The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2012, 10:28
Małecki nie może być poza prawem. Skoro sami piłkarze się wkurzali na Małeckiego i pomoże to oczyścić atmosferę w szatni, to Mały powinien odpokutować do końca sezonu poza zespołem. Nie może być tak ze bedzie robił co tylko chce i wszystko będzie mu wybaczone.

Co do grania "krakowska piłka vs kopanie do przodu" to sorry, ale w tym momencie potrzebujemy punktów a nie pięknych widowisk. Zresztą myślę, ze jesli uda sie strzelić bramke do przerwy przeciwko murującemu sie przeciwnikowi, to dalsza czesc meczu będzie dużo ladniejsza w naszym wykonaniu.

Liczę na 3 punkty z Lechem, nieważne w jakim stylu!

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.03.2012, 16:11
A może w sprawie Małeckiego TAKIE (życiowe) rozwiązanie
A na poważnie - nie ma mowy o jego powrocie moim zdaniem. Po pierwsze niewychowawcze, po drugie niepotrzebne. Przecież on ostatnio grał kichę jak ta lala.
Wyśmiewany przez część forumowiczów Kirm strzelił 3 gole , a Małeckiego nie znalazłem w klasyfikacji strzelców. To tak, żeby trochę na faktach się oprzeć.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.03.2012, 17:09
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
A może w sprawie Małeckiego TAKIE (życiowe) rozwiązanie
A na poważnie - nie ma mowy o jego powrocie moim zdaniem. Po pierwsze niewychowawcze, po drugie niepotrzebne. Przecież on ostatnio grał kichę jak ta lala.
Wyśmiewany przez część forumowiczów Kirm strzelił 3 gole , a Małeckiego nie znalazłem w klasyfikacji strzelców. To tak, żeby trochę na faktach się oprzeć.
chyba by kredyt musiał wziąć
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2012, 18:04
Gdyby Lech przyjechał z Bakero byłbym pewny zwycięstwa. A tak ciężko powiedzieć jak nowy trener ich ustawi .Równie dobrze może ich nastawić na krycie się za gardą i czekanie na błędy. Czyli podobny styk jaki preferuje Probierz i tutaj mam wątpliwości czy jak się spotkamy z taką drużyną nie padnie bezbramkowy remis.
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2012, 22:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Lech przyjechał z Bakero byłbym pewny zwycięstwa. A tak ciężko powiedzieć jak nowy trener ich ustawi .Równie dobrze może ich nastawić na krycie się za gardą i czekanie na błędy. Czyli podobny styk jaki preferuje Probierz i tutaj mam wątpliwości czy jak się spotkamy z taką drużyną nie padnie bezbramkowy remis.
To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2012, 19:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć
A propo przypomina mi się taki mecz z Amiką właśnie, jeszcze za Kasperczaka na SS. Wtedy wyszliśmy 4-4-2 i mecz to było ogólne badanie się zakończone na 0:0. Można było zauważyć, że brakowało nam aktora który swoim niekonwencjonalnym zagraniem przechyli szalę. Jeśli Rumak tak ustawi drużynę jak wtedy Zieliński będą szachy i tylko w Meliksonie nadzieja. Ale poczekajmy, nowy trener Wronek w końcu pracował z Bakero może mają podobne spojrzenie na futbol
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.03.2012 o godz. 19:18.
..
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2012, 20:58
A propo przypomina mi się taki mecz z Amiką właśnie, jeszcze za Kasperczaka na SS. Wtedy wyszliśmy 4-4-2 i mecz to było ogólne badanie się zakończone na 0:0. Można było zauważyć, że brakowało nam aktora który swoim niekonwencjonalnym zagraniem przechyli szalę. Jeśli Rumak tak ustawi drużynę jak wtedy Zieliński będą szachy i tylko w Meliksonie nadzieja. Ale poczekajmy, nowy trener Wronek w końcu pracował z Bakero może mają podobne spojrzenie na futbol
Gdzieś przeczytałem, że to i tak Koniu ustawiał drużynę i przeprowadzał odprawy, więc jest szansa, że będą grali dokładnie to samo
.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.03.2012, 19:08
Ale to była zupełnie inna sytuacja. To 0-0 wydawało się być niezłym wynikiem dla nas i kroczkiem do mp. I tak by się skończyło gdyby nie J(eł)op.
A jutro ewentualny remis będzie de facto porażką dla obu drużyn. Dla nas będzie to kolejna strata 2 punktów i ograniczenie szans nawet na podium. Trzeba wygrać i koniec. Walka, rzucenie na szalę wszystkich umiejętności i zwycięstwo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów