Adenalix napisał(a):

W przypadku Valkx’a uważam, że odpowiednim jest powiedzenie: "Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje". Popatrzcie proszę na transfery za czasów gry na Hutniku i come backu Heńka Kasperczaka. Odszedł Marcelo, przyszedł Bundoza. Odszedł Baszczu przyszedł Erik Cikos, odszedł Pietia przyszdł Pajlic, mam wymieniać dalej? My od dawna prowadzimy politykę zamiany siekiery na kijek. To kiedyś musiało się odbić na naszej grze. My jesteśmy przyzwyczajeni do Żurawiów, Franków, Uche, Kosowskich i Szymków. Zapomnijcie, że piłkarze się boją meczu na R22 jak kiedyś. Wyprzedaż mienia piłkarskiego u nas trwa od dawna i tu się rodzi ważne pytanie. Dlaczego prowadzimy politykę rodem z patlogoicznej rodziny alkoholików? Sprzedam co wartościowe będę mieć "na życie". To telewizor opchnę, to komputer póki jest coś wart...
Oczywiście zachowując wszelkie proporcję patrze na Atletico Madryt. Sprzedali Agureo, wzięli Falcao. Mogli wziąć Grzelaka albo Matusiaka bo byli za darmo i udawać, że mają napastnika, ale nie: oni wyjęli to i chcieli włożyć kasę. W pieniądzach jest cała prawda moi Drodzy.
Jak nie masz kasy to można zrobić dwie rzeczy: nic albo iść po piłkarzy do Biedronki, gdzie są kopacze za darmo albo do wypożyczenia. Problem polega na tym, że Prezes Basałaj miał mocarstwowe plany nie mając na to pokrycia w budżecie. Więc podkolorwał rzeczywistość i powiedział do Vakxa, Stasiu: potrzebujemy dobrej klasy trzech obrońców, trzech pomocników i dwóch napastników. Masz na to x (tu podana została suma za którą Valcx w Biedronce kupuje chleb z masłem) i przynieś resztę. No to Stasiu sprowadził: Meliksona, Jaliensa (co by nie powiedzieć myślałem o nim, że ma dobre CV i że może być następcą Clebera), Ilieva (król strzelców ligi serbskiej), Bitona, itd., itp., a wcześniej jeszcze przyszedł Siwakow, Andy Rios. Stasiu się nakombinował jak student na egzaminie, tu wypożyczył, tam wziął za darmo. Ja tam uważam, że Valkx winny tu nie jest. Dostał wytyczne i w ich ramach się poruszał. Przecież nie wydał więcej niż mógł, bo nie ma takich kompetencji.
Fatalną politykę poprowadził ktoś wyżej. Wypożyczyliśmy 9 piłkarzy licząc, że załatwią nam LM. Nie udało się no to mamy problem. Pocieszam się jednak, że trzeba nam teraz czasu, cierpliwości i wiary. Skoro Ruch i Korona biją się do teraz w lidze o puchary, skoro Podbeskidzie ma spokojnie środek tabeli, to z odpowiednią wolą walki i nastawieniem nie będziemy od nich gorsi nawet bez tych odpadów.
Wrzuciłem sobie właśnie pierwszy mecz z APOELem. Grało w tym meczu 100% naszej aktualnej kadry i 8 piłkarzy z dzisiejszego meczu z Jagą. Goście byli drużyną walczącą i grającą w piłkę. To wszystko siedzi w głowach. Liczę tylko, że dwa razy z nich wyjdzie męska duma. 30 kwietnia i w najbliższy wtorek.
|
Jak było się nie dowiemy... Możemy tylko przypuszczać. Kogo wina ? Hmm... jak dla mnie prezesa , dyrektora , zarządu. Wszyscy dostają kasę za to co robią.