polityczna nie jest żadnym sloganem, co dokładnie pokazujesz. Dla ciebie najlepiej jakby manifestacje drogowców, czy kiedyś za Leppera - rolników odbywały się o 2 w nocy, bo wtedy nikt nie jeździ, nikomu nie przeszkadza i wtedy wypada, żeby manifestacje solidarności odbywały się w ich zakładach pracy, bo wtedy to nikomu nie przeszkadza, najlepiej, jakby żadna prasa tego nie widziała, bo się wizerunek zepsuje... Żyjesz chłopie w poprzednim systemie, czytając twoje posty mam wrażenie, że, twoje poglądy świadczą, ze jesteś euroentuzjastą, czyli socjalistą, więc nie ma co sie dziwić, że poprawność polityczna jest dla ciebie ważną wartością. Także daj domin_czyzyny daj spokój, bo gość żyje inną rzeczywistością, nie dogadacie się. ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Co wam zawinili Holendrzy? "Starsi koledzy" o odrobinę co innego walczyli niż możliwość manifestowanie swoich poglądów (np na temat smaku pasty do zębów) wszędzie (np w restauracji - toż publiczne miejsce). Demokracja to jednak nieco bardziej intelektualnie wymagający system ![]() Reszty nie komentuję bo Fra-Mat skomentował, choć właściwie ... szkoda klawiszy wystukiwać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A poza tym dobrze to ująłeś... Takie mamy prawo, że ADRESATowi może być niewygodne miejsce i czas jakiejś manifestacji i to widać doskonale jak wam i całej tej szopce jest to nie na rękę. Stąd wyzwiska od oszołomów, wiochmenów, chamów, małpiszonów, kiboli etc. P.s Starsi koledzy walczyli o wolność nie twórz teorii ![]()
Tak mi się przypomniały przepychanki polityczne miedzy PO i PIS Pisy są oszołomami Starsi ludzie moherami fanatycy kibolami protestujący wiochmenami Ok niech ci siedzi ![]() p.s jeszcze co do logiczności przytoczonego przez ciebie przykładu. Opinie kibiców przeciw Euro, podczas euro chyba bardziej logiczniejsze Kiedyś w latach 80 protestowano na stadionach przeciw Polsce Ludowej. Kontekst ten pewnie jest twoim zdaniem wiochmeński? Bo chyba nie twierdzisz, że protestowano, przeciw napuszczeniu przez Amerykanów stonki ziemniaczanej na pola uprawce? To by było dopiero wiochmeńskie jak na tamte czasy
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.06.2012 o godz. 01:01.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
||
|
To oni w "waszą" stronę też małpy robili
Cytat:
Cytat:
Taką "prasę" WIŚLE robimy korzystając z wolności po szczeniacku i prymitywnie
Nike (nagroda literacka, nie dres czy buty) to on nie dostanie ![]() PS Taki film z jedną gwiazdką - "dla wybitnie upartych i znudzonych. Inaczej szkoda czasu" , że nawiążę do "stylistyki" kinowej
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 15.06.2012 o godz. 15:07.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
||||
Słowa klucze: 1. "wynurzenia" - Miłe w sam raz na administratora, moderatora czy kimkolwiek Ty jesteś. 2. "nie wiesz o czym piszesz" - bez komentarza
Słowo klucz: nie ma, mod nikogo tym razem nie obraża - pozytyw w sumie, to się chwali.
słowo klucz: oszołomy - miłe, kolejny raz mod obraża naszych kibiców. Nie mówię o wyimaginowanych małpach, ale o sprzeciwach wobec EURO. Wg naszego moda musisz być za EURO, musisz kochać tą imprezę, musisz wspierać obecna władzę, musisz być za gnębieniem kibiców, musisz się godzić z propagandą - wtedy JESTEŚ OK. Jeśli się nie godzisz i jesteś przeciw to wg naszego MODA siedź cicho (pamiętacie jak Prezydent Francji Jacques Chiraca powiedział o Polakach, że straciliśmy okazje aby siedzieć cicho - czyżby mod też ten styl dyskusji popierał ?), a jak się odezwiesz to z automatu jesteś OSZOŁOM!!
tu przejdę do zdania kluczowego: "zakładam, że masz nabyta umiejętność czytania ze zrozumieniem". Czyżby powyższe zdanie ma zdeprecjonować dyskutanta ? Bo moim zdaniem zakłada, że ja ledwo co składam literki, a o rozumieniu słowa pisanego już nie ma co mówić...Kolejny pokaz szacunku ze strony moda wobec forumowicza, czyżby tylko szacunek miał obowiązywać na linii: forumowicz niezgadzający się z modem wobec moda, a w druga stronę już nie ?
resztę zostawię sobie na "po pracy" lub "na weekend"
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.06.2012 o godz. 08:05.
|
|||||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|