The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2012, 18:51. [27 kolejka] Podbeskidzie - Wisła Kraków, sobota 21 kwietnia, 18:00
Witam!

W tej kolejce piłkarze krakowskiej Wisły wybiorą się do Bielska na spotkanie z beniaminkiem ekstraklasy tamtejszym Podbeskidziem.

Nasz rywal w 26 meczach zgromadził 34 punkty i aktualnie zajmuję 9 pozycję w tabeli. W ostatniej kolejce Bielsko u siebie zremisowało ze Śląskiem Wrocław 1-1 ratując remis w ostatniej minucie.

Ciekawostka bilans Podbeskidzia u siebie to 4 zwycięstwa 5 remisów i 4 porażki, dokładnie taki sam jak Wisły Kraków tyle że na wyjeździe.

Podbeskidzie jest już w Krakowie dobrze znane w poprzedniej edycji PP okazali się zaporą nie do przejścia, wygrywając w Krakowie 1-0 i remisując u siebie 2-2.

Na jesień Bielsko przy Reymonta znowu wygrało 1-0, zgarniając 3 punkty. Jak będzie w sobotę wieczorem, czy Wisła znajdzie w końcu sposób na beniaminka z Bielska i odegra się za jesienną wpadkę przed własną publicznością ?

Zapraszam do dyskusji na temat meczu 27 kolejki TM Ekstraklasy pomiędzy Podbeskidziem a Wisłą Kraków.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.04.2012, 18:56
trudny mecz, tuydny teren ale jak zagramy jak 60 min z łks to o wynik jestem w zupełności spokojny.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 17.04.2012, 19:25
Musimy wygrać żeby przedłużyć nadzieje na puchary, strata punktów to już koniec sezonu. Myślę że jesteśmy w stanie spokojnie zgarnąć tam komplet. Nie dać się zepchnąć do obrony tylko grać ofensywnie, jak przez pierwszą część z ŁKS-em i będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.04.2012, 21:50
Celem uzupełnienia w tym meczu trener Michał Probierz na pewno nie będzie mógł wystawić Nuneza, który będzie pauzował za nadmiar żółtych kartek.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.04.2012, 22:08
Któryś z naszych graczy zagrożony absencją w Derbach?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.04.2012, 22:22
Eternit napisał(a):Wyświetl post
5-6, jest lista na 90minut, niech ktoś zarzuci bo ja na telu
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.04.2012, 22:23
Każdy kto dostanie czerwień
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.04.2012, 22:24
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli dobrze widzę to:

Iliev 3
Czekaj 3
Jaliens 3
Lamey 3
Pareiko 3
Jovanović 3
Diaz 7

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.04.2012, 22:46
Dlatego wystawić trampkarzy czy oddać mecz walkowerem.
wszyscy mają być gotowi na ostatni mecz w sezonie, wiadomo jaki.
Odpowiedz cytując
mikel
Member

Od: 11.2010

Stary 17.04.2012, 22:52
brak nuneza w tym meczu będzie wzmocnieniem, niestety na derbach już zagra...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.04.2012, 23:32
mikel napisał(a):Wyświetl post
brak nuneza w tym meczu będzie wzmocnieniem, niestety na derbach już zagra...
Podobnie uważam. Ta jego nonszalancja, nieodpowiedzialność i symulki doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Gość ma technikę, ale musi zacząć myśleć na boisku.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.04.2012, 00:18
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Podobnie uważam. Ta jego nonszalancja, nieodpowiedzialność i symulki doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Gość ma technikę, ale musi zacząć myśleć na boisku.
To jest przeszłość. Tego pajaca za 2 miesiące nikt nie bedzie pamietał,niech wraca do Argentyny czy tam innej dżungli.

Trzeba przede wszystkim uważać na Czekaja,Ilieva i Diaza. Pareiko jak nie rzuci sie komus na nogi to żółtka nie dostanie..
Może warto postawic na Szewczyka i Urygę,jak nie teraz to kiedy ?
Wymęczymy pewnie skromne 1-0.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
oreł
Member

Od: 12.2006

Stary 18.04.2012, 00:59
Chciałbym zobaczyć młodego Moskala w akcji lub Szewczyka. Idealny mecz, idealny czas dla młodych. Zwycięstwa i tak nic nam już nie dają poza JEDNYM, NAJWAŻNIEJSZYM bo to będzie chyba dłuższa przerwa od derbów.
Marzy mi się jeszcze wystawienie Pajlica na pozycji pomocnika za Kirma, nerwy mam już na wykończeniu po tym sezonie...
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.

twitter: bart_ozog
Odpowiedz cytując
WASIA
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 18.04.2012, 10:03
Organizuje ktoś wyjazd do Podbeskidzia ?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2012, 10:10
oreł napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zobaczyć młodego Moskala w akcji lub Szewczyka. Idealny mecz, idealny czas dla młodych. Zwycięstwa i tak nic nam już nie dają poza JEDNYM, NAJWAŻNIEJSZYM bo to będzie chyba dłuższa przerwa od derbów.
Marzy mi się jeszcze wystawienie Pajlica na pozycji pomocnika za Kirma, nerwy mam już na wykończeniu po tym sezonie...
Wydaje mi się że nasz klub nie narzeka na nadmiar kasy - a kasa z C+ jest uzależniona od miejsca w lidze.

Nie chciałbym oglądać Wisły która nastawia się na jeden mecz nie ma odpuszczania w Bielsku mamy wygrać i teraz i w derbach.
Odpowiedz cytując
plutny
Junior Member

Od: 01.2005

Stary 18.04.2012, 11:02
Dokądnie, jak sprawa z wyajzdem?
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.04.2012, 12:37
Ravers napisał(a):Wyświetl post
Musimy wygrać żeby przedłużyć nadzieje na puchary, strata punktów to już koniec sezonu.
Ja też miałem nadzieje na puchary, ale po zakończeniu meczu Polonii z Cracovią już raczej nie mamy szans. Liczyłem, że w tamtym spotkaniu padnie remis (podział punktów i tak niewiele by pomógł Cracovii w utrzymaniu). Do zdobycia jest 12 pkt, ale żebyśmy mogli marzyć o pucharach, drużyna z Wa-wy może zdobyć tylko 4 pkt. Raczej nierealne, że zaczną tak nagminnie gubić punkty w końcówce sezonu...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2012, 13:23
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Ja też miałem nadzieje na puchary, ale po zakończeniu meczu Polonii z Cracovią już raczej nie mamy szans. Liczyłem, że w tamtym spotkaniu padnie remis (podział punktów i tak niewiele by pomógł Cracovii w utrzymaniu). Do zdobycia jest 12 pkt, ale żebyśmy mogli marzyć o pucharach, drużyna z Wa-wy może zdobyć tylko 4 pkt. Raczej nierealne, że zaczną tak nagminnie gubić punkty w końcówce sezonu...
Szanse są minimalne ale po tej żenadzie którą widzieliśmy od ponad pół roku w lidze winni nam są chociaż 4 dobre mecze i 4 zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 18.04.2012, 15:16
Tak, obecna Wisla i cztery zwyciestwa z rzedu...

Widze, ze niektorzy wciaz zyja nadzieja na puchary Troche powagi. W obecnej sytuacji kadrowej i tej jaka ona bedzie w lipcu oraz sytuacji organizacyjno/finansowej klubu to puchary w tym roku bylyby dla Wisly tylko kula u nogi. A biorac pod uwage sam aspekt czysto sportowy to przy takiej kadrze i jej calkowitej przebudowie latem to kolejna Levadia bylaby jak najbardziej mozliwa.

Postarajmy sie zagrac choc troche ambitnie w Bielsku, moze wystarczy to do zwyciestwa. Choc ja juz poza derbami to niczego w tym sezonie nie oczekuje.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2012, 15:39
River napisał(a):Wyświetl post
Tak, obecna Wisla i cztery zwyciestwa z rzedu...

