|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
I znów nie widział problemu po (tfu) przegranych Derbach? Nie, wystarczy już tych jego Baśni 1000 i jednej nocy.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przestalibyście już pierd...ć o tej Wiśle w sercu. Na chwilę obecną nie ma w tym klubie piłkarza o takich wartościach i trzeba się z tym pogodzić.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Przestalibyście już pierd...ć o tej Wiśle w sercu. Na chwilę obecną nie ma w tym klubie piłkarza o takich wartościach i trzeba się z tym pogodzić.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Jest. Co prawda jeszcze lekko drewniany, ale na 100% ma Wisłę w sercu. Czekaj się nazywa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wydaje mi sie ze troche niektorzy przesadzają mówiąc ze piłkarze nie walcza, ze im sie nie chce itp. Myślę ze im sie chce i to bardzo ale nie mogą , są nie przygotowani do sezonu przez Moskala. Jesteśmy bezradni w ofensywie bo brakuje szybkosci kazdemu z zawodników ofensywnych. Na wisłe obecnie to nie trzeba wybitnych obroncow w druzynie przeciwnej, wystarczy czterech szybkich chlopa i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]() Może to i lepiej, że cracovia prawdopodobnie leci w tym sezonie. Trener będzie dzięki temu mógł dłużej popracować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz Alana, chłopak rocznik 94 warto przypomnieć, a zagrał dziś naprawdę elegancko.
O reszcie szkoda mówić, cel jest wiadomy i jedyny na ten sezon - 30 kwietnia 2011. Niech to wygrają a później krzyż na drogę. Ja już przyjmuję te porażki na chłodno, poczekamy do lata, zobaczymy co da "rewolucja", ja osobiście jestem jakoś dziwnie spokojny o jakość "nowej" Wisły - wspomnicie moje słowa, nie będzie tak źle Tacy zawodnicy jak Uryga mają przyszłość. Nie można zapominać o Chrapku (r92) i Nalepie (r93), którzy z powodzeniem grają w pierwszysch składach swoich zespołów w I lidze. A Chrapek to jest megatalent i mam nadzieję, że dostanie szansę. Spokojnie, jeszcze będzie dobrze ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łapały chlopaka skurcze. Poziom fizyczny ME jest o parę klas niższy. Czekaj jest tego najlepszym przykładem: dwa mecze - kontuzja! Trzeba chłopakowi dać grać, ale nie można go zarżnąć!
W ogóle przygotowanie fizyczne w Wiśle to wielka tragedia od dluższego czasu - z przerwą na Maaskanta, który jakoś na poszczególne mecze potrafił trafiać z formą fizyczną. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
co do przygotowania fizycznego wydaje mi się że odsunięcie od zespołu Bahra nie jest przypadkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Sobol się wykuruje do derbów, zawsze to jeden walczący zawodnik więcej.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
.Transfery Valkx'a dały nam właśnie MP i udaną grę w pucharach i dodatkowo zarobione środki z gry właśnie w tych pucharach. Teza o tym że pensje piłkarzy zniszczyły budżet Wisły to bajka dla dzieci. Przychody z gry w pucharach to jedno, a wpływy z transferów od Marcelo do Brożków to dwa, ale to inny temat. A miłośnikom Bednarza i i Probierza polecam popatrzyć na bilans Maaskanta i analogiczny aktualnego trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przyjdzie komplet, albo ponad 25 tysięcy. Dla tej atmosfery którą sami tworzymy, nie dla kopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mecz bez karnego przeciwko Wiśle to mecz stracony. Przepis na karnego podczas meczu z Białą Gwiazdą? Kopnąć Wiślaka i się przewrócić (mozna tez krzyknąć auuuuu..lepiej działa na sędziów), przewrócić się o własne nogi po czym podnieść ręce do góry i wykrzywić twarz w gescie zdziwienia (zwlaszcza to drugie jest warunkiem koniecznym, pierwsze tylko wystarczającym), nabić z 2 metrów kogos w reke, 50 na 50 ze sedzia gwiznie, zwlaszcza jak mecz jest rozgrywany u siebie.
Taki OT, bo o grze nie ma co za duzo napisać.. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Przyjdzie 200 osób
![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mecz jakich wiele w ostatnich tygodniach. Braki w grze ofensywnej nie są od dzisiaj. Najlepiej gra ofensywna to wygladała za Moskala. Za Maaskanta była równie tragiczna co teraz, ale drużyna była w lepszej formie, lepiej ją umiał ustawić, poza tym nie była tak rozbita jak teraz.
Uryga zadebiutował poprawnie, ale mówiąc prawdę, nie miał on zbyt wielu okazji do wykazania się. Gra Jagielloni momentami gorsza nawet niż koleżanki zza łąki. Mecz mógł zostać rozstrzygnięty w pierwszych pięciu minutach, ale jeden piłkarz wolał tradycyjnie nie podać do kolegi. Poza Meliksonem, który jest już gdzie indziej reszta zagrała w miarę ambitnie. A, że są w kiepskiej formie, albo sa kiepskimi piłkarzami i mają kiepskiego trenera to inna para kaloszy. Najlepiej jednak pojojczyć na brak ambicji i Kirma (który był dzisiaj akurat jednym z bardzije aktywnych). Czekam cierpliwie na pęknięcie balonika pt. nowa ambitna Wisła. Tak gdzieś za rok o tej porze. Sędzia dziś nie miał dnia. Dobrze, że w meczu o pietruszkę. I na koniec. Skąd tyle optymizmu w sprawie świętej wojny. Szansę na wygraną oceniam na czterdzieści procent. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Najbardziej tragiczne jest to, że trener odsądzany od czci, wiary i umiejętności trenerskich rzeczywiście zrobił z tymi łamagami wynik ponad ich możliwości. Jak to leciało "... stawiaj na młodych Polaków"
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() i średnia poniżej bramki na mecz ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wszelka dyskusja I ocena naszej druzyny jest pozbawiona sensu...
... Po oswiadczeniu Bednarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wg mnie nie uczciwym jest porównywanie popisów gwiazdorów typu Biton czy Iliev zarabiających krocie do kopaczy z ME, którzy jak wiadomo u nas to tylko zapchajdziury (bo przepisy nakazują mieć grupy juniorski to mamy byle co). Uważam to za chwyt poniżej pasa, wręcz chamsko sofistyczny. I nie dziwie się że nie komentujesz. Bo nie ma czego. BTW Nie odwracaj uwagi od porównania gry stranierosów do strajku włoskiego - bo nawet jak strzeliłem babola to nie ma to nic do rzeczy że stosujesz porównania nie fair. Grubo opłacone gwiazdory - kontra bida z nędzą (nasi byle jacy juniorzy) jako synonim przyszłych polskich kopaczy. Dla mnie żenada. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Święte słowa po co sie denerwowac nad komentowaniem tego co graja ludzi ktorzy w przyszlym sezonie juz tu nie beda grac oni maja wyniki w dupie... a sezon i tak jest stracony.
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Niech wreszcie ktoś przyjdzie do nich na trening i pokaże palcem dla kogo się gra, a nie dla "czego".
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Prawda. W zasadzie łysy .....c zakonczył w sumie i tak przegrany sezon swoim oswiadczeniem. Na pewno nie pomógł Probierzowi w walce o PP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak oceniacie Urygę. Bo ja niestety (na szczęście?) nie mogłem obejrzeć meczu, a jestem ciekaw, jak jedyny, obok Czekaja i wypożyczonych, interesujący zawodnik z ME się zaprezentował.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez większość czasu grał solidnie. Niestety, pod koniec meczu zaczął popełniać błędy, szczególnie utkwiła mi w pamięci jego niedokładna crossowa piłka, którą Jagiellonia przejęła 30 metrów od naszej bramki i skurcze, które go zaczęły łapać w 90 minucie.
Brud to taka Polska wersja Jirsaka. ość podobno gra, ale nikt nie ma pojęcia gdzie się podziewa przez większość meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Smutny mecz.
Słusznie Wieszczycki powiedział, że nawet nie bardzo jest się co zawodników czepiać - próbowali, tyle, że nie umieją wykrzesać z siebie więcej. Sytuacja w klubie, oświadczenie Bednarza, eksperymenty kadrowe Probierza i sam Probierz jako trener - wszystko moim zdaniem składa się na to, że nie umieją więcej dziś pokazać. Smutny mecz. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Żaden blamaż już mnie nie zdziwi w tym sezonie... ŁKS, Pejsy czy kto tam jeszcze:(
Wesołych Świąt! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie wiem dlaczego akurat w dniu dzisiejszym dowalacie się do Kirma? Na tle reszty prezentował się naprawdę super, choć to marne pocieszenie. Zwłaszcza na tle POLAKA Małeckiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Warto przypomnieć, że chłopak ma dopiero 18 lat i grał pierwszy mecz w seniorskiej karierze, od razu na poziomie Ekstraklasy. Nawet od takiego Czekaja jest młodszy o dwa lata. Trudno żeby był fizycznie gotowy, bo nie przepracował odpowiednio okresu przygotowawczego z ekstraklasową drużyną. Oceniać go należy raczej pod względem umiejętności piłkarskich, a tutaj wypadł bardzo obiecująco.
Nie wiem o co Wam chodzi z tym czepianiem się do stawiania na młodych Polaków, teksty że "widzicie jakie są tego efekty". Dziś JEDYNYM młodym Polakiem w Wiśle był właśnie Uryga i należał do najlepszych w swojej drużynie. Owszem, nie była to sztuka, ale zagrał solidniej niż jego zagraniczni koledzy, zarabiający krocie. Uprzedzając kontrargument - Brud jest starym, 23-letnim koniem, nie młodym Polakiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Od dwóch lat olewałem młyn, bo twierdziłem...nie ważne co.
Ale na Ruch przyjdę na C3 i pojadę ostro. Kurde. Jest Uryga, niech bedzie Czekaj. Nie ma .......enia,wychodzimy z cienia! Wisła! ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|