The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2011, 12:08
Smok napisał(a):Wyświetl post
Przegrana wybitnie na konto Moskala. Ustawil drużynę, jak ustawił. Ale od tego stoi przy linii, żeby mógl na bieżąco korygować błędne założenia. Górnik ustyawił wysoki pressing w 6-7 piłkarzy na naszej połowie oraz równie wysoko obrońcy i wtedy aż prosiło sie, żeby 2-3 razy zagrać szpile na 60-70 m by ich ostudzić w zapędach, a nie ciągle próbować rozgrywać powolne wyjście atakiem pozycyjnym. Jak dla mnie głupota trenera, a pośrednio też i zawodników z których żaden nie wpadł na pomysł długiej do przodu. Żadnej inwencji i samodzielności. Jak im Skorża kazał grać szpile, to nawet nie próbowali czegoś innego, tylko do przodu na aferę. Teraz jak im Maskant a za nim Moskal każą trzymac pilke i dokładnie rozgrywać, to nic innego nie wymyślą. problem w tym, że nawet nie potrafią dokładnie na 5m podac . Potem strata, kontra i w d...ę.
Też się wczoraj w trakcie meczu zastanawiałem ( i dalem temu wyraz pisząc o braku myslenia piłkarzy i trenera) dlaczego, kiedy Górnik atakował w pierwszej połowie szóstką czy siódemką czterech naszych graczy na naszej połowie i z konieczności po jego stronie zostawało trzech czy czterech obrońców, nie próbowaliśmy omijania ich presingu długimi podaniami za ich linię obrony?
No nie wiem... może ja sie nie znam na piłce. Niech mi to ktoś mądrzejszy wyjaśni? Bo jedynym sensownym argumentem byłoby, że nie mieliśmy do tego wystarczająco szybkich grajków. Ale to słaby argument
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów