The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2012, 17:54
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Maaskant ? po cholere
a w czym one jest lepszy od Probierza niby ?

Probierz to dyletant i bufon nie mający pojęcia o piłce.
No, ale za to świetnie motywuje. To, że nowoczesna piłka to dla niego czarna magia nie ma znaczenia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bezjar
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 17.03.2012, 17:53. Bełchatów vs. Wisła
Kurczę mam już dość tego co się dzieje na boisku następny mecz w którym Wisła ledwie co zremisowała, no to są jakieś jaja kur.. m..!!! jedyne co się Im udało to wygrana z Lechią bo o meczu pucharowym nie wspomnę bo to mieli więcej szczęścia niż rozumu i techniki, już lepiej grają dzieciaki na boisku szkolnym. Panie Probierz pan tego nie widzi co tam się dzieje!!! Już wiem że we wtorek znając Ich to przegrają Z Lechem bo to co pokazują na boisku to nadają się do podawania piłek zwłaszcza że zarabiają nie małe pieniądze.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.03.2012, 15:47
Troche odbije od tematu - ktoś moze oglada mecz na polsacie sport extra? Wa też tak jakby laguje obraz?
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.03.2012, 15:50
Iliev nie gra w I skladzie bo zapewne Probierz zauwazyl ze to zqawodnik nadajacy sie na 20 -30 minut .....aa reszta skladu / hmmmmm .... na pierwszy rzut oka widac ze nedza ale .....no przeciez zima - Kazek Moskal - Basalaj i reszta piewcow naszego niegdys dobrodzieja a dzis komornika - twierdzono ze przeciez niepotrzebne sa zadne wzmocnienia ...wiec mamy dzis 6 obroncow i bramkarza w wyjsciowym skladzie + Jirsak i Kirm .... miejmy nadzieje na jakis cud i staly fragment gry - moze sie pilka odbije od glowy Bitona lub Bunozy ....mam nadzieje ze przy takim skladzie chociaz obrona bedzie stabilna
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.03.2012, 16:34
Panie sędzio kończ pan ten mecz i wstydu oszczędź DZIADOSTWO CUPIAŁA
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.03.2012, 16:35
ja pie....le.Patrząc na zangażowanie naszych w pierwszej połowie ,dochodze do wniosku,ze lige odpuściliśmy....
Jeżeli Kirm to jeden z najlepszych naszych zawodników na boisku ,to....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.03.2012, 16:37
Gargula moglby juz zostac w Belchatowie...
coraz gorzej to sie oglada

Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.03.2012, 16:41
Garguła ... Cupiał dla niego powinien stworzyć "Klub Garguły" przecież ....a mać każdy junior zagrałby lepiej od niego bo chociaż by troche pobiegał i powalczył. Zobaczymy ile warty jest Probierz i czy go wystawi w 2 polowie
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 17.03.2012, 16:47
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
Garguła ... Cupiał dla niego powinien stworzyć "Klub Garguły" przecież ....a mać każdy junior zagrałby lepiej od niego bo chociaż by troche pobiegał i powalczył. Zobaczymy ile warty jest Probierz i czy go wystawi w 2 polowie
Może i masz racje ,ale ja bym wpuscił Genkowa i Ilieva
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 17.03.2012, 16:42
Za taką kasę jaką oni dostają powinni zapi***** do utraty tchu, a taki Garguła z Jirsakiem to po prostu drepczą gwiazdki j******.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 17.03.2012, 16:44
Odkryłem, eureka, Jaliens po prostu jest do dupy gdy gra obok Chaveza. Nie dla pary Chavez-Jaliens. Diaz jest koszmarną kaleką, on mi zawsze wyglądał na zawodnika, który sobie wmówił, że jest lewonożny. On gra lewą nogą a tak jakoś koślawo jakby był prawonożny. Nunez pracuje na czerwień. Guła gra nieodpowiedzialne, lekkomyślne piłki, jedyna fajna zaleta, że jak już mu się zachce to umie ładnie, bez faulu się przepychając odebrać piłkę, albo wygrać sytuację stykową. Tylko że mu się raz chce, raz nie chce, jak na plaży. Jirsak robi swoje, biega, zabezpiecza, jedna ładna piłka prostopadła, wymusza faule na sobie. Kirm coś kombinuje, przynajmniej trochę wiatru, szkoda że za nim nie nadążają partnerzy do przodu, lol.

Skład jakiś przetrzebiony a za tydzień będzie jeszcze bardziej przetrzebiony.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.03.2012, 16:48
Jeszcze nie wszystko stracone, ale potwierdziło się, że nasza gra w Bełchatowie to była jest i pewnie będzie pyta na długie lata
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.03.2012, 16:51
Probierz... wypad... i to natychmiast

Maaskant, Vaalckx wróccie

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.03.2012, 17:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post

A może tak dla odmiany wypie*dolimy w końcu ten międzynarodowy szrot nazywany piłkarzami zamiast zmieniać trenerów?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.03.2012, 17:40
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A może tak dla odmiany wypie*dolimy w końcu ten międzynarodowy szrot nazywany piłkarzami zamiast zmieniać trenerów?
Polski gwiazdor Garguła za to dzisiaj wylał cysternę potu na boisku.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.03.2012, 17:52
Kamson napisał(a):Wyświetl post
ten międzynarodowy szrot pod wodzą Maaskanta i Moskala grał bardzo dobrą piłkę, natomiast miał po prostu wiele pecha przegywając po przypadkowych bramkach przeciwnika.
Jak na razie to za Probierza cofamy się w konstruowaniu nowoczesnej gry i to o lata

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.03.2012, 17:58
ten międzynarodowy szrot pod wodzą Maaskanta i Moskala grał bardzo dobrą piłkę, natomiast miał po prostu wiele pecha przegywając po przypadkowych bramkach przeciwnika.
Jak na razie to za Probierza cofamy się w konstruowaniu nowoczesnej gry i to o lata
Dla mnie to ty żyjesz w jakieś innej rzeczywistości. Dziś przypomniały mi się ostatnie derby, gdzie nawet Holenderscy dziennikarze którzy przyjechali zobaczyć jak piękny Robert sobie radzi byli w szoku że mistrz Polski po stracie gola nie potrafi nawet na minute przycisnąć ostatnią drużynę w tabeli...
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.03.2012, 20:31

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Dobrze,że mieliśmy na boisku jedenastu obcokrajowców. Przynajmniej przypomnieli sobie o jakiś resztkach profesjonalizmu. Zaoszczędzono nam machania rękami, bezsensownych rajdów i opieprzania innych po własnym nieprawidłowym zagraniu.
Wolałem machanie rękoma, bezsensowne rajdy i opieprzanie innych przez Brożków, Małeckiego, Błaszcza, Baszcza, Głowę, Sobola i walkę o mistrzostwo kraju, zamiast "profesjonalizmu" tej przepłaconej zbieraniny z całego świata dzięki której już nie liczymy się w walce o MP, by nie powiedzieć o puchary.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Mecz dwóch średniaków ligowych - tabela nie kłamie.
Bolesna prawda, ale prawda.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.03.2012, 21:24
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wolałem machanie rękoma, bezsensowne rajdy i opieprzanie innych przez Brożków, Małeckiego, Błaszcza, Baszcza, Głowę, Sobola i walkę o mistrzostwo kraju, zamiast "profesjonalizmu" tej przepłaconej zbieraniny z całego świata dzięki której już nie liczymy się w walce o MP, by nie powiedzieć o puchary.
A Ja tam wolę LE i grę wiosna w pucharach niż jak za czasów Brożków kompromitacje z Levadia i Krabachem.
Wole też mieć w zespole Błaszczykowskiego niż go nie mieć, rzecz w tym że na takiego zawodnika dziś nas nie stać, a pojawienie się jego w Wiśle to prezent od Brzęczka, ot zrządzenie losu, na kolejne bym nie liczył. Aktualnego więc Błaszcza sprowadzić nie możemy, ale skauting, szkolenie młodzieży , a tak to robić trzeba...

Jeśli mamy sie rozwijać to dzięki Pareice, Meliksonowi i Genkowowi, czy Bitonowi, choć pewnie też dzięki Czarkowi Wilkowi, ale nie dzięki ... Łobodzińskiemu, Jopowi, czy Matusiakowi. Jakościowe dobre transfery z zachodu i opcja prozachodnia, jedynie uzupełniona piłkarzami rodzimymi to jedyna droga rozwoju dla Wisły, pytanie tylko czy do niej wrócimy.

PS. No a kiedyś może jak urośniemy w siłę to stać nas będzie na sprowadzanie najlepszych polskich piłkarzy do Wisły, ale to przyszłość niezbyt bliska.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.03.2012 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
MłodyAleByku
Member

Od: 07.2011

Stary 17.03.2012, 22:30

11 obcokrajowców na boisku, to jest dramat. Pamiętacie te mecze na starym stadionie. Niech każdy sobie odpowie na pytanie. Co zrobiłby 3 lata temu, gdyby usłyszał, że w Wiśle nie będą grać Polacy.
Ostatnio edytowane przez MłodyAleByku : 17.03.2012 o godz. 22:44.
Brzydzimy się przemocą,
nieaktualne nocą.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.03.2012, 08:00
Wierz mi, że byłbym szczęśliwym, gdyby w barwach Wisły biegało 11 zaangażowanych i najlepiej dobrych piłkarsko wychowanków. A przynajmniej większość Polaków. A sytuacja w której gra 11 obcokrajowców nie jest dla mnie komfortowa.

Ale mam dobrą pamięć i pamiętam z jakim zaangażowaniem Ci Polacy (nie wszyscy oczywiście) grali za Skorży czy wcześniej za Kasperczaka. Pamiętam z pozycji stadionowej (wielu rzeczy nie widać w TV) przegrane mecze w Sosnowcu i postawę niektórych zawodników wówczas. Śmiem przypuszczać, że z tamtą drużyną skończyło by sie na 0:2.
I tego dotyczyła moja uwaga.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2012, 21:55
to prowokacja, prawda?
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.03.2012, 22:05
ślimak napisał(a):Wyświetl post
to prowokacja, prawda?
Nie.
Ale nie podejmę się wyjaśniania. Czyniłem to już wielokrotnie (szukać w archiwum) i nic nie poradzę na ślepotę niektórych (a raczej większości) kibiców.
Podobnie broniłem Petrescu gdy 90% tego forum jechało po nim jak po burej suce i chciało zwolnienia a potem cieszyło sie, gdy go wylano.
Teraz 90% z nich chciałoby Rumuna w Krakowie.
Za późno.
Nie porównuję w tym miejscu Petrescu z Maaskantem. Każdy z nich miał inną wizję Wisły.
Ale miał i wiedział co robi i wiedział, że trzeba na efekty poczekać.
I że z polskiego, leniwego g... nic się nie ukręci.

Pod wodzą dyletanta Probierza i innych produktów PMŚ nie ma wizji, chyba że wizja szybkich pieniędzy od wujka Cupiała.
Nadal pozostaję w żałobnych barwach w awatarze i w podpisie.

Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.03.2012, 17:46

A co masz do Probierza?Co on jest winien że pół zespołu jest kontuzjowane,Małeckiemu odbiło a B.Cupiał oszczędza na czym tylko się da?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.03.2012, 16:53
Szkoda czasu na to gówno, Wyłączam to bo to jest DNO.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2012, 16:53
i teraz nasuwa mi sie pytanie; czy my musimy stracić dwie bramki aby zacząć grać?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 17.03.2012, 16:54
Kiedy k...a zmiany,jak będzie 3:0?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 17.03.2012, 16:56
dobrze ze koniec sezonu niedaleko ...az strach pomyslec co by bylo gdyby zima zaczynal by sie nowy sezon .... smiem twierdzic ze walczylibysmy o utrzymanie .....
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2012, 16:59
ale się zmeczył ... pot sie z niego leje strumieniami
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007