Widze, ze niektorzy wciaz zyja nadzieja na puchary Troche powagi. W obecnej sytuacji kadrowej i tej jaka ona bedzie w lipcu oraz sytuacji organizacyjno/finansowej klubu to puchary w tym roku bylyby dla Wisly tylko kula u nogi. A biorac pod uwage sam aspekt czysto sportowy to przy takiej kadrze i jej calkowitej przebudowie latem to kolejna Levadia bylaby jak najbardziej mozliwa.

Postarajmy sie zagrac choc troche ambitnie w Bielsku, moze wystarczy to do zwyciestwa. Choc ja juz poza derbami to niczego w tym sezonie nie oczekuje.
No ale mamy matematyczne szanse (na 4 wygrane oczywiście)
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 18.04.2012 o godz. 15:39.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2012, 15:42
Jedyny powód, żeby wygrali te cztery mecze, to Probierz. Czymś w końcu powinien do siebie przekonać Cupiała skoro ma pecha (karne z Ruchem), a tego boss nie trawi ponoć
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.04.2012, 17:57
No to zobaczymy jak druzyna spisze sie w meczu wyjazdowym - i czy nie bedzie powtorki z meczu z ŁKS-em. Mam nadzieje, ze podejda do tego spotkania powaznie i postaraja sie wygrac
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 18.04.2012, 18:06
gdybym był trenerem, chciałbym aby ten siedemnastolatek, co teraz trenuje z drużyną wszedł w 90min w Derbach, niech pokaże Cracovii kto tu jest duma tego miasta tak samo zrobił Guardiola, wpuścił wychowanka w ostatnich minutach w meczu z realem.

a co do Podbeskidzia, myślę ze wygrają 2-0
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.04.2012, 17:23
To znaczy co...

Jutro jedziemy po historyczny sukces

Pierwsza wygrana z Podbeskidziem znaczy się.

Jest szansa, że ta runda przejdzie do historii po tym sukcesie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.04.2012, 22:53
Podbeskidzie to mi sie kojarzy z Odra Wodzislaw czyli taki zakalec,niby sa do ogrania ale jakos nam to nie wychodzi.

Zwrocil bym uwage na Patejuka-ciekawy zawodnik z dobrym "ciagiem" na bramke.

Uwaga na kartki!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.04.2012, 23:10
Jutro trzeba kibicować Legii i oczywiście wygrać z Podbeskidziem. Wtedy puchary pojawią się na horyzoncie
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 21.04.2012, 10:10
Ruch zagrał pod nas, teraz my musimy wykonać swoją część planu. Dobrze by było również żeby ŁKS u siebie urwał punkty Koronie.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.04.2012, 10:15
.....tak sie zastanawiam po co puchary / skoro komornik Cupial i Łysy Wąż znowu oglaszaja rewolucje z Brudami, Czekajami, Urygami i kilkoma darmowymi przecietniakami europejskie puchary ? raczej jedna runda - i znowu nasz dawny dobrodziej sie obrazi bo nie dostal czegos za darmo .....
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.04.2012, 12:58
Żeby u nas były w tym roku puchary, to musiałby stać się cud - jeszcze większy niż w Lidze Europejskiej w fazie grupowej. Skupmy się teraz na tym, co mówi i co robi Łysy Wąż, patrzmy mu na ręce, bo on za każdym razem kiedy pojawia się w TV to tak straszne bzdury opowiada, że głowa odpada.

Z Podbeskidziem obstawiam remis, względnie niewielką wygraną Wisełki.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.04.2012, 13:23
Sezon ogórkowy w pełni.

Obie drużynki pewne utrzymania więc mecz trzeba odbębnić jakby to Kirm powiedział. W sumie mógłby się nie odbyć bo takie towarzyskie granie o nic to trochę strata czasu.

Mecz dla pasjonatów, którzy potrafią się emocjonować czy klub będzie w tabeli przed Bielskiem czy za Bielskiem. No... emocje niesamowite... Co widać również po ilości wpisów w temacie... czyli mniej więcej podobne jak podczas karmienia gołębi

Ci którzy się zdecydują zmarnować 2h przed TV, spędzą ten czas z typowym wyrazem twarzy, dla widzów oglądających mecze Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=Ttkal...eature=related
Ostatnio edytowane przez thechris : 21.04.2012 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów