The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2012, 10:35
OrzelCT napisał(a):Wyświetl post

Witek ostatnio wspominal ze zdobywanie 5.875 pktow przez 5 lat powinno nam dac 15 miejsce. Jak widac w tegorocznym sezonie ta teoria sie nie sprawdzila bo wynik 5,875 daloby nam zaledwie 17 miejsce a 15 daje dopiero.
Mylisz się Orle. Moja teoria sprawdza się idealnie. Napisałem, że trzeba zdobywać ŚREDNIO 5,875 a jak zobaczysz poniżej kraj zajmujący 15 miejsce - Szwajcaria za trzy ostatnie dobywałą średnio 5,883. Pomyliłem, że więc o 0,008 punktu.

15 miejsce zdobywa w rankingu ten kraj, który przez 5 lat tyle zdobywa a nie tylko w jednym roku.
Poniżej masz ranking krajowy w którym zsumowane są zdobycze punktowe krajów z trzech sezonów w których obowiązuje reforma Platiniego.

Szwajcaria, która zajmuje 15 miejsce zajmuje, je dlatego, że średnio na sezon po reformie Platiniego średnio na sezon zdobyła 17,650 :3 = 5,883.

Owszem. 5,833 w tym roku to 18 wynik ale Orle drogi co innego znaczy "średnio na sezon przez kilka lat" a co innego "liczba punktów zdobyta w jednym roku".
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 24.02.2012 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów