|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Terefere. Spijamy piwko, które nawarzyło się przez całe lata beznadziejnego zarządzania. Z łapanki nie da się utworzyć drużyny i tego nikt nie zakwestionuje.
Jakbyśmy wygrali, to w Twoim poście nie pojawiłby się Maaskant, prawda? Na pierwszą połowę wyszliśmy w katastrofalnym ustawieniu i efekty tego były widoczne jak na dłoni. Ale ani to wina Moskala, ani to wina Maaskanta, że takie tuzy jak Paljic, Diaz, Garguła, Nunez i Jirsak (akurat oni, bo od dłuższego czasu grają kaszanę) się nie nadają. Możecie sobie pisać, że jest potencjał, że była ładna piłka (mi się akurat te ekstraklasowe nie podobają) itp. Mecz trwa 90 minut i każda z drużyn ma wzloty i upadki. Z naszych wzlotów nigdy nic nie wychodzi. Dlaczego? Bo mamy gównianych piłkarzy (pod kątem umiejętności). ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Poza tym można założyc, że gdyby wczoraj zagrali w wysokioej formie Mały, Maor, Sobol i Wilk i wygralibyśmy ten mecz nikt by nawet nie wspomniał, o piwie nawarzonym przez Maaskanta. Gramy tym, co mamy, a jesli CAŁA LINIA SRODKOWA (Sobol, Wilk, Maor), i POŁOWA ATAKU (Mały, Genkov) jest kontuzjowana albo nie może wyjśc na boisko to najeżdżanie po takim meczu na Maaskanta jest objawem dużej niedojrzałości i frustracji. Ale na tym forum nienormalność jest normą. Słabe wyniki to nie wina Maaskanta. To wina zarządu, że nie potrafił ściągnąć wartościowych zmienników dla wymienionych wyżej piłkarzy. Bo za takich nie można uznać ani Garguly, ani Jirsaka, ani Bruda. Nadal podtrzymuje tezę, że zwolnienie Maaskanta było kolosalnym błędem wywołanym niezdrowymi emocjami i oczekiwaniami ponad stan. W organizacji gry wszystko szło w dobrym kierunku. Zima należalo wymienić dwa, trzy ogniwa (zgodnie z oczekiwaniami Maaskanta i Stana) i kolejne dwa, trzy latem. A tak to cały rok pracy Roberta poszedł na marne. Mamy kolejną rewolucję, ktora niczego nie daje a tylko cofa nas w rozwoju. Nadal jestem w żałobie nie po Maaskancie, ale po odejściu zdrowego rozumu z Wisły. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Widzę, że niektórzy tak zaciekle bronią Maskanta, że próbują nam wmówić, że mamy gorszych piłkarzy od Podbeskidzia,Cracovii czy Górnika. Takich bzdur dawno nie czytałem.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Od razu widać, że nie chodzi tutaj o Maasakanta, ale o to, że pół zespołu nie gra od 2 miesięcy !!! We wczorajszym meczu podobał mi się Czekaj, który na pozycji środkowego obrońcy radził sobie całkiem przyzwoicie, wejście Boguskiego również przyniosło trochę ożywienia w zespole. Natomiast słabo zagrali Jovanović, Jirsak i Garguła - od 70 min stanęli, dziwiło mnie, że Kazik zmienił Ilieva, który nie wyglądał tak dramatycznie jak rzeczona dwójka. POniżej jakichkolwiek standardów zagrał Paljić. Zespół Maaskanta podlegał ciągłej przebudowie, zerknąłem sobie na zdjęcie kadry zawodników z wiosny 2011 - z 25 obecnych na zdjęciu odeszło 9 zawodników !!!! Powtórzę coś co brzmi jak mantra - Maaskant padł ofiarą swojego własnego świetnego wyniku z ub sezonu. W tym sezonie jedyne o co będziemy walczyć to ewentualnie europejskie puchary - dlatego najważniejszy stał się de facto Puchar Polski....... tam o puchary będzie najłatwiej, zwłaszcza, że w rundzie wiosennej będzie już kadra w pełni funkcjonująca... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ten skład, który wyszedł na boisko w meczu z Górnikiem jest na pewno słabszy od tego czym dysponuje Lech, Legia czy Śląsk, a przecież i tym drużynom zdarza się przegrać z potencjalnie słabszymi przeciwnikami. Gdyby nie to, że mamy w zanadrzu kontuzjowanych Meliksona, Małeckiego i Sobolewskiego z naszym potencjałem piłkarskim nie byłoby szans na pierwszą trójkę, a czy byłoby to pozycja 4 czy 8 nie miałoby już najmniejszego znaczenia.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zdarza się przegrać? Jasne. Ale chyba nie chcesz powiedzieć, że 3 ostatnie ligowe porażki z zespołami z istotnie słabszą kadrą niż nasza, w dodatku wszystkie 0-1, w tym dwa meczu u siebie to przypadek? Kto ponosi za to winę?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
