The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2011, 12:56
63624 napisał(a):Wyświetl post
Bez urazy, ale coś czuję, że większość kibiców Wisły dałaby się pokroić, za taki antyfutbol w wykonaniu Białej Gwiazdy jaki prezentuje Śląsk.
Bez urazy, ale nie ja. To juz problem tej wiekszości.
W poprzednim sezonie najwięcej strzelonych bramek, więcej niż mistrzowska Wisła.
Wisła ostatnie kolejki po prostu odpuściła. Zgadzam się, że to było nieprofesjonalne. Jeszcze po 27 kolejce mieliśmy więcej strzelonych bramek niż Śląsk. Potem już mistrzostwo bylo zapewnione.
Na obecną chwilę też jesteśmy najskuteczniejszym zespołem w lidze, Wisła ma o 13 goli mniej strzelonych od nas. To jest przepaść. Zresztą chwalona Legia czy Lech też mają o 5 zdobytych goli mniej.
To fakt. Jak pisałem wczesniej to wynik innego trybu przygotowania drużyny do sezonu. Śląsk wszedł na świeżosci, Wisła na zmęczeniu wynikającym z braku przyzwoitej przerwy dla wiekszości kluczowych graczy.
Co ważne, jak pokazał mecz w Białymstoku, nasz zespół potrafi zdominować przeciwnika, grając kombinacyjną piłkę, więc teza o Lenczykowym antyfutbolu coraz bardziej moim zdaniem nadaje się do lamusa.
Ja wiem, że tak mówili komentatorzy, ale w moim osobistym odczuciu nawet w meczu z przeżywająca kłopoty Jagą, Śląsk nadal grał antyfutbol, tym razem wzbogacony jedynie o nie o jakies rrozgrywanie piłki w ataku pozycyjnym, czy kombinacyjnym, ale o odbieranie pilki w pobliżu pola karnego rywala i rozgrywanie wtedy ataku sytuacyjnego. Kiedy tak w kilku meczach zagrala Wisła za czasów Petrescu krytykowano taką postawę jako przejaw nieudolności.
Lenczyk uprawiał taki antyfutbol w tamtym sezonie, w tym zespół dotarł się i gra o wiele lepiej. Owszem zdarzają się wpadki jak w Bełchatowie, ale Barceloną nie jesteśmy więc na pewno jeszcze kilka ich będzie. Generalnie nastawienie we Wrocławiu jest takie, że nawet remis będzie porażką, biorąc pod uwagę aktualną formę obu zespołów.
Zgadzam się natomiast z tezą, że w ewentualnych pucharach Lenczyk będzie musiał bardziej pokombinować.
Pozdrowienia z Wrocławia.
Życzę Śląskowi jak najlepiej, a więc zmiany trenera i cierpliwości właściciela. Lenczyk pewnych rzeczy nie przeskoczy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Paolo
Member

Od: 10.2003

Stary 23.11.2011, 13:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Życzę Śląskowi jak najlepiej, a więc zmiany trenera i cierpliwości właściciela. Lenczyk pewnych rzeczy nie przeskoczy
troche sie robi OT, ale zapytam...

czy Slask mialby wg Ciebie zmienic trenera bedac zdecydowanym liderem ligi?
czy tez zyczac Slaskowi najlepiej, zyczysz mu, zeby NIE zdobyl mistrzostwa, i tym samym mogl zwolnic Lenczyka?

dla mnie to jednak jakis absurd, Slask jest w tym meczu zdecydowanym faworytem i nie widze podstaw do krytyki tego zespolu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.11.2011, 13:25
Paolo napisał(a):Wyświetl post
troche sie robi OT, ale zapytam...

czy tez zyczac Slaskowi najlepiej, zyczysz mu, zeby NIE zdobyl mistrzostwa, i tym samym mogl zwolnic Lenczyka?
Nie... no nie teraz. W jakiejś perspektywie. Jesli włodarze Sląska chcą zrobić ze Śląska coś więcej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2011, 18:53
Paolo napisał(a):Wyświetl post
Nie takim znowu zdecydowanym, 2 pkt ma do nich Legia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów