The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
River
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2011, 11:21
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Zajebisty post. Nie mam nic do Moskala... ALE Zdecyduj się, chłopie. Albo dajesz mu kredyt zaufania, albo już wiesz, że będzie katastrofa i będziemy się "męczyć z nim do końca sezonu".
Uruchom proces myslenia.

Nie mam nic do Moskala jako czlowieka, nie jestem w zaden sposob do niego uprzedzony itp. A "Ale" dotyczy kwestii trenerskich, ktore sa watpliwe. Bo jakby na Moskala nie patrzec to samodzielnie zespolu w dluzszym okresie czasu nie prowadzil. Zawsze byl tylko takim strazakiem na krotki okres czasu az znajdzie sie "wlasciwy" trener.

Tekst Basalaja, ze moze Moskal bedzie takim Guardiola Wisly jest niepowazny. Nie te realia, nie ten kaliber trenerski zachowujac nawet odpowiednie proporcje. Poza tym u nas trener dostaje kopa zazwyczaj po roku...
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.11.2011, 11:29
farben napisał(a):Wyświetl post
25 chętnych na stanowisko trenera Wisły Kraków

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Sporo.
Na tym blogu poinformowano, że jest ich już 31... Ta liczba ciągle wzrasta...
http://about.betsson.com/pl/lgna-do-wisly-jak-muchy/
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.11.2011, 11:31
farben napisał(a):Wyświetl post
25 chętnych na stanowisko trenera Wisły Kraków

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Sporo.
Mieliśmy po 25 kandydatow na każda pozycję a mamy Diaza.
Mamy 25 kandydatów na trenera a jest Kaziu.

Na pocieszenie zostaje fakt, ze bedzie to ktoś spoza polskiego bagna.

" Nowy trener musiałby na szybko poznawać zespół i ligę"
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.11.2011, 11:44
Czy kiedy zatrudniali Maaskanta też mówiłeś, że "kwestie trenerskie" w jego wykonaniu są wątpliwe?

Cytat:
Tekst Basalaja, ze moze Moskal bedzie takim Guardiola Wisly jest niepowazny. Nie te realia, nie ten kaliber trenerski
Czym, patrząc pod kątem osiągnięć trenerskich, błysnął Guardiola, zanim objął pierwszą drużynę Barcelony? Piszesz, że nie ten kaliber. Co w takim razie zrobił Guardiola?

Odpowiem, żebyś nie musiał szukać - nic nie zrobił, nic nie osiągnął. Trenował rezerwy Barcelony. Tyle.

Niesamowicie mnie W....IA to podejście do Moskala co poniektórych. Pieprzenie dla pieprzenia, byle jego wartość dewaluować. Wierzcie w niego, dajcie mu tyle czasu, ile dostał Maaskant i wtedy ewentualnie krytykujcie. Wiem, że część jest na "nie", bo nie wiedzą na dobrą sprawę kim jest Kazek Moskal, a część jest zła, bo nie jest on anonimowym Holendrem (kto słyszał o Maaskancie przed zatrudnieniem go w Wiśle ręka do góry), ale pokażcie, że jesteście kibicami Wisły i, jeśli nie wspierajcie, to przynajmniej w milczeniu obserwujcie dalszy rozwój wydarzeń. Zamiast wiecznie narzekać i podcinać komuś skrzydła.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.11.2011, 11:52
Czy kiedy zatrudniali Maaskanta też mówiłeś, że "kwestie trenerskie" w jego wykonaniu są wątpliwe?

Czym, patrząc pod kątem osiągnięć trenerskich, błysnął Guardiola, zanim objął pierwszą drużynę Barcelony? Piszesz, że nie ten kaliber. Co w takim razie zrobił Guardiola?

Odpowiem, żebyś nie musiał szukać - nic nie zrobił, nic nie osiągnął. Trenował rezerwy Barcelony. Tyle.

Niesamowicie mnie W....IA to podejście do Moskala co poniektórych. Pieprzenie dla pieprzenia, byle jego wartość dewaluować. Wierzcie w niego, dajcie mu tyle czasu, ile dostał Maaskant i wtedy ewentualnie krytykujcie. Wiem, że część jest na "nie", bo nie wiedzą na dobrą sprawę kim jest Kazek Moskal, a część jest zła, bo nie jest on anonimowym Holendrem (kto słyszał o Maaskancie przed zatrudnieniem go w Wiśle ręka do góry), ale pokażcie, że jesteście kibicami Wisły i, jeśli nie wspierajcie, to przynajmniej w milczeniu obserwujcie dalszy rozwój wydarzeń. Zamiast wiecznie narzekać i podcinać komuś skrzydła.
Jest różnica, bo Kazek naszym trenerem już był. Podobnie jak inny strażak, Kulawik. Więc jakieś podstawy do Jego oceny są.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.11.2011, 11:54
Wisła miała już idealnego trenera i go wykopała

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Dodałbym: i niczego się nie nauczyła
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.11.2011, 12:05
River napisał(a):Wyświetl post
Tekst Basalaja, ze moze Moskal bedzie takim Guardiola Wisly jest niepowazny. Nie te realia, nie ten kaliber trenerski zachowujac nawet odpowiednie proporcje. Poza tym u nas trener dostaje kopa zazwyczaj po roku...
Pep też by dostał kopa po roku, ale tak się jakoś poskładało, że wygrał z Barcą wszystko, co mógł.
Gwarantuję Ci, że jakby tak Moskal popracował do czerwca, zdobył MP i PP, to kto wie, czy nie zostałby na dłużej. A już jakby mu się udało awansować do LM... hoho..
Ale zejdźmy na ziemię.
Nadal twierdzę, że Boguś jest dogadany z Franzem. "Przetrzymiemy" do czerwca, Moskal się czegoś nauczy w prawdziwym trenerskim bagienku a potem znów zostanie asystentem, albo pójdzie gdzieś indziej (jak wyrobi odpowiednie papierki). Jedyne, co mnie cieszy, to że jest to jednak "swój chłop".
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.11.2011, 12:05
Jakieś są. Niemniej liczę na to, że warsztat trenerski Moskala przez te 4 lata poprawił się i będziemy mieli z niego pożytek. Poza tym, stoję na stanowisku, że kibic nie powinien opierać na statystyce swojej wiary w klub, czy takich ludzi jak Kazik.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wisła miała już idealnego trenera i go wykopała

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Dodałbym: i niczego się nie nauczyła
Nie jestem zwolennikiem płakania nad rozlanym mlekiem, ale w morzu błędów Cupiała ten ruch był po prostu najgorszy i też do tej pory mnie krew zalewa na samą myśl. Cóż, podziękujmy Kapce i ówczesnym kopaczom.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.11.2011 o godz. 12:09.

Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 17.11.2011, 12:13
Po wywiadzie Basałaja chyba jednak faktycznie Moskal zostaje do końca sezonu, a potem Smuda. Chyba, że przegrają wszystkie mecze do zimy, to pewnie zaczną się za kimś rozglądać.
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.11.2011, 12:17
Błąd nie podjęcie negocjacji z Jimenezem ,w grudniu i tak będą poszukiwania nowego trenera a Jimenez będzie już zajęty zapewne.Kazek nie da rady na dłuższą mete może wygra z Górnikiem ale co dalej...
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.11.2011, 12:42
Grymas napisał(a):Wyświetl post
Po wywiadzie Basałaja chyba jednak faktycznie Moskal zostaje do końca sezonu, a potem Smuda.
Smuda moze by umoczony w korupcję, w związku ze sprawą Zagłębia: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...39/story.shtml
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.11.2011, 12:51
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Smuda moze by umoczony w korupcję, w związku ze sprawą Zagłębia: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...39/story.shtml
nie sądze by ten argument był brany pod uwagę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.11.2011, 13:27
Smuda zapowiedzial odejscie z reprezentacji po euro? Bo z tego co kojarze to wiesci o Smudzie oglaszaly te same gazety ktore pisaly o tym, ze Jimenez lada dzien podpisze kontrakt...
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.11.2011, 13:31
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Smuda zapowiedzial odejscie z reprezentacji po euro? Bo z tego co kojarze to wiesci o Smudzie oglaszaly te same gazety ktore pisaly o tym, ze Jimenez lada dzien podpisze kontrakt...
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...jdzie-po-euro/
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.11.2011, 13:38
Zrodlo Fakt, ciagle rzucanie anonimowymi przeciekami od anonimowych wspolpracownikow to ich specjalnosc. Fakt przed sezonem zapewnial, ze Wisla na transfery wyda 5m E.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.11.2011, 13:39
I wszystko jasne...

Smuda, welcome to the JUNGLE!
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.11.2011, 14:35
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby Kazimierz Moskal do czerwca?
Polecam zapoznać się z tym wywiadem
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...krakow,1722877
W świetle tego fragmentu wywiadu:

Cytat:
Czy odprawienie Maaskanta zostało uregulowane? Dzień po zwolnieniu sugerował, że Wisła nie jest skora do wypłacenia odszkodowania i będzie konieczna interwencja jego prawników.
- Ta wypowiedź padła pod wpływem emocji. Nie dziwię się, że one opanowały Roberta w takim momencie. Sprawa jest jasna: trener Maaskant ma ważny do czerwca kontrakt i będzie otrzymywał należną z tego tytułu gażę.
nie mam większych wątpliwości, że Kaziu z nami do czerwca. Co mnie zresztą niespecjalnie martwi.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, by Wisła płaciła dwa wysokie kontrakty trenerskie jednocześnie.
No chyba, że Maaskant znajdzie inną robotę.
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.11.2011, 18:03
No i pięknie, jemu się ta posada należy jak psu buda, chociaż to nie najszczęśliwsze określenie Podpatrzył kilka tych warsztatów, w tym warsztat Petrescu, powinien wiedziec co przynosi korzyści a co przeciwnie. Bardzo, bardzo liczę na tego człowieka.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
arti
Guest

Stary 17.11.2011, 18:13
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Oglądając naszą politykę zarządzania klubem tak na chłodno, z dystansu to jeśli miałbym optować za jakąś kandydaturą polskiego szkoleniowca to właśnie wbrew pozorom wybrałbym Dyzmę. Ma jakieś tam poparcie u Bogusława co może mieć znamienny wpływ na transfery. Trenowane przez niego drużyny fakt, że stają się jednosezonowcami gdyż je po prostu zajeżdża ale grają też krótkimi podaniami, klepką czyli coś na co wielu z nas od dawna czeka.
Oprócz Dyzmy z Polaków widziałbym tylko Probierza ale on jest już akurat occupated.
Bliska znajomość czy tam przyjaźń Smudy z Cupiałem nie oznacza niestety automatycznie inwestycji BC w transfery do Wisły. Mam nadzieję, że nie zobaczymy tego pana po raz 3 w Wiśle bo to byłaby droga donikąd moim zdaniem.
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.11.2011, 19:28
po tym artykule jestem pewien,ze na wiosne klub nie sprzeda wiecej niz 3 tys karnetow...kto bezie chcial dalej ogladac Kirma?
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.11.2011, 19:45
jestem ciekaw po ilu meczach będziecie zwalniać Kazimierza Moskala?
przecież zaden trener wiekszosci kibicow nie zadowoli, pare wpadek i wypad i tak caly czas.

pan Dudi
Senior Member

Stary 17.11.2011, 20:04
arti napisał(a):Wyświetl post
Bliska znajomość czy tam przyjaźń Smudy z Cupiałem nie oznacza niestety automatycznie inwestycji BC w transfery do Wisły. Mam nadzieję, że nie zobaczymy tego pana po raz 3 w Wiśle bo to byłaby droga donikąd moim zdaniem.
Oczywiście, że nie. Mało tego, znając mentalność Smudy, to nawet, jakby mu Cupiał powiedział, że będzie spał na stojąco w szafie, jadł żwir i musiał chodzić w stroju Batmana, ALE będzie dostawał taką i tak pensję wynikającą z kontraktu na np. 2 lata, to Smuda i tak przyjmie tą posadę, bo przecież w najgorszym razie dostanie odszkodowanie za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu/ będzie tak jak Maaskant dostawał pensję co miesiąc do końca kontraktu. Poza tym, to pewnie jak mu Cupiał powie "Słuchaj, Franiu, masz tu kontrakt, ale niestety, kasy na transfery nie będzie... ale wejdziemy do Ligi Mistrzów, co?", to Smuda odpowie - NO PEWNIE, ŻE TAK!

Ten człowiek nie ma za grosz godności ( słynne "TTCCSSSSSSSSSSOOOOOOO?" z konferencji prasowej, na której wyparł się własnych słów), więc jego ewentualne zatrudnienie w Wiśle to będzie ostatni akord pieśni "Cupiał właścicielem Wisły SA". Kompletny upadek sportowy i moralny.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.11.2011 o godz. 20:09.

Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.11.2011, 20:11
My de facto od czasów Smudy nie poszliśmy ani krok naprzód. W żadnym aspekcie. Dlatego jego kandydatura jest najrozsądniejsza.

Moje typy na dzień dzisiejszy
1. Smuda
2. Apostel
3. Henryk Kasperczak
4. Łazarek Wojtek
5. Manolo Jimenez
6. Jose Murinho
7. Sir Alex Ferguson
8. Phil Jackson
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.11.2011 o godz. 20:16.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.11.2011, 20:18
9. David Copperfield
10. Han Solo
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.11.2011 o godz. 20:28.

Yo Yo
Member

Stary 17.11.2011, 20:29
11. Hanka Mostowiak
12. Krzysztof Krawczyk
Ostatnio edytowane przez Yo Yo : 17.11.2011 o godz. 20:34.
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.11.2011, 20:33
12. Rysiek z Klanu.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.11.2011, 20:40
13. Mieczysław Broniszewski
14. Janusz Białek
15. Janusz Wójcik
16. Stefan Białas
17. Jerzy Kopa
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 17.11.2011, 20:45
18. Andrzej Kretek
19. Harry Potter
20. Joanna Mucha
BoBaSbK
Senior Member

Stary 17.11.2011, 21:04
Widziałem dzisiaj w Krakowie Guusa Hiddinka .. czy to nie kolega Staszka ... ale on ma już propozycje..
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
TS WISŁA KRAKÓW !!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.11.2011, 22:03
21. Grzegorz Lato
22. Zdzisław Kręcina

W odróżnieniu od waszych kandydatur - moje dogadają się ze Zdzisiem Kapką bez problemów.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
W świetle tego fragmentu wywiadu:

nie mam większych wątpliwości, że Kaziu z nami do czerwca. Co mnie zresztą niespecjalnie martwi.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, by Wisła płaciła dwa wysokie kontrakty trenerskie jednocześnie.
No chyba, że Maaskant znajdzie inną robotę.
Jest jedna rzecz, która w....ia mnie o wiele bardziej, niż zwolnienie Holendra w takim czasie i w taki sposób. To, jak Cupiał bawi się Wisłą za jej pieniądze. Skoro chce być panem i władcą, wyrzucać trenerów wedle własnego widzimisię - to mógłby na to przynajmniej wyłożyć pieniądze z własnej kieszeni. A tak: Cupiał pokazał kto tu rządzi, a Wisła nie będzie miała pieniędzy na trenera. Żałosne...
Może ktoś w tym miejscu napisać "Ma prawo jako właściciel". Oczywiście. Tyle, że było to żenujące zachowanie i dla odmiany ja mam prawo o tym napisać: "boso, ale w ostrogach".

W tym momencie - kiedy tylko doszedł do siebie i upewnił, że jeszcze pracuje i w....ienie szefowi przeszło - zabrał głos nasz Prezes, Basałaj. Myśli mianowicie, że znalazł (daleko szukać nie musiał) polskiego Guardiolę. W tym momencie przypomniał mi się dowcip
Cytat:
Po kolejnej operacji liftingu leciwej gwiazdki chirurg mów: - "Proszę Pani, to już ostatnia".
- "Ale dlaczego?" - pyta zdziwiona aktorka.
- "Jeżeli naciągnę Pani skórę choćby odrobinę, to będzie Pani miała brodę".
No więc - gdy naciągnięto do granic możliwości bajkę o "profesjonalnej Wiśle", gdy skłamano już na wszystkie stałe tematy (szkolenia, bazy treningowej czy w kwestii spokojnego budowania drużyny) nasz dzielny Prezes zrobił z siebie pajaca. Trudno to uznać za wartość dodaną - chyba że akurat kibicuje się nie Wiśle.
Moskal już pokazał kiedyś, jakim jest trenerem. Gdyby porównano go z Guardiolą na skutek odniesionych sukcesów... Ale nie: to była żałosna próba kolejnego liftingu wizerunku klubu - zabawki Cupiała. Mam nadzieję, że nawet jeśli Moskal sobie nie poradzi, to oszczędzone mu zostanie szyderstwo z powodu tego porównania.

Oczywiście, że nie. Mało tego, znając mentalność Smudy, to nawet, jakby mu Cupiał powiedział, że będzie spał na stojąco w szafie, jadł żwir i musiał chodzić w stroju Batmana, ALE będzie dostawał taką i tak pensję wynikającą z kontraktu na np. 2 lata, to Smuda i tak przyjmie tą posadę, bo przecież w najgorszym razie dostanie odszkodowanie za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu/ będzie tak jak Maaskant dostawał pensję co miesiąc do końca kontraktu.
.......ę. I tak w tym klubie dobrego trenera nie będzie, ale chciałby to zobaczyć. Jakby jeszcze zaczynał każdą konferencję meczową od "I'm Batman!", to jestem za!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.11.2011 o godz. 23:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów