The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 09:59
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A co miał powiedzieć?

Czekamy wszyscy na telefon od Bossa jaką decyzję mamy podjąć? Nie wiadomo kiedy zadzwoni bo się nam nie tłumaczy?

Ci słodko pierdzący trenerzy, działacze, kopacze, psuje i wszyscy inni zrobili wam wodę z mózgu. Jasne że mówią że coś mogą, ale mogą tyle co ja tutaj, apelować, pogadać itp.
No masz racje, tylko Bóg wie co w głowie Cupiała siedzi.

Wiem że to zabrzmi jak s-f ale czy ktoś kiedyś pomyślał o organizacji spotkania Cupiał-Kibice ?
Może BC nie jest "złym" człowiekiem jak to ogólnie sie przyjeło i chętnie w tym wziął by udział.

Otrzymać odpowiedzi z pierwszej ręki odnośnie naszego kochanego klubu? Bezcenne.

Wiem wiem, mało realne...
JOSE 841
Senior Member

Stary 16.12.2011, 15:57
Podsumowując runda jesienna sie skończyła dużymi krokami zbliża się zgrupowanie i turniej a jeszcze większymi okienko transferowe.Więc skoro runda się skończyła to pytanie co dalej z Kazimierzem "Wielkim"Moskalem zakończył przygodę jako następca M po zakończeniu meczu z TwenteCzy dalej pełni rolę następcy M do końca rundy rewanżowej.Wiadomo w ogóle kiedy będzie wiadomo co dalej z Moskalem
Dariook spotkanie kibców z Cupiałem to raczej na stadionie Wisły tylko różne sektory aczkolwiek 80% że w dniu meczu ze Standardem mignie Cupiał w tłumie więc chyba są jakieś szanse że jako kibic spotkasz Cupiała na stadionie.A informacje o obniżce cen na ostatni mecz z Twente to nie była informacja z pierwszej ręki
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 16.12.2011 o godz. 16:03.
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.12.2011, 16:02
Wiem tylko jedno do końca roku wszystko się wyjaśni najpoźniej przed pierwszym zgrupowaniem. Ale dla mnie głupotą będzie sciąganie kolejnego szkoleniowca lepiej niech Kazek zostanie bo zna on dobrze drużyne. A nowy trener zanim wszystko pozna i zacznie składac klocki jeden po drugim może już go nie być tutaj.
JOSE 841
Senior Member

Stary 16.12.2011, 16:59
fcb4 Wiem że Lechia szuka trenera który ma być prezentem pod choinkę czyli ma być znany do świąt. Prawdpodobnie będzie M albo Litwin ale nie zdziwie sie jak Moskal w (razie w nie jeśli by dostałby stanowiska następcy M)jakby przyjął ewentualną propozycję Lechii .Zwłaszcza że udanie pokazał swój debiut w LE który przypieczętował awansem do 1/16 LE ale to mało prawdpodobne.Aczkolwiek Kazmierz"Wielki" Moskal zademonstrował ostatnio że niemożliwe dla Moskala nie istnieje i dzięki swojej startegii podczas spotkań Wisła w LE zgarnęła dwa razy więcej punktów niż pod wodzą M.Więc wszystko jest możliwe nawet jego angaż w Lechii.
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 16.12.2011 o godz. 17:02.
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.12.2011, 22:01
Ciężko w tej chwili oceniać pracę Moskala, jeśli chodzi o same wyniki szału nie ma poza zwycięstwem nad Śląskiem i tym w Odense, dodajmy dwie porażki w lidze i zwycięstwo w nie grającym już o nic pół rezerwowym składem Twente. Natomiast jeśli oceniać sam styl, poprawa jest. Na duży plus też umiejętność bezkompleksowej rotacji składem ( pomijająć linie obrony bo tam to wszystko było wymuszone). Podsumowując - zostawić Kazika niech sam przygotuje zespół do rundy i ją w niej poprowadzi. Ktoś kiedyś mądrze powiedział - trenera ma prawo rozliczać się dopiero wtedy gdy sam przygotuje zespół do rundy i przeprowadzi przez nią od początku do końca.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 22:30
Grymas napisał(a):Wyświetl post
I właśnie jak ktoś tu pisał: w klubie na chłodno będą analizować wszystkie za i przeciw Moskalowi. Potwierdził to Stan w wywiadzie: http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...619,1,833.html
ja bym przeanalizował dokładnie wszystkie za i przeciw temu zaciągowi z holandii co poza wątpliwym - nazwiskiem ten cały valx wniósł do Wisły
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.12.2011, 00:06
Meliksona ci wniósł,Bitona, Ilieva. I cholera wie kogo jeszcze gdyby miał do dyspozycji kasę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2011, 09:41
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Meliksona ci wniósł,Bitona, Ilieva. I cholera wie kogo jeszcze gdyby miał do dyspozycji kasę.
Oczywiście, RvN ;-)
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.12.2011, 09:48
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To samo chodzi o Polakow - byłaby kasa, byliby Polacy, ktorzy sie strasznie cenią
batman forever
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 17.12.2011, 10:34
Jak Moskal zostanie to znaczy że już jest zaklepane że lecie przyjdzie Smuda.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.12.2011, 11:58
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
ja bym przeanalizował dokładnie wszystkie za i przeciw temu zaciągowi z holandii co poza wątpliwym - nazwiskiem ten cały valx wniósł do Wisły
No tak, zapewne Ty z takimi środkami jakie do dyspozycji miał Valckx ściągnąłbyś Messiego, który pewnie jeszcze by dopłacił by grac w Wiśle.
Rzenóła
Eppur si muove!
Sialalalala
Senior Member

Stary 17.12.2011, 12:10
Martinus napisał(a):Wyświetl post
No tak, zapewne Ty z takimi środkami jakie do dyspozycji miał Valckx ściągnąłbyś Messiego, który pewnie jeszcze by dopłacił by grac w Wiśle.
Rzenóła
nie ja bym przeanalizował tylko czy on jest potrzebny Wiśle czy to tylko nazwisko, które ma podniecać naiwniaków jak ty
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2011, 12:17
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
nie ja bym przeanalizował tylko czy on jest potrzebny Wiśle czy to tylko nazwisko, które ma podniecać naiwniaków jak ty
To zrób to szybko i potem podziel sie wynikami zamiast cedzic jakies półsłówka. Co do Stana to jest oddzielny temat
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Sialalalala
Senior Member

Stary 17.12.2011, 12:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To zrób to szybko i potem podziel sie wynikami zamiast cedzic jakies półsłówka. Co do Stana to jest oddzielny temat
wszystko szybko byście dzieci chcieli najlepiej odrazu już teraz! a pojawi się jakiś pajac z zagranicy i odrazu jest bogiem
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2011, 12:32
że nie wspomnę o tym, iż pojawi się jakiś pajac pod jakimś nickiem, (np. sialalalala) i robi z siebie Boga

Jeszcze raz: masz coś konkretnego do napisania to napisz. Najlepiej w temacie. Zamiast nabijać posty wypowiedziami ogólnikowymi i sugerujacymi "niewiadomoco"...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.12.2011, 15:35
Jestem zwolennikiem zostawienia Moskala, ale jeśli ma odejść to już teraz, trzeba zatrudnić kogoś nowego. A nie tak że na 2 dni przed meczem ze Standardem i kuku że nie znają taktyki. Albo Moskal zostaje albo nowy trener powinien być zatrudniony do końca przyszłego tygodnia, takie jest moje zdanie.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.12.2011, 17:02
Też jestem zdania, że teraz po tym awansie to Moskal powinien zostać i przygotować po swojemu drużynę. Musi dostać jasny komunikat - Kazek, zostajesz, dostajesz czas i trochę pieniędzy, mów kogo trzeba. Wydaje mi się, że na nowego trenera to już jest za późno.
qaro
Member

Stary 17.12.2011, 17:17
pytanie do przeciwnikow pozostawienia Moskala jako trenera zastanawialiscie sie co sie stanie gdy do Wisly trafi trener z renomowanym nazwiskiem taki o ktorym marzy polowa tego forum i o zgrozo nic nie ugra w le do tego przegra pp i zajmie w lidze miejsce przykladowo nr 5 ? zaufamy mu i damy mu czas na zbudowanie lepszej Wisly? wszyscy widza jak wyglada u nas sytlacja z transferami o lm wciaz marzymy czy trener z nazwiskiem ale bez zawodnikow wprowadzi nas do lm ? co sie stanie za 2 lata gdy okaze sie ze lm kolejny raz jest poza zasiegiem nawet z trenerem z nazwiskiem? wywalimy i wezmiemy nastepnego zbawiciela? ocknijcie sie bez konkretnych zawodnikow nawet Josep Guardiola bylby w czarnej d... na dzien dzisiejszy Moskal pokazal ze nie jest gorszy od Maaskanta a do tego jego serce jest Wislackie dopoki nie zmieni sie nasza polityka transferowa zaden trener nie wyczaruje nam sukcesow a na dzien dzisiejszy Kazimierz Moskal to najlepszy wybor
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 17.12.2011, 17:21
A co się stanie, gdy Moskal zostanie i przegra kilka meczów?
qaro
Member

Stary 17.12.2011, 17:29
wtedy posypie glowe popiolem
a tak powaznie skoro Maaskant nic z nimi nie ugral a potem Moskal nic z nimi nie ugral to myslisz ze ktos ta ekipe odczaruje?
Ostatnio edytowane przez qaro : 17.12.2011 o godz. 17:31.
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 17.12.2011, 17:39
Jestem tego pewien.
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 17.12.2011, 17:45
Maaskant ugrał mistrzostwo i awans do LE.
Jak dla was to nic.
To ja dziękuje, postoję.

To się określ.
Napisać jedno zdanie i niech się każdy domyśli o co chodzi.
Co miał w tym ugrać?
Piłkarze bez przerwy grali od lutego do grudnia. Zrobił się szpital w drużynie, że nie było kim grać w przodzie.
A i w tym sezonie ugrał.
Awansował do LE i był blisko awansu do LM.
Ostatnio edytowane przez Piotson : 17.12.2011 o godz. 18:06.
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.12.2011, 17:55
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Wtedy wbrew przyśpiewce będą chcieli ruszyć Kazika.
the end
qaro
Member

Stary 17.12.2011, 18:02
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Maaskant ugrał mistrzostwo i awans do LE.
Jak dla was to nic.
To ja dziękuje, postoję.
ja pisze o tym sezonie
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.12.2011, 18:06
Wtedy dalej nie będzie wiadomo, czy mamy kiepskiego trenera, czy kiepskich zawodników. Będziemy w punkcie wyjścia.
A jeśli dobry trener z zagranicy, z doświadczeniem i sukcesami nic z nimi nie ugra, to przynajmniej będziemy wiedzieli, że mamy skład do wymiany.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.12.2011, 18:12
Trudno - zmiana trenera w tym momencie to glupota.
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 17.12.2011, 18:32
Tymbardziej że jeżeli przyjdzie nowy trener i przegra kilka meczy na starcie znów wszyscy będziemy piać, że Moskal powinien był zostać przecież awansował w LE....dajmy człowiekowi szanse, moim zdaniem przynajmniej runda na spróbowanie mu się nalezy
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.12.2011, 18:45
Zespół musi być przygotowany do rundy wiosennej wręcz genialnie.Aby jeszcze myśleć o mistrzostwie,trzeba wygrać z dwanaście(z trzynastu),no niech będzie jedenaście meczow.Z tą ekipą szkoleniową jest to raczej niemożliwe.Tu trzeba kogoś,kto świetnie przygotuje pod względem kondycyjnym zawodników.Bardzo lubię Moskala,ale gdzie on niby miał nabyć tę odpowiednią wiedzę? Nigdy nie był w takiej sytuacji.Wisła nie może sobie pozwolić na taki eksperyment.Nie teraz.Nawałka też miał być wielką nadzieją trenerską Wisły.Były staże zagraniczne w jego przypadku i jak to się potoczyło wiemy.
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 17.12.2011, 19:05
a mi sie marzy żeby Kazek nas trenował przez kilkanaście lat. Czegos takiego potrzebujemy, czas na budowanie zespołu, przywiazanie i miłośc do klubu. Kazimierz Moskal jest odpowiednia osobą. Nam sie wydaje ze jak zatrudnimy szkoleniowca to po 4 miesiacach pracy musi byc 20 punktów przewagi nad Legia, po 8 miesiacach grupa LM. To straszne, że w obecnych czasach gdzie mozna przez internet chocby nawet wzorowac sie na wielkich klubach europy, zarzad Wisły nie jest w stanie załapać, że na budowanie potegi potrzebny jest CZAS ! wystarczy przykład United ( zobaczcie co SAF wygrał przez pierwsze 5 lat pracy), oraz chocby nawet Apoelu.... gdzie budzet jest nie wiele wiekszy od naszego. pozdrawiam
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.12.2011, 19:37
qaro napisał(a):Wyświetl post
ja pisze o tym sezonie
No, a w którym sezonie awansowaliśmy do LE?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów