The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2012, 00:27
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Łukasz Lwie Serce bardzo trafny.
To piłkarz zupełnie pozbawiony zadziorności, ambicji i woli zwycięstwa. Probierz chyba od razu to złapał. W Gdańsku ogony, dziś 30 min. W następnym meczu znów zacznie od ławki i mam nadzieję, że się z niej nie podniesie.
Ależ on musi grać. Jest w końcu Polakiem.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2012, 00:28
Łukasz Lwie Serce założę się że po dwumeczu z Lechem w Pucharze Polski powiem ze jest zmeczony, potrzeba mu kilka luzniejszych dni (oczywiscie bedzie zul gume)

....a czlowiek ma jeden z wyzszych kontraktow, a na wszystko ma wyjebane

Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.03.2012, 00:34
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Łukasz Lwie Serce założę się że po dwumeczu z Lechem w Pucharze Polski powiem ze jest zmeczony, potrzeba mu kilka luzniejszych dni (oczywiscie bedzie zul gume)

....a czlowiek ma jeden z wyzszych kontraktow, a na wszystko ma wyjebane
Mam wrazenie, ze kasa nie ma nic do rzeczy. Ten typ tak ma. Unika odpowiedzialnosci, gra bez zadnego ryzyka, ucieka od ostrych starc, peka w bezposrednim kontakcie. Przy nim Boguski to enfant terrible polskich boisk. Garguła wypełnia definicję piłkarskiej cipy.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2012, 00:29
Typowej polskiej myśli szkoleniowej wystarczyło na jeden mecz i to z przeciętną w tym sezonie Lechią. Zero jakiegoś pomysłu, taktyki. Typwe rach,ciach do przodu. Tak jak pisałem po pierwszym meczu w tej rundzie, czwarte miejsce będzie naprawdę wynikiem bardzo ale to bardzo dobrym. Nie wiem czy nie na wyrost.

Zastanawiam się czy Probierz poprowadzi przygotowania do nowego sezonu czy wywalą go zaraz po pierwszym meczuw nowym sezonie.

Ktoś nazywa Meliksona fundamentem. Przecież on po tej rundzie odejdzie, to co Wy chcecie w oparciu o niego budować. Zresztą nie ma wokół kogo cokolwiek budować. Wilk jakby komuś przyszedł do głowy w tej roli to nie wiem czy jest to dobry pomysł, bo to bardzo przeciętny mimo wszystko piłkarz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:31
ja tam zakładam że Probierz poleci gdzieś wrzesień/październik

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.03.2012, 00:33
Marszałek ma racje,cieszcie się z gry Meliksona bo to jego ostatni sezon w Wisełce,niestety albo stety dla niego on jest kilka klas wyżej niż ta liga,on ma jeszcze szanse na duży sukces w klubach grających rok w rok w Champions League

Co do gry bardzo źle to wygląda miejmy nadzieję że chociaż ten Puchar Polski padnie naszym łupem bo inaczej to będzie bardzo przykry rok dla kibiców Wisły

3 Zmiany trenerów o czymś świadczą,prezes Cupiał popełnia te same błędy,w wiśle nie ma stabilizacji,nie ma szkolenia,z marketingiem też nie najlepiej
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 10.03.2012 o godz. 00:35.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.03.2012, 00:34
Było dziś bardzo dobrze pod względem kibicowskim. Oczywiście odnoszę to do poprzednich meczy...i zawsze moze być lepiej.
Gra lepsza w drugiej połowie, oczywiście wynik rozczarował.

Już wiemy, ze możemy spokojnie kibicować Slaskowi odnośnie walki o MP.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:39
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Było dziś bardzo dobrze pod względem kibicowskim. Oczywiście odnoszę to do poprzednich meczy...i zawsze moze być lepiej.
Gra lepsza w drugiej połowie, oczywiście wynik rozczarował.

Już wiemy, ze możemy spokojnie kibicować Slaskowi odnośnie walki o MP.
No to możesz się przygotować na podobne emocje, bo grają nie lepiej od nas.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.03.2012, 00:53
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
No to możesz się przygotować na podobne emocje, bo grają nie lepiej od nas.
Niestety masz racje
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2012, 00:39
Odnosnie Garguly najbardziej irytuja mnie dwie sprawy. Po pierwsze trudno pogodzic sie z tym, ze ktos tak marny i powolny (on nawet w stosunku do Lobo jest zolwiem) nieustannie dostaje szanse gry, a po drugie nie potrafie zrozumiec na jakiej podstawie dostaje wiekszosc stalych fragmentow gry do wykonywania, skoro ani nie ma porzadnego strzalu ani dosrodkowania ? Dwa razy w zyciu wstrzelil cos do bramki po jakims rykoszecie i utarlo sie, ze gosc jest specjalista od naparzania wolnych, a to ze wiekszosc jego zagran laduje w rekach bramkarza przeciwnikow, to jak widac dla trenerow malo istotny szczegol.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.03.2012, 00:40
Naprawdę fajny mecz.

Tylko wynik i gra słaba.

W ciągu dwóch tygodni cofneliśmy się w rozwoju o kilka lat do póżnego Skorży.
Dzida i nieporadność.
Dziękujemy Ci Możdzeń za 1 punkt.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:45
Jest. Mowa trawa. Dajesz Łukasz.

Z przebiegu spotkania i po tym, że przez 30 minut graliśmy w przewadze - powinniśmy wygrać, tym bardziej, że graliśmy u siebie. Tak się nie stało, taki jest futbol, ale mam nadzieję, że kolejne mecze przyniosą nam punkty - powiedział po spotkaniu z Lechem Łukasz Garguła. - Trener wspominał, że Lech będzie niewiadomą. My chcieliśmy zagrać agresywnie, bardzo dobrze w obronie i pokusić się o bramki i zwycięstwo. Po wygranej w Gdańsku nasze morale wzrosło i liczyliśmy na wygraną - powiedział Garguła.

- Po zmianie trenera w szatni jest dyscyplina, trener przywiązuje wagę do każdego szczegółu. A także to, że jakość prezentowana na treningach - procentować będzie w meczach. Mogę obiecać, że Wisła będzie w każdym meczu dawała maksa. Koncentrujemy się na najbliższych spotkaniach, znów zagramy z Lechem i będziemy chcieli zwyciężyć
- zakończył pomocnik Wisły.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.03.2012, 00:47
Kibicowsko-to bylo to ,czuc bylo energie i cisnienie.Z tym ze Amika dopingowala zupelnie przecietnie,lepiej slyszalne bylo Podbeskidzie (bez napinki)

Sportowo-nie ma druzyny ,nie ma nic.Tak to jest jak sie ma dalekosiezne plany budowy druzyny wg Holendrow ,potem czar pryska jak mydlana banka,i no trzeba wrocic do tych z ktorych wczesniej sie śmiano..

A moglismy to przeciez wygrac,za czasow Brozkow to bysmy pyknęli takiego Kuchenkorza z 3:0 dzis nawet bramki nie potrafimy strzelic,ale w sumie to nie ma kto tego zrobic.

Szlag mnie trafia jak widze statystke a tam to ze u siebie w 6 meczach strzelilsmy 1 bramke !! K****wa mac.

Zastanawiam sie tez , kto wymyslil te 1.6 banki Euro za Bitona?on nawet nie jest wart polowy tej kwoty....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 10.03.2012 o godz. 00:52.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 10.03.2012, 08:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A moglismy to przeciez wygrac,za czasow Brozkow to bysmy pyknęli takiego Kuchenkorza z 3:0 dzis nawet bramki nie potrafimy strzelic,ale w sumie to nie ma kto tego zrobic.
i to jest nasz problem, brak napastników.

A tym którzy chcieli kupować Bitona za 1.6 mln Euro , gratuluje poczucia humoru
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:47
Gargula spakuj walizki i wracaj do Belchatowa, tam takie teksty mozesz opowiadac, ale nie w Wisle

Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2012, 08:47
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Gargula spakuj walizki i wracaj do Belchatowa, tam takie teksty mozesz opowiadac, ale nie w Wisle
A co on znowu kuwa powiedział bo nie doczytałem?
Pewnie ze jak nie jest robotem to pewnie teraz nie jest pilkarzem...

Bełchatów czeka, Podbeskidzie myślę też, ale on zaraz będzie kontuzjowany i będziemy go mieć na zachowku jak Dawidowskiego...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.03.2012, 00:58
Spokojnie, wszystko idzie w dobrym kierunku. Probierz od razu cudów nie zrobi.

Chyba nikt nie chce zauważyć ale ostatnio słabo gra Melikson czy to w rewanżu ze Standardem czy dzisiaj.

Gra zbyt nonszalancko, dużo strat, niecelnych podań, niestety.
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 10.03.2012, 01:07
-Goral- napisał(a):Wyświetl post

Chyba nikt nie chce zauważyć ale ostatnio słabo gra Melikson czy to w rewanżu ze Standardem czy dzisiaj.

a to Nas powinno cieszyć akurat, może nikt go nie kupi od Nas i zostanie jeszcze sezon
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2012, 01:16
-Goral- napisał(a):Wyświetl post

Sygnalizowałem to wcześniej. Wynika to z tego ze on wie iz odejdzie i na tym sie skupia. W kazdym razie nie stanowi juz wartosci dodanej.

Z drugiej strony nie wiem na podstawie czego można go nieźle sprzedac. W pucharach w sumie nic nie grał a jak już to średnio się pokazał. W lidze to samo,no chyba ze te kilka spotkań zaraz po jego transferze. ale od tego czasu nie przypominam sobie aby cos dobrego chociaz zagrał ?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.03.2012 o godz. 01:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.03.2012, 01:10
1. Kibicowsko - naprawdę świetnie. Dawno takiej mocy nie czułem. Cóż, rywal zobowiązuje.

2. Łukaszu Garguło - człowieku, miej honor i "ić stond". Nie mogę na Ciebie patrzeć. Twój nonszalancki sposób bycia, wieczna guma, fakt, że nie jesteś robotem i inne rzeczy w....iają mnie niemiłosiernie.

3. Dawidzie Bitonie, jaka Borussia? Chyba Bydgoszcz. Wieta już, czemu lepiej, jak gra Genkow?

4. Gervasio Nunezie, transatlantykiem won.

5. Panie Basałaju, jak tam, tęskno trochę za Patrykiem?

6. Panie Cupiale, chyba pora zmienić trenera. Nie sądzi Pan? Co tam, że piłkarze nasi to lebiegi i łamagi o mentalnym poziomie gąbek (oczywiście nie wszyscy). Trenera zmienić warto, ponoć Pasieka wolny. Może udałoby się Panu na pszczelarstwo przerzucić.

7. Użytkowniku o nicku "Hanys": spierdalaj! Twój prowokatorski sposób działania na tym forum przekracza wszelkie granice. Szkoda, że moderatorzy się Tobą nie zajmą, ale pewnie odwoływałbyś się do Strasburga (nie myl ze Strasburgerem).

Też zwróciłem uwagę na Meliksona. Zatem:
8. Maorze Meliksonie, ponoć jest już długa lista klubów chętnych, by Cię zatrudnić. Zacznijże w końcu grać dla drużyny, a nie reklamuj się. Powierz to marketingowi Wisły Kraków S.S.A. Od lata zagrasz w farerskiej ekstraklasie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 10.03.2012, 07:50
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
1. Kibicowsko - naprawdę świetnie. Dawno takiej mocy nie czułem. Cóż, rywal zobowiązuje.

2. Łukaszu Garguło - człowieku, miej honor i "ić stond". Nie mogę na Ciebie patrzeć. Twój nonszalancki sposób bycia, wieczna guma, fakt, że nie jesteś robotem i inne rzeczy w....iają mnie niemiłosiernie.

3. Dawidzie Bitonie, jaka Borussia? Chyba Bydgoszcz. Wieta już, czemu lepiej, jak gra Genkow?

4. Gervasio Nunezie, transatlantykiem won.

5. Panie Basałaju, jak tam, tęskno trochę za Patrykiem?

6. Panie Cupiale, chyba pora zmienić trenera. Nie sądzi Pan? Co tam, że piłkarze nasi to lebiegi i łamagi o mentalnym poziomie gąbek (oczywiście nie wszyscy). Trenera zmienić warto, ponoć Pasieka wolny. Może udałoby się Panu na pszczelarstwo przerzucić.

7. Użytkowniku o nicku "Hanys": spierdalaj! Twój prowokatorski sposób działania na tym forum przekracza wszelkie granice. Szkoda, że moderatorzy się Tobą nie zajmą, ale pewnie odwoływałbyś się do Strasburga (nie myl ze Strasburgerem).

Też zwróciłem uwagę na Meliksona. Zatem:
8. Maorze Meliksonie, ponoć jest już długa lista klubów chętnych, by Cię zatrudnić. Zacznijże w końcu grać dla drużyny, a nie reklamuj się. Powierz to marketingowi Wisły Kraków S.S.A. Od lata zagrasz w farerskiej ekstraklasie.
Człowieku opanuj się z tym Patrykiem i obrażaniem tych co mają inne zdanie
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.03.2012, 11:31
sedTS napisał(a):Wyświetl post
Człowieku opanuj się z tym Patrykiem i obrażaniem tych co mają inne zdanie
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego miałbym odpuścić sobie z Patrykiem. Może gdyby wczoraj grał, to wszystko wyglądałoby inaczej. Wszak taktykę mieliśmy idealnie dla niego dopracowaną - CHAOS!

Aha, nie obrażam ludzi mających inne zdanie, tylko bezmyślnych prowokatorów.

Różnica między wspaniałym napastnikiem Bitonem a "kuriozum - Genkowem" jest bardzo prosta. Kwota 1,6 miliona euro robi swoje i chyba odbiera niektórym zdolność racjonalnego patrzenia. Obydwaj są drewniani, ale Biton bardziej. Gość wczoraj starał się zrobić wszystko, żeby uciec przed piłką. Gdzie powinien być, tam go nie było. Genkow chociaż dochodzi do jakichś sytuacji, a że nie trafia? Biton też nie trafia.
Przy czym obydwaj nasi Izraelczycy zaczynają zachowywać się jak GWIAZDY. Pan Dahan zdecydowanie robi swoje.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.03.2012, 11:48
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego miałbym odpuścić sobie z Patrykiem. Może gdyby wczoraj grał, to wszystko wyglądałoby inaczej. Wszak taktykę mieliśmy idealnie dla niego dopracowaną - CHAOS!

Aha, nie obrażam ludzi mających inne zdanie, tylko bezmyślnych prowokatorów.

Różnica między wspaniałym napastnikiem Bitonem a "kuriozum - Genkowem" jest bardzo prosta. Kwota 1,6 miliona euro robi swoje i chyba odbiera niektórym zdolność racjonalnego patrzenia. Obydwaj są drewniani, ale Biton bardziej. Gość wczoraj starał się zrobić wszystko, żeby uciec przed piłką. Gdzie powinien być, tam go nie było. Genkow chociaż dochodzi do jakichś sytuacji, a że nie trafia? Biton też nie trafia.
Przy czym obydwaj nasi Izraelczycy zaczynają zachowywać się jak GWIAZDY. Pan Dahan zdecydowanie robi swoje.
Prawda jest taka że ani Biton ani Genkov nie spełniają pokładanych w nich nadziei. Biton przede wszystkim ze względu na cenę którą chcą za niego. Wkurza mnie natomiast jak ktoś pisze że Genkov jest lepszy od Bitona który ma już na swoim koncie dużo więcej bramek. Sorry za porównanie, ale Genkov już od od pierwszego meczu wyglądał mi na takiego lalusia, który gra w piłkę dla wzdychających panienek i przewraca się przy byle pchnięciu. Biton może być sobie nawet drewnem, ale jakoś te bramki zdobywa.Jak Genkov zacznie trafiać - odszczekam wszystko. Co do taktyki wczorajszego meczu, to Ty nie wiesz że: "na początku był chaos..." Jeżeli z chaosu nie zacznie wyłaniać się ład, wtedy niech ten cały zarząd zacznie myśleć o zmianie koncepcji.

P.S.
Byłem zwolennikiem opcji, żeby dać Kaziowi Moskalowi dużo więcej czasu, chociaż miał go trochę więcej niż Probierz w trakcie przygotowań do rundy. Trudno stało się, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Ostatnio edytowane przez Barti : 10.03.2012 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.03.2012, 01:10
Ciekawe, co powiedzą ci, co to już "życzą Śląskowi mistrza" jak Śląsk straci pkt z Kielcami a Legia z Bielskiem. ta liga jest tak po je ba na, że nic mnie w niej już chyba nie zdziwi. Dzisiejszy mecz, jak to w tym sezonie na R22 - przeciętnie i tyle. Chyba trza się cieszyć, że teraz dwa wyjazdy do dwóch drużyn grających piłką.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.03.2012, 01:38
Pan Trener mnie rozdupcył dzisiaj na części.
Jeden zdrowy napastnik a ten to swoje 4-4-2. Ewidentnie chłop nie ogarnia 4-5-1, 4-3-3, 4-2-3-1 i innych wariantów.
Ale to jeszcze nic.
Na szpicy Biton, któremu trzeba piłe dograć na noge, a w pomocy... obaj ofensywni na ławce za to śa defensywni Wilk i Nunez . Jak dodamy do tego biegacza Kirma, któremu tez trzeba dograć to zostaje jedynie Iliev co gra. No to z czego mają być akcje?
Ano racja - rozgrywał w pierwszej połowie Diaz. I Paljic. Czas dzidy powrócił.
Chłopcy biegają żwawiej po boisku, ale co z tego jak przypominają drużynę spod bloku. Też wszyscy biegają.
Przyjeżdża taki Lech co trzy dostał od Ruchu i oni grają a my wybijamy piłkę na uwolnienie.
....a, gdyby nie Możdżeń to by znowu było jakie 0:1.

Ja .......e. Jak można w ciągu dwóch tygodni cofnąć taktycznie drużynę o dwa lata?
No w pyte. I niech nikt nie mówi że ten piłkarz to a ten tamto.
Jakoś się dało wcześniej ich poustawiać. A teraz ani ustawienia ani gry.

Jeżeli się nic nie zmieni to Legia nas pojedzie.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.03.2012, 06:10
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Oj tam, oj tam ...

my już jesteśmy pojechani.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.03.2012, 07:06
Jeden zdrowy napastnik a ten to swoje 4-4-2. Ewidentnie chłop nie ogarnia 4-5-1, 4-3-3, 4-2-3-1 i innych wariantów.
Ale to jeszcze nic.
Na szpicy Biton, któremu trzeba piłe dograć na noge, a w pomocy... obaj ofensywni na ławce za to śa defensywni Wilk i Nunez . Jak dodamy do tego biegacza Kirma, któremu tez trzeba dograć to zostaje jedynie Iliev co gra. No to z czego mają być akcje?
Chłopcy biegają żwawiej po boisku, ale co z tego jak przypominają drużynę spod bloku. Też wszyscy biegają.
Przyjeżdża taki Lech co trzy dostał od Ruchu i oni grają a my wybijamy piłkę na uwolnienie.

Ja .......e. Jak można w ciągu dwóch tygodni cofnąć taktycznie drużynę o dwa lata?

Wywnioskowałem z tego co piszesz, że oglądasz drużynę na treningach i wiesz kogo trzeba wstawiać do pierwszego składu. W ciągu dwóch tygodni powiadasz? A ja myślę że ta degrengolada postępuje od dawna. Nie strzelamy bramek, potrzebujemy wyników. Nie sądzisz że trzeba było coś zmienić żeby to naprawić? Zwolnijmy może kolejnego trenera bo Tobie chce się Barcelony na boisku i jakiejś wyrafinowanej taktyki. W zimie Wisła popełniła błąd nie wzmacniając składu i nie pozbywając się słabych elementów. To jest przyczyna całego zła. Potrzeba nam było przynajmniej dwóch, trzech zawodników do podstawowego składu. Teraz to niestety trzeba sklejać z tych elementów które mamy. Probierz przynajmniej coś robi, a przede wszystkim nie broni wyniku 0:0 i to, o zgrozo, u siebie (sic!) i to już jest duży postęp. Oceniać go możemy po zakończeniu sezonu, i ewentualnie - jak dostanie szansę - po zakończeniu przygotowywania nowej drużyny do kolejnego. Wtedy powiemy czy był słabym trenerem czy dobrym.
Ostatnio edytowane przez Barti : 10.03.2012 o godz. 07:21.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.03.2012, 13:04
Ale to jeszcze nic.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Taktycznie wróciliśmy całkiem do epoki piłkarskiego średniowiecza.Takiego chaosu w grze i wychodzeniu na pozycje dawno nie było, mimo że w ostatnich miesiącach też nie mieliśmy się czym specjalnie chwalić jeśli chodzi o organizację gry. Z Lechem nikt nie wiedział gdzie się ustawiać, biegać, podawać, nie było żadnej współpracy między piłkarzami.

Taktyczny dramat najlepiej obrazuje sytuacja z okolic.70 min. kiedy Iliev urwał się rywalom na lewym skrzydle, zgubił krycie, ale nie miał kompletnie komu podać, bo w polu karnym znajdował się jedynie Biton, w asyście aż 4 poznaniaków. Reszta naszych piłkarzy, zamiast ruszyć tyłki i pofatygować się za akcją, za przeproszeniem, .......ila wszystko stojąc sobie radośnie przed szesnastka, poza grą. To było po prostu chore.
CZego wy się spodziewaliście, że dalej będziemy w lidze klepać biede ustawieniem 4-5-1. Przez te ustawienie poleciał i Maaskant i Moskal który Roberta właściwie kopiował. Probierz pokazał że ma jaja i zmienił ustawienie i sposób gry totalnie bo jak drużynie nie idzie jednym ustawieniem, to nie można ciągle grać tego samego i nie wiadomo na co liczyć. Trzeba szukać innych rozwiązań by problem rozwiązać.
Po za tym teksty o cofaniu się taktycznie mnie niezmiernie śmieszą. Od czego my się mamy cofać? Na 10 meczy przegraliśmy 5 po 0-1. Prawda jest taka że wczoraj mieliśmy strzałów i sytuacji więcej niż gdy graliśmy tą super nowoczesno-europejską myślą szkoleniową łącznie w trzech meczach z Koroną, Podbeskidziem, Górnikiem. Przecież my ostatnio strzału celnego nie potrafiliśmy oddać, klepiąc bezsensu na 50 metrów od bramki.
Chaos był i owszem, bo po raz nie przestawi się drużyny taktycznie w tydzień, po dwa Probierzowi wypadli dwaj najważniejsci gracze w ofensywie (Genkov, Melikson). Trudo cokolwiek zrobić jak się ma jedynych dostępnych skrzydłowych w postaci Kirma i Paljicia. Bo to gracze na poziomie takim, że jakby przeszli do ŁKS-u to by się żaden tam nie wyróżniał.
A jeśli chodzi o to co pisze Markus o tej sytuacji, że stał tylko jeden Biton to przecierz, takie rzeczy to były od ponad roku. Ja pisałem o tym jeszcze za Maaskanta jak mistrzostwo zdobywaliśmy, że za mało zawodników wchodzi w pole karne, tylko jeden napastnik, a reszta jest za daleko od niego.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.03.2012, 02:20
tak gadacie, jakbyśmy byli świeci
http://youtu.be/uQtCP2Xwsuw

Strasznie dużo gówniarstwa z jednej i z drugiej strony masakra. Doping dzisiaj zajebisty szczególnie w pierwszej połowie. Leszek cienizna totalna... Frekwencja na plus. W końcu ten stadion po raz drugi od bardzo dawna wyglądał jak trzeba.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.03.2012, 04:48
palikot napisał(a):Wyświetl post
tak gadacie, jakbyśmy byli świeci
http://youtu.be/uQtCP2Xwsuw

Strasznie dużo gówniarstwa z jednej i z drugiej strony masakra. Doping dzisiaj zajebisty szczególnie w pierwszej połowie. Leszek cienizna totalna... Frekwencja na plus. W końcu ten stadion po raz drugi od bardzo dawna wyglądał jak trzeba.
Ty o wczorajszym meczu piszesz?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów