|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Oj nie... niestety jeszcze 2 mecze nas czekają. Ja się nie mogę doczekać kiedy ten łomot w LE się skończy.
Holendrzy niczego nie zbudowali. Wygranie ligi w erze Cupiała to dla Wisły jak splunąć. A te 56 pkt to był marny wynik, przy marnej grze w poprzednim sezonie. To, że inni gubili punkty jeszcze bardziej nie czyni z holenderskiego teamu konstruktorów.
Ostatnio edytowane przez thechris : 20.11.2011 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mam pytanie, czemu skandowaliśmy "Marcin Baszczyński" który jest w klubie, który na większości meczach śpiewa, że to nasza sąsiadka tu rządzi.. Może jestem niedoinformowany.
![]()
Brzydzimy się przemocą,
nieaktualne nocą. |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bo to piłkarz, który u nas grał i jest o niebo lepszy od Lameya? Przynajmniej był wtedy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
grał kiedyś na R22
![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bo niektórym się wydaje, że Baszczyński to był wzór Wislaka i wydaje się, że takie skandowanie coś dziś powie dzisiejszym obrońcom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Arek Głowacki Arek Głowacki - proszę wróć i graj z Czekajem na stoperze
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
BTW: riposta nie do Ciebie, rzecz jasna, tylko do śpiewających. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kpina.....
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Popatrzcie a mnie wydawało się, że było to śpiewane do zarządu, który mógł podpisać w wakacje z Marcinem kontrakt. Ale jak widać wy wiecie lepiej do kogo te słowa były skierowane ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W jakim to jest języku?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
A mi się wydawało, że takie dziecinne akcje do niczego nie prowadzą. I można było już się tego nauczyć, przez tyle lat Cupiała w Wiśle.
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|||
Chociaż to też nie do końca takie prawdziwy kozioł ofiarny, bo może Moskal kierował się tym, że Kirm grał w kadrze ostatnio.
Jak dla mnie Lamey zdecydowanie do odstrzału, jest Jovanović, potrzeba drugiego obrońcy, Nunez - dziś jakoś zagubiony na lewym skrzydle, błędna decyzja wystawiając go na skrzydle. Wstrzymywanie akcji, zbyt dużo strat.
----------------------------- Co do samego meczu, w moim odczuciu Wisła miała zagrać tak - na zero z tyłu i może coś z przodu w padnie, zagraliśmy zbyt defensywnie, ja rozumiem że przez 2 tygodnie nie można zdziałać cudów, nie wiadomo czego - ale jeżeli cały plan ''naprawa obrony'' miał polegać na bronieniu się całym zespołem - to nie zdało to egzaminu. Brak pomysłu na rozegranie piłki - Jirsak i Garguła - po raz kolejny pokazali, że ich poziom gry jest mniej więcej o parę stopni niższy niż Meliksona. Biton - druga połowa kompletnie niewidoczny. Boguski - mały plus za chęci do gry, ale nie miał z kim za bardzo. Kończymy tę rundę...
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 20.11.2011 o godz. 22:29.
|
||||
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że najgorsze wcale nie jest to, że tracimy 10 pkt do Śląska.
najgorsze jest to, że jeszcze 3 mecze przed przerwą. Mamy Śląska, Widzew i Polonie - efekt? zero punktów w tych meczach chyba nie będzie zaskoczeniem. Tą dyche dało by się odrobić, ale 19 to już będzie niemożliwe. Proponuje wywiesić białą flagę i się rozejść, a te zaległe zagrać na wiosne - napewno byłoby lepiej niż grać je teraz. Porażki to jeszcze będą normą, ale z taką grą to we Wrocławiu może skończyć sie kompromitacją. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nie, no to nie ulega wątpliwości. Czekaj >> Jaliens.
Chodzi o to, czy można z nim wiązać jakieś wielkie nadzieje. Moim zdaniem nie, nie widzę w nim wielkiego potencjału. Ale szansę musi dostać, bo to byłoby nie fair i niewychowawcze, demotywujące dla innych młodych. Dziś zagrał bardzo dobrze. Ma jednak mnóstwo braków, nad którymi musi popracować. Nie mam zamiaru też go skreślać na wstępie. Wszystko w jego głowie i nogach. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie mógł się spodziewać, jak wysoko zawędruje Tomek Hajto, facet o koordynacji ruchowej Pancernika Potiomkin. Niech więc on będzie wzorem dla młodego Czekaja - co można osiągnąć dzięki dyscyplinie i ciężkiej pracy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj chwalicie Czekaja... OK. Zagrał naprawdę nieźle przede wszystkim w przerywaniu akcji i w destrukcji. I nalezy mu się za to plus.
Jestem ciekawy czy jest w stanie powtórzyć ten poziom przynajmniej w nastepnym meczu. A może da się niemilosiernie objechać i stracimy przez niego bramkę. Wtedy wszyscy będziecie na niego najeżdżać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A teraz odejmijcie sobie pare punktow w ktrórych to albo mielismy kupe szczescia ,albo rywal potykał sie w 100% sytuacjii albo sedzia gola nieuznawał.
z tych 21 odejmijcie jakies 7 i wychodzi 14 pkt a wiec praktycznie strefa spadkowa. A tu jescze 3 mecze w tym bardzo ciezki za tydzien ktory moze nas prowadzic do parteru.Oj cos czuje ze gre w LE ktora to dzis traktowano jako kare ,kiedys bedziemy tylko wspominac i wzdychac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dziś bardzo bardzo znacznie ograniczyliśmy swoje szanse na obronę MP. Żeby wrócić do gry trzeba będzie wygrać we Wrocku. Jeśli tam dostaniemy w pałę (tfutfutfu) to już będzie na 80% posprzątane. Śląsk daleko, Legia daleko... Płacimy nadspodziewanie wysoką cenę za awans i udział (gloria victis...) w LE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czy Wisła by dała rade?
Amica owszem w tamtym roku świetne występy w LE okupił pozycją w lidze. My gramy taką samą padake w LE , T-mobile i PP. Na pocieszenie pozostaje Ci to , ze za rok mozemy sie pozbyć zbednego balastu. Lige wygramy w cuglach!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.11.2011 o godz. 23:04.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i co pareiko ? co paljic, gargula to zero pilkarskei, dlaczego jaliens jeszcze gral w tym meczu nie rozumiem, tak trudno rozwiazac z nim kontrakt? nie mamy ani jednego pilkarza nadajacego sie do gry Bledne decyzje Kaziu. Pareiko lawa, bo inaczej co mecz bedzie wpuszczal, Jovanovic stoper+ czekaj, bunoza na lewo, bo paljic to pajac a nie pilkarz, diaz paralityk, tyczka nie majaca pojecia o grze w pilke nozna, gargula panienka, boji sie ze dozna kontuzji... Ciesze sie z kontuzji jaliensa oby ja mial juz do konca sezonu i wypad z Wiselki pseudo grajku z holandii, z niego taki holender jak z koziej dupy traba, pewnie pochodzi z jakiejs bananowej republiki. Meleks, Maly wracajcie ratujcie nas Sobol. Wypad z wisły na dzien dzisiejszy; PAREIKO, LAMEY, JALIENS, DIAZ, PALJIC, CHAVEZ, GARGULA, KIRM,.... Moga zostac; JOVANIC, JOVANOVIC, CZEKAJ, BUNOZA, BRUD, JIRSAK, MALY, SOBOL, WILK, BOGUSKI, BITON, GENKOV RESZTA WON PATALACHY JEDNE WYPAD SZROTU NIE CHCEMY!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jedyny pozytyw to Czekaj - na takich zawodników powinno się stawiać.
Minus: postawa drużyny. Z zespołem w przerwie powinien pożegnać się Garguła, Diaz, Jaliens, Lamey - kompletnie nic nie wnoszą do ekipy. Brud również nie nadaje się do I składu Wisły. Wolski, Zyro przerastają go o głowę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A ja tak sobie myślę że jakieś ślady ambicji w tych graczach są (chyba że to jest związane z uciekającą premią - zresztą nieważne). Jak tracimy bramkę to zaczyna się pogoń (m.in. Appoel, Fulham, Ruch,Jaga, Górnik) Tylko czemu się pytam, do cholery, nie ma takiego ciśnienia od początku meczu? Na nasze nieszczęście Górnik strzelił w końcówce, ale to nie pierwszy raz taki brak mobilizacji od pierwszych minut. Ktoś powinien im dać niezłego kopa w szatni, ale przed pierwszym gwizdkiem. Albo nie wiem, niech tańczą taniec wojenny jak rugbyści z Nowej Zelandii. Nie obchodzi mnie jak to zrobią, ale mają w następnym spotkaniu gryźć trawę od pierwszych minut. Kazek, nie wiem jak Ty to zrobisz ale chcemy wszyscy w następnym meczu zobaczyć Wisłę walczącą od pierwszego do ostatniego gwizdka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Bąbel : 20.11.2011 o godz. 23:16.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
- Cracovia - Podbeskidzie - Lechia Gdańsk tu też gonili wynik aż miło, że tak zapytam się przez ile minut 5 czy 7 ostatnich... Mobilizacja raz, po drugie nieumiejętność narzucenia rywalowi swojego stylu gry, o tym że tego stylu nie mamy to już wiemy. Ale bez jaj, jeżeli My czekamy na to co zrobi na naszym boisku, w naszej Twierdzy takie Podbeskidzie i przez prawie 20 minut nie możemy wyjść z własnej połowy... Dziś broniliśmy 0-0 o Boże! Sam nie wierzę w to co piszę, Podbeskidzie, Górnik i Lechia - kluby które zabierają nam 3 punkty z R22. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
PALJIC jak już coś...
R22 to nasza twierdza. Mamy jeden z najlepszych rekordow w Europie i znajdujemy się w doborowym towarzystwie (Chelsea). Ale dla naszej gromady to jest fikcja, oni mają juz wkalkulowane porażki na R22. Po meczu i tak jest "nic się nie stało" a z reszta i tak nic nie rozumieć... Skoro trener im mówił ze to tylko przegrany kolejny mecz to nie spodziewajmy się rozdzierania szat. To jest niestety smutne. Ps: Nowe koszulki, nowy stadion nam niestety nie służą.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.11.2011 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja tylko zwracam uwage na to, że na tym forum jest taka tendencja: - zagrasz jeden dobry mecz - jesteś wielką nadzieją białych - skiepścisz coś w następnym - trzeba Cię wykopać albo - zdobedziesz mistrzostwo - jesteś Bogiem - przegrasz kilka spotkań, bo ze składu Ci wypadło kilku najistotniejszych piłkarzy (Mały, Maor, Sobol, Genkov, wczesniej Jovanovic, Boguski) - trzeba Cię wykopać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Niech gra Jaliens, on kasuje wszystkich doświadczeniem, reprezentant homolandi. Ostoja spokoju i jeszcze świetnie rozgrywa... Reasumując, Czekaja jak ktoś objedzie to może go to czegoś nauczy, drugi raz ustawi się lepiej, zobaczy swój błąd, zajebie, bo że zajebie to jest pewne, ale może coś z tego wyciągnie na przyszłość, ku chwale swojej i Wisły. Jakie mistrzostwo My zdobyliśmy? Bo ostatnie to bardziej nam sprezentowali wszyscy naokoło a nie My coś wywalczyliśmy.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 20.11.2011 o godz. 23:28.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
WISŁA - GÓRNIK (VIDEO)
relacja + wywiad z Michałem Czekajem: http://kiks.tv/2011/11/mistrz-znow-na-lopatkach/ zdenerwowany Łukasz Garguła nie chce rozmawiać z dziennikarzem: http://kiks.tv/2011/11/zdenerwowany-...u-z-gornikiem/ doping i oprawa kibiców: http://kiks.tv/2011/11/wisla-krakow-...-na-trybunach/ skrót meczu: http://kiks.tv/2011/11/wisla-krakow-...-zabrze-01-00/ |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|