A wy dalej tych swoich kopaczy głaskajcie i usprawiedliwiajcie, że zagrali dobry mecz. Chcecie mieć dobre wyniki, trzeba wymagać pewien poziom, a nie szukać usprawiedliwień. Jak ja bym robił tak w swojej robocie to by mnie pożegnali serdecznym "wypie...laj" po tygodniu. Od czasów Petrescu nie było w tym klubie trenera z jajami, ale kopacze się zbuntowali bo kazał im biegać, bo połapali kontuzje na obozie przygotowawczym. Co to za chory trener, piłka nożna i bieganie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jeśli Czekaj był najlepszym z obroncow w tym meczu to trzeba kreowac z niego bohatera. Bo może podtrzymać ten trend. Jeśli ktoś grałby ciągle słabo i nic sie nie poprawia, to możemy mieć nadzieje że zagra wreszcie 1 dobry mecz w sezonie, ale to tylko nadzieja. A Czekaj pokazał, że choć przez 30 minut może wspiąć się na wyżyny i jest młody, to tylko będzie lepiej. I to nie jest nadzieja. Ładnie odbierał piłki wślizgami. Nieźle sie ustawiał w przekroju całego meczu. Raz dobrze wyprowadził piłke. To nie że młody, że wreszcie szanse dostał, że Polak. Nie ma co sie cieszyc kiedy Diaz, Jovanovic i Paljic grają taką padakę a on z tych najgorszych jest najlepszy. Ale trzeba wyciągać pozytywy. Trzeba wystawiać najlepszych. Wyjdzie mu cały sezon to powiemy że to dobry piłkarz. A teraz powiemy, że jest najlepszy z naszych obroncow. Tak to ostatnio nie czyści nawet Chavez. A powiedzcie kto jest naszym najlepszym obronca? No nie mowcie ze Jovanovic, ktory oprocz szybkosci nic nie ma. Jezdziec bez glowy, ale obronca. Do tego słaby. Odbija sie od Magiery i innych. Zastawic sie nie potrafi. Rzeczywiscie ktos napisał że przypomina Łobo. Nie no, Łobo miał ciut lepszy drybling i wrzutke. Nawet za nim tęsknie, kiedy widze Kirma, Nuneza, Gargułe... czemu jest coraz gorzej? Czemu sprowadzamy coraz gorszych pilkarzy? Trafia sie perelki Biton, Marcelo. Nie zatrzymamy ich, albo sprzedamy szybko. Pewnie podobnie bedzie z Meliksonem. Choc kto wie czy wroci do formy po kontuzji.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Zobaczcie co gra klasowy playmaker Garguła. Ja już nie rozgraniczam, który murzyn a który nie, wiadomo, że murzyn bardziej leniwy. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Oczywiście zgadzam się że brak podstaw do nadziei na następne mecze ... Może powrót do gry Chaveza, Małeckiego i powrót do formy Boguskiego by coś dał ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Niestety myślałem że gorzej być nie może.
Ja rozumem zespół w przebudowie brakuje połowy zawodników - ok. Cracovia zagrała w tej kolejce na swoim poziomie i przez to widać na jakim dnie jesteśmy. Na dzień dzisiejszy nie ma drużyny która nie może wygrać w Wisłą, nawet trudno znaleźć taką która powinna się jej bać. Jakikolwiek punkt do końca rudny będzie cudem. Wystarczy zagrać z odrobiną zaangażowania i już R22 zdobyte to jakaś czarna rozpacz. Pierwszy raz w życiu jak usłyszałem o kontuzji gracza Wisły (i to poważnej, na dodatek w takiej sytuacji kadrowej) ucieszyłem się szczerze. A teraz czekam z niecierpliwością na artykuł pt "Jaliens nie zagra do końca rudy" - i pewnie on też się cieszy bo będzie zgarniał kasę za spacery co mu najlepiej wychodzi. IMHO Czekaj jest obrońcą przeciętnym natomiast jemu się grać chce i dlatego tak dobrze wygląda na tle reszty. Każdy swój błąd będzie analizował i starał się go wyeliminować. Ile razy jeszcze usłyszymy po meczu że trzeba o nim zapomnieć i skupić się na kolejnym? Że przepraszamy że coś tam, najlepszym protestem będą puste trybuny tylko to zmusi Basałaja do działania za bardzo się przyzwyczaili do "nic się nie stało" Takie piosenki można spiewać nawet po porażce z Podbeskidziem ale jak się widzi że piłkarze grali na maksa od początku do końca a nie kolejne mecze na piechotę. Mam nadzieję że na Śląsk się zepną jak na Barcelone inaczej dostaniemy oklep w wersji: Tragiczny początek I połowy Troszkę mniej tragiczny koniec II połowy Zmiana obrazu na trochę lepszy na początku II Przeciwnik już prowadzi więc daje nam się odbijać od swojej obrony na końcu II połowy. Czekaj zagrał by lepiej na pozycji ofensywnego pomocnika od Garguły bo nie ma panicznego strachu przed piłką i przed bieganiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Bilans bramkowy 14-12 po 14 kolejkach jest dramatem, z czego gdyby nie Biton mielibyśmy z 5 bramek!! Styl gry, rozgrywanie akcji, atak pozycyjny, wymienność pozycji, gra na jeden kontakt... tragedia! Jeżeli nie powróci Melikson to możliwe, że derby rozegramy w przyszłym sezonie pod szyldem I ligi
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 21.11.2011 o godz. 15:17.
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
||
|
|
Member
Offline |
|
|
A nie jest tak? Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że parchy mają mocniejszą kadrę od naszej? Niestety albo stety poza umiejętnościami czysto piłkarskimi w grze liczą się także inne atuty jak np waleczność, ambicja i zaangażowanie. Nasi grajkowie są bez formy, morale podupadło na dobre, trener nie potrafi ich ustawić i zanim został zwolniony to zrobił niezły burdel w głowach naszych piłkarzy a im nie chce się grać! Taka jest niestety prawda. Z resztą jak jest każdy widzi i zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da. 3 ostatnie mecze w lidze po 0-1. Dziękuję, pozdrawiam.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
PS: w podpisie masz 2 x Frankowskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czy takim problemem jest spróbować zagrać od początku 4-4-2 ? kolejny mecz gdzie ewidentnie widać brak drugiego napastnika w polu karnym w sytuacji gdzie mamy tylko jednego klasowego skrzydłowego Ilieva, nie ma sensu takie ustawienie Biton jest dobrze pilnowany a masa wrzutek podań w pole karne nic nie wnosi a gdyby był Genkov-Biton to są większe szanse na ugranie czegoś.System z Bitonem osamotnionym sprawdzał się gdy były skrzydła Małecki-Iliev +ofensywny Melikson.
Myślalem,że Kazek ma jaja i zagra odważnie ale widać nie chce nic zmieniać tylko jakoś do końca rundy doczłapać.,Maaskant przynajmniej w końcówce grał na Genkova i Bitona a Kaziu Kirma wprowadza. ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Może to wina że RM nie dał im wolnego w czerwcu ?
Może to wina chujowego sztabu ? Może to wina kopaczy ? Po za tym co widze i co Kirm sobą reprezentuje powinien mieć zakaz wstępu na R22 to samo się tyczy innych kopaczy. Może trzeba cały sztab wy.......ić żeby za przeproszeniem te .%*^"- zaczeli grać ? Na papierze nie wygląda to źle , nosz ale ....a , tyle treningów tyle godzin ze sobą i ....a dalej nie byc zgranym z innymi ? ręce opadają. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
FraMat napisał(a):
Czyli umiejętności wymienionych przez Ciebie graczy maskowały brak umiejętności RM. FraMat napisał(a):
Mówisz że Jirsak, Garguła nie zmieścili by się w składzie Cracovi? Może błędem było wieczne poklepywanie po plecach i brak karnych rotacji w składzie? Bo samo poklepywaniem i mówienie że jest świetnie i nic się nie stało jest tak samo złe jak samo darcie papy na wszystkich o wszystko. |
||
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
czy ma ktoś może jakieś zdjęcie lub info co było napisane na transparencie który pojawił sie w 2 połowie na C5
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
"Napinaliście się jak struna,
70 minuta- pełna trybuna" ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Do kogo to było?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A tam wielkie mecyje. Gramy byle jak nie od dziś. Cała liga tak kopie jak my z tą różnicą,że co niektórym obecnie sprzyja szczęście. My mieliśmy je a dokładnie Biton, na początku sezonu kiedy graliśmy kupę a mimo to wygrywaliśmy. Teraz nie gramy wiele gorzej tylko zwyczajnie szczęścia brakuje, takie jak to z początku sezonu. Wróci Melikson, będzie robił różnicę to zawsze jakieś zwycięstwo się wydrze,ekipa zaskoczy i jakoś to wyglądać będzie. Jakoś bo jakości nigdy u nas nie było. A jak była to bardzo bardzo dawno temu.
Nie wiem o co Wam chodzi z tym Moskalem. Ustawia to co ma. Z Pajlica nie zrobi lewego obrońcy a z Diaza super uniwersalnego grajka. Kirma nie nauczy dośrodkowywać a Ilieva dryblingu. Bidne to wszystko ale jak tak patrze, to u innych nie jest wcale lepiej. Taki Poznań czy Legia, też nic nie grają poza typowo ligową młocką. Nie ma co się obrażać ani popadać w depresje. Graliśmy tak od dawien dawna, tylko bardzo rzadko się zdarzało aby żaden z grajków nie miał dnia konia. W tamtej rundzie miał Melikson, na początu tego seoznu Biton, zawsze coś tam szarpał Małecki. I jak doda się to do siebie to jakoś to wygląda. Zadowolony jestem z postawy Czekaja. Fajnie, że okazało się iż młody wychowanek nie jest wcale gorszy do stranieri. Zawsze uważałem, że jak sprowadza się obcokrajowca to ma być mocniejszy do wychowanka. A tu widać nikt tak naprawdę nie dokonał przeglądu naszych młodych. Bo nagle okazuje się, że Europę mieliśmy podobijać gośćmi nie wiele lepszymi od Czekaja To tak na zdrowy rozum, po co było wydawać tyle kasy w Euro, skoro tej klasy grajków, których sprowadziliśmy mamy u siebie. Czy ktoś tutaj zarządza, czymkolwiek?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.11.2011 o godz. 20:22.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Bardzo dobre i adekwatne podsumowanie, niestety tak własnie wyglada szara rzeczywistość, jedynym pozytywem wczorajszego meczu który wypadałoby podkreslić jest chyba fakt że w tej drugiej połowie przez kilkanaście minut widziałem Wisłe którą chyba kazdy chciałby ogladac, przemyslane utrzymywanie sie przy pilce i wymiana krotkich podan pod polem karnym rywala....niestety na niewiele sie to zdało. Ogólna ocena drużyny bardzo słaba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szczescie sie skonczylo,przeciwnik juz nie strzela sam sobie goli to przegrywamy.
A bardziej powaznie to musimy jakos przertwac kryzys ,gdzie w druzynie brak jej kregoslupa (Malecki-Sobolewski-Melikson) a Dudu z Genkvem sa jak dzieci we mgle.No coz zycie. Pozostaje liczyc ze na wiosne mamy wszytskich gagatków u siebie i kazdemu po kolei sie odpłacimy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wisla, a zwlaszcza Kirm, do perfekcji opanowala dwa schematy ofensywne:
1)nieudane 2)brakowalo ostatniego podania ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
To sam Maaskant nas zapewniał ze ma dwie równe jedenastki, to co sie dziwisz frustracji? kłamstewek nie dostrzegasz? Tak tak , słabe wyniki to nie wina Maaskanta tylko zarządu? Ale mistrzostwo to już nie zasługa zarządu tylko Maaskanta...hehe Nie dostrzegasz ze BC wymienił już jedno słabe ogniwo, Roberta. Tak masz racje, cały rok pracy Roberto poszedł na marne. Wisła zmarnowała rok czasu, cofając się w rozwoju. Dobrze ze mu tych 3 ogniw nie wymienili, chłopaki by sie zgrywali do 2015 roku. A u mnie strzelają korki od szampana. Wkoncu ktoś w Wiśle poszedł po rozum do głowy, przerwał tą holenderska kpine z Kochanego Klubu. Nie załamuj rąk, świat jeszcze bedzie kolorowy. No chyba ze Kazek zostanie do konca sezonu, Ps: Framat nie martw sie , Roberto mówił ze bedzie trenował Chelsea niedługo. Chyba ze nie sprostają wymaganiom finansowym to trafi do Polonii. Na 2 tygodnie hehe
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.11.2011 o godz. 01:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
1. Mistrzostwo ponoć jest zasługą naszych przeciwników, więc Maaskanta w to nie mieszajcie.
2. Kwestia dwóch równych jedenastek jest przezabawna. Czy Wy, będąc kibicami Wisły od dłuższego czasu, naprawdę uwierzyliście w DWIE RÓWNE JEDENASTKI? Przecież to była zagrywka mająca na celu podniesienie morale zespołu oraz jakoś tam wpłynąć negatywnie na przeciwników. Nie wyszło? Nie wyszło. Bo jak też miało wyjść? Maaskant nie jest bez winy - jasna sprawa - ale to, jak niektórzy tutaj się o nim wypowiadają, jest naprawdę przykre. Aha, jestem przekonany, że lepiej niż zwolnienie Maaskanta poskutkowałoby nałożenie kar finansowych na kilku grajków. Hah, jeszcze byśmy oszczędzili. Użytkownicy potrafiący robić dobre filmiki powinni już dawno skupić się nad kompilacjami z niektórymi zawodnikami. Później tylko wysłać je do FIFY i kontrakt rozwiązany. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|