The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2012, 21:19
Tylko z tego co wiem to porozumienie ACTA ma być ratyfikowane w UE a nie tylko Polsce. Czy to coś zmienia ?
Oczywiście bo znając życie to nawet jak kilka krajów tego nie podpisze to panowie na stanowiskach w UE pogrożą paluszkiem i będą do skutku nalegały i wymuszały podpisanie tego paktu aby cała UE zgodnie go przyjęła bo jesteśmy zjednoczonymi państwami pod banderą demokratycznej unii niepodległych narodów. Platforma na tym nie straci no może troszkę co i tak wyrówna za parę miesięcy tak samo jak ,,wojna z kibolami,, mimo nagłośnienia zyskali.

Ale z drugiej strony patrząc na problem piractwa mam dość specyficzny pogląd. Teraz każdy sobie ściąga mp3, filmy, programy, systemy itp dzieli się nimi z innymi, zarabia pracując na nich, umila sobie czas płacąc groszowe sprawy za internet. Ale gdybyśmy mieli sobie kupić oryginalne płyty, mp3, książki, filmy, gry to myślę, że niektórym by wypłaty nie starczyło. Więc myślę, że ten protest to jest bardziej po to aby było tak jak jest chodź kwestia śledzenia użytkowników jest rzeczą złą.
Chcieli byście zamawiając iPada, Nokię, telewizor Sony, Nike dostać identycznie wyglądającą podróbkę z Chin ? Pewnie byście sprawę zgłosili na policję. To teraz wczujcie się w takiego reżysera, piosenkarza, pisarza, których to dzieła krążą w sieci dostępne za darmo. Fakt ceny filmów, książek, biletów do kina, oprogramowania są wysokie ale każdy ma prawo sprzedawać swój towar za ile chce ale kradzież to zawsze to samo czy ściągniesz Photoshopa z crackiem czy ukradniesz w sklepie batonika.

Co nie zmienia faktu, że jestem przeciw AKTA dlatego, że dobrze mi jest tak jak jest czyli mam wszystko za darmo nie płacąc za płatne rzeczy.
Ale nie samym ,,żarciem,, żyje człowiek dlatego nie oceniam wszystkich protestujących w tej kategorii bo może niektórzy protestują z innych pobudek np. światopoglądowych czy demokratycznych
Ostatnio edytowane przez Puchatek : 25.01.2012 o godz. 21:26.
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów