The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 23:27
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Karny moze byle co, ale juz czerwone prawidlowe, do tego kartka za idiotyczne wybijanie pilki, totalnie wiesniackie plucie sie do sedziego i co najwazniejsze - brutalne wjazdy w nogi/oczy przeciwnikow. Korona to banda drwali, ktorzy czasami jezdza na dupach i maja ambicje. Szkoda tylko ze zaangazowanie i ambicja idzie u nich w parze z frajerstwem,glupota i brutalnoscia.
Wiele razy im sie upieklo, pozniej jakby sie uspokoili ale dzisiaj wracaja do swoich nawykow.

PS: Nagroda frajera roku wedruje do Korzyma. Tego goscia nie ogarniam... Niby taki szeroki a jak tylko jest mozliwosc to nurkuje,przewraca sie jak niedożywiona modelka, macha lapami i patrzy na sedziego czy ten sie nabral. Do tego dzisiejsze zachowanie przy faulach - uposledzenie umyslowe jak nic.

Pisałem o tym już jakiś czas temu - lecz wtedy byłem wyzywany od zazdrośników, bo Korona gra dużo lepiej od Lechii, i wgl co to Lechia.

Teraz sie okazuję, że miałem rację.

Cytat:
Kielczanie zamiast grać w piłkę, postanowili grać na nerwach sędziemu. Golański wsadza palce w oczy przeciwnikowi, a potem jest zaskoczony, że ten przeciwnik leży. Korzym zachowuje się jak kompletny kretyn, bo najpierw w bezsensowny sposób dostaje żółtą kartkę wykluczającą go z gry w następnej kolejce, a potem jeszcze poprawia atakiem na bezpośrednią czerwoną, co oznacza przynajmniej dwa spotkania pauzy. Lenartowski podchodzi i wybija piłkę ustawioną przez przeciwnika, a potem jest zdumiony, że za coś takiego sędzia wyciąga żółtą.
To z Weszło.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.04.2012, 06:54
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mecz oglądałem tak kątem oka ale z Mielcarskim się zgadzam. Nie wiem dlaczego do Korony przylgnęła taka łatka, że grają brutalnie - oni po prostu prezentują normalne zaangażowanie i agresje jaka powinna być prezentowana przez każdą drużynę ale u nas sędziowie gwiżdżą byle muśnięcie przez to większość gra jak cipy, a Korona na ich tle się wyróżnia.
Przecież przy tym karnym dzisiaj to w ogóle nie było kontaktu - gość zamiast się skoncentrować jak trafić z metra w bramkę to wywinął jakiegoś pajacyka. Żenada. Gwiżdżąc takie byle co sędziowie tylko robią krzywdę piłkarzom.
Zamiast ligi polskiej oglądnij kiedys angielską. Tam walczą, nie symulują i nie wywracają się od byle dotknięcia, ale fauli jest bardzo mało. A jak ktoś dostanie kartkę to zwija ogon i odchodzi. U nas walka=kopanie po nogach i każdy gwizdek to okazaj do puszczenia wiązanki w kierunku sędziego. To nie żadna "walka jak piszesz, tylko zwykłe chamstwo poparte brakiem umiejętności.Zresztą świetnie podsumowało ten mecz weszlo. Sam pamiętam jak Mielcarski "walczył" a potem jak jego w końcu "zwalczyli".
I na koniec cytat: "A na sam koniec piłkarze Korony niszczą drzwi do pokoju sędziowskiego, co już jest czystym wieśniactwem". Nie to nie jest wieśniactwo. To powód do ukarania tego śmiesznego klubiku przez Komisję Ligi. Zamiast kar za transparent może w końcu kara za coć poważnego,co?
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 14.04.2012 o godz. 07:07.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.04.2012, 07:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Naprawde ta liga upadla juz tak nisko ze 11 drwali biega i gra ambitnie a komentatorzy sikaja w majtki z zachwytow jakie to piękne.
Że się tak zachwycają, to ich sprawa. Natomiast jedna Korona nie jest jakimś powodem słabości, w Premier League jest taka drużyna, która podobny styl opanowała do niemal perfekcji, czyli Stoke City. I w Stoke tymi drwalami nie są Korzymek, czy Jovanovic, a prawdziwi drwale, "chłopy jak dęby" z defensywy: Wilkinson, Shawcross, Huth, Wilson, Upson, defensywni pomocnicy: Whelan czy Whitehead, a w ataku sami "koszykarze": Crouch, Jones, Fuller, Walters.

Nawet po ich "fejsach" widać jakiego typu są to zawodnicy

Jak widać można tak sobie radzić nawet w Premier League.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.04.2012, 09:15
Zobaczyłem właśnie terminarz Lechii Gdańsk i jakoś mało prawdopodobne sie wydaje aby sie utrzymali . Pewnie znow parchy zostana
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.04.2012, 09:38
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczyłem właśnie terminarz Lechii Gdańsk i jakoś mało prawdopodobne sie wydaje aby sie utrzymali . Pewnie znow parchy zostana
Trudno powiedzieć. Dalej mają te cztery punkty buforu i wydaje mi się, że 5 punktów w pozostałych meczach powinny im dać to utrzymanie, czyli np. trzy punkty na Widzewie i dwa remisy u siebie, ze Śląskiem i Legią, jest to realne w ich przypadku. Gdyby udało im się dobić do tych 29 punktów, to nawet zakładając, że Cracovia wygra trzy mecze z pięciu - liczę tutaj Bełchatów, Ruch i Widzew, co będzie mimo wszystko arcytrudnym zadaniem w ich przypadku - to wtedy będą mieć tyle punktów co Lechia, w dwumeczu pomiędzy drużynami z Gdańska i Krakowa padły dwa remisy 1:1, więc decydować będzie o ile wiem stosunek bramek obu ekip, a ten póki co dosyć zdecydowanie jest na korzyść Lechii.
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 14.04.2012, 09:40
Tylko, żeby nam dzisiaj piłkarze Wisły pomogli wygrywając z ŁKSem
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.04.2012, 09:45
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ja myslę,ze się utrzymają.

Parchy tak naprawdę tylko w jednym meczu mogą zdobyć 3 punkty- u siebie z Widzewem. Widzew środek tabeli ma-a pieniążki od profesora zawsze przytulą. Zdziwiłbym sie gdyby było inaczej.

W meczu z nami,Polonią i Ruchem-szans wielkich nie mają. My jak sie zepniemy to powinnismy ich powiezc,a Ruch i Polonia meczu im na pewno nie oddadzą,za duża stawka.
O sportowych walorach nie wspominam.

Co do Gksu to tam raczej żydy czysto sportowo nie mają czego szukać,Kosa + Żewłakow i spółka zrobią swoje.
Inaczej sprawa będzie wygladac,jak Gks bedzie miał utrzymanie zapewnione-wtedy już sie tam cuda mogą dziać.

Lechia powinna ze 2 pkt jeszcze przytulic,żebysmy na spokojnie ogladali ostatnia kolejke

Co do Łksu mysle,ze tez spadnie i ich sie obawiać nie musicie.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 14.04.2012 o godz. 09:49.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.04.2012, 10:16
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co do Łksu mysle,ze tez spadnie i ich sie obawiać nie musicie.
Ja bym powiedział przewrotnie, że to ŁKS ma obecnie większe szanse na utrzymanie niż Lechia. Terminarz oba zespoły mają podobny, ale więcej łatwych do zdobycia punktów ma ŁKS.

Stawiam, że z Koroną i Bełchatowem u siebie ŁKS powinien powalczyć o pełną pulę. Na Wiśle raczej zdecydowanie przegra, ale cuda się zdarzają. Mecze na Jadze i na Ruchu nie są do końca spisane na straty. Remisy mogą tam wywalczyć.

Także ŁKS może mieć na koniec 28-30 punktów wg. moich szacunków, a remisująca Lechia może nie wyciągnąć tyle.
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 14.04.2012, 10:31
Dla mnie to teraz najważniejsze żeby parchate w końcu spadło. Lechia wiadomo ciężki terminarz. Przyjmując, że spadną to wolę oczywiście, żeby spadły z Nią parchy, a nie Łks. Więc nie wiem czy nie lepiej byłoby nawet jakby dzisiaj Łks wygrał niestety, bo co tam jedna porażka więcej, to i tak w tym sezonie bez różnicy,
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.04.2012, 10:53
Jeżeli chodzi o sędziów, to na tą chwilę najlepszym w Polsce jest zdecydowanie Musiał. Rzadko daje kartki, stara się prowadzić zawody w taki sposób, aby nie przeszkadzać piłkarzom i nie przerywa co kilka sekund akcji jak wczoraj Pskit z powodu śmiesznych fauli. Korona oczywiście przesadza z agresywnością, ale jedno trzeba im przyznać - dają z siebie dużo, co Naszym ,,gwiazdom'' z zagranicy prawie zawsze się nie zdarza i przechodzą obok gry w wielu spotkaniach. Wolałbym oglądać takich walczących chłopaków w Wiśle niż zmanierowane i wypalone gwiazdeczki, które sił nie mają (nie wiadomo po czym), które mają wszystko w głębokim poważaniu - kibiców, klub, historię. Tylko kasa im głowie za cotygodniowy spacerek na boisku i odpuszczanie spotkań, żeby się nie zmęczyć przed wieczornymi rozrywkami.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.04.2012, 12:29
Smuda na meczu Podbeskidzie - Śląsk. Ciekawe kogo ogląda
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2012, 12:37
Benan napisał(a):Wyświetl post
Smuda na meczu Podbeskidzie - Śląsk. Ciekawe kogo ogląda
Sebastiana Milę ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.04.2012, 12:54
Raczej Mierzejewskiego.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 14.04.2012, 13:06
Jeśli Milę, to pooglądał długo
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 14.04.2012, 13:46
Właśnie się dowiedziałem, że w Podbeskidziu gra Reiman. Nazwisko idealne (jeszcze jakby i zamieniło się w y), aby grać w Wiśle, szkoda tylko, że raczej poziom gry za słaby ; )
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.04.2012, 15:06
Ale ta liga pojebana. W czolowce to kazdy stara sie robic wszystko by Amica do pucharow sie zalapala. Patologiczna gra Kuchenek zostanie pewnie nagrodzone europejskimi pucharami bo wiele wskazuje na to, ze 4. miejsce da el.LE.

Zaglebie ostatnio goli wszystkich. Sa tuz za... nami a jeszcze niedawno byli w strefie spadkowej...
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 14.04.2012, 17:21
Murawa na Widzewie to jest po prostu skandal.
Sędzia nie powinien dopuścić do rozpoczęcia takiego meczu i od razu dać walkower 3:0 dla Legii.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 14.04.2012, 17:22
Zdublował mi się post..

Już 1:0 dla Legii
Ostatnio edytowane przez pysio : 14.04.2012 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2012, 17:50
Legia remisuje do przerwy z Widzewem w meczu beach soccera.
Chyba faktycznie za brak trawy powinni dawać walkowery.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.04.2012, 19:02
legia znowu fuksem tylko remisuje z przecietnym Widzewem - dlaczego Slask nie wykorzystuje tego ? MP zdobedzie legia - ale przy takich wynikach to Slask z Ruchem sa frajerami nie wykorzystujacymi takich slabych wynikow i slabej gry warszawskich nadętych bufonów .....
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 14.04.2012, 19:05
Widze kolega w formie Fuksem w ostatnich minutach owszem, ale w pierwszej polowie i w duzej czesci drugiej Widzew mial duzo szczescia.

Padaczka lekka, i malo skutecznosci. Zobaczymy co zagra Ruch, bo moze w ogole nie byc zmian w czubie. Oby. Na szczescie Slask gra jeszcze wieksza ch*** i oby tak do konca ligi

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.04.2012, 19:07
Śląsk gdyby cokolwiek grał już dawno miałby z 5 punktów przewagi na d Legią i do Krakowa na mecz z nami przyjechałby tylko na fetę

Żal o Śląsku pisać. Dno! Tytuł na który cały Wrocław czeka ponad 30 lat oddala się, bo paru obibokom nie chce się biegać bo premii nie dostali. (Pomijam super udziałowca Solorza i jego robotę).

Śląsk to nawet pucharów nie powącha.

A Legia swoje, mogę zremisować, zremisuję. Jakby musieli wygrać, pewnie by wygrali.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.04.2012, 19:14
No to Legia jeszcze nie swietuje
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.04.2012, 19:36
Oczywiście, że nie świętuje. Może być jeszcze różnie, włącznie z tym, że będziemy oddawali punkty za punktami, a dogoni nas Amika, która jutro zmniejszy stratę do 7 punktów, a za tydzień przyjeżdża do nas.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.04.2012, 21:47
Powiem krótko wszyscy byle nie Amica
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.04.2012, 22:10
Największą żenadą tej rundy jest Śląsk. Zaraz po nim nasz przyszły mistrz czyli Legia. Na jesieni już miałem składać samokrytykę co do umiejętności trenerskich Skorży. Jednak nie. To jednak dupa nie trener. Niech tam zostanie na przyszły rok. W ubiegłym roku gdy zdobywaliśmy mistrza przynajmniej na wiosnę byliśmy najlepszą drużyną, teraz to już nawet najlepszej drużyny na wiosnę nie ma. Choć mimo wszystko zamieniłbym się z Legią na zmartwienia
:/
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.04.2012, 23:11
irman napisał(a):Wyświetl post
Największą żenadą tej rundy jest Śląsk. Zaraz po nim nasz przyszły mistrz czyli Legia.
Tu masz tabelę największej żenady wiosny, od najmniejszej do największej.

Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.04.2012 o godz. 23:13.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2012, 00:18
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Tu masz tabelę największej żenady wiosny, od najmniejszej do największej.
Zgasiłeś mnie.

Wyprzedza was jesienny spadkowicz, wesoła trupa z Kielc, a jeden punkt mniej ma mocna paczka pod wodzą Adasia Nawałki. Wszyscy razem mają pewnie mniejszy budżet niż wy. W waszych meczach jakości nie ma żadnej. Kopanina do kwadratu. Nie chce mi się prowadzić dyskusji, który mistrz słabszy itp. Doskonale zdaje sobie przy tym sprawę w jak głębokiej dupie jesteśmy my.

I tak przyznaję to, zazdroszczę, bo chciałbym być na waszym miejscu. Piszę to bez ironii.

Ale i tak jesteście żałośnie słabi i patrzeć się na was nie da.

Tak wiem. Jesteśmy jeszcze gorsi.
:/
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.04.2012, 01:54
irman napisał(a):Wyświetl post
Zgasiłeś mnie.

Wyprzedza was jesienny spadkowicz, wesoła trupa z Kielc, a jeden punkt mniej ma mocna paczka pod wodzą Adasia Nawałki. Wszyscy razem mają pewnie mniejszy budżet niż wy. W waszych meczach jakości nie ma żadnej. Kopanina do kwadratu. Nie chce mi się prowadzić dyskusji, który mistrz słabszy itp. Doskonale zdaje sobie przy tym sprawę w jak głębokiej dupie jesteśmy my.

I tak przyznaję to, zazdroszczę, bo chciałbym być na waszym miejscu. Piszę to bez ironii.

Ale i tak jesteście żałośnie słabi i patrzeć się na was nie da.

Tak wiem. Jesteśmy jeszcze gorsi.

zadarłes z najwazniejszymi ludzmi na tym forum .......az strach pomyslec jakie beda odpowiedzi - napinka- i jaks NOWA prawda - a wszystko to w ramach przyzwolenia naszych MODERATOROW ktorzy toeruja wpisy i napinke kolesi z Wa-wy lub spod tego miasta ....jak zawsze napisze ... NIE KARMIC WARWSIAWSKICH TROLI ..... maja MP raz najakis czas i napinka trwa ......pozdro dla Wszystkich Modow
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 15.04.2012, 08:12
Trolli przez podwójne "L"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów