|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Bronex - wytłumacz mi, piknikowi, taką sprawę. Jeśli my tu na forum rozmawiamy, dzielimy się wiadomościami, a niektórzy tłumaczą teksty z mało popularnych w Polsce języków - a potem te informacje są bezczelnie zerżnięte przez równe szukające sensacji serwisy brukowe - to czy w myśl ACTA nie możemy (kibice/klub/TSWD/whoever) żądać $$$ autorskiego odszkodowania?
Na oprawę parę groszy by było, a może jeszcze i na "lewego" obrońcę by wystarczyło? Wystarczy, by nasze forum zastrzegło wieści: (C) do użytku wiślackiego. FraMat zastrzeże tłumaczenia z z rumuńskiego, ja mogę dorzucić (C) na wieści z tuttomercato i Corriere della sera, ktoś inny doniesienia z Hiszpanii czy Anglii. I tak ACTA nieświadomie wzmocniłoby wiślacki budżet Tak, wiem - fantastyka to nie kluska, mieszka u Donalda Tuska ![]() ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|