The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2012, 10:10
nesta napisał(a):Wyświetl post
Marzy mi sie trener, ktoremu bedzie mozna zaufac. Innymi slowy taki, ktory w swoim poprzednim/poprzednich klubach osiagnal jakies sukcesy lub chociaz moze pochwalic sie wyrazna poprawda jakosci gry swojej druzyny po tym kiedy objal zespol.

Ani Maaskant, ani Moskal, ani Probierz takimi trenerami nie sa.
Urban od pojutrza w Legii więc Skorża jest wolny
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.05.2012, 19:25
Do wszystkich przeciwników Probierza. Widzę że nie mówicie tego wprost ale bardzo chcecie mieć cuda w przyszłym roku...

Połowa z Was zachowuje się dokładnie jak nasz Szanowny Właściciel. Obejrzeli 5 mieczów na krzyż i od razu wyrzucają trenera. BRAWO!
Ostatnio edytowane przez nemox007 : 07.05.2012 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.05.2012, 15:58
Zależy też jakich piłkarzy dostanie ten trener.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.05.2012, 07:53
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Zależy też jakich piłkarzy dostanie ten trener.
Jeżeli piłkarze będą dobrze przygotowani do sezonu ( motorycznie, kondycyjnie, taktycznie, mentalnie ), a wszyscy będą zdrowi, to nawet w tym składzie który zostaje utrzymanie jest pewne, bo w dalszym ciągu obrona nie będzie wyglądała dramatyczne, pomoc będziemy mieli niezłą, a jak pomoc mamy niezłą to i Gienek coś wrzuci.

Pozostaje pytanie, czy Wisła Kraków jest klubem, który satysfakcjonuje środek tabeli...
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 10.05.2012 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.05.2012, 00:00
Pytanie czy ten trener jest w stanie przygotować lepszą grę niż to co widzieliśmy dotychczas? Nie osądzam, nie wiem, ale mam spore obawy.

Mnie również ogarnia coraz większe przerażenie, jak czytam o "wzmocnieniach". Gwiazdorzy Brożki, którzy nie łapią się w średniakach europejskich; podatny na kontuzje Głowacki i niby talenty z 1 ligi...

Jak to napisał chyba FraMat, za kilka miesięcy rypnie to wszytko z wielkich hukiem (na dziś też nie widzę innej opcji) i znowu będzie płacz i "budowanie na nowo". A do tego czasu kilku menago się przy okazji obłowi...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.05.2012, 07:02
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy ten trener jest w stanie przygotować lepszą grę niż to co widzieliśmy dotychczas? Nie osądzam, nie wiem, ale mam spore obawy.

Mnie również ogarnia coraz większe przerażenie, jak czytam o "wzmocnieniach". Gwiazdorzy Brożki, którzy nie łapią się w średniakach europejskich; podatny na kontuzje Głowacki i niby talenty z 1 ligi...

Jak to napisał chyba FraMat, za kilka miesięcy rypnie to wszytko z wielkich hukiem (na dziś też nie widzę innej opcji) i znowu będzie płacz i "budowanie na nowo". A do tego czasu kilku menago się przy okazji obłowi...
Na przykładzie Jagi i ŁKS można stwierdzic, że powinien dac radę aktualny trener. Tylko nie fortunne wypowiedzi prezesa ds. sportowych faktycznie trochę mu załatwiły rundę. Pytanie tylko jak by prowadzona przez Probierza drużyna spisywała się w pucharach.
A managerowie czy się tak obłowią to nie wiem. Jakieś prowizje na pewno będą.
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 10.05.2012, 09:00
nie dramatyzujcie zaś. w przyszłym sezonie walczymy o mistrza.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.05.2012, 09:39
Probierz o budowie nowej drużyny Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/571415,michal-probierz-o-budowie-nowej-druzyny-wisly-krakow,id,t.html
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.05.2012, 17:15
Jak ja lubie czytać te brednie o zawodnikach przeżywających porażki lub płaczących po porażkach...

Świat stanął na głowie. Celem trenera i szefa pionu sportowego jest teraz szukanie piłkarzy, którzy będą pięknie przegrywać. Jaja wielkanocne. Oni mają szukać i stawiać na piłkarzy, którzy będą wygrywać, a nie ryczeć jak baby po klęskach.

Ale to nic. Skoro teraz takie mają być istotne kryteria doboru pracowników, zawodników do gry, zgłaszam swój akces! Panowie Bednarz i Probierz, czekam na ofertę. Jestem Wiślakiem z krwi i kości, wiem co znaczą porażki zwłaszcza z Cracovią, dla Wisły zagram nawet za darmo, zrzekając się pensji na rzecz zaprzyjaźnionego z Panami menadżera, który mnie poleci jako zdolnego Polaka. Publicznie deklaruję, że gdy drużyna ze mną w składzie przegra jakiś mecz, będę spazmował tak, że usłyszą mnie nawet na Kałuży. A po porażce z Legią, będę z siebie drzeć pasy. Za specjalną premię, możemy porozmawiać nawet o samospaleniu.

Czekam na telefon. Teraz wiem, że się nadaję.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 10.05.2012 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
krzycho90tswns
Member

Od: 04.2012

Stary 10.05.2012, 17:44
Cos mi sie zdaje ze Nasz Guardiola ma rozbujana fantazje "powtózyc wyczyn Juventusu i nie przegrywajac ani razu w lidze "
hehe hyba lekko go ponioslo a moze za duzo przebywa z Jacusiem i mu sie udziela
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 10.05.2012, 18:44
krzycho90tswns napisał(a):Wyświetl post
Cos mi sie zdaje ze Nasz Guardiola ma rozbujana fantazje "powtózyc wyczyn Juventusu i nie przegrywajac ani razu w lidze "
hehe hyba lekko go ponioslo a moze za duzo przebywa z Jacusiem i mu sie udziela

Nie, miał powiedzieć, że jak będzie wygrywał to będzie przepraszał wszystkich, bo mu się fartem udało wygrać. Na tym forum zawsze to samo...

Mierz wysoko, a zajdziesz daleko.
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 10.05.2012, 18:56
Wywiad dobry, trener ma swiadomosc ze ta runda to jego porazka. Maaskant by powiedzial, ze dobrze grali i nei wie czemu nie mamy mistrzostwa... jest progres
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 10.05.2012, 20:57
Wywiad na + dla Probierza. Życze mu jak najlepiej. Mam nadzieję, że odbijemy się od dna
Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 19.05.2012, 12:57
Cytat:
M. Probierz: Stworzyć bardzo dobrze układające się domino

[...]Szukamy piłkarzy w różnych ligach. Skauci wybierają zdolnych zawodników, oceniają ich, a my obserwujemy ich pod kątem przydatności do drużyny. Na pewno postaramy się ściągnąć do Wisły takich zawodników, którzy będą gwarantowali sukces na już i sukces na lata. Bardzo ważne jest, żeby to był klub, który po jednym sukcesie nie rozpadnie się. Żeby, krok po kroku, stworzyć bardzo dobrze układające się domino. W każdym sezonie jakiś piłkarz powinien być sprzedany by kogoś kupić na jego miejsce, co roku też, powinno się szkolić nowych młodych piłkarzy. [...]
http://wislalive.pl/news/m__probierz...ie_domino-712/
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Taxu : 19.05.2012 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.05.2012, 12:48
No trzeba mocno trzymać kciuki żeby Probierz dał rade mistrza w tym sezonie ugrać. Mam nadzieje że nie pozwoli naszym gwiazdom przechodzić obok meczów jak to było w tym sezonie niejednokrotnie, bardzo spodobało mi się odsunięcie kilku zawodników po meczu z Górnikiem za brak zaangażowania. Takie coś w TAKIM klubie nie może mieć miejsca.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.05.2012, 18:54
Podobno Cupiał każdemu daje drugą szansę, to i Skorży może da
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.05.2012, 18:57
orm napisał(a):Wyświetl post
Podobno Cupiał każdemu daje drugą szansę, to i Skorży może da
Cupiał już dał Skorży drugą szansę, zaraz po Levadii...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.06.2012, 09:35
Euro się dla Polski skończyło, Smuda wolny.
Trzeba zacząć kciuki trzymać za Probierza (czy się go lubi czy nie) żeby czasem Smudy tu nie przywiało.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.06.2012, 10:16
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Euro się dla Polski skończyło, Smuda wolny.
Trzeba zacząć kciuki trzymać za Probierza (czy się go lubi czy nie) żeby czasem Smudy tu nie przywiało.
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...zek_Smuda.html
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.06.2012, 15:30
Własnie ogladam na zywo program na Orange Sport Euro Raport i wypowiadaja sie o przyszłym trenerze reprezentacji Polski, kto zastapi Smude. Dziennikarz z magazynu Pilka Nozna Adam Godlewski rozmawial z Michałem Probierzem a ten mu odpowiedział, ze jest jeszcze zbyt młodym trenerem aby w tej chwili objac posade selekcjonera reprezentacji, na razie interesuje go tylko prowadzenie klubu. Bardzo fajnie, ze tak przedstawil sprawe - w tym przypadku nie ma mowy o zadnej wymianie na linii Smuda-Probierz
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.06.2012 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.07.2012, 01:04
Drogi Michale Probierzu, wiedz że nas Wiślaków nie da się oszukać.
Dostałeś niedawno ofertę na dwóch reprezentantów Senegalu, prawda czy fałsz?
Odpowiedziałeś, że są za słabi na Wisłę, prawda czy fałsz?
Kosztowali po ok 50 000 euro, prawda czy fałsz?
Teraz jeden trafił do Olimpique, drugi do Lille, prawda czy fałsz?
Na ligę Francuską byli ok, a na naszą buraczaną ligę za słabi?

Jeśli chcesz nadal nas okłamywać to krzyż na drogę i wypier.dalaj jak najdalej od Wisły.

Info o Senegalach pewne, odmowa Probierza też.

Ps. Nie pytać i nie zamęczać na privie, bo obiecałem milczeć.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.07.2012, 10:39
gigant napisał(a):Wyświetl post

Jeśli chcesz nadal nas okłamywać to krzyż na drogę i wypier.dalaj jak najdalej od Wisły.

No chyba drogi Michał Probierz Ci tutaj nie odpowie. Ale było kilku piłkarzy których nasi polscy trenerzy odstrzelili także nie ma się co dziwić
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2012, 11:11

Polska była, jest i nestety będzie upośledzona.
Przykład? Mikkel Essien
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.07.2012, 10:23
Na trzeźwo.
Nie wiem czy chodzi o wymienioną dwójkę. Rozmawiałem wczoraj z pewnym trenerem i powiedział mi o rozmowie z Probierzem i o prośbie Michała by nie ujawniać faktów z Senegalczykami. Więc albo byli słabi, co jak na młodych reprezentantów Senegalu może byc dziwne, albo Probierz się na nich nie "wyznał" - inna sprawa ze ich nie widzial, albo nie mamy 100 tyś euro na takie transfery.
Jak dowiem się co to za dwójka, chętne poobserwuję ich poczynania w lidze francuskiej.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.07.2012, 11:15
Na trzeźwo.
Nie wiem czy chodzi o wymienioną dwójkę. Rozmawiałem wczoraj z pewnym trenerem i powiedział mi o rozmowie z Probierzem i o prośbie Michała by nie ujawniać faktów z Senegalczykami. Więc albo byli słabi, co jak na młodych reprezentantów Senegalu może byc dziwne, albo Probierz się na nich nie "wyznał" - inna sprawa ze ich nie widzial, albo nie mamy 100 tyś euro na takie transfery.
Jak dowiem się co to za dwójka, chętne poobserwuję ich poczynania w lidze francuskiej.
Wydaje mi sie ze na dzis dzien,wydanie 100 tys euro w ciemno w naszym klubie nie wchodzi w gre... Moze Probierz chcial ich wziasc na testy, a tamci sie nie zgodzili... Dlatego nie bylo tematu... Za malo informacji aby krytykowac lub chwalic... A po za tym, reprezenacja Senegalu po za napastnikami z Newcastle i Moussa Sow nie jest juz chyba tak mocna... W rankingu fifa sa chyba nawet(!) za nami
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.05.2012, 19:45
były trener Legii w Wiśle Probierz to człowiek C a C wystarczająco długo czekał na Probierza.Zresztą Probierz najwcześniej pożegna się z Reymonta po nowym sezonie nie wcześniej.A Skorża sam sobie winien ale przyszłości raczej w Wiśle nie będzie miał prędzej w Gdańsku gdzie szukają nowego trenera o ile nie przegra wyścigu z Kazimierzem Moskalem który może zawitać do Gdańska.Przyjacielu orm co za dużo to niedobrze już jeden Legionista w Wiśle wystarczy
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 30.05.2012 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.05.2012, 20:04
Dywagacje na temat tego, żeby przyszedł do nas Skorża są po prostu niesmaczne. Dajmy Probierzowi czas - to jest nasz nowy trener, dopiero za najbliższy sezon będzie można go rozliczać. Żeby było w Wiśle normalnie, potrzeba stabilizacji. To jest najważniejsze. Dla mnie Probierz, jak będzie się rozwijał jako trener, będzie wprowadzał nowych, młodych zawodników do kadry, a Wisła na tym dobrze wyjdzie, to może tutaj trenować i 10 lat. Ale na temat sposobu pracy z drużyną, efektów tej pracy będziemy mogli porozmawiać wstępnie w grudniu przed świętami. Teraz to patrzmy na ręce Bednarzowi, bo on jest odpowiedzialny za letnie transfery do klubu.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.05.2012, 20:25
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Dywagacje na temat tego, żeby przyszedł do nas Skorża są po prostu niesmaczne. Dajmy Probierzowi czas - to jest nasz nowy trener, dopiero za najbliższy sezon będzie można go rozliczać. Żeby było w Wiśle normalnie, potrzeba stabilizacji. To jest najważniejsze. Dla mnie Probierz, jak będzie się rozwijał jako trener, będzie wprowadzał nowych, młodych zawodników do kadry, a Wisła na tym dobrze wyjdzie, to może tutaj trenować i 10 lat. Ale na temat sposobu pracy z drużyną, efektów tej pracy będziemy mogli porozmawiać wstępnie w grudniu przed świętami. Teraz to patrzmy na ręce Bednarzowi, bo on jest odpowiedzialny za letnie transfery do klubu.
Smaczne czy nie smaczne kibic Wisły zje. Najwyżej poleje się lukrem na wierzchu. To motto zarządu/rady nadzorczej/właściciela.

A w bajki o stabilizacji to ja po prostu nie wierzę.

Chciałbym tylko przypomnieć kto przyszedł do Wisły po sezonie w którym zajęliśmy 8 miejsce... A że fortuna się kołem toczy (szczególnie w Wiśle) to....
c.d.n.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2012, 19:39
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
jak będzie się rozwijał jako trener, będzie wprowadzał nowych, młodych zawodników do kadry, a Wisła na tym dobrze wyjdzie, to może tutaj trenować i 10 lat.
Kluczowe tu jest "jak będzie", a jak nie będzie, to co? To wtedy przyjdzie ktoś inny, a do tej pory Cupiał miał (moim skromnym zdaniem niezbyt rajconalną) skłonność do wracania do ludzi, których juz raz wyrzucił, bo się nie sprawdzili
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.06.2012, 09:37
niech wezmą Skorże i Villasa Boasa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania